Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Και εγέννετο συναίνεση, για την κατάργηση του δημόσιου Πανεπιστημίου

Δεν είναι δυνατό να μην γίνει ένα μικρό σχόλιο για τη χθεσινή "επιτυχία" στο κοινοβούλιο. Τα δύο "μεγάλα" κόμματα, μαζί με Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη, δηλαδή τα 5/6 περίπου της Βουλής, κατάφεραν να συμφωνήσουν ότι ο νέος νόμος Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια είναι το σημείο συμφωνίας τους, για πρώτη φορά εδώ και τόσες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση.

Ο καθένας έχει λόγους να χαίρεται ή να θλίβεται με την παραπάνω εξέλιξη, αναλόγως τι μυαλό κουβαλάει, τι προτεραιότητες και κυρίως τι εμπειρίες έχει. Κάθε πολίτης σκέφτεται όπως νομίζει, ή όπως έχει μάθει, και αποφασίζει για τον εαυτό του. Για τους βουλευτές όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και πολύ πιο επικίνδυνα, αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος και της σημερινής κατάστασης.

Πριν 3 χρόνια, όταν οι θέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ήταν αντεστραμμένες, το κύριο ζήτημα στην Παιδεία ήταν οι άδειες των ιδιωτικών "Πανεπιστημίων" (κολεγίων) στην Ελλάδα. Τότε λοιπόν, ο υπουργός Στυλιανίδης είχε περιγράψει πως η ελληνική Παιδεία χρειάζεται ένα "ηλεκτροσόκ" για να πάρει μπροστά, ενώ ο Πάγκαλος (ποιος άλλος) είχε πει ότι κατά βάση οι καθηγητές που διδάσκουν στα δημόσια Πανεπιστήμια και αυτά που μαθαίνουν οι φοιτητές "δεν αξίζουν δεκάρα". Από τότε υπήρχε πλήρης συμφωνία απόψεων μεταξύ των δύο κομμάτων σε αυτά τα θέματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ το νομοσχεδίου δεν έχουν ούτε σπουδές στην Ελλάδα, ούτε πανεπιστημιακές θέσεις σε ελληνικά Πανεπιστήμια, ούτε παιδιά που σπουδάζουν σε αυτά. Επομένως, η σιγουριά τους για το νέο νόμο είναι δύο φορές λάθος: η μία λόγω άγνοιας της κατάστασης και η δεύτερη λόγω ηθικής παράβασης, αφού καθορίζουν τις τύχες άλλων χωρίς να έχουν καμία επίπτωση οι ίδιοι αν κάνουν λάθος.

Με το νέο νόμο, οι φοιτητές τίθενται πλέον εκτός των σημαντικότερων διαδικασιών εκλογής στα Πανεπιστήμια. Ένα ποσοστό 5% συμμετοχής στα όργανα είναι μάλλον θλιβερό παρά χρήσιμο, καθώς φανερώνει είτε "υποχρέωση" του υπουργείου (για να μην πει ότι υπήρξε καθολική έξωση), είτε συμπόνοια προς τον κατατρεγμένο (σαν το ευρώ που ρίχνουμε στον άστεγο).

Γνωρίζω πολλούς πρώην συμφοιτητές μου που σήμερα δεν θα σπούδαζαν, επειδή τα οικονομικά κριτήρια για τη διαμονή τους σε φοιτητική εστία (όπως έκαναν τότε) σήμερα δεν θα τους το επέτρεπαν. Το ίδιο και για τα βιβλία, είτε ως δωρεάν συγγράμματα είτε ως διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη του τμήματος. Σήμερα, είτε θα αρκούνταν σε ότι μπορούν να βρούνε δωρεάν ή παράνομα στο διαδίκτυο, είτε θα έψαχναν για φωτοτυπίες βιβλίων και σημειώσεων από άλλους φοιτητές.

Πολλοί από τους σημερινούς "αισιόδοξους" 30άρηδες, σπουδαγμένους σε κάποιο ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ, φανατικοί της "συμμετοχικής δημοκρατίας" και της "πράσινης ανάπτυξης", όταν ήταν φοιτητές έτρωγαν (και καλά έκαναν) δύο φορές τη μέρα στη φοιτητική λέσχη και έπαιρναν μαζί τους και κανένα γλυκάκι από κάποιο συμφοιτητή που δεν το ήθελε. Μερικοί μάλιστα, οι πιο τροφαντοί, δανείζονταν το πάσο κάποιου φίλου ή έκαναν πλάτες στον τύπο στην είσοδο σε κάποια άλλη στιγμή, για να εξασφαλίσουν ένα δεύτερο γύρο, αν τύχαινε να έχει καλό φαγητό. Όλα αυτά στο παρελθόν. Γιατί πλέον δεν θα ισχύει καν το καθεστώς της ημι-διατροφής (πληρωμή μέρους του ποσού, π.χ. 2-3 ευρώ) στις λέσχες. Ουσιαστικά, καταργούνται εντελώς ως θεσμός από τα Πανεπιστήμια, για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Επίσης, γνωρίζω αρκετούς πρυτάνεις οι οποίοι σήμερα δεν θα ήταν στη θέση τους χωρίς την ψήφο των φοιτητών. Πριν ένα χρόνο περίπου, με το νόμο της καθολικής ψήφου, πολλοί πρυτάνεις επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου προεκλογικό αγώνα, κανονική πολιτική καμπάνια, για να πείσουν τους φοιτητές τους ότι είναι οι καλύτεροι και πως το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον τους για να μην επιτρέψουν την εκλογή τους. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, λένε ότι καλώς οι φοιτητές δεν πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογή πρυτάνεων, πιθανότατα γιατί ως εκλογικό σώμα είναι απρόβλεπτο και δύσκολα χειραγωγίσιμο (σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές).

Τα δικά μου ερωτήματα είναι λίγα και συγκεκριμένα. Ας σκεφτούμε όλοι, μόνοι μας, τι απαντάμε στα παρακάτω, πριν πανηγυρίσουμε για το νέο νόμο:
  1. Αφού οι φοιτητές πλέον είναι εκτός διαδικασιών, προς τι οι φοιτητικές εκλογές; Για να εκλέγουν "μαθητικούς εκπροσώπους", όπως τα 15μελή στα Λύκεια;
  2. Αν το πρόβλημα των Πανεπιστημίων ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα, τότε πως ακριβώς ο νέος νόμος καταργεί την κομματικοκρατία και τις μυστικές συμφωνίες στις διοικήσεις; Ακόμα και αν υο υπουργείο έχει κάθε καλή πρόθεση για διαφάνεια, πως αυτό διασφαλίζεται;
  3. Για ποιον ακριβώς λόγο οι φοιτητές δεν συμμετέχουν πλέον στην εκλογή οργάνων; Είναι ανώριμοι; Είναι χειραγωγημένοι; Είναι απληροφόρητοι; Αφού έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, που είναι εννοείται πολύ πιο σημαντικές, γιατί δεν μπορούν να συμμετέχουν και στις ακαδημαϊκές;
  4. Υποτίθεται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση αφορά και την έρευνα, σωστά; Πως ακριβώς ο νέος νόμος συνδέεται και ενισχύει την έρευνα; Πως ακριβώς ενισχύει την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα;
  5. Αλήθεια, τι σχέση έχει το Πανεπιστημιακό άσυλο με τα όσα στραβά υπάρχουν ΜΕΣΑ στα Πανεπιστήμια; Ο μέχρι πρότινος νόμος δεν προέβλεπε ότι για κοινές αξιόποινες πράξεις δεν ίσχυε το άσυλο; Τιμωρήθηκε κανείς πρύτανης γιατί επέτρεψε ή γιατί δεν επέτρεψε την είσοδο αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις; Τι ακριβώς αλλάζει τώρα;
  6. (Προς τα ΜΜΕ): Τι είναι πιο σημαντικό, η κατάργηση του ασύλου ή η κατάργηση μιας σειράς άλλων βασικών διατάξεων που καθορίζουν την ποιότητα και την ίδια την υπόσταση του Πανεπιστημίου; Τι σόι Πανεπιστήμιο θα έχουμε αν δεν παρέχει ούτε σίτιση, ούτε εστίες, ούτε βιβλία, ούτε καθηγητές, ούτε αίθουσες, ούτε βιβλιοθήκες;
Η κυρία υπουργός εχθές στη Βουλή έκανε ολόκληρο σόου για τις κάμερες, κραδαίνοντας έναν τεράστιο φάκελο με τον παλιό νόμο και με μια μικρή δεσμίδα χαρτιών με τον νέο, επιδεικνύοντας περήφανη πόσο "απλούστερος" είναι ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να τον κάνει ακόμα πιο απλό: να γράψει σε μία και μόνο σελίδα "καταργούνται όλα"!

