Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Η επίπλαστη πραγματικότητα των ΜΜΕ

Εχθές πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ίσως διαδήλωση των τελευταίων χρόνων, μεγαλύτερη ίσως και από αυτή του περασμένου Μαΐου όταν κάηκαν οι άνθρωποι στη Marfin. Την ίδια ημέρα (τι τυχαίο!), ο πρωθυπουργός είχε την πιο κρίσιμη συνάντηση φέτος με την Μέρκελ, για το μέλλον του μηχανισμού στήριξης, λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο στο Βερολίνο.


Λίγα τα επεισόδια στις πορείες, αμέτρητοι ΤΟΝΟΙ χημικών σε όλο το κέντρο της Αθήνας, χωρίς λόγο, απλά και μόνο για να απωθήσουν τον κόσμο που ήταν στις πορείες. Φυσικά λόγω της μουγκαμάρας της ΕΣΗΕΑ δεν υπήρχε καμία "παραδοσιακή" ενημέρωση παρά μόνο μέσω των social media - υποθέτω περίμεναν και πάλι να έχουμε νεκρούς για να το μεταδώσουν live, με δάκρυα στα μάτια.

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτά που συμβαίνουν λίγο πέρα από τον μικρόκοσμό μας, στην Λιβύη, εκεί όπου ο συνταγματάρχης και ισόβιος "ηγέτης" χρησιμοποιεί μέχρι και την αεροπορία (όσους δεν αυτομολούν τουλάχιστον) για να βομβαρδίσει τους πολίτες που έχουν εξεγερθεί εναντίον του. Και αυτός μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εννοείται, της οποίας εξακολουθεί να προεδρεύει ο δικός μας πρωθυπουργός, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει σαφή θέση για τη σφαγή στη Λιβύη και για την καταδίκη του δικτάτορα.

Και η "διεθνής κοινότητα" εξακολουθεί να σκέφτεται τι είναι καλύτερο, να ρίξει στη Β. Αφρική ένα "πακέτο υποστήριξης" ενυπόθηκων δανείων γύρω στα 500 δις δολάρια ή να υποστηρίξουν τον δικτάτορα και καλύτερο πελάτη τους. Στο μεταξύ το πετρέλαιο ξεπερνά τα 110 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός τα 1400 δολάρια, κάνοντας τους κερδοσκόπους "επενδυτές" να τρίβουν τα χέρια τους.

Αλλά αυτό που πραγματικά πέρασε στα ψιλά ήταν το επεισόδιο που έγινε στο Βερολίνο στην ομιλία του πρωθυπουργού εκεί από Έλληνες φοιτητές. Το παρακάτω βίντεο είναι από τα αρκετά που κυκλοφόρησαν (σχεδόν αποκλειστικά) στο δίκτυο, όπου οι Έλληνες φοιτητές φωνάζουν: "...Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και ληστεύει το λαό..."Επειδή στα κανάλια αναφέρθηκε μόνο μέρος του περιστατικού, ουσιαστικά έπαιξαν μόνο οι "απαντήσεις" του πρωθυπουργού, στο δίκτυο κυκλοφόρησε η παρακάτω επιστολή ενός φοιτητή που συμμετείχε εκεί, περιγράφοντας μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Προειδοποίηση: Τα περιστατικά που περιγράφει δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές. Ο λόγος που παραθέτω το πλήρες κείμενο εδώ είναι ακριβώς για να φτάσει σε αυτούς που πρέπει, στον όγκο που πρέπει, ώστε να αναγκαστούν επιτέλους οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις (τόσο σημαντικές) λεπτομέρειες - Ειδικά οι μόνιμοι "διαπιστευμένοι" που ακολουθούν ως groupies τον πρωθυπουργό στις ανά τον κόσμο περιοδείες του, αλλά δεν κάνουν ούτε μία ερώτηση όταν χρειάζεται.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή, χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Η επιστολή του φοιτητή για το περιστατικό στο Βερολίνο


Ελαβα το παρακάτω mail, σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του Γ Παππανδρέου στο Βερολίνο. Βοηθάει να καταλάβουμε πως κατασκευάζεται μια είδηση και γιατί ακόμα και το βινεο ή το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσουν ενιοτε παραπλανητικά (εννοώ το βίντεο που είδαμε στη Ζούγκλα):

Συνάδελφοι, γράφω αυτό το μήνυμα συγκλονισμένος. Πριν λίγο επέστρεψα από το πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, όπου μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Είμαι συγκλονισμένος από την βιαιότητα των οπαδών του ΠαΣοΚ, την υποκρισία του προέδρου του και την παραπληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ.

Όπως καταλαβαίνετε, το μήνυμα θα είναι πολιτικό, οπότε ισχύουν τα γνωστά. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, ας προσπεράσει.

Την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε η είδηση ότι θα έρθει ο Παπανδρέου να μιλήσει με θέμα: Addressing the Financial Crisis. An Opportunity for Europe. Το Σάββατο το απόγευμα συναντήθηκαν οκτώ ελληνίδες (ή ελληνικής καταγωγής) φοιτήτριες, μέλη της παλιάς Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βερολίνου του 2008 (που θυμίζω δεν είχε καμία κομματική ταυτότητα ή συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό). Συζήτησαν για μορφές ενδεχόμενης δράσης - έκφρασης δυσαρέσκειας και κατέληξαν στα εξής:

- να τυπώσουν φυλλάδιο, το οποίο θα αναλάμβαναν οι δύο να μοιράζουν έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου

- να βγάλουν τρεις διαφορετικές αφίσες και να τις κολλήσουν στις εισόδους και τους διαδρόμους που οδηγούν στην αίθουσα

- να φτιάξουν τρία πανό και να τα σηκώσουν ανά δύο στην διάρκεια της ομιλίας.

Σήμερα το πρωί συναντήθηκαν ξανά για τα πανό και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τα πανό έγραφαν (στα γερμανικά) τα εξής:

- Παπανδρέου: 20 χρόνια στην εξουσία. Αυτός που προκάλεσε την κρίση, τώρα θα μας σώσει απ' αυτήν

- Η κρίση ως ευκαιρία (ήταν ο τίτλος της ομιλίας του): μείωση της φορολογίας κερδών από 24 σε 20% και κατάργηση των συμβάσεων

- Ανεργία νέων: Τυνισία 30% - Ελλάδα 30%. Η εξέγερση έρχεται

Εγώ ήμουν ενήμερος για όλα αυτά, όμως δεν συμμετείχα στις συναντήσεις. Πρόθεσή μας ήταν να μην εμπλακώ στην δράση τους, αλλά να προσπαθήσω να πάρω τον λόγο, αν στο τέλος ο Παπανδρέου δεχόταν ερωτήσεις. Φυσικά είχαμε την βεβαιότητα ότι θα δραστηριοποιηθούν κι άλλες ομάδες του Βερολίνου.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση η αστυνομία έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε τσάντες νέων που βρίσκονταν στο βάθος της αίθουσας. Όταν μπήκε ο Παπανδρέου, το μισό ακροατήριο χειροκροτούσε όρθιο. Δίπλα μου είχα κάτι γεροντάκια, έτοιμα να λιποθυμήσουν από την συγκίνηση που θα ακούσουν τον ηγέτη - κι ας μην καταλάβαιναν γρι αγγλικά.

Ο Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για την Δημοκρατία - αυτό ήταν τελικά το βασικό θέμα της ομιλίας του και μάλιστα στην αρχή έκανε αναφορά στην χούντα, η οποία, όπως είπε, περιόρισε την δημοκρατία με την πρόφαση ότι έτσι την έσωζε (την δημοκρατία) από τον κίνδυνο του κομμουνισμού. Περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του, κι ενώ έλεγε κάποιο από τα γνωστά ψεύδη για το πώς η κυβέρνησή του εμβαθύνει την έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε στα ελληνικά ένα "ψεύτη!" και αμέσως πετάχτηκε μια ομάδα 5-6 ατόμων (αγνώστων σε μας) που σήκωσε ένα πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα. Η αντίδραση ήταν ακαριαία, Έλληνες μπράβοι έπεσαν πάνω στους "ταραξίες" και τους μπουζούριασαν. Εδώ πρέπει να πω ότι δεν μου είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα αυτών που αποκαλώ μπράβους, υποθέτω ότι ήταν η φρουρά του Παπανδρέου. Όπως τους τραβούσαν λοιπόν έξω από την αίθουσα, ένας από αυτούς (γερμανός) φώναξε malaka και fuck you, γεγονός που πλήγωσε βαθύτατα τα γεροντάκια κι εξόργισε τα κομματόσκυλα του ΠαΣοΚ. Αυτοί που πολύ βίαια απομακρύνθηκαν από την αίθουσα χτύπησαν δυο-τρεις φορές δυνατά την πόρτα, φώναξαν απ' έξω μερικά συνθήματα και σταμάτησαν. Μέσα σε 2-3 λεπτά η κατάσταση ηρέμησε πλήρως και η ομιλία συνεχίστηκε.

Περίπου δέκα λεπτά μετά, σηκώθηκαν τα κορίτσια της δικιάς μας ομάδας. Οι δυο πρώτες άνοιξαν το πανό τους και το κρατούσαν στην μέση της αίθουσας εντελώς σιωπηλές. Μόλις τους πήραν είδηση, μέλη του ΠαΣοΚ έπεσαν πάνω τους και τους τράβηξαν το πανό βίαια. Οι μπράβοι έσπευσαν πάλι και απωθούσαν τις κοπέλες, ενώ άλλες δύο προσπάθησαν να ανοίξουν το δικό τους πανό, χωρίς επιτυχία. Τα υπόλοιπα (κατά κανόνα γηραιά) μέλη του ΠαΣοΚ που βρίσκονταν στην αίθουσα εξοργίστηκαν με την ασέβεια των νέων στο πρόσωπο του ηγέτη (οι περισσότεροι είχαν σηκωθοί όρθιοι) και επιτέθηκαν λεκτικά στις τέσσερις φοιτήτριες, οι οποίες με την σειρά τους άρχισαν να φωνάζουν κι αυτές συνθήματα. Πάνω στην αναμπουμπούλα οι τελευταίες δύο κατάφεραν να ανοίξουν το δικό τους πανό, ενώ εγώ ασυναίσθητα διέσχισα απαρατήρητος την αίθουσα και βρέθηκα σε απόσταση δύο μέτρων από τον Παπανδρέου. Τον ρώτησα αν έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία κι αν εγκρίνει την βίαιη αντίδραση των μπράβων του (τότε δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει ότι δρούσαν και απλά μέλη του κόμματος) απέναντι σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Ο Παπανδρέου με ρώτησε αν εκπροσωπώ τους διαμαρτυρόμενους, του απάντησα αρνητικά και σ' αυτό το σημείο πρότεινε από το μικρόφωνο να βγει κάποιος εκπρόσωπος και να ανέβει στο πάνελ, όμως μέσα στην αίθουσα επικρατούσε τέτοιος πανικός που κανείς δεν μπορούσε να τον ακούσει. Κινήθηκα πάλι προς τα πίσω, να πω στα κορίτσια ότι ζητάει εκπρόσωπο και όταν επιστρέφαμε με μία από αυτές προς το βήμα, με ακινητοποίησε ένας μπράβος πιάνοντάς με από τους καρπούς (μου ήταν αδύνατο να κουνηθώ έστω κι ένα χιλιοστό), ενώ ΠαΣοΚοι μας έφραξαν τον δρόμο. Τους φώναζα ότι είναι η εκπρόσωπος που ζήτησε ο Παπανδρέου, του φώναζα κι εκείνου, αλλά με άκουγε χωρίς να αντιδρά. Τελικά ξανάρχισαν να μας σμπρώχνουν βίαια, με απείλησαν ότι θα μου πάρουν την φωτογραφική (όλη αυτήν την ώρα τους φωτογράφιζα) και ότι θα με δείρουν (!), εγώ γαντζώθηκα σε μια καρέκλα και την ώρα που πετούσαν τις κοπέλες έξω από την αίθουσα, ο Παπανδρέου ξανάρχισε την έκκληση για εκπρόσωπο.

Λίγα λεπτά μετά με πλησίασε μια κοπέλα από την διοργάνωση της εκδήλωσης και με ρώτησε αν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους αυτών που έφυγαν. Απάντησα αρνητικά και της είπα ότι δεν έφυγαν, αλλά τους πέταξαν έξω. Της είπα να ανοίξει την πόρτα και να τους μιλήσει. Βγήκε πράγματι έξω και ξαναγύρισε λέγοντάς μου ότι οι άλλοι είχαν φύγει (στην πραγματικότητα η αστυνομία τους έβγαλε από το κτίριο). Μου ζήτησε να βγω έξω να μιλήσουμε και μου εγγυήθηκε ότι θα μπορέσω να ξαναμπώ.

Έξω από την αίθουσα με περίμενε ο κοσμήτορας της σχολής. Μου ζήτησε συγνώμη και τον ρώτησα ποιοι ήταν αυτοί που απομάκρυναν τους φοιητητές από τον χώρο του πανεπιστημίου. Μου απάντησε "η αστυνομία" και όταν του είπα ότι μιλούσαν ελληνικά, παραδέχτηκε ότι ήταν ελληνική αστυνομία, αλλά ότι στην αίθουσα βρίσκονταν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Με ρώτησε πολύ ευγενικά αν θα μπορούσα να μείνω μέχρι το τέλος και να πάρω τον λόγο, να θέσω μία ερώτηση στον Παπανδρέου και του εξήγησα ότι γι' αυτόν τον λόγο βρέθηκα εκεί. Στην συνέχεια με συνόδευσαν στην θέση μου. Εν τω μεταξύ ο Παπανδρέου συνέχιζε να μιλάει για την Δημοκρατία κι εγώ να δέχομαι τις επιθέσεις των γύρω μου για την αναίδεια της γενιάς μας.

Το πιο σουρεαλιστικό στοιχείο της εκδήλωσής ήταν ότι μέχρι το τέλος στεκόντουσαν όρθιοι, στην μέση και το βάθος του διαδρόμου, δυο μπράβοι που επέβλεπαν την τήρηση της τάξης σε μια ομιλία με θέμα την δημοκρατία (βλ. λινκ στο τέλος).

Πράγματι ο κοσμήτορας, ο οποίος συντόνιζε τις ερωτήσεις, μου έδωσε τον λόγο κι έθεσα την εξής ερώτηση (συγχωρέστε τα αγγλικά μου):

I'm afraid, that the question that I have prepared will sound silly. So allow me to ask the question and then add a sort comment.

Government proceedings in Greece are becoming less and less democratic. You were elected one and a half year ago with a program completely different to what you apply, your members of the Parliament are not free to vote at will, Parliament itself does not need to approve Minister's of Finance decisions, Justice cannot touch members of the ruling political parties. Is this your personal vision for the future of Europe?

Well, you spoke too much about democracy today. It is obvious that your environment does not understand democracy in the same way. Do you approve this violent reaction to the non violent demonstrating students? Are you interested in listening to the voice of the new generation and the opposition, or all you want is the applause of your party members?

Απάντησε και στα δυο σκέλη. Στο δεύτερο είπε ότι η αντίδραση για την αντίδραση δεν βγάζει πουθενά και ότι θα ήθελε να καθίσουμε να συζητήσουμε. Κι αυτός, είπε, αν ήταν νέος, θα ήθελε να διαδηλώσει, αλλά αυτό δεν έχει νόημα. Να πάμε με τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας, να συζητήσουμε [sic].

Για το πρώτο σκέλος είπε ότι η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε επειδή δεν λειτουργούσε δημοκρατικά. Επειδή οι πολίτες δεν έλεγχαν τους πολιτικούς. Και κατέληξε - ναι, δεν κάνω πλάκα - ότι στο σημείο που βρέθηκε η χώρα ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην Δημοκρατία μας, για να την διαφυλάξουμε και να μπορέσουμε στο μέλλον να την εμβαθύνουμε. Κι έτσι, ο ανεκδιήγητος, κατάφερε να επιστρέψει εκεί απ' όπου άρχισε: στον Παπαδόπουλο.

Τον λόγο πήραν συνολικά δώδεκα ακροατές, όλοι δημοσιογράφοι ξένων εντύπων, εκτός από έναν γερμανό φοιτητή και μια ελληνίδα ΠαΣοΚα, η οποία ρώτησε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τον δύσκολο δρόμο να περικόψει τα εισοδήματα των μισθωτών, αντί να φορολογήσει τις τράπεζες. Ο Παπανδρέου απάντησε ότι το κάνανε υπολογίζοντας τις συνέπειες που θα είχε κάθε κίνηση. Αν είχαν επιτεθεί στο κεφάλαιο, είπε, θα χάναμε για πάντα την αξιοπιστία μας στις αγορές, ενώ όλοι οι καταθέτες θα απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, οδηγώντας τες σε πτώχευση. Ομολόγησε δηλαδή ξετσίπωτα ότι η απόφαση να πλήξει τους μικρομεσαίους ήταν συνειδητή επιλογή.

Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος (από τους πολλούς που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων και ο Χασαπόπουλος) δεν ενδιαφέρθηκε να μας μιλήσει, σε αντίθεση με ξένους συναδέλφους τους. Μας άκουσαν με προσοχή δημοσιογράφοι της Deutsche Welle, των London Financial Times και άλλων εντύπων. Η είδηση έπαιξε αμέσως στην Ελλάδα, φυσικά διαστρεβλωμένη. Στην αρχή τα ελληνικά μέσα μιλούσαν για μία ομάδα νεαρών αναρχικών που επιτέθηκε φραστηκά στον Παπανδρέου και με βίαιο τρόπο διέκοψε την ομιλία του. Αργότερα το άλλαξαν σε "προσπάθησε να διακόψει", ενώ τελικά κάποια μέσα μίλησαν για δύο διακριτές ομάδες και άλλαξαν το "αναρχικών" σε "φοιτητών".

Για όλα τα παραπάνω έχουμε - ευτυχώς - ντοκουμέντα. Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης το βιντεοσκοπήσαμε ή το μαγνητοφωνήσαμε. Μέρος από το υλικό έχει ήδη ανέβει στο ίντερνετ και σύντομα θα ανεβούν και τα υπόλοιπα.

Ενδεικτικά:

http://www.youtube.com/watch?v=xKbLh76_8FM
.

7 σχόλια:

Jaga είπε...

Δημοσιοποίηση του "third review" ή αλλιώς του μνημονίου Νο4, επίσημο και φρέσκο:

"The Economic Adjustment Programme for Greece - Third Review" (pdf)
>> http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/occasional_paper/2011/op77_en.htm

Στη σελ.8 λέει κατά λέξη:

"...The government has committed to considerably scale up its privatisation and real estate development programme, and the objective is to realise EUR 50 billion in privatisation proceeds from now to 2015..."

Τι είπε αντίστοιχα ο Παπακωνσταντίνου στα δικά μας κανάλια:

>> http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ta-basika-shmeia-toy-epikyrwmenoy-mnhmonioy-4

"...Ο στόχος των 50 δισ. ευρώ από αξιοποίηση περιουσίας ως το 2015 και αποκρατικοποιήσεις παραμένει, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Ν. 4, καθώς υπερβαίνει τα όρια του προγράμματος..."

Επίσης, στο μνημόνιο Νο4 προβλέπονται μεταξύ άλλων:

"...Παρεμβάσεις 8% του ΑΕΠ την περίοδο 2012-14...
- Εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες..."


Το 8% του ΑΕΠ αντιστοιχεί περίπου σε 20 δις ευρώ. Δηλαδή αυτά, και άλλα μισά, θα μπούνε ως υποθήκη στις τράπεζες. Πρόκειται για ξεκάθαρη μεταφορά του liability, από τις τράπεζες στο ΑΕΠ του κράτους, το οποίο σύμφωνα με τα συμφραζόμενα θα πέσει στις πλάτες των τραπεζικών, των "ελλειμματικών" στα επικουρικά ταμεία και φυσικά στην ενυπόθηκη (πλέον) δημόσια περιουσία.

Οι τύποι έχουν ξεφύγει πλέον εντελώς, δεν ξέρουν πως να κρύψουν αυτά που υπογράφουν με τους τοκογλύφους συνεργάτες τους. Σε λίγο αντί για συνεντεύξεις Τύπου θα παίζουν κανονικό καραγκιόζη στους δημοσιογράφους.

Jaga είπε...

"Αντιδράσεις για το Μνημόνιο «Νο4»" (tvxs.gr, 25/2/2011):

>> http://tinyurl.com/6c9cu4r

"...Παράταση της ελληνικής λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2015 κάνει σαφή το «Μνημόνιο Νο 4», με νέα μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι εγγυημένη..."

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με όλα και με όλους!

Dolce Vita

Jaga είπε...

Τα κανάλια μας έχουν βρει πολύ "ψωμί" με τα γεγονότα σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη. Αυτό που δεν λένε είναι ότι ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ μόλις πριν μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός μας έκλεισε συμφωνίες με τον Καντάφι:

"Υπόσχεται βροχή επενδύσεων -
Ο Καντάφι πρόθυμος για συνεργασία σε όλους τους τομείς. Δυόμισι ώρες η συνάντηση με Γιώργο" (tanea.gr, 10/6/2010):

>> http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4578839

"...Από το μνημόνιο που υπέγραψαν χθες οι δύο πλευρές προκύπτει ότι συμφώνησαν για συνεργασία στους οικονομικό, τραπεζικό, αγροτικό, ενεργειακό, πολιτισμικό και αγροτικό κλάδους.

Θα προωθηθεί άμεσα η υποβρύχια σύνδεση Λιβύης- Ελλάδας με πόντιση οπτικών ινών στη Μεσόγειο, που θα διευκολύνει τις τηλεπικοινωνίες. Την κατασκευή του έργου θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου ελληνικές εταιρείες..."


Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί ακόμα και τώρα, μετά την ομόφωνη καταδίκη του Καντάφι από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προχθές, ο πρωθυπουργός μας δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια δήλωση για το θέμα.

Jaga είπε...

Εξαιρετική εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου στο Infowar (ΣΚΑΪ ράδιο), για το οικονομικό κραχ και τους παπαγάλους της ενημέρωσης στο Wisconsin (ΗΠΑ):

>> http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=211693

Οι μαυροντυμένοι "darth vader" διαδηλωτές (λογοπαίγνιο με το όνομα του κυβερνήτη) εισέβαλλαν στα κυβερνητικά κτίρια και απαίτησαν την απόσυρση νομοθεσίας που καταργεί το σύνολο των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων εκεί.

Τελικά και εκεί, όπως και εδώ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Και τώρα όλοι αναρωτιούνται αν κάποια πολιτεία στις ΗΠΑ γίνει η επόμενη Αίγυπτος, η επόμενη Τυνησία ή Λιβύη. Οποιαδήποτε συνωνυμία του Μπάρακ (Ομπάμα) με τον Μου-μπάρακ (Αίγυπτος) είναι εντελώς συμπτωματική...

Jaga είπε...

"WikiLeaks - Ρις: Αιμομικτικές οι σχέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ" (skai.gr, 21/3/2011):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/165428/wikileaks-ris-aimomiktikes-oi-sheseis-sta-ellinika-mme-/

"...«Αιμομικτικές όπως οι σχέσεις των Θεών» αποκαλεί τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικών και της κυβέρνησης ο πρώην αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις σε αποκαλυπτικό τηλεγράφημα που απέστειλε τον Ιούλιο του 2006 στο State Department...

...Σύμφωνα με τον κ. Ρις, «η ελληνική βιομηχανία των media ελέγχεται από μεγιστάνες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ, λόγω της επιτυχημένης λειτουργίας των υπόλοιπων επιχειρήσεών τους» για να «ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή»..."

Jaga είπε...

"Γ. Αλαφούζος: O κρατικός παρεμβατισμός προκαλεί στρεβλώσεις στα ΜΜΕ" (skai.gr, 23/3/2011):

>>

"...Mε αφορμή εξάλλου το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821, ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι υπάρχουν «δύο Ελλάδες», μια που κοιτάει προς την Δύση και η άλλη προς την Ανατολή.

Επικαλούμενος τον καθηγητή φιλοσοφίας Στέλιο Ράμφο, σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην Δύση έχουν συνειδητοποιήσει πως οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, σε αντίθεση με την Ανατολή που θεωρείται ότι οι νόμοι είναι συζητήσιμοι..."


Ποιος τα είπε όλα αυτά; Ναι, ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ. Αυτός που έχει χρεώσει στην Καθημερινή εφοπλιστικά συμβόλαια και πλοία. Αυτός που είχε εξαφανιστεί για μερικά χρόνια στην Αγγλία. Αυτός που προσέλαβε όλο το dream team της λοβιτούρας της κρατικής τηλεόρασης και που φέτος έστελνε ραβασάκια στους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ "υπογράφετε ή απολύεστε".

Και που έχει στη δούλεψή του κάμποσες τηλεοπτικές μούμιες, που μας πιπιλίζουν καθημερινά για το δίκιο των τοκογλύφων και για την οικονομία της κατοχής.

Άντε και του χρόνου με δικό σας συμβόλαιο για διόδια, όπως στο MEGA!