Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Πανωλεθρίαμβος 2011

Εξαιρετική περίοδος για τα media αυτή που περνάμε, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρίξει μια ματιά σε αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και δεν χρειάζεται να γράψει ούτε λέξη ως σχόλιο.

Σήμερα οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι πλέον είναι μολυσμένο από ραδιενέργεια και το πόσιμο νερό στο Τόκιο, ενώ την ίδια στιγμή ανιχνεύθηκε και πάλι διαρροή μαύρου καπνού (όχι υδρατμών) από τον αντιδραστήρα 2 στη Fukushima.

Στη Λιβύη το σχέδιο διχοτόμησης προχωρά κανονικά, ο Καντάφι προελαύνει ανενόχλητος προς τα ανατολικά καθώς όλος ο ουρανός από πάνω του είναι γεμάτος από μαχητικά και ιπτάμενα ραντάρ των "συμμάχων" που κάνουν πως δεν βλέπουν. Το ΝΑΤΟ ακόμα(!) τυπικά δεν συμμετέχει στις επιχειρήσεις, ενώ οι Αμερικανοί δηλώνουν πως θα παραχωρήσουν το συντονισμό μάλλον στους Γάλλους τις επόμενες ημέρες. Και το ραντεβού των καθημερινών βομβαρδισμών στις 9 τηρείται πιστά, καθώς τα παγκόσμια δίκτυα εκείνη την ώρα παίζουν ειδήσεις prime time.

Στο μεταξύ, στη δική μας γωνιά του πλανήτη, ένα εξαιρετικό θέμα που έσκασε στο δίκτυο σήμερα, μετά από δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο:

"Σύμβουλος φάντασμα θα αποφασίσει για τα 50 δις ευρώ" (zoomnews.gr, 23/3/2011):

"...ο υπουργός Οικονομικών υπερέβη τα εσκαμμένα, αναθέτοντας το έργο του σχεδιασμού, παρακολούθησης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη και μηδενικής εμπειρίας εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις μία λίρα..."

Ο 31χρονος τυπάκος που ίδρυσε την εταιρία μόλις πριν τρεις μήνες, βρίσκεται τώρα να διαχειρίζεται ένα "πακετάκι" ύψους 50 δις, το οποίο αντιστοιχεί σε οτιδήποτε περπατάει, πετάει ή κολυμπάει στην Ελλάδα και μπορεί να βγει στο σφυρί.

Είτε πρόκειται για τον απόγονο της Πυθίας των Δελφών, προβλέποντας την καλύτερη επένδυση (1 λίρα) της Ιστορίας, είτε πρόκειται για το παράρτημα της κλαδικής του κόμματος στο City του Λονδίνου, εκεί που μεταφέρουν τις περιουσίες τους όλοι όσοι φεύγουν με ελικόπτερα από τις χώρες που μέχρι πρόσφατα κυβερνούσαν.

Η ανακοίνωση της πρόβλεψης για την (επίσημη) ανεργία του 2011 στο 16,5%, το ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού αντί για αύξηση +8,7% έχουν πέσει στο -9,1%, καθώς και η αύξηση (ω ναι!) του ελλείμματος κατά 8,5%, ήταν η επιβεβαίωση του "πανωλεθρίαμβου" της κυβερνητικής πολιτικής:

"Προϋπολογισμός: Στο 9,1% η μείωση των εσόδων το α' δίμηνο" (Ναυτεμπορική, 23/3/2011):

"...Αυξήθηκε κατά 8,5% το έλλειμμα του προϋπολογισμού...
...Σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2010, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 8,5%, κυρίως, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών..."


"Εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία" (marketbeast.gr, 23/3/2011):

"...(ο υπουργός προέβλεψε) Οι μέσες πραγματικές αποδοχές θα μειωθούν το 2011 κατά 5%, από 9% που μειώθηκαν το 2010 ενώ θα σταθεροποιηθούν από το 2012..."

Δηλαδή πρέπει να χαιρόμαστε που το νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων φέτος δεν θα είναι -9% αλλά "μόλις" -5%. Ο Σαχινίδης (υφυπουργός, κι όμως ναι!) είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι όντως έπεσαν έξω στα έσοδα γιατί δεν περίμεναν λέει τόσο μεγάλη ύφεση στην αγορά όταν όλοι μα ΟΛΟΙ φώναζαν από πέρυσι ακριβώς για αυτό το πράγμα.

Έχουμε μείνει ξάφωνοι από την τεράστια επιτυχία και τη διορατικότητα του ηγέτη.

"Οξεία αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Τσίπρα στη Βουλή για τη δημόσια περιουσία" (xrimanews.gr, 18/3/2011):

"...(Τσίπρας): «Γιατί δεν ζητάτε την γνώμη του ελληνικού λαού είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε με απευθείας εκλογές για να πάρετε την απάντησή του για τις αποφάσεις σας που θα δεσμεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών;»...
...(Παπακωνσταντίνου): «Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό για 4 χρόνια. Έχουμε λοιπόν τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει. Εκεί λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι»..."


Δηλαδή, καλά να πάθετε που μας πιστέψατε προεκλογικά. Τώρα σκάστε και κολυμπήστε. Δημοκρατία μόνο μία Κυριακή κάθε 4 χρόνια. Στο ενδιάμεσο, 1460 ημέρες νηστεία και προσευχή.

Και να εύχεστε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχει η χώρα τη δυνατότητα για εκλογές. Γιατί οι κυβερνήσεις χωρών υπό την κατοχή του ΔΝΤ έχουν τη φήμη ότι προτιμούν την αποπληρωμή χρεών αντί για Δημοκρατία.

"Τι υπέγραψε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες" (Το Ποντίκι, 17/3/2011):

"...Αυτά υπέγραψε ο πρωθυπουργός, όπως ανα­γράφονται στα επίσημα έγγραφα του Ευρωπα­ϊκού Συμβουλίου. Με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστεί μια εικοσαετία για να βγούμε από τις επιτηρήσεις. Με προϋπόθεση όμως ότι από αύ­ριο τα δημοσιονομικά νούμερα της Ελλάδας θα αρχίσουν να κατεβαίνουν..."

Με λίγα λόγια, υποσχεθήκαμε στους τοκογλύφους ότι θα μας έχει στο χέρι για άλλες δύο τουλάχιστον δεκαετίες και πήραμε ως αντάλλαγμα μια μικρή "διευκόλυνση" (όχι μείωση) αυτών που πληρώνουμε ήδη εδώ και 10 μήνες.

Αν μη τι άλλο, κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία της Ελλάδας για πάντα, αλλά για εντελώς λάθος λόγους από αυτούς που ήλπιζαν.

Τα σχόλια του "Πιτσιρίκου" για την επίσκεψη του Γκούφη μας στον Μουαμάρ:

"Αμοιβαία η εκτίμηση" (22/2/2011):

"Αυτόγραφο παρακαλώ!" (20/3/2011):

"...Αυτόγραφο ζητάς από κάποιον που θαυμάζεις - από κάποιον που εκτιμάς. Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητάς αυτόγραφο από κάποιον που θα βομβαρδίσεις ή θα βοηθήσεις να βομβαρδιστεί...
...Ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε και αυτό..."


Εν μέσω Fukushima και Λιβύης, η συνεργασία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής με νορβηγική εφημερίδα σχετικά με τη δημοσίευση εγγράφων του Wikileaks, ο Πάγκαλος και πάλι στην επικαιρότητα.

Φαίνεται να δήλωσε, και δεν το έχει διαψεύσει εννοείται, απίθανα πράγματα για τον "μη ηγέτη" Γιωργάκη (Παπανδρέου), για τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων και το όνομα που θέλουν α επιλέξουν και πολλά άλλα.

"Wikileaks: «Εξομολογήσεις» Πάγκαλου για Σκόπια" (skai.gr, 21/3/2011)

Στο μεταξύ, κανένας στην κυβέρνησή μας δεν μπορεί τελικά να μας πει ξεκάθαρα, ΓΙΑΤΙ συμμετέχουμε στην "απελευθερωτική αρμάδα" των δυτικών στη Λιβύη.

Γιατί ούτε το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί επίσημα, ούτε η ΕΕ ως σύνολο (η Γερμανία έχει αρνηθεί), ούτε φυσικά το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικό ή υποχρεωτικό για καμία χώρα.

Tο "όχι" των Ρώσων και Κινέζων στον ΟΗΕ σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: ναι ο Καντάφι έχει ξεφύγει και θέλουν να "περιοριστεί", όχι αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι λύση. Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το όλο σκηνικό μοιάζει όλο και πιο πολύ με μεσαιωνική σταυροφορία(!)

Η Λιβύη είναι αυτή τη στιγμή πεδίο οπλικών δοκιμών και διαφήμισης. Ο Ομπάμα δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Καντάφι ΔΕΝ αποτελεί πρωταρχικό στόχο, άρα οποιαδήποτε μη-λύση που τον διατηρεί στην εξουσία με κάποιο τρόπο, θεωρείται αποδεκτή από τους "συμμάχους". Οπότε η λύση της διχοτομημένης Λιβύης φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά.

"Spiegel: Ο Λοβέρδος υπονομεύει τον Παπανδρέου" (tvxs.gr, 21/3/2011):

"...Από τότε που ανέλαβε Υπουργός Υγείας το Σεπτέμβριο, ο Λοβέρδος διόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας. Είκοσι εξ αυτών μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως..."

Ο πρωθυπουργός στη Σύρο, με embedded ΜΑΤ, μετά τους embedded δημοσιογραφίσκους του MEGA.

>> http://www.youtube.com/watch?v=vrtNI5ZNMkQ

Να τα και τα ελικόπτερα και η φυγάδευση από την πίσω πόρτα. Στο μεταξύ, οι ΜΑΤατζήδες ψεκάζουν τον κόσμο αδιακρίτως, γυναικόπαιδα και γέρους, πανικοβλημένοι μπας και τους ξεφύγει κανένας και έχουν γιαουρτοπόλεμο.

Tην επόμενη φορά να βάλετε τον Πεταλωτή να πει τις παπάρες του μπροστά στον κόσμο. Σίγουρα θα τους συνετίσει και θα αρχίσουν τα χειροκροτήματα, αντί να φωνάζουν:
"...Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δέρνει το λαό..."

"Μηχανισμός Μνημονίων" (enet.gr, 22/3/2011):

"...Οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν χθες σε μια συμφωνία επί του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας που θα πάρει τη σκυτάλη στα μέσα του 2013 από το σημερινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...
...Ο μόνιμος μηχανισμός θα χορηγεί βοήθεια υπό μορφή δανείων με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Σε εξαιρετικές καταστάσεις θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα. Προβλέπεται ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ τόσο σε οικονομικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο..."


"«Δώστε μου κάτι να… πουλήσω στον λαό!»" (Το Ποντίκι, 22/3/2011):

"...(ο πρωθυπουργός) να ζητήσει να μπει στο ανακοινωθέν της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, ότι εάν η Ελλάδα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της θα υπάρξει δυνατότητα να της δοθεί επιβράβευση π.χ. με νέα επιμήκυνση ή χαμηλότερο επιτόκιο.
...Έτσι, όπως ισχυρίζεται το Μαξίμου, δεν θα τολμά κανένα πολιτικό κόμμα ή κοινωνική ομάδα να αντιδρά στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται. Και όποιος το κάνει θα χαρακτηρίζεται αμέσως προδότης «γιατί δεν θα θέλει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους άρα και τις πιθανές νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που μπορεί να έρθουν»..."


Μιντιοκρατία, χρεοκρατία και ολιγαρχία, όλα μαζί σε ένα νέο "πακέτο στήριξης" προς τους απείθαρχους το Ευρωπαϊκού Νότου.

Οι Πορτογάλοι καταψήφισαν για δεύτερη φορά το δικό τους "πακέτο προσαρμογής" και πάνε ολοταχώς προς εκλογές, αλλά που θα πάει, θα τους στρώσουν και αυτούς.

Επίσης από το παραπάνω άρθρο στο Ποντίκι:

"...«Πως εξηγείτε την αύξηση των spread των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες;» ρώτησαν ξένοι δημοσιογράφοι τον υπουργό οικονομικών στο περιθώριο της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.
«Μένω έκπληκτος» απάντησε, για να μείνουν με την σειρά τους έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι. Βλέπετε στις Βρυξέλλες δεν πάει το γράμμα..."


Απλά εξαιρετικό. Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τη βλακεία τους.

"Μέτρα ενόψει, για τις αστοχίες του προϋπολογισμού" (enet.gr, 22/3/2011):

"...ο υπουργός Οικονομικών είπε πως "ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει η ανάγκη αγοράς ελληνικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας". Με τα σημερινά επιτόκια είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, πρόσθεσε..."

Κατάλαβε κανείς τι είπε;

Αυτοί δεν πανηγύριζαν για τον μηχανισμό στήριξης; Αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ δεν ζητάνε εδώ και μήνες, για να αποφύγουν τις "αγορές" και τους τοκογλύφους;

Αφού όπως λέει "...με τα σημερινά επιτόκια η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές...", από που θα βρούνε χρήματα του χρόνου για τους τοκογλύφους;

Μπας και του έδωσαν άλλο χαρτί, αυτό της νέας επίσκεψης στο ΔΝΤ, να διαβάσει και μπερδεύτηκε;

Και το καλύτερο για το τέλος:

"Υπουργοί ακούνε παρελάσεις και… κάνουν μεταβολή" (newsbeast.gr, 23/3/2011):

"...ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, σε απόγνωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συνεχείς αρνήσεις των υπουργών να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου..."

Ψηλά το κεφάλι σύντροφοι. Καλό βόλι.
Και προσοχή στον κεσέ, αν το γιαούρτι δεν είναι σακούλας...

.

9 σχόλια:

Jaga είπε...

"Φουκουσίμα: Νέα άνοδος της ραδιενέργειας" (tvxs.gr, 23/3/2011):

>> http://tinyurl.com/5sy4gkz


"Αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Γαλλίας για το ρόλο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη" (tvxs.gr, 23/3/2011):

>> http://tinyurl.com/6k8ryjb

Jaga είπε...

"«Οχι» της πορτογαλικής Βουλής στα μέτρα λιτότητας" (enet.gr, 23/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=262051

"...Η Βουλή της Πορτογαλίας είπε «όχι» στα μέτρα λιτότητας που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας και ο συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής στον οποίον ήλπιζαν αρκετοί δεν επετεύχθη. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της χώρας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Lusa..."

Άντε και στα δικά μας...

Jaga είπε...

"Εφιαλτική πρόβλεψη Ρομπόλη για 1.200.000 ανέργους φέτος" (enet.gr, 23/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=262129

"Η αναδιάρθρωση χρέους θα οδηγούσε σε κατάρρευση των τραπεζών" (skai.gr, 23/3/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/165680/i-anadiarthrosi-hreous-tha-odigouse-se-katarreusi-ton-trapezon/

Ναι, γι' αυτό και ο Παπακωνσταντίνου δίνει άλλα 30 δις (προγραμματισμένα από το ΔΝΤ) στις ελληνικές τράπεζες:

"Αντιδράσεις στο υπουργικό για τα 30 δισ. στις τράπεζες" (enet.gr, 23/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=262043

"...O Eυάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση των τραπεζών έχει ξεπεράσει τα 100 δισ. και ζήτησε τη σύναψη προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ του Δημοσίου και των τραπεζών, για τη διάθεση των 30 δισ. στην αγορά με τη μορφή ρευστότητας..."

"Γ. Παπανδρέου: Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας" (enet.gr, 23/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=261963

Καλά, βρες πρώτα κανέναν ήρωα "εθελοντή" να στείλεις στις παρελάσεις και μετά βλέπεις αν μπορείτε να ξεμυτίσετε. Πέρασαν και οι Απόκριες και δεν μπορείτε να φορέσετε μουτσούνες!

Jaga είπε...

"Αντιδράσεις για την πρόσληψη «μυστηριώδους» εταιρείας από το ΥΠΟΙΚ" (tvxs.gr, 24/3/2011):

>> http://tinyurl.com/5uy9bdn

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που αναφέρονται, αξίζει να προσέξει κανείς ότι ούτε website στον δίκτυο δεν έχει η εν λόγω "εταιρία".

Ε βέβαια, με κεφάλαιο 1 λίρα, ούτε τυρόπιτα δεν αγοράζεις.

Και μια διόρθωση: Το θέμα δεν έβγαλε ο Ελεύθερος Τύπος αλλά μάλλον η εφημερίδα Δημοκρατία, της οποίας το δημοσίευμα χρησιμοποίησε ο Μαρκόπουλος της ΝΔ για επερώτηση στη Βουλή, από όπου έγινε γνωστό ευρύτερα το θέμα.

Jaga είπε...

Για του λόγου το αληθές, για το πόσο οι τράπεζές μας χρειάζονται απελπισμένα τα 30 δις από το δημόσιο (κατά τα άλλα ιδιωτικές)... 50% μείωση κερδών:

"Παρά την Ελληνική κρίση οι τράπεζες θα επιτύχουν κέρδη 1,3 δις ευρώ το 2010":

>> http://tinyurl.com/5ucj5f6

"...Κέρδη της τάξης των 1,3 δις ευρώ θα εμφανίσουν οι 6 μεγαλύτερες τράπεζες στην χρήση 2010 σε σχέση με τα 2,36 δις ευρώ στην χρήση 2009 και 5 δις ευρώ το 2007..."

Δηλαδή εν μέσω κρίσης, οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι απίστευτα κερδοφόρες για το μέγεθός τους, τόσο που και οι ξένοι "επενδυτές" ξύνουν το κεφάλι τους.

Jaga είπε...

"ΣΟΚ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - Προσήγαγαν χωρίς λόγο 8 εκπαιδευτικούς στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος" (alfavita.gr, 24/3/2011):

>> http://www.alfavita.gr/artro.php?id=27288

"...Προσήγαγαν χωρίς λόγο 8 εκπαιδευτικούς στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος - Συνέλαβαν δύο εκπαιδευτικούς από τα γραφεία της ΔΟΕ - Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο!...

...Οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς γνωρίζοντας πρόσωπα, και έχοντας εντολές να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρελασης άρχισαν και συνελάμβαναν όποιον πλησίαζε στην περιοχή της παρέλασης και ήταν εκπαιδευτικός..."


Οι πληροφορίες λένε (αλήθεια!) ότι "συνέλαβαν" και καμιά 20αριά κούκλες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, κανονική προσαγωγή. Προφανώς δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα.

Αυτή η κυβέρνηση απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Θα τη θυμόμαστε μετά από μερικά χρόνια και θα αναπολούμε αξέχαστες στιγμές γέλιου.

Jaga είπε...

"Υποβάθμισε Ελλάδα και Πορτογαλία η S&P" (enet.gr, 29/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=263386

"Γ. Παπανδρέου: Η υποβάθμιση δεν αντανακλά τις προσπάθειές μας" (enet.gr, 29/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=263409

Τελικά πρέπει να αποφασίσει. Οι "αγορές" ήταν αξιόπιστες όταν πριν ένα χρόνο μας είχαν στείλει στα τάρταρα και "αναγκαστήκαμε" να προσφύγουμε στην τρόικα και στο ΔΝΤ;

Ρε πως έρχονται όλα (κωλο)τούμπα όταν δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Jaga είπε...

"Διεθνής σύνοδος για τη Λιβύη" (enet.gr, 29/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=263117

Το σχέδιο διχοτόμησης συνεχίζεται κανονικά και εμείς συνεχίζουμε να ξοδεύουμε περίπου 6 εκατ. ευρώ το μήνα (σύμφωνα με το ίδιο το ΥΠΑΝ) για τη συμμετοχή μας εκεί.

"Αύξηση της ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα" (30/3/2011, enet.gr):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=263439

"Ο φόβος ρέει μαζί με το νερό" (enet.gr, 30/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=263210

"...Νερό με ραδιενέργεια σε επίπεδα 100 χιλιάδες φορές υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα διέρρευσε χθες από τη μονάδα-2, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, Tepco..."

Η Tepco φαίνεται να λάδωσε (τι περίεργο) για να παραμείνει το εργοστάσιο σε λειτουργία για μία δεκαετία, ενώ τώρα ο υπεύθυνός της φαίνεται να έχει ήδη διαφύγει από τη χώρα για να γλιτώσει το λιντσάρισμα.

Jaga είπε...

"Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια για την οικονομία" (Ναυτεμπορική, 29/3/2011):

>> http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1949451

Τα ίδια περίπου είπε και ο Αλ. Παπαδόπουλος την περασμένη Δευτέρα στους "Νέους Φακέλους" (ΣΚΑΪ), λέγοντας ότι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει αλλά δεν τολμούν να το πούνε.

Η απάντηση του Πεταλωτή:

"...«Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικότητα», πρόσθεσε, «είναι ότι δουλεύουμε. Και όταν υπάρχει δουλειά, μεθοδικότητα και σχέδιο, όλες οι ελλείψεις, πραγματικά, συμπληρώνονται, όλες οι ανατροπές αντιμετωπίζονται και αυτό φαίνεται και κρίνεται εκ του αποτελέσματος»..."

Ναι, η κυβέρνηση κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και ο πρωθυπουργός μας είναι εξαιρετικά πετυχημένος σε αυτό που κάνει σήμερα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και τυπικά, αν κάποια στιγμή του δοθεί μια διεθνή θέση "ευθύνης". Μόνο που η δική του "σωστή δουλειά" όπως φαίνεται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και των κατοίκων αυτής της γωνιάς του πλανήτη.