Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Αναδιάρθωση + Μνημόνιο 2.0

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε σημαδεύτηκε αναμφισβήτητα από τη "διαρροή" του Siegel περί επικείμενης δήθεν εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. Μόλις δύο 24ωρα μετά, αφού ακολούθησαν κάμποσες διαψεύσεις και αρκετές κορώνες υπερ-πατριωτών υπουργών (βλέπε Lover-δος), ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο σχετικά με το τι θα ακούσουμε από την πραγματική κυβέρνηση (τρόικα) που μας επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα για να μας τραβήξει το αυτί.

Το δημοσίευμα


Μάλλον πολύ κακό για το τίποτα:

"Greece Considers Exit from Euro Zone" (SPIEGEL, 6/5)

Το κακό δεν είναι με αυτό που λέει το δημοσίευμα, αφού είναι καταφανέστατο περί τίνος πρόκειται, άλλωστε διαψεύδεται ήδη από τους πάντες. Το κακό είναι ότι το Spiegel δείχνει πως σίγουρα πλέον υπάρχει "βαθύ λαρύγγι" ΜΕΣΑ στην κυβέρνηση ή στο πολύ στενό περιβάλλον υπουργών, προφανώς στο ΥΠΟΙΚ, που τροφοδοτεί τέτοιου είδους "διαρροές" - ένας από τους λόγους της "αυθόρμητης έκρηξης" του Lover-δου.

Αυτή τη φορά δεν μπορούν να μιλήσουν για ανεύθυνους ανώνυμους γιάπηδες που στέλνουν τρομοκρατικά emails. Η διεύθυνση του Spiegel είναι γνωστή, αν θέλουν μπορούν να ρωτήσουν για τις πηγές του:

"Οι Έλληνες ζήτησαν έκθεση για πιθανή έξοδο από το ευρώ" (8/5/2011)

"...Ο Κρίστιαν Ράιερμαν, ο γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα..."

Σύμφωνα με πληροφορίες τραπεζιτών, οι οποίοι φοβήθηκαν μαζικό bank run στο Σαββατοκύριακο, τελικά διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι γλίτωσαν το "πάρτι" στην αγορά παραγώγων και ειδικά των "γυμνών" CDS, πολλά από τα οποία είχαν ακριβώς ημερομηνία λήξης αυτές τις μέρες.

Εννοείται φυσικά ότι η αργοπορία στη διάψευση από τον δικό μας ΥΠΟΙΚ είναι επίσης εξαιρετικά ύποπτη, όπως και πολλές κινήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Οι αιτιάσεις ότι δήθεν δεν απαντούσε κανείς στο κινητό του γιατί βρισκόταν εν πτήση ασφαλώς και είναι για γέλια, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει μόνο με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και έχει πάντα στη διάθεσή του live links, από τα τηλέφωνα και τους ασύρματους του αεροπλάνου μέχρι δορυφορικές επικοινωνίες αν χρειαστεί. Άλλωστε ο πατέρας Παπανδρέου, πριν πολλά πολλά χρόνια, "παραιτούσε" υπουργούς ακριβώς εν πτήση. Σήμερα οι υπουργοί δεν απαντούν καν στο τηλέφωνο.

Και για να μην παρεξηγηθώ: Το δημοσίευμα και η στιγμή που γίνεται, σε συνέχεια διαδοχικών και συστηματικών φημών, έχουν ένα και μόνο στόχο - το πάρτι των τραπεζών στη δευτερογενή αγορά. Αυτό και μόνο.

Το αν συμφέρει ή όχι γενικά η έξοδος του φτωχού νότου της ΕΕ από το ευρώ είναι εντελώς άλλο θέμα που θα πρέπει να το σκεφτούμε κάποια άλλη στιγμή, κατά προτίμηση όταν εμείς θα έχουμε ξεφορτωθεί καταρχήν (με οποιονδήποτε τρόπο) τουλάχιστον τα μισά από τα 450 περίπου δις χρέος που θα έχουμε στο τέλος του "πετυχημένου" μνημονίου.

Το ότι οι υπόγειες συναντήσεις γίνονται πλέον συστηματικά και δεν αποτελούν είδηση, φαίνεται από τον τρόπο που τα ιταλικά μέσα αναφέρθηκαν σε "συνάντηση ρουτίνας". Αυτό για όποιον ακόμα επιμένει ότι οι δικοί μας δεν συνεννοήθηκαν στα μουλωχτά με ΔΝΤ και ΕΕ τον περασμένο χειμώνα.

Οι "μυστικές" συναντήσεις (αντί για δημόσιες) δίνουν σκόπιμα την λάθος εντύπωση στα ΜΜΕ και το βούτυρο στο ψωμί των "αγορών". Στις διαπραγματεύσεις αυτό λέγεται implicit signaling. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, ειδικά όταν σκόπιμα αφήνουν να γίνει γνωστή η κατά τα άλλα "μυστική" συνάντηση. Και τα δικά μας χαϊβάνια το δέχονται, αντί να πούνε όχι, εμείς μιλάμε μόνο δημόσια στο εξής, γιατί με τη μυστικοπάθεια κάποιο "δικοί σας" κερδίζουν τρελό χρήμα στην πλάτη μας.

Το ότι κανείς δεν αναζητεί την πηγή της "πληροφόρησης" του Spiegel δείχνει δύο πράγματα και μόνο: είτε φοβούνται να ρωτήσουν, είτε ξέρουν την απάντηση. Ίσως και να βρούνε πάλι κανένα email από broker, να το βγάλουν αν πιεστούν πολύ.

Οι νέες "κομμένες" δηλώσεις Στρος-Καν


Λίγες μέρες πριν, σε μια ομολογουμένως ύποπτη χρονική στιγμή, ήρθαν στο φως οι κομμένες δηλώσεις του Νο.1 των ΔΝΤ, όπου "δίνει στεγνά" τον George στο ντοκιμαντέρ του CANAL5+:

http://tinyurl.com/5wourw4

http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/2011/05/lazopoulos-papandreou.html

Εγώ ο κακόπιστος, αλλά και όλοι οι καλόπιστοι που εμπιστεύονται την κυβέρνησή μας και την ειλικρίνειά της, περιμέναμε επίσημη εναγωνίως τη διάψευση όσων είπε ο Στρος-Καν, από τον Πεταλωτή ή οποιονδήποτε άλλο της κυβέρνησης. Γιατί, ακόμα και αν κάποιος συμφωνεί με όλα αυτά που γίνονται σήμερα, η παραπάνω πληροφορία ξεκαθαρίζει πλέον πλήρως τι από τα δύο ισχύει: "ανικανότητα" ή "δολιότητα".

Δυστυχώς, η απάντηση ήρθε και δεν ήταν καθόλου διάψευση:

"ΔΝΤ: Για τεχνικά ζητήματα οι συνομιλίες Στρος Καν – Παπανδρέου"

"Πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Στρος Καν"

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα σχόλιο πέραν αυτών που αναφέρονται παραπάνω, ειδικά στο πρώτο (skai.gr). Ούτε το ΔΝΤ, ούτε ο Πεταλωτής διαψεύδει τα περί "υπόγειων" επαφών. Εφόσον όπως λένε η αίτηση για "τεχνική βοήθεια" ήταν ήδη δημόσια γνωστή από το Δεκέμβριο 2009, σε αυτές τις "υπόγειες" επαφές προφανώς συζήτησαν άλλα, πιο "επικίνδυνα" πράγματα - ας πούμε για την πιθανότητα δανεισμού με κάθε λεπτομέρεια, γι' αυτό και η συμφωνία έκλεισε τον Απρίλιο μέσα σε 15 ημέρες. Αυτό ακριβώς είπε ο Στρος-Καν. Όπως λέει στο άρθρο, είναι γνωστό ότι το "κόψιμο" του συγκεκριμένου αποσπάσματος από τη συνέντευξη έγινε μετά από παράκληση της Ελληνικής κυβέρνησης (άρα ένιωθε ήδη ένοχη ή απλώς ήθελε να κρύψει το γεγονός, με το φόβο των αντιδράσεων).

Όσο για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων, για το αν πράγματι ο George είπε "θέλουμε τη βοήθειά σας, όχι τα λεφτά σας", η μη δυνατότητα απόδειξης ισχύει και προς τις δύο μεριές. Κανείς (εκτός των ίδιων) δεν ξέρει τι ακριβώς συζήτησαν πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε και μπορούν να αποδείξουν τι ΔΕΝ συζήτησαν. Σε αυτό το θέμα, ο καθένας κρίνει εκ του αποτελέσματος. Ίσως κάποια στιγμή, κάποια νέα διαρροή τύπου wikileaks να μας ξεδιαλύνει αυτή τη λεπτομέρεια.

Ο Δρούτσας


Εν μέσω κυβερνητικής θύελλας, ξεκατινιάσματος και πυρ ομαδόν πάντων κατά πάντων, με τον Lover-δο και την Anna (Διαμαντοπούλου) να δηλώνουν έτοιμοι για χαρακίρι, ο Δρούτσας "δουλεύει αθόρυβα":

"Δρούτσας: Δεν μας δίνει κάτι παραπάνω η οριοθέτηση της ΑΟΖ" (enet.gr, 5/5/2011):

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=272817

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=272624

Το μοναδικό ίσως πράγμα που θα έπρεπε να "τρέχει" όλο το 24ωρο αυτή η κυβέρνηση, η θεσμοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, τώρα μαθαίνουμε ότι τελικά δεν "παίζει" ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον. Ο Δρούτσας, ένας μη-βουλευτής, κουρασμένος εκ γενετής και εξ' όψεως μονίμως, είναι ένα ακόμα "στέλεχος" της ανεπάρκειας που μας κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο.

O George


"Παπανδρέου: Μιλούσα με τον Στρος-Καν, αλλά για να μην προσφύγουμε..." (enet.gr, 6/5/2011):

Είναι τόσο ανόητη η επιχειρηματολογία (λέμε τώρα) που ακούμε τις τελευταίες ημέρες, από τον George και από όλη την κυβέρνηση, που αποδοκιμάζεται ακόμα και σε κηδείες (βλέπε κηδεία Σάντα, προχθές στην Αθήνα).

Υπάρχει η ανεπιβεβαίωτη (ακόμα) πληροφορία πως ο George θα παραβρεθεί στην επόμενη σύναξη της Bildeberg στο St.Moritz της Ελβετίας στις 9-12 Ιουνίου. Υποθέτω ότι πάλι θα ακούσουμε κάποια διάψευση σχετικά με το περιεχόμενο των "συνομιλιών" εκεί, οπότε ας κάνουμε μια επανάληψη για να είμαστε προετοιμασμένοι:

"We need global financial governance" (video) - GAP, συνέδριο Economist, Απρίλιος 2010.

Μνημόνιο 2.0 ("reloaded")


Η επόμενη "μεγάλη επιτυχία" της κυβέρνησης, συνδεδεμένο με το επερχόμενο μνημόνιο 2.0, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες:

"Η Ελλάδα ενέχυρο για το νέο δάνειο!" (9/5/2011)

Είναι εξαιρετικό το ότι η υποθήκευση πλέον της χώρας μας προβάλλεται ανοικτά ως δανειακός όρος, χωρίς αυτό να προβληματίζει κανέναν από τους κυβερνώντες, λες και πρόκειται για δική τους περιουσία, την οποία διαχειρίζονται όπως θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό απολύτως σε κανέναν.

Επιπλέον, η ηλιθιότητα των εγχώριων ΜΜΕ, ακούσια ή εσκεμμένη, είναι τέτοια που ασχολούνται σοβαρά με τις φήμες για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αντί να ασχολούνται με το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup. Φαίνεται έχουν μπλέξει τα ριάλιτι με την ενημέρωση και έχουν ξεχάσει τον λόγο που υπάρχουν και είναι απαραίτητα σε μια Δημοκρατία.

Τελικά όλοι συμφωνούν


Σήμερα (9/5) στον "Ιανό" σε παρουσίαση βιβλίου, Βαρουφάκης και Στρουρνάρας, αν και έχουν σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις συμφώνησαν σε ένα πράγμα (off camera). Ότι "...φιλική αναδιάρθωση, διαπραγμάτευση, επιμήκυνση ή όπως αλλιώς θέλουμε να το λέμε, απλά δεν υπάρχει..." Γι' αυτό και το μαγείρεμα των τελευταίων ημερών, γι' αυτό και οι διαρροές για τα χειρότερα (ώστε μετά να τα μαζέψουν ευκολότερα), γι' αυτό και οι ψευτοενοχές του Lover-δου.

Πριν την αναδιάρθρωση χρειάζεται οπωσδήποτε έλεγχος χρεωστικών, δηλαδή ΕΛΕ. Και στη συνέχεια αναίρεση της εσωτερικής υποτίμησης-αφαίμαξης που έτσι κι αλλιώς καταρρακώνει την οικονομία. Κάθε ημέρα που περνά και δεν γίνονται τα παραπάνω, κάνει κάποιους πλουσιότερους και εμάς φτωχότερους. Και κάθε φορά που η κυβέρνηση δηλώνει "όχι κούρεμα, όχι έλεγχος χρέους, αποπληρωμή ΟΛΟΥ του ποσού", κάνουν τους πάντες να γελάνε ειρωνικά και να τρίβουν τα χέρια τους. Τα υπόλοιπα καραγκιοζιλίκια τύπου Lover-δου είναι για τα κομματικά μαγαζάκια της περιφέρειας του κάθε "πρόθυμου" υπουργού.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία ανακοινώνει ιστορικό all-time ρεκόρ εξαγωγών το 2010, από τότε που ενοποιήθηκε. Μόνο από τον περασμένο Μάρτιο υπολογίζει αύξηση των εξαγωγών της πάνω από +15% και κάθε μήνα ξεπερνά συνεχώς τα ρεκόρ χαμηλότερης ανεργίας εδώ και δεκαετίες. Από ότι φαίνεται, ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης όχι μόνο δεν χάνει από την κρίση του Νότου, αλλά γιγαντώνεται, κερδοφορεί, τοκογλυφεί και σπεκουλάρει ελεύθερα, χωρίς την παραμικρή φωνή επίσημης διαμαρτυρίας.

Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, μνημόνιο 2.0 με πραγματική και ξεκάθαρη υποθήκευση γης, νερών, ενέργειας, ότι κινείται εκτελείται.
.

26 σχόλια:

Jaga είπε...

Εχθές (10/5) η Διαμαντοπούλου δήλωσε: "...Ξέρετε τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση;... - Ναι ξέρουμε, είναι το πρώτη βήμα προς την αποτοξίνωση, τη δική μας από αυτούς και τη ειδικά δική τους από την καρέκλα τους. Ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς, όχι πρεζάκια της εξουσίας.

Αφιερωμένο εξαιρετικά:

"The consciousness of being at war, and therefore in danger, makes the handing-over of all power to a small caste the natural, unavoidable condition of survival."
-- George Orwell, 1984, Part 2, Chapter 9, pg. 192

Jaga είπε...

Ακριβώς ένα χρόνο και κάτι μέρες μετά, η ίδια τακτική, οι ίδιες συνθήκες, πάλι χωρίς ενημέρωση από τα "απεργούντα" ΜΜΕ, και ένας ακόμη άνθρωπος να χαροπαλεύει, για το "πάμε μπροστά" των υπαλλήλων της τρόικας:

"Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση" (12/5/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=274428

"...Γύρω στις 2 μ.μ., στην αρχή της Πανεπιστημίου, αρχικά μέχρι Βουκουρεστίου και σε λίγο μέχρι και τα Προπύλαια, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν τυφλή επίθεση εναντίον όποιου αδιακρίτως συμμετείχε στην πορεία!...
...Πιο σοβαρά χτυπήθηκε (κατά πάσα πιθανότητα, με σιδερένια λαβή γκλομπ) ένας διαδηλωτής 31 ετών που, σύμφωνα με μαρτυρίες, όχι μόνο δεν είχε κινηθεί κατά των Αστυνομικών, αλλά κρατούσε ένα από τα πανό της διαδήλωσης!

Ορισμένοι διαδηλωτές από το μπλοκ...
...Ο 31 χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό της Νίκαιας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, αφού οι γιατροί διέγνωσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και επισκληρίδιο αιμάτωμα. Ήδη νοσηλεύεται στην Εντατική, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και οι γιατροί θεωρούν κρίσιμα τα επόμενα 4-5 εικοσιτετράωρα..."


Οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν σε μαζικά τραύματα πρωτοφανούς βιαιότητας και επικινδυνότητας σε διαδηλωτές.

Συγχαρητήρια στους ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ, σε αυτούς που χτυπάνε και σε αυτούς που τους δίνουν εντολές, που δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό και να οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Έχουν ήδη βάψει τα χέρια τους με αίμα και όσο "προοδευτικοί" και να θέλουν να δείχνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τη μούχλα των πιο αυταρχικών δικτατορικών νοοτροπιών που πλημμυρίζει το αλαζονικό μυαλουδάκι τους.

Jaga είπε...

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πραγματικό "μνημόνιο" που διέπει το δάνειο της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ που έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα:

---

Επ. Μαριάς: "Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ", Νομικό Βήμα, τ. 58, σελ. 2204-2222.

>> http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/N_B.pdf

"...ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος..."

Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, άρθρο 14 παρ. 5


"...ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση..."

Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, σημ. 10 (παράρτημα)

Σε συνδυασμό με το ότι οι δανειστές (χώρες της ΕΕ) μπορούν μονομερώς να "πουλήσουν" το δικό τους ποσοστό επί του δανείου σε τρίτους, χωρίς κανέναν περιορισμό, σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο απίθανο το σενάριο κάποια στιγμή να βρεθεί π.χ. η Τουρκία σε θέση αν κάνει κατάσχεση σε F-16 της ΠΑ μας, χωρίς να μπορούμε να προσβάλλουμε αυτή την ενέργεια δικαστικά. Όποιος λέει ότι αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αν γίνει, απλώς δεν ξέρει οικονομικά, ούτε έχει διαβάσει προφανώς το μνημόνιο και τη ΣΔΔ (ή απλώς είναι παθολογικός ψεύτης).

Το ίδιο το νομικό συμβούλιο του κράτους επιβεβαιώνει την αντισυνταγματικότητα των παραπάνω. Περισσότερα σχόλια και αναλυτικές παρατηρήσεις (υπόψη ότι η ΣΔΔ δεν ψηφίστηκε ποτέ από το κοινοβούλιο) από τους Καζάκη και Κασιμάτη, στην εκπομπής του Μάνου Κακλαμάνου, καθώς και στο website, του Ράδιο 9 στις 12/5/2011.

>> http://prezatv.blogspot.com/2011/05/9-989.html

Jaga είπε...

Ανακεφαλαίωση ημέρας (12/5/2011):

1. Οι πολιτικοί "εκφράζουν τη λύπη τους" και ζητούν "αυτοσυγκράτηση". Ο Μπεγλίτης στη Βουλή λέει στο Λαφαζάνη (βρήκε τώρα το αντίπαλο δέος!) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς, δηλαδή ότι παπαγαλίζει το Καρατζαφεριστάν.

2. Ο Antonis ήταν τόσο απασχολημένος με το Ζάππειο reloaded που δεν εκμεταλλεύτηκε καν την ευκαιρία να ζητήσει την παραίτηση Παπουτσή, έτσι για τα δελτία ειδήσεων. Στο περιστατικό της ζαρτινιέρας, ο ίδιος ο GAP έσκουζε σαν τρελός στη Βουλή (2006) για την παραίτηση Πολύδωρα.

3. Εχθές καταμετρήθηκαν (επίσημα) 87 σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών, 27 στο νοσοκομείο Νίκαιας και 60 σε άλλα νοσοκομεία, ένας εξ' αυτών ο 31χρονος σε κώμα και ένας ακόμα με ολική αφαίρεση σπλήνας λόγω τραυματισμού. Σήμερα τα "Χρυσά Αυγά" περιφέρονταν ανενόχλητα στο κέντρο όλο το μεσημέρι και το απόγευμα, δέρνοντας όποιον θεωρούσαν αρκούντως μελαμψό, και δεν έφαγαν ούτε δακρυγόνο. Φαίνεται η "ανικανότητα" κάποιων "μεμονωμένων" αστυνομικών έχει και χρόνο και χρώμα στο οποίο εμφανίζεται.

Jaga είπε...

Ακριβώς ένα χρόνο και κάτι μέρες μετά, η ίδια τακτική, οι ίδιες συνθήκες, πάλι χωρίς ενημέρωση από τα "απεργούντα" ΜΜΕ, και ένας ακόμη άνθρωπος να χαροπαλεύει, για το "πάμε μπροστά" των υπαλλήλων της τρόικας:

"Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση" (12/5/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=274428

"...Γύρω στις 2 μ.μ., στην αρχή της Πανεπιστημίου, αρχικά μέχρι Βουκουρεστίου και σε λίγο μέχρι και τα Προπύλαια, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν τυφλή επίθεση εναντίον όποιου αδιακρίτως συμμετείχε στην πορεία!...
...Πιο σοβαρά χτυπήθηκε (κατά πάσα πιθανότητα, με σιδερένια λαβή γκλομπ) ένας διαδηλωτής 31 ετών που, σύμφωνα με μαρτυρίες, όχι μόνο δεν είχε κινηθεί κατά των Αστυνομικών, αλλά κρατούσε ένα από τα πανό της διαδήλωσης!...

...Ο 31 χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό της Νίκαιας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, αφού οι γιατροί διέγνωσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και επισκληρίδιο αιμάτωμα. Ήδη νοσηλεύεται στην Εντατική, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και οι γιατροί θεωρούν κρίσιμα τα επόμενα 4-5 εικοσιτετράωρα..."


Οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν σε μαζικά τραύματα πρωτοφανούς βιαιότητας και επικινδυνότητας σε διαδηλωτές.

Συγχαρητήρια στους ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ, σε αυτούς που χτυπάνε και σε αυτούς που τους δίνουν εντολές, που δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό και να οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Έχουν ήδη βάψει τα χέρια τους με αίμα και όσο "προοδευτικοί" και να θέλουν να δείχνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τη μούχλα των πιο αυταρχικών δικτατορικών νοοτροπιών που πλημμυρίζει το αλαζονικό μυαλουδάκι τους.

Jaga είπε...

Βίντεο από τη χθεσινή απεργία. Ορίστε γιατί ο κόσμος κρύβει τόση οργή και περιφρόνηση προς τους αστυνομικούς. Γιατί μερικοί ψυχικά άρρωστοι με στολή τυγχάνουν ομερτά, των συναδέλφων τους και κυρίως της ηγεσίας και του υπουργείου:

"Αγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γεν.Απεργια 11/5/2011" (video):

>> http://www.youtube.com/watch?v=celyhv_P79Y

Jaga είπε...

"Protests in Athens turn violent - in pictures" (11/5/2011, guardian.co.uk):

>> http://www.guardian.co.uk/world/gallery/2011/may/11/greece-protest?INTCMP=SRCH

"...Police have fired teargas at demonstrators protesting in the Greek capital against stringent austerity measures as strikes brought much of the country to a halt..."

Βλέπετε τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν από απεργία αλλά λένε και τα πράγματα με το όνομά τους, ενώ η δική μας ΕΣΗΕΑ δεν τολμά ούτε καν να αφήσει προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΕ να μεταδώσουν αυτά που συμβαίνουν.

Jaga είπε...

"Μια ουσιαστική επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ" (topontiki.gr, 12/5/2011):

>> http://www.topontiki.gr/article/16751

Η επιστολή δημοσιογράφου σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα και τη φίμωση που έπεσε από την ΕΣΗΕΑ, αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνικά ΜΜΕ.

Jaga είπε...

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πραγματικό "μνημόνιο" που διέπει το δάνειο της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ που έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα:

---

Επ. Μαριάς: "Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ", Νομικό Βήμα, τ. 58, σελ. 2204-2222.

>> http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/N_B.pdf

"...ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος..."

Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, άρθρο 14 παρ. 5


"...Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση..."

Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, σημ. 10 (παράρτημα)

Σε συνδυασμό με το ότι οι δανειστές (χώρες της ΕΕ) μπορούν μονομερώς να "πουλήσουν" το δικό τους ποσοστό επί του δανείου σε τρίτους, χωρίς κανέναν περιορισμό, σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο απίθανο το σενάριο κάποια στιγμή να βρεθεί π.χ. η Τουρκία σε θέση αν κάνει κατάσχεση σε F-16 της ΠΑ μας, χωρίς να μπορούμε να προσβάλλουμε αυτή την ενέργεια δικαστικά. Όποιος λέει ότι αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αν γίνει, απλώς δεν ξέρει οικονομικά, ούτε έχει διαβάσει προφανώς το μνημόνιο και τη ΣΔΔ (ή απλώς είναι παθολογικός ψεύτης).

Το ίδιο το νομικό συμβούλιο του κράτους επιβεβαιώνει την αντισυνταγματικότητα των παραπάνω. Περισσότερα σχόλια και αναλυτικές παρατηρήσεις (υπόψη ότι η ΣΔΔ δεν ψηφίστηκε ποτέ από το κοινοβούλιο) από τους Καζάκη και Κασιμάτη, στην εκπομπής του Μάνου Κακλαμάνου, καθώς και στο website, του Ράδιο 9 στις 12/5/2011.

>> http://prezatv.blogspot.com/2011/05/9-989.html

Jaga είπε...

«...Θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί... Είδαμε τραγικές σκηνές βαρβαρότητας απέναντι σε έναν αθώο...

...Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από αυτόν τον άνθρωπο... Η κυβέρνηση, ο πρώην και ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης καλλιέργησαν συστηματικά συμπεριφορές αυταρχισμού και κλίμα αυθαιρεσίας που μας παραπέμπει στο παρακράτος του 60. Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός με αυτούς που έβαλε στα υπουργεία, οι οποίοι καλλιέργησαν στο αστυνομικό σώμα τον κομματισμό και την αυθαιρεσία...

Αυτοί οι τραμπουκισμοί παραπέμπουν ευθέως σε παρακρατικές μεθόδους και αντιλήψεις...»


Ας μαντέψουμε ποιος το είπε αυτό:

1. Λαφαζάνης σήμερα στη Βουλή
2. Καρατζαφέρης στο ΤηλεΑστυ
3. O George το 2006

>> http://news.in.gr/greece/article/?aid=756520

Jaga είπε...

«Όλοι νόμιζαν ότι το 2012 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στην αγορά. Τώρα κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα καταστεί δυνατόν... Εγώ ελπίζω αυτό να μην συμβεί...»

>> http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231108310

Δεν ξέρω τι ταιριάζει καλύτερα εδώ:
- "Το 'βλεπες, το 'παιξες;..."
- "Κι αν σου κάτσει;;;..."

«Tο να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση».

Ok, το πιάσαμε. Να βγάλουμε δηλαδή διαβατήρια για να πάμε το καλοκαίρι διακοπές εκτός Αττικής.

Jaga είπε...

Άντε τώρα να δούμε πως θα κάνει τον ζόρικο. Φαίνεται ότι η φαντασίωσή του να "παίζει το γιατρό" δεν του βγήκε σε καλό:

"Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος Καν" (enet.gr, 15/5/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=275559

>> http://www.nypost.com/p/news/local/imf_boss_strauss_kahn_arrested_in_Kbd7uAi594vbej3oORXfcJ

http://www.nytimes.com/2011/05/15/nyregion/imf-head-is-arrested-and-accused-of-sexual-attack.html?_r=1&src=tptw

>> http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/15/france-dominique-strauss-kahn-lifestyle

Μάλλον δεν κατάλαβε καλά. Επειδή κάνει όργια στις πλάτες χρεοκοπημένων χωρών, νόμιζε ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με την καμαριέρα του ξενοδοχείου...

Jaga είπε...

"I.M.F. Head Is Arrested and Accused of Sexual Attack" (nytimes.com, 15/5/2011):

>> http://www.nytimes.com/2011/05/15/nyregion/imf-head-is-arrested-and-accused-of-sexual-attack.html?_r=1&src=tptw

"...In the New York case, Mr. Browne said it was about 1 p.m. on Saturday when the maid, a 32-year-old woman, entered to clean Mr. Strauss-Kahn’s room.

He came out of the bathroom, fully naked, and attempted to sexually assault her,” Mr. Browne said.

At some point during the assault, the woman broke free, Mr. Browne said, and “she fled, reported it to other hotel personnel who called 911. When the police arrived, he was not there.” Mr. Browne said it appeared that Mr. Strauss-Kahn left in a hurry. Investigators found his cellphone in the room, which he had left behind, he said.

He added: “We learned that he was on an Air France plane, and the plane was held and he was taken into custody.”..."


Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που λέμε ευτυχώς που ΔΕΝ υπάρχουν φωτογραφίες...

Jaga είπε...

Και ενώ οι Ντομινίκ οδηγείται με "βραχιολάκια", επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες, για ιατροδικαστικές εξετάσεις και οι δικοί μας "ειδικοί" ασχολούνται με το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη δική μας "δόση", η πραγματική κατάσταση είναι πολύ, μα πολύ διαφορετική.

Το συμφέρον τον "αγορών" δεν είναι η χρεοκοπία μας αλλά η συνεχής επιδείνωση της κατάστασής μας. Τα hedge funds βγάζουν τα 10πλασια από το short-selling των CDS, μέσα σε λίγους μήνες ή και εβδομάδες, από ότι να τα ρευστοποιήσουν μια κι έξω. Έτσι κι αλλιώς, τα περισσότερα είναι "γυμνά", δηλαδή δεν αποπληρώνονται σχεδόν ποτέ.

Υπόψη ότι στην αγορά παραγώγων δεν καταγράφεται ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο ο συνολικός τζίρος, όχι οι μεμονωμένες συναλλαγές. Οι συμμετοχές ομολόγων (που καταγράφονται) ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα εμφανίζει μικρές μεταβολές, δηλαδή δεν πολυπιστεύουν μια βίαιη μονομερής χρεοκοπία μας. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι η κάποιου είδους "ήπια" χρεοκοπία γίνεται ήδη, ξεκινώντας από το εσωτερικό. Γι' αυτό και ταυτόχρονα στα παράγωγα γίνεται πάρτι, με τη βοήθεια των οίκων αξιολόγησης, των δηλώσεων των τραπεζιτών, στοχευμένων δημοσιευμάτων όπως του Spiegel (όχι ότι είναι εντελώς ψέμματα), και φυσικά των δικών μας μαριονετών που διευκολύνουν ακριβώς αυτή την κατάσταση.

Ακόμα και "ελληνικές" τράπεζες παίζουν αυτή τη στιγμή με CDS shorting για τη χρεοκοπία μας, ώστε να ισοφαρίσουν κάπως την έλλειψη ρευστότητας που γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Το ίδιο έκανε και ο ΟΔΔΗΧ (Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος GS), αλλά από την ανάποδη, δίνοντας "προμήθεια" 20% σε short-sellers λίγο πριν λήξουν τα CDS Απριλίου.

Με άλλα λόγια, ο "ασθενής" διατηρείται σε τεχνητό κώμα, για να συνεχίσουν συγγενείς (...) και "φίλοι" να εισπράττουν τη "σύνταξή" του.

Jaga είπε...

"The Full Criminal Complaint Against Dominique Strauss Kahn" (16/5/2011):

>> http://www.businessinsider.com/strauss-kahn-criminal-complaint-2011-5

Για ιστορικούς κυρίως λόγους, το επίσημο scanned έγγραφο της απαγγελίας κατηγοριών. Μόλις κυκλοφόρησε στο δίκτυο και έγινε ήδη ανάρπαστο. Ίσως το καλοκαίρι να το δούμε και σε μπλουζάκια στις ελληνικές παραλίες.

Jaga είπε...

"Spiegel: Κι όμως, συζήτησαν για τη δραχμή!" (17/5/2011):

>> http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2677-spiegel------

Και το original χθεσινό δημοσίευμα στο Spiegel:

"Euro Crisis Worsens as EU Leaders Play for Time" (16/5/2011):

>> http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,762769,00.html

"...The scenario is by no means an invention by finance ministry officials in Berlin, who, in writing the document, were merely reacting to considerations in Athens, as SPIEGEL learned last week. According to sources within the European Commission in Brussels, the government of Prime Minister Georgios Papandreou had already reviewed the pros and cons of withdrawing from the euro zone some time ago..."

Αυτά για όσους αμφέβαλλαν για το ότι το σενάριο όντως ξεκίνησε από Ελλάδα και όχι από κάποιον άσχετο.

Jaga είπε...

Και για να μην αρχίσουμε πάλι τις παπαρδέλλες περί κινδυνολογίας και τα σχετικά, ακριβώς παρακάτω λέει στο άρθρο:

"...The plan is now off the table, and the issue of a debt restructuring was also no longer relevant at the meeting, at least not for the time being..."

Βέβαια, αν κάποιος δεν πολυπιστεύει το Spiegel και κυρίως τις προθέσεις τους, αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλα. Δηλαδή, θα πρέπει αντίστοιχα να αμφιβάλλει για το αν όντως είναι "off the table" ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι μας βολεύει και να καταδικάζουμε ως κινδυνολογία όλα τα υπόλοιπα.

Το Spiegel κάνει τη δουλειά του (δεν εννοώ δημοσιογραφικά), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δημοσιεύει ψέμματα. Για τους ξένους και το credibility των επιχειρήσεών τους, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από τη δική μας οικονομική κατάσταση.

Jaga είπε...

"Τη γλιτώνουν και οι Γάλλοι" (topontiki.gr, 18/5/2011):

>> http://www.topontiki.gr/article/16955

"...Τι σημαίνει αυτό; Ότι το πακέτο «σωτηρίας», αν και δεν βοήθησε την Ελλάδα να διασωθεί, ωστόσο έδωσε πολύτιμο χρόνο στους πιστωτές της ώστε να απομακρύνουν το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ζημιάς εξ αιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους..."

Η επιβεβαίωση ότι "πακέτο σωτηρίας" στην πραγματικότητα δεν ήταν για την Ελλάδα αλλά για τις τράπεζες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, δηλαδή Γερμανίας και Γαλλίας.

Αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα τα ομόλογα που θα "κουρευτούν" έχουν αγοραστεί από ελληνικές τράπεζες, ως μέρος της συμφωνίας στήριξής τους από τα (προβλεπόμενα στο μνημόνιο) νέα 30 δις ευρώ "ρευστότητας".

Αυτό θα πει μπίζνα, να βάζεις τον "πελάτη" να πληρώνει και για το δάνειο και για τις επισφάλειες μη αποπληρωμής. Σαν να λέμε "...ή θα κερδίσω εγώ, ή θα χάσεις εσύ"!

Jaga είπε...

"Mνημόνιο ένα χρόνο μετά: Aποδοκιμασία, αγανάκτηση, απαξίωση, ανασφάλεια" (skai.gr, 19/5/2011):

>> http://tinyurl.com/3ojmlnm

"...Αποδοκιμασία του μνημονίου, αγανάκτηση για την κατάσταση της χώρας, απαξίωση για το πολιτικό σύστημα (και τους θεσμούς ευρύτερα) και ανασφάλεια για το μέλλον είναι τα συναισθήματα των πολιτών ένα χρόνο μετά το μνημόνιο σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue..."

Jaga είπε...

"ΣΕΒ: «Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια»" (19/5/2011):

>> http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/640182/Article.aspx

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση:

"...Εάν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε..."

Ναι, ειδικά τα μέλη του ΣΕΒ, κρίμα είναι να ζητιανεύουν στο δρόμο.

"...Αυτό που απαιτείται αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν είναι ούτε συγκυβέρνηση ούτε κάποιο άλλο περίεργο πολιτικό σχήμα..."

Απόδειξη ότι οι "σοσιαλιστές" έχουν ανέκαθεν τα καλύτερα πλέι-μέικερς, γενικής απόδοχής, ειδικά από τους βιομηχάνους.

"...Σημείωσε δε ότι το Μνημόνιο 1 ναυάγησε στο πέλαγος της κομματικής αντιπαράθεσης, ενώ ο Μνημόνιο 2 το οποίο θα είναι σκληρότερο πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο πολιτικής ομόνοιας..."

Λογικότατο. Αφού όλοι τα χώνουν στην κυβέρνηση, η οποία πέρασε όλα τα νομοσχέδια ανενόχλητη στη Βουλή, στο μνημόνιο 2.0 που αναμένεται να μην μπορεί να το περάσει ούτε με 150 ψήφους θέλουν συναίνεση, συνενοχή και άφεση αμαρτιών. Στο "αντιπαράθεσης" ο κ. Δασκαλόπουλος είπε "κομματικής", ενώ ήθελε να πει "εσω-κομματικής". Με τόσες "σοσιαλιστικές" συνιστώσες στο κυβερνών κόμμα, επόμενο είναι να έχουν χάσει τη μπάλα και να νομίζουν ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Jaga είπε...

"Δ. Ρέππας: Η τρόικα θέλει τις απολύσεις για λόγους συμβολικούς" (enet.gr, 20/5/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=277113

"...Αυτή την απάντηση να τη δώσετε σε εκείνους οι οποίοι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα σας αποδείξουν ότι θα έχουμε δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν αντί για 1.500 μετατάξεις κάνουμε απολύσεις...

...Πολλά πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε να απολύουμε ανθρώπους που εργάζονται για 10 ή 20 χρόνια..."


Πάει τον χάσανε κι αυτόν.

Πάντως ο Ρέππας έχει δίκιο όταν λέει "συμβολικά". 150.000 απολύσεις για την Τρόικα δεν είναι τίποτα, κανονικά θα ήθελαν να απολυθούν όλοι, μέχρι τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο.

Αλλά επειδή θέλουν να δείχνουν καλά στο φακό και να ταξιδεύουν economy class, φοβούνται μην τους πετάξουν από το αεροπλάνο πάνω από κανένα βουνό στις Άλπεις.

Jaga είπε...

"10 δισ. ευρώ το κέρδος της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας!"

>> http://www.i-reportergr.com/2011/05/10_20.html

"...Ο αρθρογράφος υπολογίζει τα γερμανικά οφέλη από την Ελλάδα στα 10 δισ. ευρώ, όταν μάλιστα τα 22 δις. ευρώ με τα οποία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων..."

Επιτέλους αρχίζουν και τους κράζουν οι ίδιοι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, γιατί εδώ οι δικοί μας δεν τολμούν να ξεστομίσουν την παραμικρή αμφιβολία για τους πραγματικούς στόχους του "προγράμματος στήριξης".

Jaga είπε...

Τα μνημονιακά ΜΜΕ σε πλήρη τρομο-επίθεση:

"Μέχρι τον Ιούλιο επαρκούν τα χρήματα στο δημόσιο" (skai.gr, 21/5/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/170098/mehri-ton-iouliou-eparkoun-ta-hrimata-sto-dimosio-

Όχι μόνο βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και απαιτεί (σχεδόν στην κυριολεξία) ανθρωποθυσίες εδώ και τώρα, αλλά "προειδοποιεί" και τους δικούς μας κυβερνώντες ότι υπάρχει καβάτζα κονδύλιο για πρόωρες εκλογές, άμεσα.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για "μηχανισμό στήριξης".

Jaga είπε...

"Η “I.J. Partners”, τα CDS και το …καλαμπόκι" (antinews.gr, 19/5/2011):

>> http://www.antinews.gr/2011/05/19/101678/

Πολλά και όμορφα ονόματα αναφέρονται στην I.J.Partners, όπως η κα Ξαφά, τακτική σχολιάστρια στον ΣΚΑΪ εκ μέρους του "δίκιου του ΔΝΤ".

Ανεξάρτητα αν ο Καμμένος έχει δίκιο ή έπεσε σε γκάφα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι δεν έχει κληθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταθέσει. Είτε πρέπει να πάει αυτός υπόδικος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρωθυπουργού της χώρας, είτε να αποδείξει αυτά που λέει και να ανοίξει το "Κουτί της Πανδώρας".

Jaga είπε...

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, σχετικά με το "ξεφόρτωμα" των ελληνικών ομολόγων τους τελευταίους μήνες:

"Κερδίζουν χρόνο για να «διώξουν» τα ομόλογα" (tvxs.gr, 22/5/2011):

>> http://tinyurl.com/3m648ud

"...Όσο αναβάλλεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα για τους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι αντικαθιστούν τις τράπεζες στο εκτελεστικό απόσπασμα της πτώχευσης, υποστηρίζει ο επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο INSEAD Harald Hau..."

Τα ίδια ακριβώς είπε πριν λίγες μέρες και ο Τζ. Στίγκλιτς, αλλά οι δικοί μας "ειδήμονες" έσπευσαν κατευθείαν να τον χαρακτηρίσουν άσχετο.

Στο μεταξύ, σήμερα η βουτιά είναι πρωτοφανής. Τα spreads και τα CDS έχουν χτυπήσει 1300 μονάδες και το χρηματιστήριο τις 1300 επίσης, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει πολλοί χρηματιστηριακοί "οίκοι" ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Σήμερα, μετά την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας και από τη Fitch, βρισκόμαστε στην προτελευταία βαθμίδα της κλίμακας. Ένα σκαλί πιο κάτω και δεν θα έχουν πλέον λόγο να μας κρατάνε στην "μηχανική υποστήριξη", οπότε πέφτει και ο "γενικός διακόπτης".

Jaga είπε...

Μικρή διόρθωση: Την παραπάνω "παραίνεση" για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα ίσως τελικά να μην την έκανε επίσημα ο Τρισέ αλλά ο Γιούνκερ. Αυτοί οι δύο ταυτίζονται τόσο πολύ που δεν ξέρεις ποιος είπε τι.

Για τον Γιούνκερ υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον:

"Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για την... Ελλάδα" (tvxs.gr, 23/5/2011):

>> http://tvxs.gr/node/85208

"...Η σημαντικότερη εντολή απαιτεί να μη βλάπτεις τους άλλους. Δεν το λένε ακριβώς έτσι βέβαια οι Δέκα Εντολές, αλλά μπορεί να το συμπεράνει κανείς..."

Το μόνο που δεν είπε, απολογούμενος, είναι το "...για τη φουκαριάρα τη μάνα μου το έκανα". Δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να πει την αλήθεια, ούτε το ότι λέγοντας καταφανέστατα ψέμματα έριχνε βενζίνη ακριβώς στις χειρότερες φήμες για "μπουρλότο". Οι περισσότεροι βέβαια πιστεύουν ότι το ήξερε, γι' αυτό και έκανε ότι έκανε, δίνοντας αβάντα 5-6 ωρών στις τράπεζες να ξεσαλώσουν.

Και εμείς εδώ ακόμα συζητάμε αν θα υπάρξει "συναίνεση" για να πάρουμε "τη δόση μας".