Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Για όσους γύρισαν κατάκοποι από τις διακοπές

Κάθε τόσο πέφτω σε κάποιο site που είναι τόσο περίεργο ή τόσο ενδιαφέρον που πρέπει οπωσδήποτε να το πω και σε άλλους. Η επιλογή αυτού του μήνα είναι αυτό που λέμε ο ορισμός του Έλληνα εργαζόμενου. Ίσως δεν πρέπει τελικά να παίρνουμε τη δουλειά τόσο σοβαρά.

Για παράδειγμα, το HumanUpgrades.com προσφέρει ότι θέλει ένας σύγχρονος Blade Runner, από απλά βιονικά αυτιά μέχρι αεροτομές ψύξης στο σβέρκο - πολύ χρήσιμο στην Αθήνα το καλοκαίρι. Το site έχει φωτογραφίες των χειρουργών και του προσωπικού, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα πάντα.Για δείτε πιο προσεκτικά στο "The Team" τους/τις αναισθησιολόγους, συγκεκριμένα την κυρία Emma Loop... Η λεζάντα τα λέει όλα...Ναι, σωστά το καταλάβατε, η Human Upgrades υπάρχει μόνο στο Internet. Τι διαφημίζει λοιπόν το site; Μα φυσικά υπηρεσίες web design/development! Αν και σηκώνει αρκετές βελτιώσεις, αισθητικά και σχεδιαστικά είναι αρκετά καλό - το μικρό μέγεθος του layout οφείλεται προφανώς στο ότι την εποχή που φτιάχτηκε το πρότυπο στις αναλύσεις οθόνης ήταν 800x600 και όχι 1024x768 ή παραπάνω όπως ισχύει σήμερα. Το συγκεκριμένο site το είχε εντοπίσει αρκετά έγκαιρα, ήδη από το 2006, το CyberpunkReview.com.

Αν είχε ασχοληθεί και κάποιος 3D animator, ίσως να είχαν και βίντεο με πραγματικές επιδείξεις των "προϊόντων" της εταιρίες, ευτυχισμένους πελάτες και συνεντεύξεις με γιατρούς. Άντε μετά να πείσεις τους δικούς μας "γκουρού" της μαχητικής δημοσιογραφίας ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: