Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Καληνύχτα ΕΒΕΑ

Όταν κάποιο ζώο είναι έτοιμο να ξεψυχήσει, από πάνω του μαζεύονται και φέρνουν βόλτες τα όρνεα. Πετάνε όλο και πιο χαμηλά, καθώς το ζώο παραπατά και τελικά πέφτει, για να μην ξανασηκωθεί. Και τότε αρχίζει το φαγοπότι. Κάπως έτσι μοιάζει και η συμπεριφορά του ΕΒΕΑ εδώ και αρκετούς μήνες, με συμπεριφορά πτωματοφάγου πάνω στην ελληνική οικονομία.


Από το Ενημερωτικό Δελτίο ΕΒΕΑ, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ


μείωση του βασικού συντελεστή εταιρικού φόρου στο 15% την διατήρηση σταθερής φορολογικής πολιτικής τουλάχιστον για μια πενταετία και την κατάργηση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων προτείνει, μεταξύ άλλων, μελέτη που εκπόνησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαρουφάκης και Τάσος Πατώκος σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης.

Παρουσιάζοντας τη μελέτη, οι καθηγητές επισήμαναν πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 74η θέση μεταξύ 183 χωρών , που περιλαμβάνει το «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκεται η χώρα μας ως προς τη φορολογία και στην 109η θέση ως προς τη φιλικότητα έναντι των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν όταν οι επιχειρήσεις καρκινοβατούν, όταν τα εισοδήματα των πολιτών συμπιέζονται ασφυκτικά, όταν μακραίνει ο κατάλογος των ανέργων».Για όποιον δεν το κατάλαβε, οι κκ. Βαρουφάκης και Πατώκος, τη στιγμή που το επίσημο έλλειμμα της Ελλάδας αναθεωρήθηκε και έχει πάει στο 10,5%, πράγμα που οδήγησε μεταξύ άλλων την αναβολή της "επίσκεψης της τρόικας τη Δευτέρα, προτείνουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε Ιρλανδία προ κρίσης. Το 15% είναι ο χαμηλότερος, μοναδικός σε ολόκληρη την ΕΕ, συντελεστής φορολόγησης επιχειρήσεων που ισχύει ακόμα στην Ιρλανδία και που η άρνηση αύξησής του οδήγησε σε πολύ σκληρότερο πακέτο "στήριξης" από ΔΝΤ-ΕΕ πριν λίγες εβδομάδες.

Ο κ. Βαρουφάκης, λαλίστατος σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις εδώ και ένα χρόνο, διατυμπανίζοντας σε κάθε ευκαιρία πόσο κακό είναι το μνημόνιο και πόσο αναποτελεσματική η πολιτική που ακολουθείται, τώρα προτείνει ως λύση την σχεδόν ολοκληρωτική αποσύνδεση των εταιριών (και μόνο, όχι γενικά των ιδιωτών επαγγελματιών) από την δημοσιονομική πολιτική του κράτους. Μετά την άλωση των εργασιακών σχέσεων και το τσεκούρεμμα μισθών και συντάξεων, τώρα προτείνει ένα επιπλέον μπόνους προς τις εταιρίες, ανεξαρτήτως αν είναι συνεπείς ή όχι με τις ήδη ελάχιστες φορολογικές ή ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Φυσικά, αυτό που δεν λένε οι δύο καθηγητές είναι κάποια πρόταση να συνδεθεί άμεσα με τη χαλάρωση των μέτρων μείωσης του εργασιακού κόστους. Δηλαδή, εφόσον οι εταιρίες θα κερδίσουν ένα σωρό λεφτά από την φορολογία, θα πρέπει να διοχετεύσουν περισσότερο χρήμα στη μισθοδοσία, για νέες προσλήψεις ή αύξηση μισθών, ώστε να ενισχυθεί η αγορά γενικότερα κτλ κτλ. Αλλά φαίνεται ότι έπαθαν επιλεκτική αμνησία, στις οικονομικές τους γνώσεις και σε όσα έλεγαν μόλις πριν μερικές εβδομάδες δημόσια, σε κάθε ευκαιρία.

Η "μελέτη", που χρηματοδοτείται ουσιαστικά από το ΕΒΕΑ, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων τέτοιων "μελετών", όπως για το κόστος των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας λόγω των διαδηλώσεων. Είναι καταφανέστατα ανεπαρκής, στοχευμένη, αντιεπιστημονική σε ότι αφορά τον οικονομοτεχνικό σχολιασμό, δεν λαμβάνει υπόψη αλληλοεξαρτώμενους παράγοντες (μισθοί και κατανάλωση) και προβάλλει καθαρά πολιτικά πρότυπα και όχι οικονομικά μεγέθη (αποσύνδεση εταιριών από τον κοινωνικό ιστό). Αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προβάλλονται τέτοιες προτάσεις, ακραία φιλελεύθερες και ιστορικά αποτυχημένες σε πολλές χώρες (Χιλή, Παραγουάη, Ιρλανδία, κτλ), τη στιγμή που η χώρα και ένας ολόκληρος λαός αιμορραγεί καθημερινά.

Ένα τελευταίο σχόλιο για τον κ. Μίχαλο, αν και είναι περιττό. Όταν λέει "...φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν όταν οι επιχειρήσεις καρκινοβατούν...", αυτή σημαίνει ότι προτείνει συνειδητά φοροδιαφυγή και δόλια χρεωκοπία για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΑ; Όταν λέει "...τα εισοδήματα των πολιτών συμπιέζονται ασφυκτικά...", εννοεί ότι έτσι το κράτος δεν εισπράττει από εκεί φόρους 25% ή 30% ή 35% (αντί 15% για εταιρίες) και άρα φορολογεί τις επιχειρήσεις; Όταν λέει "...μακραίνει ο κατάλογος των ανέργων...", μπας και πιστεύει ότι οι χιλιάδες απολύσεις κάθε μήνα γίνονται στο Δημόσιο ή από τίποτα εξωγήινους;

Αυτοί που εκπροσωπείτε απολύουν κόσμο κ. Μίχαλε, και εσείς ζητάτε ακόμα χαμηλότερη φορολόγηση για αυτούς ακριβώς. Είπαμε, δεν είμαστε η σοσιαλιστική Κούβα, αλλά δεν θα γίνουμε ντε και καλά Χιλή του Πινοσέτ για να είμαστε "ανταγωνιστικοί" στα μάτια των τοκογλύφων που ήδη μας ξεζουμίζουν. Αν δεν αρέσει αυτό στους εγχώριους "πετυχημένους επιχειρηματίες", ας μετακομίσουν μαζί με ολόκληρο το ΕΒΕΑ στην Ιρλανδία, όσο είναι ακόμα καιρός, πριν αρχίσουν και εκεί τα γιαούρτια.

Τα όρνεα όταν μυρίζονται πτώμα, πάντα πετούν χαμηλότερα. Περιμένουν, όσο κι αν χρειαστεί, μέχρι το "γεύμα" τους να ξεψυχήσει. Τα "όρνεα" δεν είναι ούτε ο κ. Μίχαλος, ούτε ο κ. Βαρουφάκης, ούτε ο κ. Πατώκος. Αλλά σίγουρα ξέρουμε όλοι, χωρίς καμία αμφιβολία, ποιο είναι το ετοιμοθάνατο γεύμα που όλοι ορέγονται.
.

18 σχόλια:

Jaga είπε...

Ακόμα και το μέχρι τώρα τρελά αισιόδοξο ΙΟΒΕ, τώρα αρχίζει να βλέπει τον πάτο αντί το "φως" στο τούνελ της οικονομίας:

(e-newsletter, ΕΒΕΑ, 1/4/2011):

ΙΟΒΕ: "ΜΑΥΡΕΣ" ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ προβλέπει επιβράδυνση της οικονομίας κατά - 3,2%, πράγμα που θα οδηγήσει την ανεργία στο 15,5%. Επισημαίνεται παράλληλα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι τέτοιας κλίμακας, που πιθανόν να μην επιτρέψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε εύλογο χρονικό διάστημα και να εκτοξεύσει το χρέος. Σύμφωνα με την έκθεση, ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ θα παραμείνει αρνητικός το 2011 και θα διαμορφωθεί στο -3,2%, ενδεχομένως και χαμηλότερα, γεγονός που δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση της υψηλής ανεργίας. Η εκτίναξη της ανεργίας στο 14,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αντανακλά την απότομη βάθυνση της ύφεσης στην οικονομία από τα μέσα του προηγούμενου έτους.

Jaga είπε...

Και να μην το ξεχάσουμε: Πρωταπριλιά σήμερα!

Χρόνια πολλά στους Πινόκιο της Βουλής, που ακόμα ψάχνουν ένα μαραγκό, να τους τις βρέξει ένα χεράκι, και μια καλή νεράιδα, να τους δώσει άφεση αμαρτιών.

Jaga είπε...

Δυστυχώς τα παρακάτω κάθε άλλο παρά πρωταπριλιάτικο αστείο είναι:

---

"Άγριος ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ" (Κερατέα, 30/3/2011):

>> http://tinyurl.com/3qc74w8

>> http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_2528.html

"...Οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου, δέχθηκαν επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους..."


---

"«Infowar» τέλος για τον ΣΚΑΙ μετά την απόλυση του Αρη Χατζηστεφάνου" (31/3/2011):

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=106357158

>> http://www.topontiki.gr/article/15360

"...Κύμα απολύσεων σαρώνει από το πρωί τον όμιλο Αλαφούζου. Από τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ απολύθηκε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου που παρουσίαζε κάθε Κυριακή το ραδιοφωνικό «Infowar», από τον ΜΕΛΩΔΙΑ η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου ενώ από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ απολύθηκαν τεχνικοί και διοικητικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις στον όμιλο του ΣΚΑΙ έρχονται λίγο καιρό αργότερα από την στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δέχτηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις κατά 10% των μισθών τους ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Η επίσημη εξήγηση για την απόλυση Χατζηστεφάνου ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «περικοπές προγράμματος»..."


---

Συγχαρητήρια στη διοίκηση, όχι μόνο για τις απολύσεις αλλά κυρίως για την τιμιότητα και την τήρηση των υποσχέσεων για "μη απολύσεις" μετά την περικοπή μισθών. Θα το λάβουν σοβαρά υπόψη στο Μαξίμου, όταν θα μοιράζουν στο εξής τον τηλεοπτικό χρόνο των υπουργών.

Jaga είπε...

"Στο στόχαστρο της τρόικα και πάλι μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο" (tvxs.gr, 2/4/2011):

>> http://tinyurl.com/3dx59q4

Jaga είπε...

"Γιατί με απέλυσαν από το Σκάι 100,3 του Άρη Χατζηστεφάνου" (tvxs.gr, 2/4/2011):

>> http://tinyurl.com/3bqjgqn

Jaga είπε...

"Συνάντηση Παπανδρέου-Τζορτζ Σόρος" (ΤΑ ΝΕΑ, 4/4/2011):

>> http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4625601

Σημειώνεται ότι πριν 1,5 χρόνο περίπου ο Σόρος είχε πει δημόσια ότι ο χρυσός είναι ίσως η χειρότερη επένδυση σε περίοδο κρίσης. Τότε η τιμή του χρυσού ήταν κάτω από τα $1000, ενώ σήμερα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα $1400. Στο ενδιάμεσο, ο Σόρος και οι "συνεργάτες" του (hedge funds) έχουν αγοράσει ατελείωτες ποσότητες χρυσού, όπως και η κινεζική κυβέρνηση άλλωστε, και έχουν βγάλει κέρδος πάνω από 55% μέσα σε μόλις μερικούς μήνες.

Παιδιά, εκεί στο Μαξίμου: κρύψτε τα στυλό από τον Γκούφη μας γιατί αυτός είναι ικανός να πιστέψει πως ο Παρθενώνας πρέπει να πουληθεί άμεσα, ως άχρηστο και επικίνδυνο σεισμικά κτίσμα. Προλάβετέ τον, γιατί θα μας τα πουλήσει όλα!

Jaga είπε...

"Κριτική ΣΕΒ για το φορολογικό νόμο" (skai.gr, 6/4/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/166603/kritiki-sev-gia-to-forologiko-nomo

"...Μισθωτοί και συνταξιούχοι κατατάσσονται στους "πρωταθλητές" στα δημόσια έσοδα αφού δηλώνουν το 76% του συνολικού εισοδήματος, σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που δηλώνουν μόλις το 4%...

...Η φορολόγηση των κερδών των ΑΕ είναι αντιαναπτυξιακή και φέρνει τις ελληνικές θυγατρικές ελληνικών ομίλων επιχειρήσεων σε δυσμενέστερη θέση από εκείνες που ανήκουν σε ξένους ομίλους..."


Ναι, και τα δύο τα είπε ο Δασκαλόπουλος. Δηλαδή εφόσον πληρώνουν μισθωτοί-συνταξιούχοι και κάποια κορόιδα ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ΑΕ δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ευρώ από αυτά που βγάζουν. Τρικυμία εν κρανίω...

Jaga είπε...

"Πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για αστοχίες, μέτρα, χρέος" (enet.gr, 6/4/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265505

"...Πυρ ομαδόν κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης χθες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ φαίνεται ότι κερδίζει υποστηρικτές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η άποψη υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, παρά την επαναλαμβανόμενη κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και τις συνεχείς διαψεύσεις των δανειστών της χώρας..."

Jaga είπε...

"Νέο... κουστούμι μέτρων 25 δισ. μέχρι το Μάιο" (tvxs.gr, 5/4/2011):

>> http://tinyurl.com/6l75a89

"...Επιπλέον μέτρα ύψους 22 δις. ευρώ κοινοποιεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το κλιμάκιο της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας, εν μέσω αντιδράσεων εντός και εκτός κυβερνήσεως.
Στο μεταξύ, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος που συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό διαμηνύει πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα ενώ απέφυγε να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση..."

Jaga είπε...

"Παραινέσεις Στρος-Καν σε Πορτογαλία για νέα μέτρα" (enet.gr, 6/4/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265649

"...H Πορτογαλία πρέπει να αποδείξει στους πιστωτές της ότι κάνει τα σωστά βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας, επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ..."

Ε.Ε.: Κανένα βραχυχρόνιο δάνειο σε Πορτογαλία αν δεν μπει στον Μηχανισμό

Η Πορτογαλία δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει ένα δάνειο από τους Ευρωπαίους εταίρους της εάν προηγουμένως δεν συμφωνήσει σε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης υπό αυστηρούς περιορισμούς και προϋποθέσεις, δήλωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Αναρωτιέται κανείς, πως γίνεται οι Έλληνες να είμαστε τόσο ακαμάτηδες, τεμπέληδες, λαμόγια, όπως μας λένε ολημερίς τα ίδια τα τα κανάλια μας, και τώρα ακριβώς το ίδιο "κουστούμι" να ράβεται από ΔΝΤ-ΕΕ για την Πορτογαλία. Σαν να βλέπει κανείς την Ελλάδα ένα χρόνο πριν.

Ο "γιατρός" Στρος-Καν έχει ένα φάρμακο, το ίδιο για όλες τις "ασθένειες". Σαν το "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" που έλεγαν παλιά.

Jaga είπε...

"Διπλή «βόμβα» στα σχέδια για ανάπτυξη" (skai.gr, 5/4/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/166582/dipli-vomva-sta-shedia-gia-anaptuxi/

Η ΕΚΤ σε μια-δυο μέρες θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο περίπου μισή μονάδα. Αυτή σημαίνει ότι όσοι έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο θα πληρώνουν επιπλέον, άμεσα από την τσέπη τους, τους ίδιους τοκογλύφους που πληρώνουμε τώρα ως χώρα.

Το ίδιο και το "εθνικό" δάνειο, το οποίο επιστρέφει πάλι σχεδόν στο αρχικό επιτόκιο. Η "νίκη" της 25ης Μαρτίου για την επιμήκυνση της αποπληρωμής τώρα γίνεται μούντζα και παγίδα, όπως άλλωστε ήταν σχεδιασμένη από την αρχή, αναγκάζοντάς μας να πληρώσουμε περισσότερους τόκους, για περισσότερα χρόνια.

Jaga είπε...

Στο μεταξύ, η Moody's υποβαθμίζει επιπλέον, εκτός από τη χώρα, άλλες 7 τράπεζες της Πορτογαλίας, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε από τον υπηρεσιακό (πλέον) πρωθυπουργό Σόκρατες ότι δεν θα δεχτεί καμία "τρόικα" στη χώρα πριν τις εκλογές το καλοκαίρι.

"Moody's: Υποβάθμιση 7 πορτογαλικών τραπεζών" (skai.gr, 6/4/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/166625/moodys-upovathmisi-7-portogalikon-trapezon/

Επίσης, ο Παπακωνσταντίνου φαίνεται να είναι πλέον ο τελευταίος (κωμικός) που επιμένει ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή η τυπική βούλα της χρεωκοπίας μας.

"Νέα δημοσιεύματα επιμένουν στην αναδιάρθρωση" (skai.gr, 6/4/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/166605/nea-dimosieumata-epimenoun-stin-anadiarthrosi/

Ακόμα και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να συμβιβάζονται με το "ενδεχόμενο" (βεβαιότητα), ενώ ο Στρος-Καν συνεχίζει να δηλώνει τα αντίθετα και να κατεβάζει τις τιμές των "ασημικών" της Ελλάδας, για καλοθελητές όπως ο Σόρος που συναντιέται αυτές τις μέρες εδώ στην Ελλάδα για "δουλίτσες".

Jaga είπε...

Για του λόγου το αληθές, για τα "μαγειρέματα" του Στρος-Καν και των άλλων καλοθελητών που μας "σώζουν":

"De Tijd :«Το ΔΝΤ παίζει σε δύο ταμπλό με την Ελλάδα»" (tvxs.gr, 6/4/2011):

>> http://tinyurl.com/3tv3yyu

"...«Ενώ παρασκηνιακά το ΔΝΤ αφήνει να διαρρεύσει ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επίσημα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει μεταβάλει άποψη και εμμένει στο ότι δεν χρειάζεται να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», γράφει το δημοσίευμα και παραπέμπει σε σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο «είναι φανερό ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει πλέον ότι η οικονομία της χώρας θα μπορέσει να εξυγιανθεί με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα»..."

"Spiegel: Το ΔΝΤ θέλει αναδιάρθρωση του χρέους" (tvxs.gr, 2/4/2011):

>> http://tinyurl.com/3u4eoov

Jaga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jaga είπε...

Από το newsletter του ΕΒΕΑ (7/4/2011):

ΣΕΠΕ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

"Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για την εξέλιξη των συμβάσεων εργασίας κατά το α' δίμηνο του 2011, στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής προχώρησαν 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010. Επίσης, το 2011 υπάρχει κατά 45,08% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ μειωμένο κατά 11,65% είναι και το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης. Αντίθετα, έχει αυξηθεί κατά 21,82% η εκ περιτροπής απασχόληση.
Αξιολογώντας τα δεδομένα, όπως αυτά παρουσιάζονται στον πίνακα, διαφαίνεται ότι το 2011 οι «ελαστικές» μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης. Τέλος, η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 είναι αυξημένες κατά 199,15% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 1.121,45% για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 2.725% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010."


Τα τελευταία νούμερα δεν είναι λάθος: 2725% λέει, δηλαδή πάνω από x26 φορές, για εκ περιτροπής απασχόληση με απόφαση ΜΟΝΟ του εργοδότη.

Αφιερωμένο στην κα Κατσέλη και όλους τους "επαναστάτες" συντρόφους του πράσινου τσίρκου.

Jaga είπε...

Επίσης από το newsletter του ΕΒΕΑ (7/4/2011):

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Την είσοδο της Πορτογαλίας στο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης προανήγγειλε και επίσημα χθες ο πρωθυπουργός Χοσέ Σόκρατες. Σε διάγγελμά του προς τον πορτογαλικό λαό είπε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομική βοήθεια».


Είπαμε, μπορεί αν τον λένε Σωκράτη (Socrates), μπορεί αν έλεγε μέχρι προχθές ότι δεν θα υπογράψει τίποτα μέχρι τις πρόωρες εκλογές στην Πορτογαλία, αλλά δεν είναι και μάγος. Όταν οι ύαινες, τα κοράκια και τα υπόλοιπα πτωματοφάγα των παγκόσμιων "αγορών" ακονίζουν τα νύχια τους στην πλάτη σου, θέλει πολύ μεγάλα... γόνατα(!) για να μείνεις όρθιος.

Jaga είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Φυσικά το 2725% δεν σημαίνει x26 φορές αλλά x28 φορές πάνω από το περσινό νούμερο.

Με τόση μεγάλη "επιτυχία" του νέου εργασιακού νόμου, κοντεύουμε να ξεχάσουμε και την αριθμητική της Γ' Δημοτικού.

Jaga είπε...

Παρακαλώ κάποιος ευφάνταστος εθνοσωτήρας να μας εξηγήσει με βάση ποια λογική το παρακάτω θεωρείται ότι είναι στα πλαίσια της "δημοσιονομικής εξυγίανσης".

Εκτός αν ο κόσμος που περιθάλπονταν μέχρι τώρα σε αυτά πήγαινε εκεί για διακοπές ή για να περάσει απλώς τον καιρό του ανάμεσα σε ορούς και σύριγγες:

"Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Αρεταίειο & Αιγινήτειο" (9/4/2011):

>> http://www.skai.gr/news/greece/article/166798/anastelloun-ti-leitourgia-tous-aretaieio-aiginiteio-/

"...λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει η λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας...
...Οπως επισημαίνουν αρμόδιοι του νοσοκομείου, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τρόφιμ, ούτε για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα. Οσον αφορά στη μισθοδοσία του προσωπικού, αυτή βρίσκεται στον αέρα εδώ και εβδομάδες...