Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Το "δωράκι" του προϋπολογισμού 2009

Πριν μερικές ώρες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή. Οι αντάρτες έβαλαν τα κουμπούρια στη ζώνη και πλακώθηκαν στα μελομακάρονα. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (δεύτερο) του δημάρχου δύσκολα θα τη βγάλει χλωρό μέχρι τα Φώτα. Μια χώρα σε καθημερινή ανακαίνιση λόγω διαρκούς πετροβολήματος.

Τα καμάρια της δημοκρατίας μας, αφού ψήφισαν λες είναι για 15μελές σε Γυμνάσιο, οι περισσότεροι δηλαδή άφησαν τον καφέ για 5' και ξαναγύρισαν αμέσως πίσω στο καφενείο, χαιρετήθηκαν, είπαν τα χρόνια πολλά και έκλεισαν το μαγαζί μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους. Κανονικές σχολικές διακοπές δηλαδή. Μέχρι τότε κάποιος θα έχει βρεθεί με μερικές "καλές ιδέες" για το μπάχαλο που υπάρχει και το μεγαλύτερο που έρχεται.

Μόνο που αυτή τη φορά υπάρχουν κάποιοι που τους περιμένουν στη γωνία, όχι για να τους ζητήσουν ρουσφέτι αλλά για να τους δείξουν περιπαικτικά με το δάκτυλο γεμάτο από την αναίδεια του 15χρονου.


Την επόμενη φορά που θα βλέπετε κάποιον "αντάρτη" να διαφωνεί με την αύξηση των φόρων κατά 500 εκατ. σε μισθωτούς (λόγω συντελεστών), κατά 1,2 δισ. ευρώ λόγω ΕΤΑΚ και κατά 600 εκατ. ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες (λόγω κατάργησης αφορολόγητου), καθώς επίσης και τα νέα πανάκριβα δάνεια που θα πάρει η Ελλάδα τον Απρίλιο από όποιον της το δώσει (Κίνα, Ινδία, Σ. Αραβία, ότι κάτσει), ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: 151 ψήφισαν ΥΠΕΡ ...και ο Τατούλης "παρών" (σιγά τα αίματα, μάγκα).

Όπως γράφει σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου στο TVXS.gr, η χώρα παίζει την τελευταία της ζαριά σε μπαρμπούτι. Αν της κάτσει, ίσως το 2009 μόνο με τραύματα και εγκαύματα - άλλωστε η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει τόσο που οι μολότοφ παράγονται σε ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης. Αν δεν της κάτσει, τότε δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα...

Με όσα συμβαίνουν εδώ και δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και εδώ και μήνες στην παγκόσμια οικονομία, κανείς δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τα φετινά Χριστούγεννα από τους Monty Pythons στο all-time-classic "Ho-Ho-fucking-Ho", όπου τα ξωτικά χώνουν χοντρά μπινελίκια στον Άγιο Βασίλη για όσα τραβάνε 364 μέρες το χρόνο εξαιτίας του:
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, φάτε πιείτε, ξεκουραστείτε, κάντε και κανένα μπάνιο προληπτικώς όσο έχετε ακόμα ζεστό νερό (ΔΕΗ ελέησον), γιατί όσοι είστε με στεγαστικό δάνειο και ιδιωτικοί υπάλληλοι ίσως του χρόνου τέτοιο καιρό μετράτε και τις δεκάρες για να αγοράσετε κουραμπιέδες διαίτης-λιτότητας.


"It's always darkest before it goes pitchblack"
(Connie Winkler)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: