Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Νέα διαφήμιση από Υπουργεία για την πώληση του ΟΤΕ

Τελικά η τακτική της κρατικής διαφήμισης για την προώθηση του κυβερνητικού έργου φαίνεται πως είναι η νέα τακτική του ελληνικού πολιτικού εξευτελισμού. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο Athens Voice (5-11 Ιουνίου) η διαφήμιση του Υπουργείου Οικονομίας για το "σπρώξιμο" της πώλησης του ΟΤΕ.


Μετά το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη νούλα με την έξωση από το Κιότο και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την άλλη νούλα με το ηλιέλαιο, τώρα παίρνει σειρά το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Η ολοσέλιδη από κοινού διαφήμιση του ΥΠΟ και του ΥΠΜΕ αναφέρει χωρίς περιστολές ότι "Για μια δεκαετία, διαδοχικές Κυβερνήσεις επεδίωξαν αυτό που πέτυχε η σημερινή Κυβέρνηση...". Στη μέση υπάρχουν με έντονο περίγραμμα οι τίτλοι "Πώς ωφελούνται οι πολίτες" και μετά "Πώς ωφελείται η Ελλάδα και η οικονομία μας", δηλαδή κανονικό φροντιστήριο.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι τώρα πλέον οι πελάτες του ΟΤΕ "...αποκτούν πιο αποτελεσματική, πιο γρήγορη και πιο οικονομική εξυπηρέτηση...", γιατί φυσικά αυτά ενδιαφέρουν μόνο τον ξένο ιδιώτη και όχι το ελληνικό κράτος για τους πολίτες του (καλά, εδώ μπορεί να έχουν και δίκιο). Άλλωστε, η μέχρι τώρα εμπειρία με τους (ιδιώτες) εναλλακτικούς παρόχους Internet και τηλεφωνίας είναι τόσο απίστευτα καλή, που όλοι σκέφτονται να βάλουν δύο γραμμές τηλεφώνου και δύο συνδέσεις ADSL, έτσι για να τους βοηθήσουμε.

Τώρα, το πώς ακριβώς η πώληση του ΟΤΕ "...διασφαλίζει απόλυτα την Εθνική Άμυνα, τη Δημόσια Τάξη και την Ασφάλεια των Τηλεπικοινωνιών...", αυτό πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να το καταλάβω - ίσως να είμαι πολύ χαζός, άλλωστε τα Υπουργεία είναι πάντα εξυπνότερα και σκέφτονται για μας πριν από μας. Μάλιστα αν η πώληση είχε γίνει 4-5 χρόνια νωρίτερα, ίσως να μην είχε συμβεί το σκάνδαλο με τις υποκλοπές στη Vodafone, ούτε καν οι υποκλοπές (άλλο το ένα, άλλο το άλλο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ).

Πλάκα έχει που η διαφήμιση τελειώνει με τη φράση "...Οι Έλληνες διασφαλίζουν σύγχρονες, αξιόπιστες και οικονομικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες...". Όλοι οι Έλληνες. Χωρίς εξαίρεση. Και ο περιπτεράς, και ο φούρναρης, και ο ταρίφας. Όλοι μαζί, διασφαλίζουν τις επικοινωνίες της χώρας. Έτσι, αν κάτι πάει κατά διαόλου (βλέπε Vodafone), όλοι θα είμαστε συνυπεύθυνοι.

ΕΥΓΕ - Και εις ανώτερα!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: