Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα αρχίζει το μεγαλύτερο πείραμα

Ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιοι συνάχι, κάποιο κρύωμα, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό. Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ καθημερινά παρουσιάζουν πόσο τρομακτική είναι αυτή η νέα "πανδημία" και πόσο αναγκαίο είναι το εμβόλιο κατά του Η1Ν1. Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει καλλιεργηθεί από το καλοκαίρι, με απόλυτη επιτυχία, το κατάλληλο "mind conditioning".

Πριν μερικούς μήνες, ο τότε υπουργός υγείας (Αβραμόπουλος) περηφανευόταν πως κατάφερε να κλείσει παραγγελία για 5 εκατ. εμβόλια και πρόλαβε να "κατοχυρώσει" άλλες 3 εκατ. δόσεις, δηλαδή συνολικά για το 80% περίπου του γενικού πληθυσμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο εγχείρημα, ίσως στην παγκόσμια ιστορία, μια και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως. Όλα αυτά ΠΡΙΝ ακόμα το εμβόλιο περάσει τους απαραίτητους ελέγχους και ΠΡΙΝ πάρει οποιαδήποτε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO.org). Ολόκληρος δηλαδή ο πλανήτης αγοράζει σαν τρελός ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί και επιπλέον δεν είναι σίγουρο κατά πόσο είναι απαραίτητο.

Είναι γνωστό και γενικά αποδεκτό πως οι φαρμακοβιομηχανίες ανήκουν σε έναν από τους πιο "βρώμικους" τομείς της σύγχρονης οικονομίας. Πριν κάμποσους μήνες, σε αντίστοιχο thread στο TVXS, είχα αναφέρει τα εξής:

  • (Σχόλιο για Rumsfeld, πρώην υπουργό Άμυνας ΗΠΑ) Αγόρασε έξτρα μετοχές της Roche λίγες εβδομάδες πριν φύγει για μόνιμες διακοπές. Το αντίθετο είχε κάνει (όπως και ο Cheney) με τις μετοχές της Enron, λίγο πριν την καταπιεί το limit down. Ο Guardian και τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ κάνουν επίσης τη δουλειά τους, που είναι να κρατάνε τον κόσμο πανικόβλητο και κολλημένο στην τηλεόραση, αρκετά ώστε να προλάβουν να ρίξουν το επόμενο διαφημιστικό σποτ.

  • (Σχόλιο για φάρμακα-κόπιες, εκτός πατέντας) Κάθε φαρμακευτική εταιρία που παρασκευάζει πατενταρισμένα προϊόντα ή μέσω πατενταρισμένης διαδικασίας παρασκευής, πληρώνει "ταρίφα" στην ιδιοκτήτρια. ΠΑΝΤΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που τα καινούργια φάρμακα είναι συνήθως πολύ ακριβά και μετά την πρώτη δεκαετία, όταν παύει να ανανεώνεται η πατέντα, η τιμή τους πέφτει κατακόρυφα. Η Ινδία και άλλες χώρες έχουν αποφασίσει να αγνοήσουν τον WTO και να παραβιάσουν την πατέντα, παρασκευάζοντας φάρμακα-κόπιες για το AIDS. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν προσφύγει εναντίον των χωρών αυτών στο WTO, υποστηρίζοντας ότι έτσι χάνουν "πελάτες". Δυστυχώς οι πολύ φτωχές χώρες στην Αφρική δεν έχουν τα μέσα για να κάνουν το ίδιο, γι' αυτό και κάθε χρόνο πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για φάρμακα που εμείς θεωρούμε δεδομένα (π.χ. για πυρετό, διάρροια, αντιβιοτικά).

  • (Σχόλιο για γενική συμπεριφορά φαρμακοβιομηχανιών) Τα πραγματικά εγκλήματα είναι αυτά που γίνονται από τις φαρμακοβιομηχανίες στις πιο φτωχές περιοχές της Γης, όπου άνθρωποι εκβιάζονται είτε να πουλήσουν όργανά τους για να αγοράσουν φάρμακα, είτε να πεθάνουν, είτε να γίνουν πειραματόζωα για τις εταιρίες. Στην ταινία "The Constant Gardener" γίνεται μια πολύ ήπια περιγραφή του τι έκανε η Roche στην Κένυα πριν μερικά χρόνια.


Για τα τεχνικά θέματα της υπόθεσης του Η1Ν1, όπως και λίγα χρόνια νωρίτερα με τον Η1Ν5, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες παγκοσμίως, αλλά δεν μεταδίδονται από τα ΜΜΕ όπως πρέπει ή τουλάχιστον με την ίδια ένταση όπως τα "καθημερινά κρούσματα" και ο όρος "πανδημία". Η αλήθεια είναι ότι όλος αυτός ο πανικός για τον Η1Ν1 και το όψιμο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων αφορά μια "επιδημία" με ποσοστό σοβαρών επιπλοκών ή/και θνησιμότητα μόλις 0,1% - μέγιστη εκτίμηση, αν και οι περισσότεροι ειδικοί το υπολογίζουν 1/2000 ή και χαμηλότερα. Στο αντίστοιχο άρθρο στη Wikipedia για τη φετινή "πανδημία" του Η1Ν1, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"...From April 2009 to November 2009, in the US, 3,900 people have died of the H1N1 pandemic virus, whereas 800 people per week die from the common flu. The death rate of diagnosed H1N1 in the US is less than 0.02%..." (στοιχεία από CDC.gov)

Δηλαδή, στις ΗΠΑ πεθαίνουν περίπου 800 άνθρωποι κάθε εβδομάδα από την εποχική (κοινή) γρίπη λόγω επιπλοκών, ενώ από τη "γρίπη" του Η1Ν1 περίπου 140 την εβδομάδα (σχεδόν 6 φορές λιγότεροι) και μάλιστα σε ποσοστό 1 στους 5000 που νοσούν από τον ιό.

Αν συγκρίνει κανείς τα παραπάνω νούμερα με τους 3000 θανάτους από ελονοσία ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στην Αφρική (κυρίως), δηλαδή ένα εμβόλιο που έχουμε έτοιμο εδώ και δεκαετίες, αλλά οι κυβερνήσεις δεν το πληρώνουν και οι φαρμακευτικές δεν το -δωρίζουν- για ανθρωπιστικούς λόγους σε αυτούς που το χρειάζονται, τα πράγματα δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Το αντίθετο μάλιστα. Στην περίπτωση εμβολίων κατά της ελονοσίας και φαρμάκων αγωγής κατά του AIDS, οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν αγωγές εταιρίες και κυβερνήσεις όπως της Ινδίας και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών, γιατί επιτρέπουν σε εγχώριες εταιρίες να παράγουν αυτά τα φάρμακα παραβιάζοντας τις κατοχυρωμένες πατέντες των πολυεθνικών κολοσσών.

Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ορίστε μερικά οικονομικά στοιχεία: Από τον περασμένο Ιανουάριο οι μετοχές των δύο βασικών εταιριών που παρασκευάζουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, πριν ακόμα αρχίσουν καν οι δοκιμές του, έχουν εκτιναχθεί σε κέρδη περίπου +700%. Όταν ο "πειρασμός" είναι τόσο μεγάλος, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, η λογική λέει πως πρέπει να αναζητήσεις ποιος ωφελείται από την κατάσταση "πανδημίας" και αν αυτός μπορεί να τροφοδοτήσει αυτή την τάση, τον πανικό, ακόμα περισσότερο. Και στις δύο περιπτώσεις, η απάντηση είναι η ίδια: οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Πρόσφατα, η Pfizer, ίσως η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως, καταδικάστηκε πριν ένα μήνα ακριβώς στις ΗΠΑ για παράνομη προώθηση και δοκιμή φαρμάκων (Bextra) σε ασθενείς, πολλές φορές χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν καθόλου. Η Pfizer δέχτηκε να πληρώσει το ποσό-ρεκόρ των 2,3 δις δολαρίων σε αποζημιώσεις. Το "απλό" αυτό περιστατικό πέρασε στα πολύ ψιλά των ΜΜΕ, ενώ στη χώρα μας δεν αναφέρθηκε σχεδόν πουθενά.

Για το πως λειτουργούν οι φαρμακοβιομηχανίες σήμερα και ειδικά στην περίπτωση του εμβολίου για τον Η1Ν1, υπάρχουν (μεταξύ πολλών άλλων) δύο πολύ ενδιαφέρουσες video-συνεντεύξεις στο YouTube, από ξένα ΜΜΕ φυσικά:

"Swine Flu Deception - The Complete Idiot's Guide" (youtube.com):


"Even scientists who helped develop the vaccine say they are not going to take it" (youtube.com):


Πολλοί "συνωμοσιολόγοι" λένε ότι οι κυβερνήσεις, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι πάντες, έχουν ένα παγκόσμιο σχέδιο να κάνουν και εγώ δεν ξέρω τι. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει στον Η1Ν1 μερικά "παράξενα" χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ότι περιλαμβάνει δύο στελέχη της κοινής γρίπης, δύο στελέχη της γρίπης των χοίρων και μερικές ακόμα παραλλαγές παλαιότερων ιών. Επιπλέον, τα ανοσοποιητικά ενισχυτικά που χρησιμοποιούνται στο εμβόλιο, καθώς και τοξικές ουσίες όπως ο υδράργυρος, είναι σίγουρο ότι συνδέονται με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Σε ένα μαζικό εμβολιασμό, είναι 100% βέβαιο ότι κάποιοι "άτυχοι" θα τα υποστούν. Αξίζει πράγματι τον κόπο;

Το ερώτημα δεν είναι αν οι ίδιες οι εταιρίες δημιουργούν κατά καιρούς ιούς υψηλής μεταδοτικότητας και χαμηλής (όπως φαίνεται) νοσηρότητας, αλλά το αν οι κυβερνήσεις όλων των κρατών του κόσμου είναι σε θέση να το διαπιστώσουν, αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με άλλα λόγια, είναι φανερό ότι η νέα αυτή κατάσταση δημιουργεί μαζική και τακτική "πελατεία" παραγγελιών σε εμβόλια κάθε χρόνο. Οι κυβερνήσεις είναι σε θέση να ελέγξουν αυτά τα εμβόλια, αν είναι χρήσιμα, κατά πόσο είναι ασφαλή και κυρίως αν κάνουν αυτό που υπόσχονται και όχι κάτι άλλο;

Και επιπλέον, μήπως ο μαζικός εμβολιασμός, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, καταστρέφει αυτό που ονομάζεται "ανοσολογική ποικιλομορφία" (immunization diversity), κάνοντας όλο τον πληθυσμό ανθεκτικό σε κάποια στελέχη και ταυτόχρονα μη ανθεκτικό σε άλλα; Μήπως έτσι γινόμαστε συνολικά πολύ πιο εξαρτημένοι, ως πληθυσμός, από τα εμβόλια αντί στην φυσική ποικιλομορφία (diversity) που πάντα εξασφαλίζει ένα ποσοστό επιβιωσιμότητας;

Το γεγονός είναι ένα: σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, ένα πράγμα πουλάει τρελά - τα όπλα. Κάθε είδους. Εναντίον εθνικών "εχθρών", εναντίον τρομοκρατών, εναντίον ιών. Ο τρόμος, όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο καλύτερους και πιο υπάκουους καταναλωτές δημιουργεί. Και μάλιστα, ο ιός είναι ο τέλειος "τρομοκράτης", ο ιδανικός παγκόσμιος market-maker. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις στα σύνορα, δεν μπορεί να συλληφθεί, δεν έχει δικαιώματα στο δικαστήριο, και δεν μπορεί κανείς να πει ότι "εμένα δεν με αφορά".

Κανείς δεν λέει πως τα εμβόλια είναι γενικά απάτη, ότι δεν χρειάζονται. Το αντίθετο, αποτελούν ισχυρά εργαλεία (κοινωνικά κυρίως) για την προστασία των σύγχρονων κοινωνιών που συνωστίζονται σε τεράστια αστικά κέντρα. Αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι οι κατά καιρούς "πανδημίες" είναι πιο κερδοφόρες, πιο αναίμακτες και πιο καλοδεχούμενες από τους ψηφοφόρους, σε σύγκριση με πολέμους και βίαιες συγκρούσεις για οικονομικά αγαθά, όπως το πετρέλαιο. Επιπλέον, ένας μακροσκελής πόλεμος όπως σήμερα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν προκαλεί πάντα κούραση και αντιδράσεις κάποια στιγμή. Ο διαρκής αγώνας και η φροντίδα για την υγεία από την άλλη είναι κάτι που οι πολίτες στις δυτικές (κυρίως) χώρες θεωρούν αυτονόητο.

Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν αρχίσει πλέον να λειτουργούν όπως οι αντίστοιχες "φαρμακοβιομηχανίες" για ιούς Η/Υ. Κάθε τόσο κυκλοφορεί ένας φοβερός και τρομερός ιός που απειλεί τα πάντα όλα στους Η/Υ, προβάλλεται στα ΜΜΕ και αποκτά τη δέουσα προσοχή. Μετά έρχονται οι εταιρίες και λένε κοίτα, έχω έτοιμο ένα εργαλείο για να προστατευτείς, αλλά πρέπει να το αγοράσεις από εμένα γιατί εγώ έχω το "καλό πράγμα". Επίσης, δεν σου εγγυώμαι ότι θα δουλεύει και του χρόνου, οπότε καλό είναι να μου πληρώσεις συνδρομή, ώστε εγώ να σε κρατάω ενήμερο με συνεχείς ανανεώσεις του προγράμματος, σε σειρά προτεραιότητας για τη "νέα έκδοση" του "προϊόντος". Α, και μην σε νοιάζει αν το πρόγραμμα δεν δουλεύει πολύ καλά τώρα γιατί δεν πρόλαβα να το τεστάρω, με τον καιρό ότι πρόβλημα προκύψει θα με βοηθήσει να το κάνω καλύτερο και να σου το στείλω ανανεωμένο.

Πως λέγεται το παραπάνω; Μετακίνηση του ρίσκου υλοποίησης στον τελικό αποδέκτη. Ας σκεφτούν όλοι, ειδικά όσοι σήμερα σκίζονται ότι πρέπει να γίνουν άμεσα μαζικοί εμβολιασμοί, το πραγματικό κόστος αυτού του μαζικού εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού με ένα σχεδόν άχρηστο και σίγουρα ανεπαρκώς ελεγμένο εμβόλιο.

Και μια τελευταία παρατήρηση: Θερμά συγχαρητήρια στην ιατρική επιστημονική κοινότητα της χώρας μας που, αντί να ενημερώσει σοβαρά και υπεύθυνα τους πολίτες, περιφέρεται στα κανάλια σαν γνήσιο πολιτικό κόμμα, σκούζοντας και αλαλάζοντας καθημερινά΄για το ποιος είναι καλύτερος ματζουνολόγος. Τα σέβη μου και εις ανώτερα...
.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
Πολύ εύστοχος ο συσχετισμός με τους ιούς των υπολογιστών! Ακριβώς έτσι συμβαίνει και μάλιστα τις περισσότερες φορές τους ιούς τους δημιουργούν και τους προωθούν οι ίδιες οι εταιρείες που πλασάρουν τα αντι-ιικά...
Να συμπληρώσω ότι από το σάββατο (στην Αθήνα τοθλάχιστον) γίνονται εκτεταμενοι αεροψεκασμοί και η σημερινή "συννεφιά" οφείλεται στα chem-trails. Αν το συνδυάσουμε με τη λυσσα ότι αυτές τις μέρες θα έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και αναρωτηθούμε πώς μπορούν να γνωρίζουν με τόση ακρίβεια το μέλλον... Επίσης έχει ακουστεί ότι τα chem-trails έχουν σχέση με την εξάπλωση του ιού, που νομίζω ότι φαίνεται πλέον ότι είναι κατασκευασμένος εργαστηριακά... αλλιώς πώς μεταδόθηκε σε φυλή του Αμαζονίου που κανείς δε θα μπορούσε να τον μεταφέρει;

Jaga είπε...

"Το σκάνδαλο με τα εμβόλια" (Ελληνικό Καφενείο, 3/1/2010):

>> http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_5410.html

Jaga είπε...

Τελικά το πείραμα απέτυχε, αλλά κάποιοι τα τσέπωσαν χοντρά.

* "Το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας" (12/1/2010):

>> http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28202

>> http://elladasimera.blogspot.com/2010/01/blog-post_8007.html

* "Πανδημία-σκάνδαλο για τη νέα γρίπη καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης" (12/1/2010):

>> http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=308884&dt=12/01/2010

* "Ενημέρωση αριθμού κρουσμάτων νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ελλάδα" (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., 7/1/2010):

>> http://www.keel.org.gr/keelpno/2010/id994/gripi_ebdo_20100107.pdf

Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μόλις 16.000 κρούσματα Η1Ν1 από τα οποία προέκυψαν 82 θάνατοι, από τον περασμένο Μάρτιο (2009).

