Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Όσα παίρνει ο... άνεργος -- Συνέχεια

Μέσα σε λίγες μέρες, έχουν πέσει τόσες κατραπακιές, για τη χώρα και την κυβέρνηση, που οφείλω να τα προσθέσω σε νέα ανάρτηση εδώ. Έτσι, για να υπάρχουν για τους ιστορικούς του μέλλοντος, που θα μας μουτζώνουν με χέρια και πόδια.

Η υποβάθμιση από τη Moody's (...και όχι Goody's)


"Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody's" (tvxs.gr, 7/3/2011)

Οι τράπεζές μας υποβαθμίστηκαν, από τους ίδιους παπατζήδες, κατά δύο κατηγορίες, η χώρα ολόκληρη κατά τρεις κατηγορίες. Δηλαδή καλύτερα να "σώσουμε" τις τράπεζες παρά την οικονομία της χώρας. Έτσι εξηγούνται τα 25+28+30 δις κρατικής "εγγυοδοσίας" προς τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 3 χρόνια. Τι πρωτότυπο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δηλώνει "έκπληκτη" για την υποβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο κατηγορίες, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις στο Eurogroup. Ο απόλυτος ορισμός αυτού που λέμε "βαθιά νυχτωμένοι"...

Ο Στρος-Καν ξαναχτυπά (τον δικό μας...)


"Στρος-Καν: Αν δεν ήµασταν εµείς θα είχατε πέσει στην άβυσσο" (tanea.gr, 10/3/2011)

"...«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά»...
...«αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όµως είναι εκείνοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Προσθέτει µάλιστα µε καταγγελτικό ύφος: « Η απάτη πάει σύννεφο», θεωρώντας ότι εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα «θα είχε πέσει στην άβυσσο»...


Δεν ξέρω τι κάνουν στη Γαλλία ή τι θα κάνει όταν με το καλό εκλεγεί πρόεδρος εκεί. Εμείς εδώ δεν έχουμε πρόσβαση στο ΥΠΟΙΚ, ούτε μπορεί ο κάθε μπαταχτσής να μαγειρέψει τον ισολογισμό του κράτους, ούτε να πουλήσει ναυπηγεία σε θεσμικούς "επενδυτές". Ας πάει να φωνάξει κάτω από το σπίτι του Σημίτη και του Τσοχατζόπουλου, τώρα που έχει γίνει της μόδας.

Από ότι φαίνεται, στο περίφημο ντοκιμαντέρ του CANAL+ δηλώνει επίσης ότι έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα από Ελλάδα μόλις λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2010 - όχι για "τεχνική συνδρομή" αλλά για χρήμα, ζεστό και μνημονιακό. Αν μη τι άλλο, όταν αποφασίζει να καρφώσει κάποιον, το κάνει "στεγνά".

Περιμένουμε (και πάλι) κάποια επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;...

Λιβύη καλεί Αθήνα - επίσημη συνάντηση


"Στην Αθήνα απεσταλμένος του Καντάφι" (enet.gr, 10/3/2011)

"...Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη θα έχει ο απεσταλμένος της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα στο υπουργείο Εξωτερικών..."

Και για να μην ξεχνιόμαστε, για όσους απορούν με αυτή την "οικειότητα":

"Υπόσχεται βροχή επενδύσεων - Ο Καντάφι πρόθυμος για συνεργασία σε όλους τους τομείς. Δυόμισι ώρες η συνάντηση με Γιώργο" (tanea.gr, 10/6/2010)

Μήπως σκέφτονται να βγάλουν μαζί εισιτήρια, ο βαψομαλλιάς τζόκερ και ο δικός μας Γκούφη; Δεν τους είπανε ότι το καρναβάλι τελείωσε; Ή σκέφτονται μόνιμη "μετακόμιση";

Ο Νταβούτογλου μαθαίνει Γεωγραφία


"Με απορίες για τη γεωγραφία η προσέγγιση Νταβούτογλου" (enet.gr, 9/3/2011)

Αφού μας είπε ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο αλλά στη Μεσόγειο, ο Νταβούτογλου πήγε μια βόλτα σε Ξάνθη και Κομοτηνή για τουρισμό. Γιατί δεν πήρε μαζί και τον δικό μας, το παιδί-θαύμα Δρούτσα; Έτσι κι αλλιώς τουρίστας είναι και αυτός στο ΥΠΕΞ.

Robin Hood Tax - αλά Ποδηματά


"Α.Ποδηματά: φόρος- απάντηση στη κρίση" (tvxs.gr, 6/3/2011)

"...Τουλάχιστον 200 δις ευρώ υπολογίζεται ότι θα απέφερε ετησίως η φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Συντάκτρια αντίστοιχης έκθεσης την οποία υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά κάνει λόγο στο tvxs.gr για μία «προφανή αδικία η οποία πρέπει να αποκατασταθεί», ιδίως εν μέσω της σημερινής οικονομικής κρίσης..."

Φαίνεται ότι η μικρή Άννυ (Ποδηματά) μόλις ανακάλυψε το Robin Hood Tax, το οποίο κρύβεται επιμελώς από τα ΜΜΕ. Θα πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη με την "πρότασή της".

Πόσο πονάει η "αναδιάρθωση" του ιδιώτες επενδυτές


«Αναδιάρθρωση χρέους χωρίς πτώχευση» (real.gr, 8/3/2011)

"...Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου είναι κάτι με το οποίο η Γερμανία θα μπορούσε να συμφωνήσει, ειδικά αν αυτή η επιμήκυνση ληφθεί εξίσου υπόψη στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές...
...Η καλύτερη στρατηγική είναι μία αναδιάρθρωση χωρίς πτώχευση..."


Ένας από τους πέντε "σοφούς" της γερμανικής κυβέρνησης λέει αυτό που οποιοσδήποτε Έλληνας μη-οικονομολόγος θεωρεί αυτονόητο - εκτός ίσως από τους παπαγάλους της ενημέρωσης. Ότι δηλαδή δεν μπορεί μια χώρα να μετατρέπεται σε δουλοπαροικία από την ίδια την κυβέρνησή της, χωρίς να διανοηθεί κανείς να πειράξει στο ελάχιστο τα ληστρικά κέρδη των ΙΔΙΩΤΩΝ ξένων τοκογλύφων που την δάνεισαν παλαιότερα, εν μέσω μιζών και λαμογιών. Είναι καιρός να ταρακουνηθούν λίγο και οι ιδιώτες "επενδυτές" που έχουν ελληνικά ομόλογα, αντί να ξεζουμίζουμε συνεχώς τους πειναλέους ιθαγενείς.

Το (αντι)συνταγματικό "πακέτο" Μέρκελ


"«Αντισυνταγματική» η κατοχύρωση της λιτότητας" (tvxs.gr, 8/3/2011):

"...«Δεσμεύει για το μέλλον την πολιτική ευχέρεια του λαού να επιλέγει κάθε φορά διαφορετικό είδος οικονομικής πολιτικής» δηλώνει στο tvxs.gr ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με την προώθηση της συνταγματικής κατοχύρωσης της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας από το Βερολίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρεί ότι προσβάλλεται η αρχή του κοινωνικού κράτους, γεγονός το οποίο άλλωστε έχει επισημάνει και το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο στην περίπτωση της Συνθήκης της Λισαβόνας..."

Πριν από τους bloggers, "προειδοποίηση" σε Extra3


"Το ΕΣΡ ζητά διευκρινήσεις από το EXTRA3 για το κάλεσμα των πολιτών σε διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη" (2/3/2011)

"...Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού κάλεσε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 3/3/2011..."

Το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο Καστανίδης είναι ακόμα πιο παράλογο, επιτρέποντας όχι μόνο διερεύνηση για "προβολή εμπρηστικών μηνυμάτων" αλλά και για "εχθροπάθεια" (πολύ έμπνευση ο νομοθέτης!).

Ανάμεσα στα άλλα, διαβάζω παρακάτω, στην ίδια ανακοίνωση:

"...Δεκτή έγινε η αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι 92,6, νομού Πιερίας και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ μετατράπηκε σε σύσταση..."

Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Σκάι Πιερίας με τον Σκάι Αθήνας, πάντως κάποιος γλίτωσε με απλή "σύσταση" ένα τριχίλιαρο. Κάτι που λέει ότι το όνομα και μόνο δούλεψε θετικά...

+1% η (επίσημη) ανεργία μέσα σε ένα μήνα


"Aλμα της ανεργίας στο 14,8%" (skai.gr, 9/3/2011)

Πλέον το "αδρανές" ποσοστό του πληθυσμού (εκτός εργασίας) είναι μεγαλύτερο από τους εργαζόμενους, ενώ αν σκεφτεί κανείς την ανεργία σε νέους και εκτός Δημοσίου, μιλάμε για 1 στους 4 χωρίς τακτικό εισόδημα.

Ολόκληρη η αναφορά εδώ (Ελλ.Στατ.Υπηρ) >> PDF

Το πλοίο βουλιάζει, πηδάτε στη θάλασσα!


"Παραιτήθηκε ο Δ. Γεωργακόπουλος, τον αδειάζει ο Παπακωνσταντίνου" (enet.gr, 9/3/2011)

"...οι προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού δεν είχαν ληφθεί υπόψη και μόλις πρόσφατα του δόθηκαν κάποιες αρμοδιότητες στον εισπρακτικό μηχανισμό που ωστόσο ήταν τυπικού χαρακτήρα..."

Ο Γεωργακόπουλος λέει ότι το πράγμα δεν προχωρά, ότι κανείς δεν τον άκουγε (σιγά τα αυγά) και ότι παραιτήθηκε. Ο Παπακωνσταντίνου τσαντίζεται και λέει, όχι εγώ τον απέλυσα λόγω "μη ικανοποιητικής απόδοσης". Σαν να λέμε, πρώην εραστές (της εξουσίας), τσακώνονται ποιος κεράτωσε ποιον και ποιος έδωσε στον άλλο τα παπούτσια στο χέρι.

"Νέο «αντάρτικο» και...νέα ρύθμιση για τη δόμηση σε περιοχές Natura" (tvxs.gr, 9/3/2011)

Η Μπιρμπίλη αποδεικνύεται στη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της κυβέρνησης, μαζί φυσικά με τον Lover-δο. Τελικά με τόσες κωλοτούμπες, αυτή δεν είναι πια κυβέρνηση. Είναι ομάδα ενόργανης γυμναστικής.

Στο εξής, όποιος έχει 4 στρέμματα γης σε προστατευόμενη περιοχή Natura, θα μπορεί να χτίζει όχι μόνο σπίτι αλλά και λατομείο! Να δούμε τώρα τι θα λέει το έτερο κυβερνητικό "παράρτημα" στο ΣΚΑΪ, αφού ακόμα και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση έχουν στερέψει από ιδέες για το λογικό άλλοθι στα κανάλια (ο Βορίδης του εξωτικού ΛΑΟΣ ήδη έχει αρχίσει τις παρλαπίπες περί "αναγκαίου κακού").

Η έξοδος των πεινασμένων


"Ανέστειλαν επισήμως την απεργία πείνας οι μετανάστες" (tvxs.gr, 9/3/2011)

Τέσσερις υπουργοί "διαπραγματεύτηκαν" με τους απεργούς πείνας και τελικά βγήκαν και είπαν (Ραγκούσης) ότι δεν έγινε η παραμικρή παραχώρηση και ότι εφαρμόστηκε ο Νόμος. Τότε γιατί χρειάστηκαν ενάμιση μήνα για να κάνουν το "αυτονόητο" και να κινδυνεύσουν ζωές;

Μήπως πρέπει να περάσουν και καμιά βόλτα "ενημέρωσης" κατά την Κερατέα, όπου βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και πολιορκείται από τα ΜΑΤ; Ή μήπως πρέπει και εκεί να αρχίσουν τις απεργίες πείνας για να μαζευτούν τα κανάλια και να ενδιαφερθείτε;

Ο αμετανόητος Μίχαλος


"Πτώχευση εταιρειών με φόντο την διάσωση στο σ/ν του ΥΠΑΑ" (enet.gr, 9/3/2011)

"...Ο υπουργός τόνισε πως «με τη ρύθμιση αυτή δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ενισχύεται η δυνατότητα εξυγίανσης επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες, διασφαλίζεται η προστασία των πιστωτών και διασώζονται θέσεις εργασίας»..."

Εξαιρετική επίσης η "πρόταση" Μίχαλου για "διευκολύνσεις" στην καταβολή ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, που είχε καταθέσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μετά την εκλογή της μνημονιακής κυβέρνησης:

"Επιστολή προέδρου ΕΒΕΑ προς Γ. Παπακωνσταντίνου για διευκολύνσεις ΦΠΑ" (20/10/2011)

Τη στιγμή που το ΥΠΑΑ διευκολύνει τους απατεώνες που ένα πρωί βάζουν λουκέτο και φεσώνουν τους πάντες, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές και υπαλλήλους, τη στιγμή που ήδη έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα περί "διευκολύνσεων" στην καταβολή ΦΠΑ και κυρίως μέσω του αίσχους της περαίωσης, το ΕΒΕΑ προβάλλει διαφήμιση που δείχνει "κακούς λαθρέμπορους" που γεμίζουν αίματα, μαυρίλα και κρεμάλες την αγορά.

Μπορεί ο Μίχαλος να είναι βαμμένος εθνικόφρονας, έτοιμος για στέλεχος στο εξωτικό ΛΑΟΣ, αλλά φέρνει κάτι σε Πάγκαλο, σε καλούπι καμιά δεκαριά νούμερα μικρότερο.

...Και μια παράκληση


Προς τους κυβερνώντες κυρίως: Με αυτό το ρυθμό, με τόσο βλακεία και ανικανότητα που μας βομβαρδίζει καθημερινά σε ρυθμό minigun, δεν προλαβαίνουμε ούτε να διαβάσουμε τις ευχάριστες εξελίξεις του "αγώνα" σας.

Είπαμε να γράφουμε και να σχολιάζουμε ένα-δυο πράγματα για την επικαιρότητα, αλλά δεν είμαστε και επαγγελματίες. Παρακαλώ κατανοήστε και εμάς τους απλούς ιθαγενείς.

Δεν μας έχει μείνει άντερο από τα γέλια!!!...
.

10 σχόλια:

Jaga είπε...

Οι παπαγάλοι έχουν αρχίσει τα πανηγύρια και τις σαμπάνιες στα κανάλια, για τη μεγάλη "επιτυχία" της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου. Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι πρόκειται για επιμήκυνση του δανείου συνολικά.

Το αρχικό μνημόνιο προέβλεπε 3 χρόνια χάριτος και 2 χρόνια αποπληρωμής. Τώρα ο χρόνος χάριτος (και ανατοκισμού) επεκτείνεται στα 4 χρόνια και ο χρόνος αποπληρωμής στα 7, με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου από 5,2% στο 4,2%

Όποιος έχει ένα απλό κομπιουτεράκι τσέπης μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει ότι στην πρώτη περίπτωση το συνολικό ποσό αποπληρωμής του δανείου ήταν περίπου +28,8% (141,7 δις ευρώ), ενώ τώρα γίνεται +50,9% (166 δις ευρώ).

Τα ακριβή ποσά είναι λίγο διαφορετικά γιατί οι "αναλήψεις" γίνονται σε δόσεις και οι περίοδοι ανατοκισμού διαφέρουν. Αλλά η ουσία είναι ότι το τελικό πρόσθετο ποσό αποπληρωμής (σύνολο τόκων) ουσιαστικά διπλασιάστηκε.

Σε όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα τους τελευταίους 14 μήνες, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: κάθε κίνηση τις κυβέρνησής μας έχει σταθερά αυξήσει το συνολικό εθνικό χρέος, με κάθε κίνηση και με κάθε επιλογή της. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, όσο και αν κράζουν οι παπαγάλοι στα δελτία των 8.

Jaga είπε...

Το "Δόγμα του Σοκ" σε πλήρη εφαρμογή πλέον και στις ΗΠΑ, με απροκάλυπτη μαζική επίθεση εναντίον βασικών κοινωνικών υποδομών, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους Αμερικανούς στο δρόμο, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες:

"Naomi Klein on Anti-Union Bills and Shock Doctrine American-Style: 'This is a Frontal Assault on Democracy, a Corporate Coup D’Etat'" (democracynow.org, 9/3/2011):

(full video)
>> http://www.democracynow.org/2011/3/9/naomi_klein_on_anti_union_bills

Επιτέλους, ακόμα και στις ΗΠΑ, ο κόσμος αρχίζει επιτέλους να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω μας.

Jaga είπε...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως λέει στη συνέντευξη και η Naomi Klein, ο κυβερνήτης του Wisconsin εξελέγη χωρίς να αναφέρει λέξη από αυτά που εφαρμόζει τώρα.

Μια από τις διατάξεις μάλιστα αναφέρει ότι, σε περιπτώσεις "έκτακτης ανάγκης", ολόκληρες πόλεις μπορεί αν μπούνε κάτω από την πλήρη "διαχείριση" από ιδιωτικές εταιρίες, εφαρμόζοντας ουσιαστικά πλήρως το λεγόμενο "government outsourcing & privatization doctrine", το απόλυτο όνειρο κάθε νεοφιλελεύθερου εταιρικού μετόχου.

Ο ίδιος ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί τα εντελώς αντίθετα, υποσχόμενος ενίσχυση των συνδικαλιστικών σωματείων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για τα οποία είχε κατηγορηθεί ως "σοσιαλιστής" (βαριά κατηγορία στις ΗΠΑ). Και φυσικά αφότου εξελέγη, εφαρμόζει τα εντελώς αντίθετα.

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...

Jaga είπε...

Εν μέσω ενός Σαββατοκύριακου γεμάτο από καταστροφές, τσουνάμι και την πυρηνική απειλή στο Fukushima και πάλι, μετά από δεκαετίες από το Chernobyl, πέρασε στα ψιλά η "ανακοίνωση" της αποδοχήςτων όρων της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου μας.

Η Ελλάδα συμφώνησε να μειώσει το χρέος της στο 60% μέσα στα επόμενα 20 χρόνια περίπου, βάσει και της νέας "συμφωνίας του ευρώ" που θα επισημοποιηθεί στις 25 του μήνα. Αυτό σημαίνει μείωση του χρέους κατά τουλάχιστον 5% κάθε χρόνο, πάντα με βάση το ΑΕΠ.

Αναλογικά, η καταστροφή στην Ιαπωνία από το βιβλικό σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα, αποτιμάται περίπου στο 8% του ΑΕΠ προς το παρόν. Και μπορεί η Ιαπωνία να έχει πολύ μεγαλύτερο ΑΕΠ και πολύ μεγαλύτερο χρέος από εμάς εδώ, αλλά αν το σκεφτεί κανείς αναλογικά, η οικονομική απαίτηση είναι συγκρίσιμη.

Δηλαδή, για να πιάσουμε το στόχο του 60% σε 20 χρόνια, η χώρα μας καλείται να αποσβέσει την οικονομική ζημιά μιας τέτοιας καταστροφής (αναλογικού μεγέθους) κάθε 2 περίπου χρόνια.

Με βάση αυτό, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι αισιόδοξοι και οι παπαγάλοι πως μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, εφόσον σκούζουν ολημερίς στα κανάλια περί "επιτυχίας" στο Eurogroup.

Jaga είπε...

Το μαγαζάκι της Moody's συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, παρά τις απειλές (σιγά τα αίματα) των Ευρωπαίων για τους οίκους αξιολόγησης:

"Moody's downgrades Portugal" (FT.com, 15/3/2011):
>> http://www.ft.com/cms/s/0/3aef7558-4f5e-11e0-8632-00144feab49a.html

Την ίδια στιγμή, που η καταστροφή από το τσουνάμι, το θρίλερ του πυρηνικού εφιάλτη (μόνιμη απώλεια τουλάχιστον 3 σταθμών 5.000 MW ο καθένας), συνολικές ζημιές περίπου 8% του ΑΕΠ (ανακοίνωση κυβέρνησης) και εθνικό χρέος γύρω στο 217% του ΑΕΠ, η Moody's λέει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα:

"Moody's: Japan Fiscal Crisis Not Imminent" (14/3/2011):
>> http://www.foxbusiness.com/2011/03/14/moodys-japan-fiscal-crisis-imminent/

Jaga είπε...

Μόλις άκουσα την πρωθυπουργάρα μας να λέει στη Βουλή τη φράση "Tobby Tax", δηλαδή το Robin Hood Tax (πρόταση-ιδέα) για τη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών, για την ενίσχυση λέει της πράσινης οικονομίας.

Και επίσης, ότι το ότι οι πολίτες "σπάνε τα ταμπού" και "αντιδρούν" είναι "θετικό", και ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την καταπολέμηση της διαφθοράς(!!!)

Κάποιος να τον ξυπνήσει! Ο τύπος που φέρνει τα νερά στο έδρανο, να του το αδειάσει το κεφάλι επειγόντως! Χανόμαστεεε!!!

(Όχι τίποτα άλλο, από το θεωρείο θα πέσει κανένα πιτσιρίκι από τα γέλια)

Jaga είπε...

"Παϊδάκια και …γιαούρτι για τον Πάγκαλο στα Καλύβια" (Video) (16/3/2011):

>> http://news.kozaninet.gr/?p=18755

"Έριξαν γιαούρτι στον Πάγκαλο" (real.gr):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=54152&catID=1

Και φυσικά τα επίμαχα videos:

>> http://www.youtube.com/watch?v=OWU1yvyV8oI

>> http://www.youtube.com/watch?v=jxGlc0T5Xr8

Jaga είπε...

"Ο κόσμος έχει τούμπανο το «κούρεμα» χρέους!" (banknews.gr, 18/3/2011):

>> http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2319------lr-

"...Στο ESM οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά πιθανό ότι θα χρειασθεί να προσφύγει το 2013 η Ελλάδα, μόλις λήξει το σημερινό μνημόνιο, για να λάβει νέο δάνειο, καθώς θα παραμένει αποκλεισμένη από την αγορά, λόγω υψηλού χρέους..."

Σημείωση: ESM είναι ο περίφημος "μόνιμος μηχανισμός στήριξης", ναι αυτό για το οποίο ανοίξανε σαμπάνιες στην κυβέρνηση, παρόλο που οι Γερμανοί ήδη το χαρακτηρίζουν "θνησιγενές".

Jaga είπε...

"Κομισιόν: Εγκληματική αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά καυσίμων" (18/3/2011):

>> http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1944582

"...Ως «εγκληματική συμπεριφορά» χαρακτήρισε ο Επίτροπος John Dalli, αρμόδιος για Θέματα Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών, τη συνεχιζόμενη αισχροκέρδεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική εγχώρια αγορά καυσίμων...

...Ο επίτροπος στην απάντησή του επισήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη και ότι «το εν λόγω ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου»..."

Jaga είπε...

"Ρεκόρ 13 ετών «χτύπησε» η ανεργία στην Ελλάδα" (tvxs.gr, 18/3/2011):

>> http://tinyurl.com/6cyuo4v