Σάββατο, 12 Απριλίου 2008

Εύλογες απορίες

Πριν μερικές εβδομάδες το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ήταν η υπόθεση του παραλίγο κλεισίματος του blog Press-GR για συκοφαντική δυσφήμιση. Πριν από μερικούς μήνες, η υπόθεση Ζαχόπουλου που τώρα φαίνεται να περνάει στα ψιλά χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Από την άλλη, το θέμα των αναβολικών και της ντόπας που τώρα όλοι ανακάλυψαν έκπληκτοι, λες και δεν ήξεραν τόσα χρόνια τι γίνεται, σίγουρα θα έχει ξεχαστεί σε μερικές ημέρες. Καλά, για την υπόθεση Siemens, για τις υποκλοπές και άλλα τέτοια ωραία, αυτά έχουν ήδη θαφτεί εδώ και καιρό.

Φαίνεται πως στα "παραδοσιακά" ΜΜΕ οι ειδήσεις κάνουν κύκλο και επιστρέφουν, πολλές φορές ανάποδα. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς με τι συναδελφικό ζήλο και αυταπάρνηση, όλοι, κόμματα, δημοσιογράφοι, κανάλια, έσπευσαν να υποστηρίξουν ο ένας το άλλο με το που βγήκε κάποιος και τους κατηγόρησε για συκοφαντία. Και καλά, ο κύριος-MIG έκανε την πατάτα, πιστεύοντας προφανώς κάποιον αστείο δικηγόρο, ότι οι μηνύσεις και οι αγωγές στέκουν, παρόλο που πρόκειται για δημόσια και προσωπική δήλωση ενός άλλου πολύ φιλόδοξου πλην τίμιου νεανία (Τσίπρας). Το θέμα είναι πως γίνεται όταν ακριβώς το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί για τα δημοσιεύματα μέσω του Press-GR να έχουν όλοι (πολιτικοί, κόμματα, κανάλια) την ακριβώς αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή καλώς κάνουν και τους κυνηγάνε;

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι οι εφημερίδες "Παρόν" και "Πρώτο Θέμα" έφαγαν τελικά πρόστιμο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και υλικού από το ακατονόμαστο DVD της Ζαχοπουλιάδας. Ταυτόχρονα, πληροφορίες λένε ότι πέντε ακόμα blogs εκτός του Press-GR βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Δεν άκουσα να πει κανένας αρμόδιος του ΕΣΡ τίποτα όταν κρατικά έγγραφα, υποτίθεται απόρρητα, βρέθηκαν να κυκλοφορούν σε κανάλια και εφημερίδες κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Και κάτι τελευταίο, το παραθέτω ακριβώς όπως αναφέρεται στο blog "Στα τσακίδια" γιατί οποιαδήποτε τροποποίηση είναι περιττή:

150 εκατομμύρια ευρώ θα ζητήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος από το Star Channel του Βαρδινογιάννη ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Δηλαδή, αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση, ο Βγενόπουλος θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό με λεφτά που θα του δώσει ο Βαρδινογιάννης;

Χωρίς σχόλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: