Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Και εγένετο Δημοκρατία

Πριν μερικές ώρες, οι δυτικοί "σύμμαχοι" ξεκίνησαν την επίθεση στη Λιβύη κατά του "αιμοσταγή δικτάτορα" Καντάφι, για να προστατεύσουν την "ελευθερία" των επαναστατημένων.

Η Λιβύη


Πριν μερικές ημέρες, οι επαναστατημένες δυνάμεις είχαν φτάσει έξω από την Τρίπολη της Λιβύης. Τα δυτικά ΜΜΕ μιλούσαν ακόμα και για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο Καντάφι φυγαδεύεται από τη χώρα.

Τότε ακριβώς, η Βρετανία κάνει κατάσχεση περιουσίας που ο Καντάφι και οι γιοί του μετέφεραν εκτός Λιβύης σε χρηματιστηριακές εταιρίες του City στο Λονδίνο. Αυτό έρχεται όταν γίνεται γνωστό ότι ο ένας από τους γιούς (αυτός με τη φωτογένεια...) είχε πάρει μάλλον χαριστικό πτυχίο από το μεγαλύτερο βρετανικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς το Πανεπιστήμιο είχε λάβει στο μεταξύ κάμποσα εκατομμύρια λίρες σε δωρεές και που οδήγησαν τελικά σε κάμποσες παραιτήσεις εκεί.

Ταυτόχρονα, ο γιος του Καντάφι βγήκε και είπε ότι η δήλωση του Σαρκοζί, ότι αναγνωρίζει ως νόμιμους συνομιλητές τους επαναστάτες, είναι τουλάχιστον υποκριτική, καθώς ο Καντάφι τον στήριξε προσωπικά στην εκλογή του στη Γαλλία με άπειρα χρήματα. Η Γαλλία έκτοτε είναι η πρώτη χώρα που τραβούσε στην κυριολεξία όλους τους
υπόλοιπους για επέμβαση στη Λιβύη.

"Τρεις αναλυτές μιλούν για τη Λιβύη" (tvxs.gr, 19/3/2011):

"...«Η εικόνα της προέλασης του Καντάφι ήταν υπερβολική». Πέτρος Παπακωνσταντίνου
...«Οι χώρες που θέλουν να επισπεύσουν μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν πείθουν για την ειλικρίνεια των προθέσεών τους». Πάνος Τριγάζης
...«Ο παράγοντας που εξηγεί το ‘άγχος’ να ολοκληρωθεί άμεσα η διένεξη είναι ο ίδιος που εξηγεί την στάση των ανεπτυγμένων χωρών απέναντι σε αυτά τα καθεστώτα εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια». Χρήστος Φραγκονικολόπουλος
"

Η Ιαπωνία


Το δυστύχημα στη Fukushima δείχνει για πρώτη φορά να τείνει προς ελεγχόμενη κατάσταση, καθώς οι κατεστραμμένοι αντιδραστήρες άρχισαν πλέον να ψύχονται κανονικά. Βέβαια τώρα συνειδητοποιούν ότι η ραδιενεργή μόλυνση είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι δημοσίευσαν αρχικά, καθώς ίχνη ανιχνεύονται πλέον σε νερό και τρόφιμα στο Τόκιο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της καταστροφής.

Το περιστατικό στη Fukushima (όχι γενικά το τσουνάμι) έδωσε στον Καντάφι 3-4 επιπλέον ημέρες τηλεοπτικής "παράτασης", από τη μια περίπου εβδομάδα που είχε λάβει αρχικά από τους δυτικούς "απελευθερωτές". Οι δυτικοί σύμμαχοι καθυστέρησαν τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας στον ΟΗΕ, όσο ακριβώς έπρεπε, μέχρι ο Καντάφι να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να ασφαλίσει τις πετρελαιοπηγές και τα διυλιστήρια της χώρας.

Τώρα, οι δυτικοί θα ασφαλίζουν με τη σειρά τους ένα sandbox, μια "ελεύθερη φυλακή" για τους επαναστάτες, κάπου στα δυτικά της χώρας, και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Ο Καντάφι για το βασίλειό του, οι επαναστάτες για την επίπλαστη και φτωχή ελευθερία τους, και εμείς για την άφθονη βενζίνη στα πρατήριά μας.

Η Ελλάδα


Τα δικά μας κανάλια ασχολούνται εξίσου με τη Fukushima, τον πόλεμο στη Λιβύη και με τον Πάγκαλο.

Το πρώτο, για τη γνωστή τρομολαγνεία, αναβιώνοντας τα πιο αιμοβόρα τηλεοπτικά ένστικτα της δεκαετίας του '80 με το Τσερνόμπιλ. Αλλά τώρα δίνουν σαφέστατα έμφαση στη φράση "παρωχημένη τεχνολογία" για τους αντιδραστήρες της Tepco, βγάζοντας στην οθόνη κάθε λογής ειδικούς που εξηγούν ότι η πυρηνική ενέργεια σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής.

Το δεύτερο, για την επίσης γνωστή τρομολαγνεία, με τη θετική όμως σκοπιά του "απελευθερωτή". Το κάθε κανάλι με το δικό του σποτάκι και τη μουσική επένδυση, τους δικούς του ειδικούς "αναλυτές", χαρίζοντας στον κάθε τηλεθεατή ένα εικονικό joystick για να παίζει με τα αεροπλανάκια και τους πυραύλους. Επιπλέον, πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν πως γίνεται η Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης να συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά της, εναντίον του μέχρι πριν 6 μόλις μήνες "στρατηγικού συνεργάτη" του πρωθυπουργού μας, και μάλιστα όταν η Τουρκία (επίσης μέλος του ΝΑΤΟ) δήλωσε ότι "δεν δύναται" να συνεισφέρει.

Το τρίτο είναι και το πιο κατάλληλο για κουτσομπολιό. Ο Πάγκαλος έχει γίνει τηλεοπτική μασκότ, κάτι σαν τα λούρινα αρκουδάκια στα λούνα παρκ, αυτά που χαρίζουν όταν πετύχεις το στόχο στη σκοποβολή. Ο κύριος πολλά βαρύς (στην κυριολεξία) αντιπρόεδρος, αφού έφαγε μερικά γιαούρτια, πήγε και έφαγε κάμποσα κοψίδια στη διπλανή ταβέρνα. Και δήλωσε και πάλι ότι του την έπεσαν (τι πρωτότυπο) πάλι στελέχη του ΣΥΝ, ένας εκ των οποίων βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη!. Και όλοι βγήκαν και είπαν για απαράδεκτη επίθεση, όπως ακριβώς και για το λεκτικό "λούσιμο" πριν μερικές εβδομάδες στον Πάγκαλο και στον πρωθυπουργό, χωρίς το "επιδόρπιο" γιαούρτι.

Και τώρα τι


Ορίστε ποια είναι η "απάντηση" της δική μας κυβέρνησης, το εργαλείο που θα διορθώσει την οικονομία και θα φτιάξει τη χώρα και το επίπεδο των πολιτών της:

"Χωρίς χρηματοδότηση 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης!" (tvxs.gr, 19/3/2011):

"...Κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση από αυτόν το μήνα σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» του Σαββάτου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την «εσχάτη των ποινών» στους φορείς του Δημοσίου που δεν έχουν δώσει τα οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα, τις δαπάνες, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους, ενώ αναμένονται κυρώσεις και για εκείνους τους φορείς που ναι μεν κοινοποίησαν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά αυτά είναι ελλιπή..."

Ποιος είναι υπεύθυνος για την μη υποβολή λογιστικών στοιχείων; Το κράτος. Ποιος αποφασίζει για την "τιμωρία"; Το κράτος. Διορθώνει το παραπάνω το πρόβλημα; Ναι, αλλά όχι αυτό, το άλλο (το εθνικό χρέος). Τελικά όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε το 2009 στον Στ. Κούλογλου ότι το ΔΝΤ επιβάλλει περικοπές στην Παιδεία και καταδικάζει το λαό στην αμάθεια, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.
.

11 σχόλια:

Jaga είπε...

"Οξεία αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Τσίπρα στη Βουλή για τη δημόσια περιουσία" (xrimanews.gr, 18/3/2011):

>> http://xrimanews.gr/politika-gegonota/4254-18-03-2011-14-25-41

"...(Τσίπρας): «Γιατί δεν ζητάτε την γνώμη του ελληνικού λαού είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε με απευθείας εκλογές για να πάρετε την απάντησή του για τις αποφάσεις σας που θα δεσμεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών;»...
...(Παπακωνσταντίνου): «Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό για 4 χρόνια. Έχουμε λοιπόν τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει. Εκεί λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι»..."


Δηλαδή, καλά να πάθετε που μας πιστέψατε προεκλογικά. Τώρα σκάστε και κολυμπήστε. Δημοκρατία μόνο μία Κυριακή κάθε 4 χρόνια. Στο ενδιάμεσο, 1460 ημέρες νηστεία και προσευχή.

Και να εύχεστε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχει η χώρα τη δυνατότητα για εκλογές. Γιατί οι κυβερνήσεις χωρών υπό την κατοχή του ΔΝΤ έχουν τη φήμη ότι προτιμούν την αποπληρωμή χρεών αντί για Δημοκρατία.

Jaga είπε...

"Τι υπέγραψε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες" (Το Ποντίκι, 17/3/2011):

>> http://topontiki.gr/article/14897

"...Αυτά υπέγραψε ο πρωθυπουργός, όπως ανα­γράφονται στα επίσημα έγγραφα του Ευρωπα­ϊκού Συμβουλίου. Με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστεί μια εικοσαετία για να βγούμε από τις επιτηρήσεις. Με προϋπόθεση όμως ότι από αύ­ριο τα δημοσιονομικά νούμερα της Ελλάδας θα αρχίσουν να κατεβαίνουν..."

Με λίγα λόγια, υποσχεθήκαμε στους τοκογλύφους ότι θα μας έχει στο χέρι για άλλες δύο τουλάχιστον δεκαετίες και πήραμε ως αντάλλαγμα μια μικρή "διευκόλυνση" (όχι μείωση) αυτών που πληρώνουμε ήδη εδώ και 10 μήνες.

Αν μη τι άλλο, κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία της Ελλάδας για πάντα, αλλά για εντελώς λάθος λόγους από αυτούς που ήλπιζαν.

Jaga είπε...

Τα σχόλια του "Πιτσιρίκου" για την επίσκεψη του Γκούφη στον Μουαμάρ:

"Αμοιβαία η εκτίμηση" (22/2/2011):
>> http://tinyurl.com/5rjbbz9

"Αυτόγραφο παρακαλώ!" (20/3/2011):
>> http://tinyurl.com/6x6q4nb

"...Αυτόγραφο ζητάς από κάποιον που θαυμάζεις - από κάποιον που εκτιμάς. Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητάς αυτόγραφο από κάποιον που θα βομβαρδίσεις ή θα βοηθήσεις να βομβαρδιστεί...
...Ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε και αυτό..."

Jaga είπε...

Εν μέσω Fukushima και Λιβύης, η συνεργασία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής με νορβηγική εφημερίδα σχετικά με τη δημοσίευση εγγράφων του Wikileaks, ο Πάγκαλος και πάλι στην επικαιρότητα.

Φαίνεται να δήλωσε, και δεν το έχει διαψεύσει εννοείται, απίθανα πράγματα για τον "μη ηγέτη" Γιωργάκη (Παπανδρέου), για τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων και το όνομα που θέλουν α επιλέξουν και πολλά άλλα.

"Wikileaks: «Εξομολογήσεις» Πάγκαλου για Σκόπια" (skai.gr, 21/3/2011):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/165389/wikileaks-o-th-pagalos-mila-ston-amerikano-presvi/

Jaga είπε...

Στο μεταξύ, κανένας στην κυβέρνησή μας δεν μπορεί τελικά να μας πει ξεκάθαρα, ΓΙΑΤΙ συμμετέχουμε στην "απελευθερωτική αρμάδα" των δυτικών στη Λιβύη.

Γιατί ούτε το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί επίσημα, ούτε η ΕΕ ως σύνολο (η Γερμανία έχει αρνηθεί), ούτε φυσικά το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικό ή υποχρεωτικό για καμία χώρα.

Το "όχι" των Ρώσων και Κινέζων στον ΟΗΕ σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: ναι ο Καντάφι έχει ξεφύγει και θέλουν να "περιοριστεί", όχι αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι λύση. Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το όλο σκηνικό μοιάζει όλο και πιο πολύ με μεσαιωνική σταυροφορία(!)

Η Λιβύη είναι αυτή τη στιγμή πεδίο οπλικών δοκιμών και διαφήμισης. Ο Ομπάμα δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Καντάφι ΔΕΝ αποτελεί πρωταρχικό στόχο, άρα οποιαδήποτε μη-λύση που τον διατηρεί στην εξουσία με κάποιο τρόπο, θεωρείται αποδεκτή από τους "συμμάχους". Οπότε η λύση της διχοτομημένης Λιβύης φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Jaga είπε...

"Spiegel: Ο Λοβέρδος υπονομεύει τον Παπανδρέου" (tvxs.gr, 21/3/2011):

>> http://tinyurl.com/66zzxl7

"...Από τότε που ανέλαβε Υπουργός Υγείας το Σεπτέμβριο, ο Λοβέρδος διόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας. Είκοσι εξ αυτών μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως..."

Jaga είπε...

Ο πρωθυπουργός στη Σύρο, με embedded ΜΑΤ, μετά τους embedded δημοσιογραφίσκους του MEGA.

>> http://www.youtube.com/watch?v=vrtNI5ZNMkQ

Να τα και τα ελικόπτερα και η φυγάδευση από την πίσω πόρτα. Στο μεταξύ, οι ΜΑΤατζήδες ψεκάζουν τον κόσμο αδιακρίτως, γυναικόπαιδα και γέρους, πανικοβλημένοι μπας και τους ξεφύγει κανένας και έχουν γιαουρτοπόλεμο.

Την επόμενη φορά να βάλετε τον Πεταλωτή να πει τις παπάρες του μπροστά στον κόσμο. Σίγουρα θα τους συνετίσει και θα αρχίσουν τα χειροκροτήματα, αντί να φωνάζουν:
"...Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δέρνει το λαό..."

Jaga είπε...

"Μηχανισμός Μνημονίων" (enet.gr, 22/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=261477

"...Οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν χθες σε μια συμφωνία επί του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας που θα πάρει τη σκυτάλη στα μέσα του 2013 από το σημερινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...
...Ο μόνιμος μηχανισμός θα χορηγεί βοήθεια υπό μορφή δανείων με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Σε εξαιρετικές καταστάσεις θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα. Προβλέπεται ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ τόσο σε οικονομικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο..."

Jaga είπε...

"«Δώστε μου κάτι να… πουλήσω στον λαό!»" (Το Ποντίκι, 22/3/2011):

>> http://www.topontiki.gr/article/15005

"...(ο πρωθυπουργός) να ζητήσει να μπει στο ανακοινωθέν της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, ότι εάν η Ελλάδα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της θα υπάρξει δυνατότητα να της δοθεί επιβράβευση π.χ. με νέα επιμήκυνση ή χαμηλότερο επιτόκιο.

Έτσι, όπως ισχυρίζεται το Μαξίμου, δεν θα τολμά κανένα πολιτικό κόμμα ή κοινωνική ομάδα να αντιδρά στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται. Και όποιος το κάνει θα χαρακτηρίζεται αμέσως προδότης «γιατί δεν θα θέλει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους άρα και τις πιθανές νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που μπορεί να έρθουν»..."


Μιντιοκρατία, χρεοκρατία και ολιγαρχία, όλα μαζί σε ένα νέο "πακέτο στήριξης" προς τους απείθαρχους το Ευρωπαϊκού Νότου.

Οι Πορτογάλοι καταψήφισαν για δεύτερη φορά το δικό τους "πακέτο προσαρμογής" και πάνε ολοταχώς προς εκλογές, αλλά που θα πάει, θα τους στρώσουν και αυτούς.

Jaga είπε...

Επίσης από το παραπάνω άρθρο στο Ποντίκι:

"...«Πως εξηγείτε την αύξηση των σπρεντ των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες;» ρώτησαν ξένοι δημοσιογράφοι τον υπουργό οικονομικών στο περιθώριο της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.
«Μένω έκπληκτος» απάντησε, για να μείνουν με την σειρά τους έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι. Βλέπετε στις Βρυξέλλες δεν πάει το γράμμα..."


Απλά εξαιρετικό. Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τη βλακεία τους.

Jaga είπε...

"Μέτρα ενόψει, για τις αστοχίες του προϋπολογισμού" (enet.gr, 22/3/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=261571

"...ο υπουργός Οικονομικών είπε πως "ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει η ανάγκη αγοράς ελληνικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας". Με τα σημερινά επιτόκια είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, πρόσθεσε..."

Κατάλαβε κανείς τι είπε;

Αυτοί δεν πανηγύριζαν για τον μηχανισμό στήριξης; Αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ δεν ζητάνε εδώ και μήνες, για να αποφύγουν τις "αγορές" και τους τοκογλύφους;

Αφού όπως λέει "...με τα σημερινά επιτόκια η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές...", από που θα βρούνε χρήματα του χρόνου για τους τοκογλύφους;

Μπας και του έδωσαν άλλο χαρτί, αυτό της νέας επίσκεψης στο ΔΝΤ, να διαβάσει και μπερδεύτηκε;