Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

#AcampadaSol - The #SpanishRevolution effect

No need for many words, simply repost and spread the pictures. People in Spain are taking preemptive action against what they see now in Greece, coming their way, fast.

All images are from:
"A Defiant 'Spanish Revolution'" (theatlantic.com, 20/5/2011)

More information and up-to-date news on Twitter, hash tags '#AcampadaSol' and '#SpanishRevolution'.
.

11 σχόλια:

Jaga είπε...

Ένα σχόλιο-απάντηση στο blog G700, σχετικά με κάποιες "διευκρινίσεις" πολιτικής φύσεως:

"Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε..." (γ700, 23/5/2011):

>> http://g700.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html

@goas:

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Κατά δεύτερον δεν εγκαλώ κανέναν, η παραίνεσή μου για καθαρότερα διατυπωμένες θέσεις είναι ακριβώς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Κατά τρίτον, δεν βάζω ταμπέλες σε κανέναν, μπορεί όποιος θέλει να υποστηρίζει όποιον θέλει, δικαίωμά του να το κάνει. Ακόμα και αν αλλάξετε το σήμα του G700 και βάλετε το λογότυπο κόμματος, πάλι με τα ίδια κριτήρια θα αποφασίσω αν θα διαβάζω και θα σχολιάζω το blog, όπως κάνω και τώρα.

Σχετικά με το μνημόνιο, νομίζω είναι σαφές πλέον ότι πρόκειται για περίπτωση false dilemma. Υπάρχει Ελλάδα χωρίς μνημόνιο και υπάρχει οικονομία χωρίς χρεοκοπία, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Αναδιάρθρωση έπρεπε να είχε ήδη γίνει, προ δανεισμού, ακόμα και με ένα "καλό" μνημόνιο, γιατί το διάστημα αυτό χρησιμοποιείται για "ξεφόρτωμα" ελληνικών χαρτιών - δεν το λέω εγώ, το λένε τα ίδια τα στελέχη γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, ανοικτά πλέον τις τελευταίες ημέρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πλήρη χρεοκοπία (στάση πληρωμών μισθών/συντάξεων) ούτε έξοδο από το ευρώ.

Επομένως, οι αντιρρήσεις προς το κατασκεύασμα μνημόνιο/ΣΔΔ δεν είναι απλά "τεχνικής φύσεως" αλλά στον ίδιο το μηχανισμό που επιβλήθηκε υπό συνθήκες πανικού και σοκ. Το χρέος μας ήταν "αέρας", ξαφνικά έγινε ενυπόθηκο με απίστευτες ρήτρες εθνικής παραχώρησης (το είπε και ο πρωθυπουργός προχθές), και παρόλα αυτά ένα χρόνο μετά είμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη κατάσταση.

Συμπέρασμα: Το liability του κακού αποτελέσματος είναι στον κακό σχεδιασμό (ΕΕ-ΔΝΤ) ή στην κακή εφαρμογή (κυβέρνηση) ή και στα δύο. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι σε όσους προειδοποιούσαμε ακριβώς για αυτό, ένα χρόνο πριν.

Και επειδή προφήτης δεν είναι κανένας, προτείνω να διαβάσετε για τις δεσμεύσεις αύξησης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στον ανώτερο συντελεστή, για το οποίο είχα αναφερθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν το ανακάλυψα στα χαρτιά ή στον καφέ, το λέει ξεκάθαρα η αρχική συμφωνία (παράρτημα 4), από το Μάιο 2010. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το τι συμβαίνει σήμερα και πως πλασάρεται στα ΜΜΕ ως "μοναδική, έκτακτη λύση".

Jaga είπε...

Υπάρχει και κάτι θετικό στην όλη υπόθεση, κάτι που όντως υπάρχει (ακόμα) ως "προσφορά" της κυβέρνησης στον τόπο.

Όσο δεν ψηφίζεται στη Βουλή η "τροποποίηση" του μνημονιακού νόμου, που μετατρέπει την υποχρέωση του Παπακωνσταντίνου από "προς κύρωση" σε "προς ενημέρωση" (του κοινοβουλίου) για κάθε επόμενη υπογραφή μετά τον Μάιο 2010, ο συγκεκριμένος νόμος παραμένει αντισυνταγματικός - όχι μόνο ως προς την ουσία αλλά και ως προς το τυπικό του μέρος.

Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επόμενη ρύθμιση είναι επίσης άκυρη, όπως για παράδειγμα οι εκταμιεύσεις-αποπληρωμές δόσεων με υπογραφές Σαχινίδη, οι οποίες σε περίπτωση ειδικού δικαστηρίου είναι παραπάνω από αρκετές για να τον στείλουν στη φυλακή για διασπάθιση δημόσιας περιουσίας.

Άρα, όσο το στοίχημα είναι αν η πρεμούρα για "συναίνεση" θα καταλήξει τελικά στην ψήφιση του μνημονίου 2.0 από τα 3/5 του κοινοβουλίου, αντί για το 1/2 όπως (το ίδιο αντισυνταγματικά) έγινε τον περασμένο Μάιο. Αν τα υπόλοιπα κόμματα "συναινέσουν", αυτομάτως νομιμοποιούν εκ των υστέρων τα καμώματα της παρούσας κυβέρνησης και φυσικά γίνονται ουσιαστικά το ίδιο συνένοχα και υπόλογα, για ότι σίγουρα θα επακολουθήσει μετά από κάποια χρόνια για όσα συμβαίνουν σήμερα.

Jaga είπε...

Μιλάμε για ατελείωτο γέλιο. Για την παρακολούθηση απαιτείται μπόλικο ποπ-κορν:

"Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους «Νέους Φακέλους»" (skai.gr, 23/5/2011):

>> http://www.skai.gr/news/greece/article/170148/o-g-papakonstadinou-stous-neous-fakelous/

---

Ερώτηση (που έγινε): "Τι θα γίνει αν τον άλλο μήνα δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου;"

Απάντηση (Παπακ.): "Είναι απλό, θα πάμε σε στάση πληρωμών"

Ερώτηση (που ΔΕΝ έγινε): "Θα γίνει στάση πληρωμών και προς εξωτερικά δάνεια, δηλαδή ομόλογα, τοκοχρεολύσια, κτλ;"

Απάντηση (που ΔΕΝ δόθηκε): "ΟΧΙ, αυτά θα συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, είναι διασφαλισμένα από το μνημόνιο".

---

Ερώτηση (που έγινε): "Έχετε αισθανθεί, ιδιαίτερα μετά από δηλώσεις σας στο παρελθόν, ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να είχατε ήδη παραιτηθεί;"

Απάντηση (Παπακ.): "Γιατί, έχετε την εντύπωση ότι οποιοσδήποτε άλλος, ακόμα και από τη ΝΔ, θα μπορεί να ακολουθήσει άλλη οικονομική πολιτική;

Ερώτηση (που ΔΕΝ έγινε έτσι ακριβώς, αλλά τέλος πάντων): "Ναι, αλλά αυτό δεν αφορά εσάς. Εσείς προσωπικά, δεν έπρεπε να είχατε πει, λυπάμαι, απέτυχα, ας αναλάβει κάποιος άλλος;"

Απάντηση (Παπακ.): "Τελικά, η ευθύνη είναι του πρωθυπουργού. Αυτός καθορίζει ποιος και τι κάνει μέσα στην κυβέρνηση." (κοινώς: είμαι αναίσθητος, πρέπει κάποιος να με παραιτήσει).

---

Ερώτηση (που έγινε): "Τα 'πιστόλια' έχουν βγει πλέον στο τραπέζι. Κανείς δεν μας πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε. Τι θα γίνει;"

Απάντηση (Παπακ.): "Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πίστη στις ικανότητές μας και στην πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων." (των εντολών εννοούσε, αλλά πάλι δεν τις ακολούθησαν).

Ερώτηση (που ΔΕΝ έγινε): "Τι νομιμοποίηση έχετε για όλα αυτά που σχεδιάζετε να κάνετε στο εξής;"

Απάντηση (που δόθηκε σε άσχετο ερώτημα): "Όλοι στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνούν και δεσμεύονται από τις τελικές αποφάσεις." (μετάφραση: σιγά μην ασχοληθούμε τώρα με τους ιθαγενείς που κυβερνάμε).

---

Ερώτηση (που έγινε): "Αντιλαμβάνεστε πόσο θυμωμένος είναι ο κόσμος, που βλέπει όλα αυτά να γίνονται εις βάρος του, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης;"

Απάντηση (Παπακ.): "Και εγώ είμαι θυμωμένος, για αυτά που παραλάβαμε."

Ερώτηση (που ΔΕΝ έγινε): "Μα ο κ. Προβόπουλος έχει πει επανειλημμένως ότι είχε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια τον νυν πρωθυπουργό, πριν τις εκλογές του 2010. Πως λέτε ότι δεν ξέρατε;"

Απάντηση (που ΔΕΝ δόθηκε): "Έλα ντε..."

---

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να έχει πολύ καλή γνώση νομικών. Φρόντισε να τονίσει ότι, σχετικά με τις "αποκρατικοποιήσεις", προσέχουν πολύ τι υπογράφουν για να μην έχουν αργότερα προβλήματα, "εγώ ή κάποιος άλλος υπουργός" όπως είπε, αλλά δεν μπορούν να φοβούνται κιόλας.

Άρα, αν πάνε σε ειδικό δικαστήριο, δεν θα μπορούν να επικαλεστούν παραπλάνηση, άγνοια ή προσωρινή παράκρουση. Εϊναι γνωστό άλλωστε το γνωμικό για το που βάζει κανείς την υπογραφή του...

Jaga είπε...

Συμπέρασμα από τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ:

Δεν είναι τυχαίο που οι χρόνια άνοια, η βαριά πλύση εγκεφάλου και η λοβοτομή παρουσιάζουν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με τους "ενημερωμένους" τηλεθεατές.

Το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου δεν επικοινωνεί με το άλλο, η μνήμη είναι επιλεκτική και το άτομο "κολλάει" σε συγκεκριμένες λέξεις και συμπεριφορές, σαν χαλασμένος δίσκος. Ξανά, και ξανά...και ξανά.....και ξανά.....

Jaga είπε...

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

>> http://www.newsbeast.gr/world/arthro/174439/kade-isuhia-min-xupnisoume-tous-ellines/

Για άλλη μια φορά, οι Ισπανοί βρίσκονται πολύ, μα ΠΟΛΥ μπροστά από όλους εμάς εδώ.

Οι "#LosIndignados" όπως έγιναν γνωστοί στο Twitter συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Jaga είπε...

"Βενιζέλος: «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή» !!!" (antinews.gr, 23/5/2011):

>> http://www.antinews.gr/2011/05/23/102220/

"...Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή». Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε αμέσως και δυναμικά είπε «δεν το δέχομαι αυτό». Και ο Βενιζέλος, αφού είχε πει την φράση που ήθελε και είχε στείλει το μήνυμα, έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερόταν στην γενικότερη κατάσταση..."

>> http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4632241

Ο κ.Benny είναι καλός συνταγματολόγος και ξέρει ακριβώς τι λέει και πότε το λέει. Εφόσον (σκόπιμα;) διέρρευσε η συγκεκριμένη συνομιλία, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει στόχευση. Όχι κατά του ΥΠΟΙΚ αλλά πιθανότατα το αντίθετο.

Γιατί όλοι γνωρίζουν πως βασική προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας σε ένα κράτος είναι η κατάρτιση προϋπολογισμού αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση και σύμφωνα με το πρόγραμμα με το οποίο έχει εκλεγεί. Άρα, όταν η κυβέρνηση είναι "δεσμευμένη" και παραβιάζει το προεκλογικό της πρόγραμμα, εκ των πραγμάτων καθίσταται "μη-νόμιμη", αν και τυπικά απολαμβάνει ακόμα την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σιγά-σιγά αλλά σταθερά, χτίζεται το "άλλοθι" της εθνικής ποδηγέτησης, της "φυλακισμένης" κυβέρνησης, που αναγκάζεται να περάσει νομοσχέδια παρά τη βούλησή της. Έτσι, όταν αργότερα ζητηθούν ευθύνες, από συγκεκριμένα πρόσωπα, όλοι θα μπορούν να κρύβονται πίσω από το "αναγκαστικό" των σημερινών συνθηκών και από τη συλλογική ευθύνη του υπουργικού συμβουλίου των 49 νοματαίων.

Οι υπόλοιποι, όσοι απλώς είναι βουλευτές και ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν καν τι έρχεται στη Βουλή, νομίζουν ότι έχουν την ίδια "προστασία", αλλά δυστυχώς κάνουν τραγικό λάθος. Από πέρυσι το Μάιο, κάθε ονομαστική ψήφος υπέρ μνημονιακού νομοσχεδίου αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους.

Jaga είπε...

Προχθεσινή δημοσίευση, αλλά το ζουμί ΔΕΝ είναι στον τίτλο:

"To Δημόσιο έχει ρευστό μέχρι τα μέσα Ιουλίου..." (Καθημερινή της Κυριακής, 22/5/2011):

>> http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_22/05/2011_443098

"...Μάλιστα, στα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο έχει προβλεφθεί και ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών..."

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παίζει εδώ και πολλούς μήνες:

"Πάμε για εκλογές" (The Zocalo, 12/2/2011):

>> http://thezocalo.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Το μόνο που απομένει είναι να πάει κάτι στραβά, δηλαδή ΠΟΛΥ στραβά και απότομα, ώστε η κυβέρνηση να τραβήξει το μοχλό "Eject" πριν στουκάρει με πάταγο στο έδαφος.

Jaga είπε...

25 Μαΐου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις την Ελλάδα:

>> http://prezatv.blogspot.com/2011/05/greekrevolution-thesrevolution_24.html

>> http://www.facebook.com/event.php?eid=218838154801328

Ενώ το αρχικό group στο Facebook είχε πάνω από 10.000 εγγραφές, ξαφνικά εξαφανίστηκε χωρίς καμία εξήγηση. Τελικά δημιουργήθηκαν άλλα αντίστοιχα groups και events:

>> http://prezatv.blogspot.com/2011/05/greekrevolution-athensrevolution.html

>> http://real-democracy.gr/comment/1#comment-1

Στο Twitter τα tags που χρησιμοποιούνται είναι τα παρακάτω:

#greekrevolution #thessrevolution #thesrevolution #patrarevolution #athensrevolution

Jaga είπε...

Ορίστε που πήγαν τα (κ)λεφτά:

«Συνολικά 280 δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία» (marketbeast.gr, 25/5/2011):

>> http://tinyurl.com/3wh8fxb

"...Αν λοιπόν γίνει ο υπολογισμός, αυτό σημαίνει ότι το 120% του ΑΕΠ, βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι μόνο στις δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες υπάρχουν 20 δις ευρώ από καταθέσεις Ελλήνων..."

Ευτυχώς που έπιασαν τα μέτρα για τον "επαναπατρισμό" των κεφαλαίων. Μόνο που δεν καταλάβαμε, εννοούσαν ΑΠΟ την Ελλάδα ΠΡΟΣ το εξωτερικό.

Jaga είπε...

Αφού ασχολήθηκε ενδελεχώς και κυρίως σιωπηλά (μέχρι παρεξηγήσεως) στην Κομισιόν για το πόσο αλμυρά είναι τα ψάρια της Μεσογείου, η Μαρία του "Εδώ Πολυτεχνείο" παίρνει τη σκυτάλη από το Spiegel και συνεχίζει την τρομοκρατία της δραχμής:

"Δαμανάκη: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ" (25/5/2011):

>> http://tinyurl.com/3ld799o

>> http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1979466

Εύγε Μαρία. Τουλάχιστον εσύ δεν θα χρειαστείς ελικόπτερο, είσαι ήδη ασφαλής εκτός συνόρων.

Jaga είπε...

Τα hashtags των Ελλήνων "αγανακτισμένων" που απόψε πλημμυρίζουν τις πλατείες σε όλες τις πόλεις:

#greekrevolution #25mgr #aganaktismenoi

Live feed από τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

>> http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/live_6583.html