Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Η FYROM επιχειρηματικός και φορολογικός παράδεισος(;)

Την περίοδο που εμείς εδώ μιλάμε για τη γενιά των εργαζομένων των 700 ευρώ, στη FYROM διαφημίζουν τη δική τους γενιά των 430 ευρώ ως τη μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία για επενδύσεις.

*** Διαφήμιση FYROM στο CNN για επενδύσεις στη χώρα:


*** Επίσημο website για την προώθηση του προγράμματος:
>> Invest In Macedonia (LINK)

Θα έλεγε κανείς, ωραία, και που το κακό να διαφημίζει κάποια χώρα τον εαυτό της ως επιχειρηματικό παράδεισο;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται, και δεν εννοώ φυσικά τη διαμάχη για το όνομα της χώρας. Μερικά αποσπάσματα από την ενημερωτική σελίδα στο website σχετικά με φορολόγηση επιχειρήσεων, εργατικό δυναμικό, κτλ:

...The average gross monthly salary is €430. Educational standards at technical higher educational institutions in Macedonia resemble those of the Western countries.

...The lowest flat corporate and personal income tax rates Macedonia has recently become a tax heaven in Europe. The new Government introduced a flat tax of 10% for corporate and personal income.

...Considerable steps are taken to establish a system of integrated permits for industrial facilities considered to be significant polluters.

Ειδικά το τελευταίο είναι ξεκάθαρα στοχευμένο σε εταιρίες που συστηματικά εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος, οι οποίες όπως αναφέρεται στο απόσπασμα μπορούν εύκολα να "εξαγοράσουν" ασυλία.

Και εμείς εδώ ασχολούμαστε για το αν θα παραιτηθεί ο Παυλίδης, πόσες μονάδες είναι η διαφορά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου και τι μαλλί είχε ο νεαρός που μπήκε με τα κουμπούρια στον ΟΑΕΔ το Σάββατο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: