Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Καληνύχτα Ελλάδα

Σήμερα 22/4, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος/Γης και του τροπαρίου της Κασσιανής, της "...εν πολλοίς αμαρτίες περιπεσούσης γυνής...", διάλεξε ο ΟΗΕ για να πετάξει εκτός της συμφωνίας του Κιότο την Ελλάδα. Όχι γιατί δεν τήρησε το πρωτόκολλο (σιγά το πράμα), αλλά γιατί λέει δεν εμπιστεύονται τον τρόπο που το ΥΠΕΧΩΔΕ καταγράφει τους ρύπους.

Απίστευτο; Ε, όχι δα. Σιγά τώρα μην έχουν δίκιο οι χτικιάρηδες οι Ευρωπαίοι. Εμείς εδώ έχουμε πάντα δίκιο, απλά είμαστε πολύ έξυπνοι για να μας καταλάβουν οι βάρβαροι. Από όλες αυτές τις (υπόλοιπες) 140 χώρες, ούτε μία δεν μπορεί να καταλάβει τη δική μας προσφορά στην ανθρωπότητα. Εμείς εδώ είμαστε απόγονοι των Ελ, αυτών που θα σώσουν την ανθρωπότητα από όλα τα δεινά και όλα τα κακά, σιγά μη μας ζορίσουν τώρα με λίγο παραπάνω διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο στο κάτω-κάτω κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να καταπίνουμε σε τόνους αναψυκτικών, με τις ευλογίες ακόμα και της ΔΕΗ.

Ευτυχώς που οι απολίτιστοι του πλανήτη δεν ξέρουν ελληνικά, γιατί κάπως έτσι πρέπει να μοιάζουν οι διάλογοι στο ευρωκοινοβούλιο:

- Επιτέλους ήρθε.
- Ποιος ήρθε;
- Μα η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βέβαια!
- Άντε, σοβαρά; Και λοιπόν;
- ...Καλά, Έλληνας είσαι;
- Ρε εδώ ο θρύλος πήρε το πρωτάθλημα, για πράσινα άλογα θα μιλάμε τώρα;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: