Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

'Under Siege': Οι 'debt junkies' του νότου σε κατάσταση πολιορκίας

Πριν μερικές μέρες, με ρώτησε ένας φίλος από Αμερική τι γίνεται στην Ελλάδα και τι είναι αυτά που βλέπει σε όλα τα διεθνή δίκτυα, σχετικά με τις διαδηλώσεις και τον πόλεμο στο Σύνταγμα, ειδικά στις 28 και 29 Ιουνίου. Του απάντησα "...Έχεις διαβάσει το Δόγμα του Σοκ της Ναόμι Κλάιν; Εμείς έχουμε αναλάβει το promotion..."

Το 'Δόγμα του Σοκ' γίνεται της μόδας


Μια από τις πιο σημαντικές περιγραφές-ομολογίες για τα γεγονότα των διαδηλώσεων στην Αθήνα, στις 15, 28 και 29 Ιουνίου, είναι του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος στις 15/6 τραυματίστηκε σοβαρά από flashbang που διμοιρία των ΜΑΤ πέταξε στα πόδια του και που τελικά του προκάλεσε μόνιμη κώφωση και στα δύο αυτιά.

"«Είμαι κι εγώ ένας αλήτης, ρουφιάνος, δημοσιογράφος», του Μανώλη Κυπραίου" (tvxs.gr, 13/7/2011)

"...Δεν μπορώ να σας ακούσω αλλά μπορώ να σας μιλήσω. Αυτό λοιπόν θα κάνω τώρα.
Συγχωρήστε με, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να επικοινωνήσω μαζί σας και λυπάμαι που δεν άκουσα τους αγαπητούς συναδέλφους μου να μιλούν...
...Εύχομαι-και θέλω-να είμαι ο τελευταίος. Δεν λύνονται τα προβλήματα με τη βία. Δεν πρέπει να λύνονται με τη βία. Τα προβλήματα σε μια Δημοκρατία μεταξύ πολιτών και κράτους λύνονται με τον διάλογο. Και πρέπει να λύνονται με τον διάλογο..."


Σε ένα πολύ απλό και συνοπτικό του άρθρο με τίτλο "Γιαουρτώματα, παρακράτος και «Δόγμα του Σοκ»" (11/7/2011), ο Γιώργος Βότσης έγραψε στην "Ελευθεροτυπία":

"...Δεν ξέρω αν κάποιος από τους υπερεκατό (ζωή να 'χουν) συμβούλους του πρωθυπουργού ή ο ίδιος αυτοπροσώπως είχε τη φαεινή ιδέα να γίνει εγκόλπιο κάθε υπουργού το περίφημο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν «Το Δόγμα του Σοκ».
Σε συνεδρίαση, πάντως, του υπουργικού συμβουλίου, μήνες πριν από τον ανασχηματισμό, όλοι οι υπουργοί βρήκαν μπροστά τους φωτοτυπημένο το εξώφυλλο του βιβλίου και άκουσαν την πρωθυπουργική παρότρυνση, να το μελετήσουν προσεκτικά γιατί είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρον»..."


Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια το παραπάνω περιστατικό, με το μοίρασμα του εξώφυλλου στους υπουργούς, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι "υπερεκατό" (όπως λέει χαρακτηριστικά) το συγκεκριμένο βιβλίο το έχουν μάθει απ' έξω. Και ως νέοι αερόμυαλοι "επιστήμονες" σπεύδουν να περάσουν αμέσως από τη θεωρία στην πράξη, εφαρμόζοντάς το στα ποντίκια του λαβύρινθου στο εργαστήριό τους.

Στο ίδιο άρθρο, λέει λίγο παρακάτω:

"...Δεν χρειαζόταν να διαβάσει τη Ναόμι Κλάιν ο πολυπράγμων Ευ. Βενιζέλος, που είδε ξαφνικά να 'ρχεται η πολυπόθητη ώρα του. Με την αχαλίνωτη φιλοδοξία του, ανέλαβε προθύμως όλη τη λάντζα και τη βρόμικη δουλειά στην κυβέρνηση. Ο Γ. Παπανδρέου πλέον απλώς προεδρεύει, ταξιδεύει και επιδίδεται απερίσπαστος στο αγαπημένο του χόμπι, τα επικοινωνιακά τρικ -ήτοι, πώς θα παραμυθιάζουμε καλύτερα τον κοσμάκη για να ξεχνάει το άγχος και τον πόνο του..."

Πράγματι, στην πρώτη κιόλας επίσημη ομιλία του στη Βουλή αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, έδωσε τις επιτυχημένες "εξετάσεις" του σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση, αναφέροντας σε δύο συγκεκριμένα σημεία τις φράσεις "απουσίας διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης" και "έλλειμμα παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης". Έκτοτε, έχει αναλάβει επ' ώμου το έργο του πρωθυπουργεύοντος, με τον George να συνεχίζει πλέον ανενόχλητος τα jogging και τις κωπηλασίες του, κυρίως εκτός Ελλάδος.

Αλλά ο Benny-ζέλος έχει αρχίσει πλέον να μοιάζει εκπληκτικά στον αξέχαστο Βρετανό κωμικό Benny Hill, όχι μόνο στην όψη αλλά και στα ψυχρά φλεγματικά καλαμπούρια. Για παράδειγμα, σήμερα (14/7) στη Βουλή δήλωσε:

"...Ακολουθείστε με στρατιωτική πειθαρχία, (είπε απευθυνόμενος σόλα τα κόμματα), αυτό που σήμερα προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση για την σωτηρία της πατρίδας!..."

Δεν φτάνει που υπήρχε ένας τροφαντός στρατοφαντασμένος αντιπρόεδρος (Πάγκαλος), τώρα η κυβέρνηση απέκτησε και δεύτερο, εξίσου τροφαντό και εξίσου στρατοφαντασμένο, ο οποίος μάλιστα έρχεται απευθείας από το ΥΠΕΘΑ. Και καλεί όλους να τον ακολουθήσουν, όχι δειλά και ανόρεχτα, αλλά με στρατιωτική πειθαρχία! Σε λίγο θα ακούσουμε να δίνει και παραγγέλματα για οπλασκήσεις και πουσάπς από το κεντρικό δελτίο του ME-GA-mou.

Ίσως βέβαια να αποκτήσει και μόνιμη εκπομπή τηλεπωλήσεων στο κανάλι, από όπου, αντί για βιβλία εθνικής ανάτασης (μονοπώλιο άλλου κόμματος και βουλευτών του), θα ξεπουλά σε τιμή ευκαιρία και σε πραγματικό χρόνο, δημόσια γη και ΔΕΚΟ:

"Βενιζέλος «καλεί» Ευρωπαίους για τις αποκρατικοποιήσεις" (tvxs.gr, 13/7/2011)

"...Επιστολές προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, στις οποίες θα παρουσιάζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και θα τις καλεί να λάβουν μέρος σε αυτό, αναμένεται να στείλει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η Κυβέρνηση τις επόμενες 79 ημέρες – μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του επικαιροποιημένου Μνημονίου για έσοδα 1,3 δις ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2011, θα πρέπει να προχωρήσει στην είσπραξη 164 εκατ. ευρώ την ημέρα από αποκρατικοποιήσεις..."

(Σηκωθείτε από ντιβάνια, κρεβάτια, καναπέδες, κατεβείτε από πατάρια, και πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο...)


Η 'οικονομική σχολή' των Ευρωπαίων


"Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται η επιλεκτική χρεοκοπία για την Ελλάδα" (tvxs.gr, 12/7/2011)

"Κατηγορίες Πρόντι εναντίον της Ευρώπης - Επειδή απέτυχε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους" (kathimerini.gr, 13/7/2011)

"Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Σόιμπλε" (tvxs.gr, 13/7/2011)

Ειδικά ο Σόιμπλε, έχει εκφράσει δημόσια αρκετές φορές λίγο-πολύ την ίδια άποψη, με πιο πρόσφατη (προηγούμενη) στις αρχές Ιουνίου.

"«Επιλεκτική χρεοκοπία» και επαναγορά χρέους στο τραπέζι" (tvxs.gr, 13/7/2011)

Και ποια είναι η απάντηση του δικού μας George στα παραπάνω, που μέχρι πριν λίγα 24ωρα αναθεμάτιζαν ως κινδυνολογία και διευκόλυνση των κερδοσκόπων;

"Στο προσκήνιο μετ' επιτάσεως η επιλεκτική χρεοκοπία!" (protothema.gr, 14/7/2011)

"...'Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών', αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Και ανοίγουν εισαγωγικά με αυτολεξί διατύπωση των πρωθυπουργικών δηλώσεων: «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία»!..."


Δηλαδή, όχι μόνο δεν το διαψεύδει, αλλά φανερώνει ότι πράγματι στις αρχές Μαΐου, όταν στο Spiegel είχε βγει το θέμα του "σεναρίου χρεοκοπίας" στην (υποτίθεται μυστική) συνάντηση του Παπακωνσταντίνου με τους Ευρωπαίους, ήταν πάρα πολύ καλά πληροφορημένο και σωστό, παρά τα καραγκιοζιλίκια των δικών μας που προσπαθούσαν εκ των υστέρων να τους βγάλουν όλους τρελούς και τσιράκια των τοκογλύφων.

Στο ίδιο άρθρο στο "Πρώτο Θέμα", αναφέρεται και η επίσημη κυβερνητική απάντηση στα παραπάνω από τον Μόσιαλο , που εξελίσσεται σε μεγαλύτερο αστέρι από τον Πεταλωτή:

"Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις...
...Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον..."


Κάπου ενδιάμεσα έμπλεξε πάλι τους δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι (πάλι;) παρερμήνευσαν τα σοφά λόγια του George, αλλά αν δει κανείς την αρχή και το τέλος της δήλωσης μάλλον σαν παρατήρηση προς τον George ακούγεται. Ε δίκιο έχει, δεν μπορεί άλλα να λέει ο Benny-ζέλος (πρωθυπουργός) και άλλα ο George (βιτρίνα πρωθυπουργού). Επιτέλους τέλος στα "μικροκομματικά παιχνίδια", η χώρα και το κόμμα έχουν αρχηγό: τον Benny.

Οι πιο "ήπιες λύσεις" (για τον κάθε πικραμένο)


Από την άλλη, υπάρχουν και τα πιο "ήπια" σενάρια. Ο "μηχανισμός" του EFSF και τα ευρωομόλογα, αν και όποτε εκδοθούν από την ΕΚΤ, θα είναι και η επίσημη πιστοποίηση της αποτυχημένης συνταγής των επιμέρους bailouts χωρών της ΕΕ, οι οποίες δόθηκαν βορά στα κοράκια των "αγορών", με τις ευλογίες του Eurogroup, την προστασία από το ΔΝΤ και την καθοδήγηση από την αμαρτωλή τριάδα S&P, Moody's, Fitch.

Όχι πως οι νέοι "μηχανισμοί στήριξης" θα λύσουν το πρόβλημα - το αντίθετο. Θα μετακυλήσουν το κόστος των επόμενων bailouts κατευθείαν στους κρατικούς προϋπολογισμούς των μελών της ΕΕ, δηλαδή στα δημόσια ταμεία τους. Έτσι, δεν θα διαμαρτύρονται πλέον οι Γερμανοί ή Φινλανδοί φορολογούμενοι, αφού οι κυβερνήσεις τους θα λένε "ορίστε, όλοι πληρώνουν".

Οι "θεραπείες" εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συμπτώματα και όχι τις αιτίες. Κομπρέσες για τον πυρετό και αναλγητικά για τον πονοκέφαλο, όταν χρειάζεται αλλαγή "γιατρού" και σύλληψη αυτού που χορηγεί μολυσμένο ορρό. Πριν τη "θεραπεία" προέχει η διάσωση του "ασθενούς", αλλιώς θα βρεθούμε σίγουρα να λέμε ότι η θεραπεία πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε.


Χαρακτηριστική περίπτωση "θεραπείας"


Νέος εργαζόμενος "μπλοκάκιας", δουλεύει με ημιαπασχόληση ως ωρομίσθιος δάσκαλος σε -ιδιωτική- σχολή και ταυτόχρονα συμπληρώνει το εισόδημα με ευκαιριακές δουλειές παροχής υπηρεσιών (με ΑΠΥ). Σύνολο εισοδήματος με το ζόρι 1000 ευρώ, από τα οποία πρέπει να πληρώνει την κύρια ασφάλισή του (ΟΑΕΕ) και όλα τα έξοδα της εργασίας του, εφόσον είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όχι υπάλληλος.

Σήμερα θα κληθεί αν πληρώσει -αναδρομικά- αυξημένη (+10%) παρακράτηση από τα ωρομίσθια, στις πληρωμές Ιουλίου-Αυγούστου, μετατρέποντάς τες ουσιαστικά σε "επιδόματα καλοκαιριού". Ταυτόχρονα, θα πληρώσει -διπλή- έκτακτη εισφορά ελεύθερων επαγγελματιών (300+500 ευρώ) αν έχει την "ατυχία" να εργάζεται πάνω από 5 χρόνια, συν ένα ποσοστό 1-2% φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το "κουστουμάκι" θα βγει μόνο για φέτος γύρω στα 2.500-3.000 ευρώ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ το φόρο που θα είχε κανονικά μέχρι τώρα βάσει της "κανονικής" φορολόγησης.

Υπόψη ότι αν είναι κάτω από 25 χρονών, ο εργοδότης (ωρομίσθια) μπορεί να το απολύσει όποτε θέλει χωρίς καμία αποζημίωση, ακόμα και αν έχει σύμβαση κανονικού υπαλλήλου (π.χ. ημιαπασχόληση), ενώ ΔΕΝ έχει δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ ούτε να πάρει κανένα άλλο επίδομα, γιατί θεωρείται -κυρίως- ελεύθερος επαγγελματίας.

Κάντε τώρα αναγωγή στα παραπάνω: κάποιος εργαζόταν μέχρι πέρυσι με το παραπάνω καθεστώς, ενώ φέτος έχει σχεδόν μηδενικό εισόδημα λόγω της κατάστασης (μόνο ευκαιριακές δουλειές πλέον). Το "πακετάκι" εισφορών ισχύει στο ακέραιο, και μάλιστα -αναδρομικά- χωρίς καμία εξαίρεση.

ΑΥΤΗ είναι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, το "ονειρεμένο σχέδιο" των κάθε λογής πολιτικάντηδων που επιμένουν πως ο ιδιωτικός τομέας υποφέρει λόγω των δημοσίων υπαλλήλων.

Και όλα αυτά, περίπου 2,5 χρόνια (max) πριν την αναπόφευκτη χρεοκοπία της χώρας, με κάθε επισημότητα, όταν θα σκάσουν (2013) τα swaps της εποχής Σημίτη ή όταν θα διπλασιαστούν τα τοκοχρεολύσια της Ελλάδας (2014) από παλιά δάνεια και ομόλογα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλες οι συζητήσεις για το νέο "μηχανισμό στήριξης" και τα μνημόνια 3.0+ σταματούν ακριβώς το 2014.

Όποιον ακούτε και στα παραπάνω απαντά με "ναι, αλλά...", τότε είτε σήμερα βγάζει λεφτά με τη σέσουλα στις πλάτες άλλων, είτε είναι εξαιρετικά χαμηλής νοημοσύνης ή υψηλής αγαθότητας-ευπιστίας.

Και το κερασάκι: Μαγκριώτης για τα διόδια


"Κοροϊδία με τις τιμές των διοδίων" (protothema.gr, 14/7/2011)

"...Δεν θα προχωρήσει στις προαναγγελθείσες μειώσεις στις τιμές των διοδίων η κυβέρνηση, αφού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, «δεν θα γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα»..."

Εντάξει, σοβαρό σχόλιο στο παραπάνω δεν μπορεί να γίνει. Μιλάμε για δηλώσει Κουτρουμάνη. Σαν να λέμε αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης θαλασσινών, σε σκηνή βεδουίνου στη μέση της Σαχάρας. Αλλά το ψέμα τους έχει γίνει πια τόσο φυσικό, πραγματικό βίωμα, που απλά το ανακοινώνουν - δεν απολογούνται, ούτε νιώθουν άβολα με αυτό. Απλώς χρειάζεται κάθε φορά να βρίσκουν κάτι για να συμπληρώσουν την πρόταση, μετά το "επειδή..."

Τουλάχιστον ο Ρέππας είχε πλάκα, έδινε όλο του το είναι στην "ερμηνεία" του μπροστά στις κάμερες. Τώρα, επειδή ο Ραγκούσης δεν γουστάρει να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν, στέλνει τον Μαγκριώτη να τρώει το κράξιμο (μια που δεν καταλαβαίνει γενικά τίποτα).

.

61 σχόλια:

Jaga είπε...

"Υποβαθμίζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις ΓΑΠ" (tvxs.gr, 14/7/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/89425

"...Με δηλώσεις που έκανε μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχε νωρίτερα δημιουργήσει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, σχετικά με την συνέντευξη Παπανδρέου που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στην εφημερίδα Financial Times Deutschland. Στη συνέντευξη αυτή ο πρωθυπουργός αναφέρεται για πρώτη φορά εκτεταμένα στο ενδεχόμενο μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών του ελληνικού χρέους. Εν τω μεταξύ ένα ακόμη υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης σε συνέχεια του μπαράζ επαφών που είχε ο πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης το απόγευμα της Τετάρτης..."

Τουλάχιστον είναι συνεπείς με τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Οι σημαντικές δηλώσεις εξακολουθούν να γίνονται σε "ώρα ΠΑΣΟΚ", δηλαδή πάντα μετά τα μεσάνυχτα.

Jaga είπε...

"Επιπλέον 1 δισ. ευρώ περικοπές στις συντάξεις ΙΚΑ" (tvxs.gr, 14/7/2011):

>> http://is.gd/zjGfJY

"...Το δυσκολότερο χρόνο στην ιστορία του ΙΚΑ χαρακτήρισε το 2011 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του θα προβεί στη λήψη σκληρών μέτρων μέσα στο επόμενο διάστημα..."

Jaga είπε...

"«Junk» και τα ελληνικά ομόλογα" (tvxs.gr, 14/7/2011):

>> http://tinyurl.com/6ywg9gp

"...Με επιχείρημα την απουσία ενός νέου, πλήρως χρηματοδοτούμενου και αξιόπιστου προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς και την ενισχυμένη αβεβαιότητα για το ρόλο των ιδιωτών πιστωτών, ο οίκος Fitch υποβάθμισε εκ νέου τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «CCC» από B+. Το ελληνικό χρέος αξιολογείται πλέον ως «υψηλού κινδύνου» (junk)..."

Το 'debt junkies' στον τίτλο του άρθρου παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η έννοια του 'junk' (σκουπίδι) είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του 'junky' ή 'junkie' (πρεζάκιας, τοξικομανής). Είμαστε εθισμένοι στα σκουπίδια, στο να μας ταΐζουν οικονομικά σκουπίδια ("τοξικά") και στο να μας θεωρούν όλοι οι υπόλοιποι σκουπίδια (ή "pigs" του Ευρωπαϊκού νότου).

Αλλά οι λεξικές συσχετίσεις δεν σταματούν εδώ. Πόσοι ξέρουν για παράδειγμα ότι "Junker", δηλαδή το επώνυμο ενός από τους "φίλους και εταίρους" μας στο Eurogroup (βλέπε: "βασανιστές" μας), στα Γερμανικά(!) σημαίνει "Πρώσσος αριστοκράτης";

Όπως επίσης και το ότι "junk" είναι τύπος κινέζικου πλοίου (βλέπε: δικός μας "Τιτανικός"); Και το ότι "junket" σημαίνει συμπόσιο ή γλέντι;

Σε περίπτωση ολικής απαλλοτρίωσης της χώρας, η Ελλάδα οφείλει να μετονομαστεί και επίσημα σε "Junkland" και στη σημαία να βάλει σήμα το σκουπιδοτενεκέ. Όλες οι λεξικογραφικές αναλύσεις συγκλίνουν σε αυτό.

Jaga είπε...

"Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας, υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος" (14/7/2011):

>> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4664:there-is-no-danger-of-bankruptcy-says-mr-venizelos

"...Μάλιστα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακούει την κυβέρνηση «που τον ενημερώνει υπεύθυνα» και ζήτησε από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις..."

Το "αξιωματικής" πριν το "αντιπολίτευσης" μάλλον του ξέφυγε. Ο George είναι απλώς αντιπολίτευση (εσωτερικού) και σε λίγο απλώς τουρίστας στη χώρα.

Καλά τα λέει ο Benny. Αυτός είναι πρωθυπουργός, αυτός ξέρει καλύτερα.

Jaga είπε...

"Παρατείνεται ως το 2015 η εγγύηση καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ" (tvxs.gr, 14/7/2011):

>> http://tinyurl.com/6yvt6jd

"...Παράταση της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη μέχρι τις 31/12/2015, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών...
...Το όριο των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος, στο οποίο τηρείται η κατάθεση..."


Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο (και μοναδικό ως τώρα) μέτρο από την αρχή της κρίσης, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί "κατευναστικό" σε ότι αφορά την αγωνία του απλού κόσμου. Θεωρητικά, φρενάρει και τη διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι και πολύ αλήθεια, μια και οι απλοί καταθέτες δεν είχαν ποτέ έτσι κι αλλιώς αυτή τη δυνατότητα.

Το ζήτημα είναι ποιος τους πιστεύει πλέον. Με μόλις 1,4 δις ευρώ διαθέσιμα και ούτε 3 δις συνολικά, το ΤΕΚΕ μόλις που καλύπτει μια σταγόνα στον ωκεανό. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2011, "έφυγαν" από τις καταθέσεις των τραπεζών στην Ελλάδα σχεδόν 10 δις ευρώ, ενώ το σύνολο των καταθέσεων υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 200 δις ευρώ:

"ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!":

>> http://tinyurl.com/63gsyjx

Δηλαδή, το ΤΕΚΕ στην πραγματικότητα καλύπτει το 3/200 ή 1,5% του συνόλου των καταθέσεων, ίσως λίγο παραπάνω σε περίπτωση πολύ έκτακτης ανάγκης, αν "αναγκάσει" τις τράπεζες να καταβάλλουν το μέγιστο (τριπλάσιο) της ετήσιας εισφοράς τους σε αυτό. Αλλά πάλι μιλάμε σίγουρα για μηδαμινό ποσοστό, πολύ κάτω από το τυπικό 1/9 που απαιτείται στο σύγχρονο FRBS των τραπεζών:

>> http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

Με απλά λόγια, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και μαζικού "bank run", οι καταθέτες θα είναι τυχεροί αν καταφέρουν να κάνουν ανάληψη το 2-3% των καταθέσεών τους.

Θεωρητικά, όποιος έχει λιγότερα από 100.000 ευρώ σε κάθε λογαριασμό του δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρήματά του θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, αν βρεθούμε σε κατάσταση "έκτακτης χρηματοπιστωτικής ανάγκης", καθώς το ΤΕΚΕ θα "εξαφανιστεί" μια κι έξω, ενώ το κλείσιμο της κάνουλας από την ΕΚΤ προς τις τράπεζές μας σε περίπτωση κανονιού δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί σε διάστημα λίγων ημερών - οπότε ίσως πράγματι βρεθούμε να κυνηγάμε γελάδια στο δρόμο με μπαλτάδες (βλέπε Αργεντινή).

Jaga είπε...

"Στους 687.173 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ" (tvxs.gr, 15/7/2011):

>> http://tinyurl.com/68s9xxm

"...Στα 687.173 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας σταθεροποίηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Από αυτές 291.577 είναι άνδρες (42,43%) και 395.596 είναι γυναίκες (57,57%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα..."

Jaga είπε...

"Ο χρυσός αποκαλύπτει την πραγματική «ταυτότητα» της ευρωπαϊκής κρίσης" (15/7/2011):

>> http://xrimanews.gr/epistimoniki-texniki-analysi/xa-dietheis-agores/10415-o-xrysos-apokalyptei-thn-pragmatikh-taytothta-ths-eyrwpakhs-krishs

"...Σε πολύ παλαιότερα άρθρα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” των εκδόσεων Λιβάνη, είχα παραθέσει στοιχεία για τις μαζικές αγορές χρυσού από τους γκουρού των νομισματικών αγορών, όπως τους Σόρος και Πόλσον αλλά και για τις χρηματοοικονομικές αλχημείες της BlackStone, μητρικής της BlackRock, που το 2010 ήταν η εταιρία με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στο ελληνικό χρηματιστήριο. Είχα υποστηρίξει, τότε, ότι ο χρυσός θα κάλπαζε εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, η οποία στην ουσία της ήταν μία κρίση ευρωπαϊκή και τελικά μία κρίση του ευρώ.

Η τιμή του χρυσού πράγματι εκτοξεύτηκε και η κρίση εξελίχτηκε, όντως, σε ευρωπαϊκή αλλά η ταχύτητα με την οποία ο χρυσός απέκτησε χαρακτηριστικά ενός διεθνούς νομίσματος ξεπέρασε τις προβλέψεις μου κατά πολύ..."


Τα πράγματα πια είναι τόσο ξεκάθαρα που όλοι όσοι μέχρι πριν λίγους μήνες έλεγαν πως τα παραπάνω είναι παραμύθια και συνωμοσιολογίες της πλάκας, τώρα ξύνουν το κεφάλι τους απορημένοι. Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν ο Δούρειος Ίππος για το ευρώ και την ΕΕ, με στόχο τη διάσωση του δολαρίου από τα μεγάλα hedge funds και τους "γκουρού" μεγαλοεπενδυτές τύπου Σόρος.

Για την πλούσια "δράση" του Σόρος αμέσως πριν την Ευρωπαϊκή κρίση υπάρχουν αναλυτικά σχόλια στο παρακάτω άρθρο (18/7/2011):

>> http://thezocalo.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Jaga είπε...

"Ολοταχώς προς μερική στάση πληρωμών;" (Deutsche-Welle, 15/7/2011):

>> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15237375,00.html

"...Υπάρχουν ασφαλώς και Ρεπουπλικάνοι που συμφωνούν με την εύρεση συμβιβαστικής φόρμουλας, όπως ο Πολ Ράιν, ο οποίος κάλεσε χθες τους Δημοκρατικούς να δουν που οδήγησε την Ευρώπη το κοινωνικό κράτος, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι πρέπει τελικά να βρεθεί λύση..."

Που να βρεθεί λύση με τέτοιους ΣΤΟΚΟΥΣ στο τιμόνι της χώρας. Όταν οι πολιτικοί θεωρούν τις όποιες ελάχιστες κοινωνικές παροχές που έχουν απομείνει ως αιτία της οικονομικής κρίσης και του χρέους παγκοσμίως, τότε δεν αποκλείεται σε λίγο να δούμε στις ΗΠΑ πραγματικές ανθρωποθυσίες, όπως έκαναν στα μέρη τους οι Μάγια πριν 7-8 αιώνες, για τη "σωτηρία του έθνους".

Jaga είπε...

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξανασχοληθώ με τον Πάγκαλο, αλλά φαίνεται ότι η αγωνία του για δημοσιότητα έχει γίνει τόσο μεγάλη που οι δηλώσεις του γίνονται πλέον πέρα από κάθε γραφικότητα:

"Επιστολή Πάγκαλου: Αποκαλεί «Φύρερ» τους Αγανακτισμένους" (14/7/2011):

>> http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=51463

"...Όσον δε αφορά τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει ότι «δεν θα συνέβαιναν, αν ορισμένοι διαδηλωτές δεν επιχειρούσαν να αποκλείσουν ή να καταλάβουν το Κοινοβούλιο»..."

Επειδή έλειψε αρκετές μέρες εκείνη την περίοδο, σε ταξίδι-περιοδεία στην Ευρώπη για να βρει CD με στοιχεία φοροφυγάδων, ίσως να του έχουν ξεφύγει μερικά βίντεο από τα επεισόδια. Ναι, από αυτά που οι ΜΑΤατζήδες ανοίγουν κεφάλια περαστικών και βαράνε διασώστες, ή που πετάνε κοτρόνες και χημικά μέσα σε εισόδους του Μετρό.

Αλήθεια Θόδωρε, εκείνο το CD τελικά το βρήκες; Το έχασες στο δρόμο; Έμαθες κανένα φοροφυγά με καταθέσεις στο εξωτερικό ή τώρα με την προσωποκράτηση (παράνομη, υπάρχει επίσημη απόφαση) για χρέη 5 χιλιάρικα θα λύσετε το πρόβλημα πάλι από τα γνωστά θύματα;

Προς κάθε ενδιαφερόμενο κανάλι (ME-GA-mou, ΣΚΑΪ, Τηλεφώς, κτλ): Δώστε του μια εκπομπή επιτέλους! Δεν μπορεί να γίνει ούτε σεφ, ούτε χορευτής. Αφήστε τον να λέει κάπου τον πόνο του, γιατί δεν αντέχει να μην "παίζει" πια ούτε στα δελτία των 8.

Jaga είπε...

"«Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα»" (Γ. Δελαστίκ):

>> http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63207122

"...Στο μεταξύ, η Ισλανδία που ο λαός της αποφάσισε διά δημοψηφίσματος ότι δεν πληρώνει ούτε ένα δολάριο από τα... 85 δισεκατομμύρια που χρωστούν στο εξωτερικό οι Ισλανδοί απατεώνες τραπεζίτες που χρεοκόπησαν, όπως και η Ουγγαρία που έδιωξε το ΔΝΤ και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις υποδείξεις της ΕΕ, πάνε μια χαρά!

Στην κατηγορία των "σκουπιδιών" κρατούν για λόγους εκδίκησης οι οίκοι αξιολόγησης τα κρατικά ομόλογα της Ισλανδίας...

..."Δεν πιστεύω στην ΕΕ, πιστεύω στην Ουγγαρία" διακήρυξε ο Ορμπαν ενώπιον του Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη. "Από το εξωτερικό συνεχίζουν να μας έρχονται επικρίσεις και οργισμένες επιθέσεις για το νέο Σύνταγμά μας και για την οικονομική πολιτική μας. Πρέπει να τους πούμε χωρίς να ανοιγοκλείσουμε τα βλέφαρά μας ότι δεν είναι δική τους υπόθεση. Είναι υπόθεση των Ούγγρων!" δήλωσε ο Ορμπαν στις 31 Μαΐου φέτος..."


Πως είπαμε ότι λέγονται αυτά που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός για να λέει τέτοια πράγματα;...

Jaga είπε...

Η ψυχική αρρώστια της κυβέρνησης έχει φτάσει πλέον κλινικά στο στάδιο του εγκλεισμού σε άσυλο:

"Γ. Παπανδρέου: «Πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων..»" (tvxs.gr, 17/7/2011):

>> http://tinyurl.com/64e3bmd


"Λοβέρδος: 'Προσέξτε γιατί αλλιώς θα φύγουμε'" (16/7/2011):

>> http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/332999.html

>> http://tinyurl.com/6l3o2xh

"...'Όταν έχουμε ειδικά ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη και εκ του ασφαλούς κριτική, όταν προπηλακιζόμαστε, όταν ο αντιπολιτευτικός πολιτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος, τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα; Να φύγουμε, να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι άλλοι...'

...Τόνισε δε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί: 'Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι ή σοφοί. Λέω όμως ότι το παλεύουμε.'..."


Αυτοί μπορεί να το 'παλεύουν', αλλά η ΒΛΑΚΕΙΑ τους ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ.

Όταν μετά από όλα όσα έχουν γίνει βγαίνεις ως υπουργός στα κανάλια (ME-GA-mou φυσικά) και λες ότι προσέχετε γιατί θα κάνουμε αυτό που ζητάτε εδώ και μήνες, τότε μιλάμε για παθολογική παράνοια.

Μέσα σε 20 μήνες έχουν δημιουργήσει με τις δηλώσεις τους υλικό που θα κάνει τις επόμενες γενιές πολιτικών να ξύνουν το κεφάλι τους και να λένε "...Μα σοβαρά τώρα, αυτοί ήταν στην κυβέρνηση;..."

Jaga είπε...

"Berlin Working on Plans for Greek Debt Cut" (18/7/2011):

>> http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,775014,00.html

"...The leaders of the euro zone are becoming convinced that the only way to save Greece is to restructure its growing mountain of debt. The only remaining question is how. The German Finance Ministry is analyzing a number of options, including the EU rescue fund purchasing Greek debt..."

Ήδη έχουν σπεύσει να διαψεύσουν (και αυτό) το δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο παρά την εξόφθαλμη πολιτική του ποδηγέτηση, αποδεικνύεται πια ότι δεν δημοσιεύει ανοησίες.

Τα "λάθη στη μετάφραση" για τα οποία μας ζάλισαν την περασμένη εβδομάδα, σε λίγες μέρες θα γίνουν πανηγυρισμοί και βεβαιότητα επιτυχίας της κυβέρνησης, όπως γίνεται σταθερά κάθε 5-6 εβδομάδες.

Jaga είπε...

Σήμερα τα spreads για την Ελλάδα έχουν σπάσει και πάλι κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις 2500 μονάδες, το ίδιο και τα CDS στις 3000 σχεδόν μονάδες.

Σε ένα από τα σενάρια, η Ελλάδα δανείζεται 30 δις ευρώ σε ρευστό από το EFSF και αγοράζει τα δικά της "τοξικά" ομόλογα, με haircut στο 70% ή 60%. Αυτό σημαίνει ότι, μετά από εκτενέστατη ανακύκλωση των ομολόγων και κερδοφορία για κάθε μεγάλο επενδυτικό οίκο ή ιδιώτη, ο "μουτζούρης" καταλήγει σε αυτόν που θα πληρώσει αν το καράβι τελικά πέσει στα βράχια.

Τι σημαίνει αυτό; Οι ιδιώτες έχουν ήδη φορτώσει τα "τοξικά" ελληνικά ομόλογα σε τράπεζες, ενώ οι ξένες τράπεζες με τη σειρά τους θα εισπράξουν με το παραπάνω τα νέα δανεικά μας από το EFSF. Και εμείς θα... κάτσουμε στο παγωτό σε περίπτωση επίσημης χρεοκοπίας μας, μια και τα "τοξικά" πλέον θα είναι στα χέρια μας, δηλαδή σε ελληνικά ταμεία (κατά προτίμηση ασφαλιστικά).

Είναι αυτό που λένε: "άμα έρθει κορώνα κερδίζω εγώ, άμα έρθει γράμματα χάνεις εσύ".

Jaga είπε...

"Κατηγορηματικό «όχι» σε κούρεμα από την ΕΚΤ" (tvxs.gr, 18/7/2011):

>> http://tvxs.gr/node/89679

"...Η ΕΚΤ δεν θα αποδέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να διασφαλίζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, μια κίνηση που θα είχε ως ως συνέπεια την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκρίνουν «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μερική, ή, ολική στάση πληρωμών..."

Μετάφραση: Δεν θα πληρώσει η ΕΚΤ τα σπασμένα, φορτώστε αλλού τα "τοξικά" ελληνικά ομόλογα.

Jaga είπε...

"Άρχισαν οι κατασχέσεις μισθών από την Εφορία" (marketbeast.gr, 18/7/2011):

>> http://tinyurl.com/3kgwz2e

"...Επισήμως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει εντολή στις εφορίες να στραφούν εναντίον των 15.000 μεγαλοοφειλετών...

Στην πράξη, όμως, οι φοροεισπράκτορες των ΔΟΥ αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαρχαρίες και τους σπρώχνουν στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα προκειμένου να πέσουν στα μαλακά, ενώ αντιθέτως δείχνουν έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα απέναντι στους μικρομεσαίους, φτάνοντας στο πρωτοφανές σημείο κατάπτωσης να «βάζουν χέρι» και στον μισθό των εργαζομένων, ακόμα και για μικροοφειλές.

...απαιτώντας από τον εργοδότη να μην καταβάλει στον υπάλληλό του τον μισθό του αν δεν πληρώσει πρώτα με τη μισθοδοσία του το κράτος. Κι αυτό για οφειλή της τάξεως των 8.000 ευρώ!..."


Έτσι είναι. Όποιος έχει τον καλύτερο μηχανισμό εκβίασης, τον πιο νταβραντισμένο "στραμπουληχτή", παίρνει πρώτος τα οφειλόμενα από κάποιον που είναι πνιγμένος στα χρέη.

Και πάλι μπράβο στον Benny, με το μειλίχιο ύφος του πονόψυχου βασανιστή, που είναι όλο τύψεις κάθε φορά που μαστιγώνει το θύμα.

Jaga είπε...

"Γ. Παπακωνσταντίνου: Πισίνα με άδεια.. υδατοσυλλέκτη!" (20/7/2011):

>> http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/07/blog-post_8612.html

"...Η δημοσιογραφική έρευνα ξεκίνησε από την αποκάλυψη ότι τη συγκεκριμένη βίλλα με πισίνα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη νοίκιαζε για καλοκαιρινές διακοπές έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα μέσω μεσιτικού γραφείου με έδρα την Αγγλία.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα του Θέματος ότι ο Γιώργος Παπακωνστανίνου είναι ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός Περιβάλλοντος, με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί..."


Τελικά η αλαζονεία είναι χειρότερη από τη βλακεία. Εκθέτει πολύ περισσότερο.

Jaga είπε...

"Συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί για την Ελλάδα" (tvxs.gr, 21/7/2011):

>> http://tvxs.gr/node/89910

Ανεπίσημες (ακόμα) πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία των δύο "μεγάλων" της ΕΕ αφορούν ακριβώς στο σενάριο της "επιλεκτικής χρεοκοπίας", δηλαδή λίγο-πολύ στο κάποιας μορφής σκόντο στα Ελληνικά ομόλογα που λήγουν, ίσως ταυτόχρονα με επαναγορά μέρους τους από την ίδια την Ελλάδα μέσω EFSF.

Εννοείται πως η ιδέα που έπεσε για φορολόγηση 2/1000 στα κέρδη των τραπεζών όχι μόνο έπεσε στο κενό αλλά τη μάζεψαν στο άψε-σβήσε, μόλις οι τραπεζίτες απείλησαν ότι θα κάνουν αγωγές για παράνομη κατακράτηση κερδών.

Δεν αποκλείεται βέβαια αν ξεμείνουν από ρευστό να απειλήσουν και πάλι τις κυβερνήσεις για το δικό τους bailout. Είπαμε, όποιος έχει τον πιο ευτραφή στραμπουληχτή, διασφαλίζει πιο εύκολα τα λεφτά του και αφήνει τους άλλους να πληρώνουν.

Jaga είπε...

"Προς κατάργηση ο οργανισμός αναγνώρισης πτυχίων εξωτερικού" (tvxs.gr, 21/7/2011):

>> http://tinyurl.com/3q8b4ra

"...Σε κατάργηση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), του μόνου αρμόδιου οργάνου για την ακαδημαϊκή αναγνώριση πτυχίων εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων των κολεγίων-παραρτημάτων Ιδρυμάτων αλλοδαπής, προχωρά η κυβέρνηση έπειτα από απαίτηση της τρόικας, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας..."

"Κολλεγιά με ιδιώτες και τρόικα, μέσω αυτόματης αναγνώρισης πτυχίων" (enet.gr, 21/7/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=295077

"...Την κατάργηση του άρθρου 16, που βάζει φραγμό στην ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας, προωθούν κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας με εντολή της τρόικας και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί συνταγματική αναθεώρηση. Υστερα από αρκετά σενάρια και υπό την πίεση των δανειστών μας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ε», βρέθηκε το κατάλληλο κλειδί...

...Στο Μνημόνιο ορίζεται σαφής απαίτηση για αλλαγή του νόμου λειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ, με σκοπό την «άρση των όποιων περιορισμών αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων από πτυχία παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων» (βλ. κολέγια)..."


Αφού η Αννούλα δεν προλαβαίνει να το κάνει Συνταγματικά (με αναθεώρηση), απλώς καταργεί το μοναδικό εναπομείναντα μηχανισμό ελέγχου αλλοδαπών πτυχίων.

Σύντομα θα φέρει προφανώς και σχέδιο νόμου που θα υποχρεώνει τις επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια να κάνουν αποδεκτά όλα τα ξένα πτυχία, ώστε να μπορούν οι κάτοχοί τους να γραφτούν μέλη και να ασκήσουν το επάγγελμα. Όπου δεν υπάρχει φυσικά αντίστοιχη υποχρέωση ή το επιμελητήριο είναι ανύπαρκτο, όλοι αποκτούν αυτομάτως τα ίδια επαγγελματικά ΚΑΙ ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια.

Έτσι πλέον, κάθε φορά που κάποιος θα πηγαίνει στον οδοντίατρο, θα πρέπει να ζητά αντίγραφο του πτυχίου του "ειδικού". Αν είναι από καμιά πρώην ανατολική χώρα ή από την υποσαχάρια Αφρική, καλύτερα να κρατήσει το στόμα του κλειστό (στην κυριολεξία).

Έτσι τώρα, όποιος πηγαίνει

Jaga είπε...

Τρία σημερινά άρθρα από το OnNews σχετικά τις τελευταίες "αισιόδοξες" εξελίξεις:

1. "Oι απατεώνες τραπεζίτες δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, μόνο να βγάζουν κέρδος απο την καταστροφή μας θέλουν" (21/7/2011):

>> http://www.on-news.gr/2011/07/o_728.html

2. "Πως η ελληνική ολιγωρία δίνει δικαίωμα στη SIEMENS να μας κάνει αγωγή" (21/7/2011):

>> http://www.on-news.gr/2011/07/siemens_21.html

3. "Διασυρμός του Έλληνα “πρωθυπουργού”. Με το ζόρι η συνάντηση με τον Μπαρόζο, δεν έγιναν δηλώσεις για πρώτη φορά!" (21/7/2011):

>> http://www.on-news.gr/2011/07/blog-post_1804.html

Από επιτυχία σε επιτυχία το πάμε, δεν έχει ξαναπεράσει τέτοια κυβέρνηση από τον τόπο.

Jaga είπε...

"«Κραχ» στα έσοδα του κράτους - Καλπάζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού" (21/7/2011):

>> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=411968&h1=true

"...Πρωτοφανή πτώση σημειώνουν τα έσοδα του κράτους το πρώτο εξάμηνο του έτους ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι δαπάνες με ρυθμό ταχύτερο απ΄ αυτόν που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του κρατικούς προϋπολογισμού το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους να εκτιναχθεί στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,3 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,99 δισ. ευρώ την αντίστοιχο περίοδο του 2010..."

Σε λίγο θα βγει ο Πάγκαλος και θα πει πως φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, που μαγειρεύει τα νούμερα.

Jaga είπε...

Το orderly default κλείδωσε, πλήρης αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά "ήπια" ώστε να μη μας μαλώσουν οι "αγορές". Και όλα αυτά μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανεπανάληπτης φοροεπιδρομής και ξεπουλήματος.

Και φυσικά με δύο μνημόνια και ένα ακόμα που έρχεται το Σεπτέμβριο, πολύ ξύλο και χημικά, και περισσό θράσος, όπως αυτό του Οικονόμου στο Alter, ο οποίος πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ευρώπη που δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ αναδιάρθρωσης με και χωρίς εθνικά περιουσιακά στοιχεία.

Το πιο ωραίο που λένε είναι περί "κρατικοποίησης" των Ελληνικών τραπεζών. Δίκιο έχουν, έτσι θα γίνει, μόνο που οι τράπεζές μας δεν θα αγοραστούν από εμάς αλλά από τους δανειστές μας.
Ε-Ε-Έρχεται η ευρωπαϊκή οικονομική (τραπεζική) συνομοσπονδία!

Jaga είπε...

"Φόλκερ Χελμάγερ: Είκοσι δις ευρώ κέρδη για τη Γερμανία χάρη στην κρίση" (tvxs.gr, 21/7/2011):

>> http://tinyurl.com/435szwv

"...Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει αποφέρει κέρδη 20 δις ευρώ στη Γερμανία μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αναλυτών της Bremer Landesbank, Φόλκερ Χελμάγερ.

«Πολλοί συνάδελφοί μου υποστηρίζουν ότι η Γερμανία πληρώνει το λογαριασμό της Ευρωζώνης. Καμία άλλη θέση δεν απέχει τους τελευταίους 18 μήνες τόσο από την πραγματικότητα όσο αυτή»..."

Jaga είπε...

Μάλιστα. Αφού το είπε και ο Benny, τώρα ησυχάσαμε. Εξασφάλισαν 40 χρόνια "μηχανισμός στήριξης", σχεδόν μισό αιώνα υποτέλειας και ξεζουμίσματος από τους τοκογλύφους.

Τρεις ερωτήσεις-απαντήσεις που θα τις θυμόμαστε:

1. (ερώτηση) "Πόσο ακριβώς θα μειωθεί το χρέος μας με όλο αυτό το μηχανισμό;"
ΑΠ: "Δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς. Πάντως εκπληκτικά..."

2. (ερώτηση) "Τι ποσό ακριβώς από τα καινούργια 109 δις ευρώ θα πάνε στην αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων;"
ΑΠ: "Κοιτάξτε, οι δανειακές μας υποχρεώσεις μέχρι το 2020 είναι κάπου 135 δις ευρώ. Η συμμετοχή των κατόχων ελληνικού χρέους σε αυτό θέλουμε να φτάσει το 90%..."
(Μετάφραση: Αν όλα πάνε καλά, δεν θα περισσέψει ούτε ευρώ για την εγχώρια οικονομία μας)

3. (ερώτηση) "Με άλλα 30 δις ευρώ που προβλέπονται για την ενίσχυση των τραπεζών μας, και τόσα άλλα που έχουν δοθεί σε αυτές τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για κρατικοποίηση των τραπεζών;"
ΑΠ: Όχι βέβαια. Εμείς απλώς διασφαλίζουμε τη ρευστότητα... (και λίγο παρακάτω) Εμείς προτρέπουμε τους κατόχους λογαριασμών στο εξωτερικό, ακόμα και τους μικροκαταθέτες, να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, τώρα που υπάρχει πλήρη διασφάλιση.


Ειδικά στην τελευταία απάντηση, περιγράφεται πλήρως η ιδεοληψία που έχει πλημμυρίσει κάθε σκέψη των νεο-σοσιαλιστών της σημερινής κυβέρνησης: τα χρήματα είναι των τραπεζών, εμείς απλώς τα "δανειζόμαστε" για να κάνουμε τις συναλλαγές μας. Ενώ στην πραγματικότητα, κάθε τυπωμένο χρήμα ή κομμένο νόμισμα είναι χρεόγραφο, κάτι σαν γραμμάτιο, που αποδεικνύει τη δανειακή υποχρέωση της τράπεζας προς εμάς, στην αντίστοιχη αξία.


Σοφά λόγια, θα μείνουν στην Ιστορία και θα τους κατατρέχουν στον αιώνα τον άπαντα.

Jaga είπε...

Πάντως χαίρομαι που αυτοί που απαρνούνταν μετά βδελυγμίας ακόμα και τη λέξη "χρεοκοπία" ή το "περικοπή χρέους", τώρα πανηγυρίζουν για τον πανωλεθρίαμβο που "πέτυχαν".

Ακόμα και τώρα, που όλοι παραδέχονται πως η χθεσινή συμφωνία είναι ένα κλασικό orderly default, δεν "αφήνουν" την Ελλάδα στην τύχη της. Δηλαδή λογιστικό έλεγχο, ρεαλιστική πραγματική χρεοκοπία, οριστική διαγραφή (όχι rollover) του μέρους που αποτελεί υπερτοκισμούς, και ουσιαστικό reset της οικονομίας, με τις ευλογίες ή έστω την ανοχή της ευρωζώνης.

Όχι γιατί μας συμπαθούν ιδιαίτερα, αλλά γιατί ουδέποτε υπήρξε περίπτωση μονομερούς χρεοκοπίας μας χωρίς ταυτόχρονη κατάρρευση της ευρωζώνης, κάτι που ποτέ δεν κατάλαβαν οι "διαπραγματευτές" μας. Και γιατί τα μεγάλα hedge funds εξακολουθούν (και θα συνεχίσουν, με το νέο deal) να κερδίζουν ένα σκασμό λεφτά από την ιδιότυπο ομηρεία της χώρας μας από "σταθερό στεγαστικό" επιτόκιο 4% για δεκαετίες και από τους οίκους αξιολόγησης.

Jaga είπε...

O George, πριν λίγο, στην έναρξη του έκτακτου κυβερνητικού συμβουλίου:

"...Τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδωσε..."
(μετάφραση: η Ελλάδα έδωσε)

Καλά τα λέει ο σύντεκνος. Μετά το "αξιόπουστοι" (μτφ: αξιόπιστοι) που είπε πριν ένα μήνα στη Βουλή, δείχνει ότι μπορεί να μην ξέρει καλά ελληνικά, αλλά τουλάχιστον σκέφτεται καθαρά.

Jaga είπε...

"Τι αποφάσισε η Ε.Ε. για την Ελλάδα" (22/7/2011):

>> http://tvxs.gr/node/89994


"Ελλάδα, Ε.Ε.: επιστροφή στην αφετηρία. Του Σ.Κούλογλου" (22/7/2011):

>> http://tvxs.gr/node/89993

"...Στην πραγματικότητα όμως, το ελληνικό πρόβλημα κάθε άλλο παρά έχει επιλυθεί. Το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο αν δεν «κουρευτεί» και μάλιστα πολύ γενναία, ενώ στο ήδη υπάρχον προστίθενται ακόμη 109 δις του νέου δανειακού πακέτου που ανακοινώθηκε χθες, έστω και αν προσφέρεται με καλύτερους όρους από το περσινό..."

Jaga είπε...

Στη χθεσινή συμφωνία, όλο το δράμα παίχτηκε στο κατά πόσο το rollover δεν θα παρουσιαστεί ως κανονική χρεοκοπία ή πετσόκομμα του χρέους.

Αλλά όπως και να έχει, το "εθελοντική" και το "default" δεν πάνε μαζί. Και επειδή ξέρουμε ότι το default ισχύει, συμπεραίνουμε (και από τις πληροφορίες) ότι δεν ήταν και τόσο "εθελοντική" για τις τράπεζες και τους ιδιώτες.

Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα σε μια 5ετία το χρέος μας θα έχει εξασφαλισμένα σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια (5ετία σύνολο), από τα 350 δις σε σχεδόν 600 δις κατά το τέλος του 2014.

Και για όποιον αρέσουν τα λογιστικά, ορίστε γιατί (τελική αποπληρωμή νέων δανείων):
+4,5% για 7,5 χρόνια => +39,1%
=3,5% για 15 χρόνια => +67,5%

Δηλαδή, με τη νέα συμφωνία κάνουμε τη ζωή μας πιο άνετη για τα επόμενα 10-20 χρόνια και ρίχνουμε σχεδόν διπλάσιους τόκους στις επόμενες γενιές.

Εξαιρετικό το σχέδιο "διαγεννεακής δικαιοσύνης", τα σημερινά 10χρονα παιδάκια θα είναι πολύ χαρούμενα όταν φτάνουν στη δική τους "G700" (τότε πιθανόν να είναι G450).

Jaga είπε...

Αλήθεια, ξέρει κανένας ποιες είναι οι "εμπράγματες εγγυήσεις" που θα συμπεριλάβουν στην επόμενη δανειακή σύμβαση του Σεπτεμβρίου, μετά από απαίτηση των τραπεζών και των ιδιωτών ώστε να δεχτούν τη μείωση στα ομόλογα;

Ούτε εχθές ούτε σήμερα ήξεραν να απαντήσουν ο George και ο Benny στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Φαίνεται δεν τους έχουν ενημερώσει ακόμα οι "εταίροι" μας.

Jaga είπε...

"Νέα υποβάθμιση από Moody’s" (25/7/2011):

"...Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, θέτοντάς το σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας»...

...Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, «σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες»..."


Μόλις τελειώνουν οι παροιμίες, έρχονται (πάλι) οι υποβαθμίσεις, και μάλιστα μακροχρόνιες, όχι "μερικών ημερών" όπως της Fitch. Το παιχνίδι των "αγορών" συνεχίζεται κανονικά, τώρα μάλιστα που σώθηκαν οι τράπεζες από τα Ελληνικά "τοξικά", εις βάρος των κορόιδων όπως πάντα.

Στο μεταξύ ο Benny πάει στη Νέα Υόρκη, να κάνει τον καλό μαθητή στον Γκάιτνερ (ΗΠΑ) και στη Λανγκάρντ (ΔΝΤ). Αλλά με τέτοιο "φωτοστέφανο" που τον περιβάλλει, είναι τόσο κατσικοπόδαρος που δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ να κηρύξουν και αυτές στάση πληρωμών στο δημόσιο.

Jaga είπε...

"Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΥΡΩΘΙΑΣΟΣ: Ερήμην υπαγωγή της Ελλάδας στο «άρθρο 99» του διεθνούς πτωχευτικού κώδικα" (24/7/2011):

>> http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/--------l-99r-----2011072439472/

"...Σε τελική ανάλυση, αυτό που συνέβη χθες ήταν μία διαγραφή χρέους της Ελλάδας (haircut), ύψους περίπου 20% - εάν συμμετέχουν πράγματι οι ιδιώτες. Απλούστερα, πρόκειται για μία light-χρεοκοπία – για την υπαγωγή της Ελλάδας δηλαδή στο «άρθρο 99» της προστασίας της από τους πιστωτές, όπου όμως τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει οι ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης: η Γερμανία δηλαδή, συνεπικουρούμενη από την αδύναμη πλέον Γαλλία (σ.σ.)..."

Jaga είπε...

Τελικά από αυτή τη "συμφωνία της συμφοράς", εκτός από το "όφελος" για την Ελλάδα, ωφελούνται (χωρίς εισαγωγικά) και πολλοί άλλοι. Αυτό έλλειπε άλλωστε:

"This dressed-up deal is no victory for Europe or Ireland" -- by David McWilliams, July 25, 2011:

>> http://www.davidmcwilliams.ie/2011/07/25/this-dressed-up-deal-is-no-victory-for-europe-or-ireland

"...The U-turn on Greece has been spectacular. Having spent the past two years beating the ‘‘default in the euro would be unthinkable’’ drum (and creating much of the crisis), the troika on Thursday sanctioned a massive €37 billion default on Greek bonds...

...In the end, we have just experienced a shift in language that would make Orwell’s Big Brother blush. Think about it, we have ended up with an explicit selective default in the euro..."


Εκτός από τα παραπάνω, που σιγά-σιγά όλοι αρχίζουν να παραδέχονται πλέον ανοικτά, φαίνεται πως το "σωσίβιο" που δόθηκε στην Ελλάδα και η μόνιμη πλέον κατάταξη των ελληνικών ομολόγων στα "τοξικά" για κάμποσες δεκαετίες, θα ωφελήσει τα μέγιστα τα ομόλογα των άλλων "αμαρτωλών" χωρών του Νότου, κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας. Έτσι, το χρέος των χωρών αυτών φαίνεται να τιθασεύεται στο εγγύς μέλλον, με τίμημα τη μόνιμη ομηρεία της Ελλάδας στο "μηχανισμό στήριξης".

Jaga είπε...

"Greek rescue bizarrely increases its debts" (Reuters, 25/7/2011):

>> http://blogs.reuters.com/columns/2011/07/25/greek-rescue-bizarrely-increases-its-debts/

"...Listen to the politicians and one might think that Greece’s debts will fall as a result of last week’s provisional rescue by euro zone leaders and private-sector creditors. In fact, they go up. Athens’ borrowings will increase by 31 billion euros under the rescue scheme, according to an analysis by Reuters Breakingviews. This increase, equivalent to 14 percent of GDP, will push the country’s estimated peak debt/GDP ratio next year to 179 percent..."

Μπα... Άντε καλέ. Η νέα συμφωνία αυξάνει το χρέος μας;

Πάει, γέμισε με ΣΥΡΙΖαίους και το Reuters.

Jaga είπε...

Ο George δήλωσε για τους ταξιτζήδες ότι "...ο διάλογος θα συνεχιστεί". Πράγμα που σημαίνει ότι φορτώνουν κλούβες και χημικά και στην επόμενη συγκέντρωση θα φάνε το ξύλο της χρονιάς τους. Τουλάχιστον η αξιοπιστία της κυβέρνησης σε αυτό είναι αψεγάδιαστη μέχρι τώρα.

Επίσης η Αννούλα δήλωσε λίγο-πολύ το ίδιο, περί διαλόγου με τους Πανεπιστημιακούς κτλ, αλλά πρακτικά το Σεπτέμβριο θα τα έχει περάσει ΟΛΑ από τη Βουλή, θα τα έχουν ψηφίσει με μηδέν εσωκομματικές "απώλειες" (τα πιο ψάρια πάντα μένουν στη βάρδια το καλοκαίρι στο πόστο) και θα έχουν ήδη έτοιμα τα χαρτιά πρόσληψης των νέων "διαχειριστών" Πανεπιστημίων, οι οποίοι βέβαια και αυτοί θα επιλεγούν υποτίθεται μετά από "δια-δούλευση".

Τι νομίζατε, ότι η κυβέρνηση πάει διακοπές; Κάθε άλλο. Περνά νόμους με το σωρό, ότι προλάβει, πριν την επιστροφή των ιθαγενών.

Jaga είπε...

Αυτό ήταν. Σήμερα έκλεισε η "τριάδα" με αντίστοιχη ανακοίνωση της S&P:

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=296826

"...Η S&P αναμένει δεύτερο 'κούρεμα' του ελληνικού χρέους και νέα υποβάθμιση...

...Από την πλευρά τους οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch δίνουν σήμερα διαβάθμιση CCC στην Ελλάδα, ουσιαστικά ευθυγραμμιζόμενοι με την αξιολόγηση του Moody's..."


Δηλαδή σε δύο χρόνια πιθανότατα θα βρισκόμαστε στην ίδια ακριβώς κατάσταση κοινοβουλευτικού εκβιασμού όπως τον περασμένη Ιούνιο, με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία.

Το όνειρο της διάσωσης δεν κράτησε ούτε μία ολόκληρη εβδομάδα. Δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα, ώστε να διευκολύνουν λίγο και τον George να κάνει ήρεμες διακοπές (σιγά που αγχώθηκε).

Jaga είπε...

"Να περιοριστεί η κυριαρχία των «προβληματικών» της ευρωζώνης προτείνει ο Σόιμπλε" (27/7/2011):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231121832

"...«Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ» υποστηρίζει...

...Η επιλογή αυτή είναι «σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη»..."


Η λογική του "μην το νοικιάζεις, αγόρασέ το!" από τον Γερμανό αξιωματικό - συγνώμη, υπουργό...

Αν οι σημερινοί Ευρωπαίοι "ηγέτες" ζούσαν στην εποχή του Β'ΠΠ, όχι μόνο θα ήταν υπάλληλοι του Γ' Ράιζ αλλά θα έκαναν και μπίζνα το τύπωμα των ονομάτων στα ρούχα των αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Jaga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jaga είπε...

"Ευρω-γκαουλάιτερ και επισήμως" (enet.gr, 1/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298139

"...Η τρόικα έφυγε, ολοκληρώνοντας τον ενδιάμεσο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για τη δόση του Σεπτεμβρίου, η πανίσχυρη Τασκ Φορς του Ολι Ρεν... έρχεται για να μείνει...

...Την εποπτεία θα έχει ο κορυφαίος επίτροπος Ολι Ρεν, που θα απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Επικεφαλής της «ομάδας κρούσης» θα είναι ένα γνωστό στέλεχος της Επιτροπής, ο Γερμανός διπλωμάτης Χορστ Ράιχενμπαχ..."


Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά φήμες λένε ότι ο τοπικός διοικητής δυνάμεων και οι επιτελάρχες του Δ' Ράιχ θα φορούν στρατιωτική στολή των SS, αλλά χωρίς σιρίτια και βαθμούς, αφού θα βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε και τους κουκουλοφόρους που θα δείχνουν με το δάχτυλο.

Κατά το Σεπτέμβριο που θα γυρίσει ο κόσμος στις δουλειές του, δεν αποκλείεται να μοιραστούν και ριγέ φόρμες "εργασίας", όπως σε κάθε trendy γκούλαγκ.

Jaga είπε...

"Πορεία... Αγανάκτησης για το «ξήλωμα» των σκηνών στο Σύνταγμα" (enet.gr, 1/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=298354

"...Με πορεία από το Σύνταγμα προς το Δημαρχείο της Αθήνας ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων ενάντια στο «ξήλωμα» των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος. Μετά το τέλος της πορείας, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως δεν αντιδικεί με τους Αγανακτισμένους, αλλά επιμένει στη στάση του για την εκκαθαριστική επιχείρηση..."

Τώρα που η υπερκυβέρνηση της Task Force Greece έχει αναλάβει τα σοβαρά, οι εδώ παρατρεχάμενοι μπορούν να συνεχίσουν ακάθεκτοι να ασχολούνται με το πως θα κρατήσουν σε εκγύμναση τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Μια και δεν τα βάζουν με τους ταρίφες, που κάνουν ότι θέλουν εδώ και εβδομάδες, ψάχνουν να βρούνε κάποιον άλλο να δείρουν μέχρι το Σεπτέμβριο.

Jaga είπε...

Ε..εε..έρχονται, οι νέοι νόμοι, οι κλέφτες και οι αστυνόμοι:


"Για άρση της «ανωνυμίας» στα blog ετοιμάζεται η κυβέρνηση" (2/8/2011):

>> http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231122562

"...Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης..."


"Ομιλία Χρήστου Παπουτσή,στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα βίας" (2/8/2011):

>> http://dtsiaouss.blogspot.com/2011/08/blog-post_7666.html

"...Είναι πολλοί εκείνοι που διατυπώνουν το αίτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που κατοχυρώνει την ελευθερία των συναθροίσεων, επιθυμώντας να μην τίθεται εμπόδιο στην ομαλή οικονομική και κοινωνική λειτουργία των πόλεων, ιδιαίτερα εδώ στην Αθήνα, ιδίως από τις μικρές διαδηλώσεις...

...είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο που εξειδικεύει την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι..."Και ο Ραγκούσης επιμένει ότι "θα προχωρήσουμε", με διάλογο ή χωρίς. Δηλαδή, όποιος συμφωνεί έχει καλώς, όποιος δεν συμφωνεί θα κάτσει να τα ακούσει μέχρι να τον πείσουμε.


Αυτή η κυβέρνηση παράγει Δημοκρατία, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Κάποιος να τους πει ότι, φτάνει, δεν αντέχουμε άλλη "διαβούλευση".

Jaga είπε...

"Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;" (31/7/2011):

>> http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_4984.html

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο George έκανε αυτή την ερώτηση-διαπίστωση. Το χειρότερο είναι ότι το εννοεί. Δεν διατυπώνει αγανάκτηση αλλά ειλικρινή απορία, αγωνία για τις επόμενες οδηγίες.

Πάντως δεν νομίζω οι εταίροι μας να ενδιαφέρονται για την Πελοπόννησο. Καμιά συστάδα νησιών θέλουν, ας πούμε τις Κυκλάδες ή τα Επτάνησα, όπου μπορούν να πάρουν "πακέτο" όλα τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ και τις παραλίες.

Jaga είπε...

Τα χουντοκάναλα και τα ΜΜΕ συνεχίζουν να ασχολούνται με τις ανοησίες Ραγκούση/ταξιτζήδων ή με τις γεμάτες χαμόγελα φωτογραφίες των πολιτικών δίπλα στα κορίτσια του πόλο.

Μήπως πρέπει κάποιος να πει δυο πράγματα για τις νέες "εμπνεύσεις" των Παπαϊωάννου και Παπουτσή;

Ότι δηλαδή από Σεπτέμβριο θα έχουμε τρομονόμο "κουκούλας" για τα blogs, κάμερες ευρείας χρήσης σε δημόσιους χώρους, κάμερες στα παπάκια και στα περιπολικά της ΕΛΑΣ (λες και δεν υπάρχει youtube) και πιθανότατα απελευθέρωση ναρκωτικών ουσιών;

Και πιθανότατα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς καθηγητές, χωρίς συγγράμματα και χωρίς ΔΟΑΤΑΠ για να ελέγχει τα ότι-να-ναι πτυχία από την Ιατρική του Αρτζιμπουρδιστάν;

Jaga είπε...

"Λοβέρδος: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές»" (3/8/2011):

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2011_400915

"...«Να τις κάνουμε τι, τις εκλογές; Η χώρα βρίσκεται σε ευρωπαϊκό καταφύγιο», τόνισε ο υπουργός Υγείας..."

Και ποιος τον ρώτησε; Αν είναι να πάμε σε εκλογές, περιμένει να του ζητήσουν πρώτα την άδεια;

Jaga είπε...

"Greece debt crisis: The 'we won't pay' anti-austerity revolt" (31/7/2011):

>> http://www.guardian.co.uk/world/2011/jul/31/greece-debt-crisis-anti-austerity

"...With Greece in financial meltdown and rocked by protests we look at the growing civil disobedience movement..."

Το να διαβάζεις ουδέτερα ως ελαφρώς θετικά σχόλια στο Guardian στο ίδιο άρθρο με τις φράσεις "δεν πληρώνω" και "κίνημα ανυπακοής", μοιάζει σαν να διαβάζεις επενδυτικά νέα στον Ριζοσπάστη (αλλά από την ανάποδη).

Και πάνω που λέγαμε ότι οι "αγανακτισμένοι" έφυγαν όλοι για διακοπές...

Jaga είπε...

"Έστησε «πράσινη» ΜΚΟ για να βολέψει «δικά τους παιδιά»" (4/8/2011):

>> http://www.antinews.gr/2011/08/04/116455/

"...Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος ενεπλάκη στην ίδρυση που πραγματοποιήθηκε εν μια νυκτί, στις 20 Ιουνίου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας απροκάλυπτα ως στοιχεία επικοινωνίας την έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου..."

Jaga είπε...

"Δεν «βλέπει» ποινικές ευθύνες για τα υποβρύχια η έκθεση του ΠΑΣΟΚ" (4/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=299222

"...Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 12:19 Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Δεν «βλέπει» ποινικές ευθύνες για τα υποβρύχια η έκθεση του ΠΑΣΟΚ

Βαρύτατες πολιτικές, άλλα όχι ποινικές ευθύνες των υπουργών Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ στην έκθεση της Επιτροπής για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα..."

Jaga είπε...

"Με κάθε κόστος (;) η διάσωση της Proton" (3/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298760


"Εκ των υστέρων νομιμότητα!" (4/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=299045

"...Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή..."

Στη Βουλή, ο Benny είπε:

"...Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, δεν έχει ακόμα εμπεδωθεί η αίσθηση της έκτακτης κατάστασης..."

Ε ας προσλάβουν, μεταξύ των εκατοντάδων συμβούλων, και μερικούς σκηνοθέτες από το Hollywood, που είναι ειδικοί στο να τρομοκρατούν τους θεατές.

Τι ξεροκέφαλοι αυτοί οι Γρεκοί, δεν πανικοβάλλονται με τίποτα!

Jaga είπε...

"Ποινική δίωξη για την αύξηση του χρέους δρομολογεί για τους προκατόχους του ο Ούγγρος πρωθυπουργός" (4/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3oszoum

"...Την ποινική δίωξη των σοσιαλιστών προκατόχων του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002-2010 δρομολογεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για την αύξηση του κρατικού χρέους μέσα στην οκταετία...

...Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε, με αναδρομική ισχύ, να εξασφαλιστεί η σίγουρη παραπομπή σε δίκη των τριών πρώην πρωθυπουργών..."


Ενώ εμείς εδώ, δεν μπορούμε να κρατήσουμε εντός Ελλάδας ούτε καν τους κάθε Μαντέληδες που ομολογούν τη λαμογιά τους με υπερηφάνεια, μέσα στη Βουλή.

Jaga είπε...

"Greek unemployment: how bad is it for youths?" (Guardian, 4/8/2011):

>> http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/aug/04/greece-youth-unemployment-rate

"...What marked out this summer's demonstrations in Athens' Syntagma Square and across the country was the high-proportion of young people: hyper-educated, under-employed and radicalised..."

Τι έχει γίνει με αυτό το Guardian τελευταία; Έχουν κάνει κατάληψη εκεί οι Έλληνες δημοσιογράφοι;

Jaga είπε...

"Κόντρα Μόσιαλου – ΑΔΕΔΥ με φόντο... τις απολύσεις" (8/5/2011):

>> http://tinyurl.com/3dj3w4b

"...«Η λευκή απεργία δεν είναι δικαίωμα, ούτε η μη είσπραξη δημοσίων εσόδων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εισπράττουν υπονομεύουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο MEGA..."

Ε βέβαια, που θα έκανε δηλώσεις ο νέος Σηματωρός-Διαβιβαστής, στην ΥΕΝΕΔ.

Η λευκή απεργία απαγορεύεται. Η κανονική επίσης απαγορεύεται, αφού μονίμως κηρύσσεται "παράνομη και καταχρηστική". Άρα η απεργία κάθε είδους γενικά είναι φτου-κακά για τη νέα e-Gov διακυβέρνηση. Άντε κανένα γκρουπάκι διαμαρτυρίας στο Facebook και πολύ είναι.

Jaga είπε...

"Έως 4,7 δις ευρώ θα χάσει το ΙΚΑ αν δεν αποδοθούν τα ένσημα από τα αυθαίρετα" (5/8/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/90939

"...Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πριν από λίγες μέρες, γνωστοποίησε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, υποστηρίζοντας το αίτημα της ΓΣΕΕ, θα διεκδικήσει την καταβολή των ενσήμων στο ΙΚΑ από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στο πλαίσιο της τακτοποίησης..."

Ε μην είμαστε και πλεονέκτες. Είπαμε να σώσουν τη χώρα. Σιγά μη σώσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Jaga είπε...

"Μαδρίτη: Τραυματίες από συγκρούσεις ΜΑΤ-Αγανακτισμένων" (5/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3nvg2mk

"...Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη. Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, προκειμένου να εμποδίσουν μία νέα συγκέντρωση των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το BBC, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών..."

Μα καλά, 200 αστυνομικοί μπορούν να είναι "παραταγμένοι"; Εδώ τα δικά μας ΜΑΤ έχουν 200 μόνο για να κουβαλάνε τα πιτόγυρα και τα νερά στους υπόλοιπους.

Εννοείται πως και στην Ισπανία σοσιαλιστές κυβερνούν. Παίρνουν μαθήματα από τον δικό μας (George) που είναι και υπερ-πρόεδρος των κατά τόπους παραρτημάτων.

Jaga είπε...

"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλενα Παναρίτη, η «σιγανοπαπαδιά» που θα μας ξεπουλήσει!" (tsantiri.gr, 5/8/2011):

>> http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-elena-panariti-i-siganopapadia-pou-tha-mas-xepoulisi.html

"...Κατά την διάρκεια της εργασίας της στην Διεθνή Τράπεζα ως οικονομολόγος, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της καλύτερης πρακτικής πρότασης και καινοτομίας...

...Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης»..."

Jaga είπε...

"Πόσο μας κοστίζουν οι 300 της Βουλής;" (tvxs.gr, 7/8/2011):

>> http://tvxs.gr/node/91020

"...Μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν χρέη ύψους 233.800.000 ευρώ στις τράπεζες, εξ αιτίας των οποίων έχουν υποθηκεύσει έως και το 2016 την κρατική τους επιχορήγηση, δηλαδή λεφτά που θα εισπραχθούν από τους φόρους των πολιτών..."

Δώσε και σώσε!

Jaga είπε...

"German government no longer rules out euro bonds" (14/8/2011):

>> http://uk.reuters.com/article/2011/08/14/uk-eurozone-bonds-germany-idUKTRE77D11520110814

"...(Reuters) - The German government no longer rules out agreeing to the issuance of euro zone bonds as a measure of last resort to save the single currency, conservative newspaper Welt am Sonntag reported on Sunday..."

Τελικά οι πιο ωραίες κωμωδίες παίζονται μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Τώρα που οι "οίκοι" έχουν κηρύξει ανοικτό πόλεμο εναντίον ΕΕ και ΗΠΑ, οι "ηγέτες" σφυρίζουν αδιάφορα και επιμένουν ότι το σφίξιμο στο ζωνάρι θα φέρει τη "βιώσιμη ανάπτυξη". Δεν διανοούνται καν να την πέσουν όλοι μαζί, οργανωμένα, πάνω στη μια χούφτα hedge funds που έχουν φέρει τα πάνω κάτω.

Στο μεταξύ ο άλλος George (Σόρος), δηλώνει δημόσια ότι το ευρω-ομόλογο είναι πλέον μονόδρομος για την ΕΕ. Δηλαδή δύο χρόνια μετά την περίφημη "συνάντηση των τραπεζιτών" όπου είχε προτείνει ακριβώς το ίδιο (και είχε φάει "πόρτα"), σήμερα προτείνει ακριβώς τα ίδια, αλλά με πολύ σοβαρές πλέον πιθανότητες να περάσει το δικό του. Και τώρα λέει επιπλέον πως η Ελλάδα οφείλει να βγει εκτός ΕΕ για να έρθει στα ίσα της.

Γιατί δεν τον καλούν πάλι στο Μαξίμου μια βόλτα, μια και είναι φίλος με τον George (δικό μας), να τα κουβεντιάσουν; Όχι τίποτα άλλο, να δούμε τι θα πει μετά ο Benny και όλοι αυτοί που λένε ότι έχουμε πόλεμο με τις "αγορές".

Jaga είπε...

Στο μεταξύ ο Cameron στην Αγγλία είχε σκοπό να κατεβάσει στο δρόμο στρατό και τανκς για να καταστείλει τις διαδηλώσεις. Αυτό αποκάλυψαν τα δίκτυα (προφανώς εσκεμμένα) σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε επίσης ότι σκέφτονται να περάσουν νόμο "έκτακτης ανάγκης", με τον οποίο θα κατεβάζουν το γενικό στα social media (κυρίως Facebook, Twitter, MySpace), επειδή λέει μέσω αυτών συντονίζονται οι βίαιοι διαδηλωτές.

Εκεί δεν χρειάζονται κανένα Πάγκαλο να απειλήσει. Το θεωρούν αυτονόητο να επιβάλλουν την "τάξη και ασφάλεια", με κάθε κόστος. Η ίδια η Scotland Yard αντέδρασε σε αυτή την πρόταση, με αποτέλεσμα η πρόταση να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Να τους κάνουμε μεταγραφή μερικούς υπουργούς μας για 1-2 μήνες; Μέχρι τα Χριστούγεννα το Λονδίνο θα έχει γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Jaga είπε...

"Soros suggests Greece, Portugal quit euro-zone" (AFP, 14/8/2011):

>> http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jpO1RkmNa81rZbOCadi1lpR7TLsA?docId=CNG.bbda37119a87293406a147740bcf3591.2a1

Τουλάχιστον είναι συνεπής. Τα ίδια ακριβώς έλεγε πριν μερικές εβδομάδες, αν και όχι τόσο "ονομαστικά" (για Ελλάδα και Πορτογαλία):

"Soros: European Solution Needed For Greece; A Country May Have To Exit Euro" (26/6/2011):

>> http://online.wsj.com/article/BT-CO-20110626-701809.html

>> http://www.reuters.com/article/2011/06/26/europe-soros-idUSLDE75P06320110626

Η καραμέλα της "οικονομικής διακυβέρνησης", ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας, ακούγεται πλέον καθημερινά από τα χουντοκάναλα και τα ΜΜΕ, όχι μόνο τα δικά μας.

Έτσι όπως πάει, δεν αποκλείεται η 6η δόση που θα αρχίσει να μας ταλανίζει (πάλι!) από Σεπτέμβριο να έχει πια ως αδιαπραγμάτευτη ρήτρα τη δημιουργία υπερ-υπουργείου οικονομικών της Κομισιόν, το οποίο θα καταρτίζει 100% τον εθνικό προϋπολογισμό των χρεοκοπημένων χωρών του νότου.

Ποιος είπε ότι έρχεται το Δ' Ράιχ; Η "εθνική κυριαρχία" είναι πλέον χαρτί διαπραγμάτευσης δανείου σε παγκόσμια κλίμακα - δηλαδή σε όποιον μας δίνει λεφτά (Ρωσία, Κίνα, εξωγήινοι, το Σύμπαν ολόκληρο).

Jaga είπε...

Και ακόμα περισσότερα ευχάριστα νέα, από τα ενημερωτικά δελτία του ΕΒΕΑ της περασμένης εβδομάδας:

---

*** Πέμπτη 11/8/2011:

ΣΤΑ 15,51 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Στα 15,51 δις. ευρώ εκτοξεύτηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο του έτους, 24,6% αυξημένο έναντι του αντίστοιχου περσινού ελλείμματος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των εσόδων κατά 6,4% το επτάμηνο του 2011 έναντι του αρχικού στόχου για αύξηση 8,3% και αναθεωρημένου 5,6% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Την υστέρηση των εσόδων συμπληρώνει η υπέρβαση των δαπανών, οι οποίες εμφανίζονται αυξημένες κατά 7,1% το ίδιο διάστημα έναντι αύξησης 5,7% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.


*** Παρασκευή 12/8/2011:

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 16,6% ΤΟ ΜΑΪΟ

Στο νέο ιστορικό υψηλό του 16,6% ανήλθε η ανεργία το Μάιο του 2011 από το 12% που ήταν το Μάιο του 2010 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.798 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 6,8%) και κατά 51.804 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 1,24%) και διαμορφώθηκαν σε 4.131.528 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%) και ανήλθαν σε 822.719 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.383.374 άτομα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (40,1%) και στις ηλικίες 25-34 ετών (22%).

---

Εξαιρετική επιτυχία το "πρόγραμμα προσαρμογής". Έτσι εξηγείται γιατί όλη η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές και δεν βιάζεται να ξαναπιάσει δουλειά, από Σεπτέμβριο και βλέπουμε.

Jaga είπε...

"Καταρρέουν τα σχέδια του Μαξίμου. Παιχνίδι σκληρού "πόκερ" η 6η δόση" (tvxs.gr, 7/8/2011):

>> http://tvxs.gr/node/91057


"Βαθαίνει η ύφεση- Μείωση του ΑΕΠ κατά 6,9% το β' τρίμηνο" (tvxs.gr, 12/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3my73av


"Διεθνή ΜΜΕ: 'Η Ελλάδα να αποχωρήσει προσωρινά από την Eυρωζώνη'" (tvxs.gr, 13/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3lgfnzd


"60 πτωχεύσεις εταιριών κάθε μέρα!" (tvxs.gr, 14/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3tzdykp

Jaga είπε...

"Έως και 100.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους" (tvxs.gr, 16/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3zuedkb

"...Την πρόσληψη στους δήμους, εκτός ΑΣΕΠ, έως και 100.000 ατόμων σε βάθος τριετίας, με ανώτατο ετήσιο όριο τα 135 μεροκάματα και μισθό γύρω στα 600 ευρώ προβλέπει νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών..."

Το όνειρο του George και των νεο-σοσιαλιστών(!) γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Με 135 μεροκάμματα και 600 ευρώ μισθό, έχουμε 100.000 ημι-εργαζόμενους των 240 ευρώ περίπου full-time (ετησίως, κατ' αναλογία).

Για να το πούμε πιο απλά: 135 μεροκάματα των 26-27 ευρώ περίπου (μικτά εννοείται), δηλαδή 3.600 ευρώ έκαστος εργάτης ετησίως.

Ούτε καν ημιαπασχόληση. Εδώ πρόκειται για απασχόληση του 39% του έτους (περίπου 135/343 ημερομίσθια). Και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ, σε περίοδο που αργά ή γρήγορα έρχονται εκλογές. Και με επίσημη ανεργία 1 στους 5.

Μπράβο παλικάρια, σας έκαναν καλό οι διακοπές. Τώρα κατεβάζετε ακόμα μεγαλύτερες ΠΑΠΑΡΕΣ ιδέες.

Jaga είπε...

"Στον «αερα» η 6η δόση και η συμφωνία του Ιουλίου - Κανει πίσω το ΔΝΤ" (17/8/2011):

>> http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-lr--6-----------2011081640176/

"...Κόκκινος συναγερμός εχει σημάνει στην κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά και για την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης...

...ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα ενημέρωνε την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών πως το Ταμείο σχεδιάζει την υπαναχώρησή του από τη συμμετοχή ύψους 15 δισ. ευρώ που είχε δεσμευτεί αρχικά να παρέχει το πλαίσιο του νέου δανείου προς την Ελλάδα...

...Η εξέλιξη σχολιάζεται ως ιδιαίτερα δυσμενής, αν δεν ανατραπεί ύστερα από πιέσεις της κοινοτικής πλευράς, καθώς πρόκειται για τη συμμετοχή του στο δάνειο των 109 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής..."


Τι έγινε ρε παιδιά; Τόσο καλά τα πάμε στην οικονομία που δεν μας δίνουν πια λεφτά;

Άντε, αργεί η κυβέρνηση να γυρίσει από τα μπάνια της; Αν καθυστερήσει κι άλλο, μπορεί τον άλλο μήνα να δανείζουμε εμείς τους Γερμανούς.

Jaga είπε...

Οι τελευταίες εξελίξεις:

1. Οι Μέρκελ-Σαρκοζί δεν συμφωνούν στο ευρωομόλογο, αλλά συμφωνούν στη δημιουργία ευρωπαϊκής υπερ-κυβέρνησης (με ενσωμάτωση στα εθνικά συντάγματα) που θα καθορίζει επακριβώς τους προϋπολογισμούς στις "επαρχίες" της αυτοκρατορίας της ΕΕ. Η "παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση" που ονειρεύεται ο George και ο Benny έρχεται όλο και πιο κοντά, τόσο που σε λίγο θα νιώσουμε για τα καλά τη μπότα στο πωπουδάκι μας.

2. Οι Φινλανδοί δέχτηκαν να μας δανείσουν, με αντάλλαγμα ζεστά μετρητά και μόνο. Δηλαδή τους δίνουμε ρευστό χρήμα, για να μας δανείσουν επίσης ρευστό χρήμα, για να έχουμε ρευστό χρήμα να πληρώσουμε δάνεια. Είναι αυτό που λέμε, σου ζήτησα 2 ευρώ δανεικά και μου έδωσες ένα, άρα μου χρωστάς ένα και σου χρωστάω ένα, άρα είμαστε πάτσι!

3. Οι Μέρκελ-Σαρκοζί φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες, την επιβολή του λεγόμενου Robin Hood Tax, που μέχρι πριν μερικούς μήνες σχεδόν όλοι αποδοκίμαζαν ως γελοία ιδέα. Να φορολογούνται οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές; Αδιανόητο! Άλλωστε, όταν φορολογείς αέρα κοπανιστό, εισπράττεις επίσης αέρα κοπανιστό. Ενώ όταν κοπανάς μισθωτούς και συνταξιούχους, όλο και κάποιο πραγματικό ευρώ πέφτει από την τσέπη τους.

Και κάτι τελευταίο: ο Τσίγκλιτς προτείνει στη Γερμανία να βγει η ίδια από το ευρώ, πριν βρεθεί να "διασώζει" τους πάντες. Και μετά ποιος θα μείνει μέσα στο Δ' Ράιχ; Ποιος θα αγοράζει πανάκριβα γερμανικά μπιχλιμπίδια; Ποιος θα πείσει τους Γερμανούς να γίνουν Κινέζοι, όπως λένε και σε εμάς τώρα;