Οι εμβολιασμοί που έγιναν είναι 3% επί του συνολικού πληθυσμού. Δηλαδή φτιάχνουν κανονικά κόμμα και μπαίνουν στη Βουλή(!)

Κατά τα άλλα, η νέα υπουργός Υγείας (εμβολιασμένη και αυτή) ψάχνει που θα ξεπουλήσει τις υπόλοιπες 15,7 εκατ. δόσεις του εμβολίου που μας φέσωσε προηγούμενος καταλληλότερος υπουργός Υγείας.

>>

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις, και πηγα να το σχολιασω και στο blog http://pandemicflugr.wordpress.com΄όπου άφησες το link σου. Δυστυχως όμως ο "γιατρος" ιδιοκτητης του blog το αφαιρεσε, ενω εβαλε και σε moderation τα posts μου, καθ' οτι τοποθετηθηκα επανειλημμενα στον μαζικο εμβολιασμο.

Δημητρης

Jaga είπε...

Αυτό θα πρέπει να είναι ίσως το παγκόσμιο σκάνδαλο με το μικρότερο χρόνο μέχρι να αποκαλυφθεί. Μόλις 7 μήνες παρά 10 ημέρες:

** "Επιστήμονες «υπάλληλοι» εταιρειών είχαν προβλέψει πανδημία γρίπης" (5/6, tovima.gr):
>> http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=335589&dt=05/06/2010

** "Μέγα σκάνδαλο με την προώθηση των εμβολίων της νέας γρίπης που την "παρουσίαζαν" ως θανατηφόρα ασθένεια" (5/6, thermopilai.org):
>> http://www.thermopilai.org/content/mega-skandalo-me-ten-proothese-ton-embolion-tes-neas-gripes-pou-ten-parousiazan-os

** "Μέγα σκάνδαλο με την προώθηση των εμβολίων" (5/6, adesmeytos.gr):
>> http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=14858

** "Οι σύμβουλοι του ΠΟΥ για την πανδημία της νέας γρίπης ήταν "τσιράκια" φαρμακοβιομηχανιών" (4/6, thebest.gr):
>> http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/18434

Που είναι ο Αβραμόπουλος;
(οοεεοο;;....)

Jaga είπε...

Το Κουτί της Πανδώρας (ΝΕΤ, 20/1/2011):

"Εκπομπή: Η άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας"

http://www.koutipandoras.gr/?p=4147

Ένα σύντομο ιστορικό-απολογισμός στο πρώτο μέρος της εκπομπής, για τη φρενίτιδα των ΜΜΕ και την μαζική αγορά εμβολίων από όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται και στην εκπομπή, ακριβώς ένα χρόνο μετά, έχουμε ήδη 5 επιβεβαιωμένους θανάτους στη χώρα μας από τη φετινή "επιδημία" του Η1Ν1. Αλλά φυσικά, όχι μόνο δεν μιλά κανείς πλέον για επιδημία, αλλά δεν τολμούν ούτε καν να δείξουν τα μούτρα τους στα κανάλια, καθώς συνεχίζουμε ακόμα να πετάμε τα ληγμένα εμβόλια από πέρυσι.

Jaga είπε...

"Στους 99 οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1" (skai.gr, 21/2/2011):
>> http://www.skai.gr/news/health/article/163513/stous-99-oi-nekroi-apo-ton-io-i1n1/

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό H1N1 είναι δραστικά λιγότερα από πέρυσι λόγω της φυσικής ανοσίας του γενικού πληθυσμού, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει αρκετοί επιδημιολόγοι που όμως δεν "πούλαγαν" εκείνη την περίοδος - άρα δεν είχαν λόγο να βρίσκονται στα κανάλια.

Πάντως, το υπουργείο Υγείας ξέθαψε την περσινή διαφήμιση και εξακολουθεί να προτρέπει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί "προληπτικά" ακόμα και τώρα, στη λήψη της επικίνδυνης περιόδου, με (ληγμένα;) εμβόλια που διαφορετικά θα πάνε στη χωματερή.