Μια από τις σημαντικότερες μεθόδους παρα-πληροφόρησης και απο-πληροφορόρησης του αδαούς κοινού, από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς, είναι η διαστρέβλωση των λέξεων και των εννοιών. Ο Orwell για παράδειγμα στο "1984" είχε περιγράψει το υπουργείο προπαγάνδας ως "υπουργείο πληροφόρησης". Η τακτική αυτή, μαζί με τη διάσπαση της προσοχής και την εστίαση σε πολλά ήσσονος σημασίας πράγματα, είναι μέρος αυτού που ο Noam Chomsky ονομάζει διαδικασία "κατασκευής της συναίνεσης" ("Manufacturing Consent").

Πρόσφατα, ο Chomsky βρέθηκε στον Καναδά και μίλησε για τη μετάλλαξη των Πανεπιστημίων σήμερα, από ιδρύματα γνώσης και έρευνας σε ιδιωτικο-οικονομικούς οργανισμούς παραγωγής κέρδους. Η ομιλία του υπάρχει σε βίντεο (στα αγγλικά εννοείται), ενώ το 'The Press Project' έχει δημοσιεύσει μια απομαγνητοφωνημένη μετάφραση:

Noam Chomsky speaks at UTSC on Academic Freedom and the Corporatization of Universities. (video)

Ακαδημαϊκή ελευθερία και ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων
του Νόαμ Τσόμσκι - Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Σκάρμπορο, 6 Απριλίου 2011


Εδώ στο blog υπάρχουν αρκετά άρθρα σχετικά με την Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και την έρευνα στην Ελλάδα, δυστυχώς με φθίνων βαθμό αισιοδοξίας όσο περνάνε τα χρόνια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς και είναι γεμάτη από την πάλη μεταξύ της κατασκευής αδαούς ψηφοφόρου αντί της εκπαίδευσης έλλογου πολίτη. Λογικό, αν δει κανείς ποιοι και πως νομοθετούν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα.

"Human history has become a struggle between knowledge and destruction." (H.G. Wells)
.

54 σχόλια:

Jaga είπε...

"Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ για την παιδεία" (tvxs.gr, 25/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3la48yk

"...Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, ο νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η υπουργός Παιδείας για να εξασφαλίσει τη συναίνεση της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου εκτός της ρητής κατάργησης των διατάξεων περί πανεπιστημιακού ασύλου και της αλλαγής του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων - βάσει των οποίων εξασφαλίστηκε η συναίνεση της ΝΔ προστέθηκε και η απαγόρευση εκλογής του ίδιου πρύτανη για δεύτερη συνεχή θητεία στο ίδιο ίδρυμα. Η τρίτη πρόταση της ΝΔ, για συμμετοχή και των φοιτητών στην εκλογή του πρύτανη, δεν έγινε δεκτή, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής τόνισε πως το θέμα μπορεί να λυθεί αργότερα και ξεκαθάρισε πως και το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο...

...Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου – κάτι η κ. Διαμαντοπούλου δέχτηκε- καθώς η Ν. Δ. θεωρεί ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν συμβαίνει αυτό. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει δημόσια δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι θα υπάρξει πλήρης κατάργηση του ασύλου. Διαφωνία υπήρξε στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων, αφού η Ν. Δ. εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη διαδικασία που προκρίνει το νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «διορισμένοι πρυτάνεις υπήρξαν μόνο επί Μεταξά και Παπαδόπουλου»..."


Αλλά κατά τα άλλα, η ΝΔ ψήφισε υπέρ αυτού ακριβώς του νόμου, παρά την "πλήρη αντίθεσή της", αφού όπως είπε «διορισμένοι πρυτάνεις υπήρξαν μόνο επί Μεταξά και Παπαδόπουλου».

Ε...εεε..εεεέρχεται η συγκυβέρνηση!

Jaga είπε...

"Εξετάσεις στη συγκυβέρνηση" (enet.gr, 25/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=304096

"...Με υποθηκευμένη στα όρια της αντισυνταγματικότητας την εφαρμογή του, ο νόμος που σηματοδοτεί το «τέλος εποχής» για τη φυσιογνωμία του δημόσιου ΑΕΙ -καθώς καθιερώνει μοντέλο διοίκησης που δραστηριοποιεί τον ιδιωτικό τομέα στη λειτουργία του, καταργεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο και αποκλείει τους φοιτητές από την εκλογή των διοικήσεων των Ιδρυμάτων- πέρασε χθες στη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ - ΔΗ.ΣΥ.), για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά...

...ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά επέμειναν στη θέση τους πως η εφαρμογή του νόμου θα προσκρούσει στην αντισυνταγματικότητα των διατάξεων...Καταγγέλλοντας μάλιστα ως παράδοξη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Θα γραφεί στα χρονικά οι παρόντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγείρονται στην αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να υπερψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο»..."


Ε, προφανώς η Αννούλα και η κυβέρνηση συνολικά θεωρούν ότι "νόμος ΠΑΣΟΚ" είναι πάνω από όλα, από το Θεό τον ίδιο, όταν πρόκειται για την εφαρμογή του με κάθε τρόπο.

Είπαμε, η διαδικασία είναι γνωστή:
"Είτε συμφωνείτε με εμάς, είτε το 'κουβεντιάζουμε' μέχρι να σας πείσουμε."

Jaga είπε...

"Βαφτίζουν τώρα το κρέας ψάρι στο Δημόσιο" (enet.gr, 25/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=304117

"...Τα υψηλά ειδικά επιδόματα των προνομιούχων δημοσίων υπαλλήλων μετονομάζονται σε «προσωπική διαφορά» και η κυβέρνηση τους κλείνει το μάτι πως θα διαπραγματευτεί με την τρόικα για να τα διατηρήσουν..."

Jaga είπε...

"Του ΕΜΠ οι μάνατζερ της κυβέρνησης" (enet.gr, 24/8/2011):

>>

"...Το ρόλο του μάνατζερ της κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου αναλαμβάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο...

...Το έργο του συμβούλου, που θα παράσχει επιστημονικές και τεχνικές υπηρεσίες στο υπουργείο Οικονομικών, αφορά την ανάγκη ύπαρξης «πλήρους εικόνας τού τι πρέπει να κάνει, ποιος, πότε, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση έγκαιρα», σημειώνεται στην υπουργική απόφαση ανάθεσης του έργου..."


Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Και η ΙΒΜ στο Β'ΠΠ βοηθούσε τους Ναζί με την πρωτοπόρα της μηχανοργάνωση, στην καταγραφή και "διαχείριση" των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Jaga είπε...

"Διάλογος Διαμαντοπούλου - Λεβέντη στη Βουλή για το iPad" (eAnagnostis.gr, 25/8/2011)

>> http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2011/08/ipad-diamantopoulou-ebook-suggrammata.html

Ο διάλογος περιλαμβάνει αυχενικά σύνδρομα λόγω εκτεταμένης χρήσης Η/Υ, διαφωνία Λεβέντη-Διαμαντοπούλου αν πρέπει αν διαβάζει κανείς στο κρεβάτι του, καθώς και αμέριστη δωρεάν διαφήμιση στο iPad της Apple.

Τυχερά τα πιτσιρίκια που βρέθηκαν εχθές στα θεωρεία της Βουλής, δεν αποκλείεται να τους μοίρασαν ποπ-κορν και αναψυκτικά. Τύφλα να 'χει το 3D cinema.

Jaga είπε...

"WikiLeaks – George A. Papandreou: Greek Prime Minister, or American Mediator? Who is this man and why is he still there?" (24/8/2011):

>> http://www.hellenesonline.com/go/2011/08/wikileaks-george-a-papandreou-greek-prime-minister-or-american-mediator/


"#Greek #cablegate revelations: The secret people behind PM Papandreou, and the criticism from his party colleagues – #syntagma #europeanrevolution" (24/8/2011):

>> http://www.europeanrevolution.net/?p=733


Αφού δεν τα μεταδίδουν τα δικά μας χουντοκάναλα, ας πάρουμε μια γεύση από τα inside-view (λογοκριμένα βέβαια) σήματα των αμερικανικών πρεσβειών, σχετικά με τον George, πριν και μετά την πολυπόθητη εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη της Ελλάδας.

Αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά για τι "φρούτο" πρόκειται, χωρίς όμως να εξηγούν βέβαια γιατί τον στηρίζουν με νύχια και δόντια στην εξουσία (μαζί με τους εταίρους μας).

Jaga είπε...

"Αποφασίζουν για Siemens σε... άδεια έδρανα" (25/8/2011):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/178180/apofasizoun-gia-siemens-se-adeia-edrana-

"...Λίγο πριν το…τέλος η υπόθεση της Siemens, με τη Βουλή να αποφασίζει σήμερα Πέμπτη για το αν θα συσταθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή με παραπομπή των δύο πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Αίσθηση προκαλούν τα άδεια έδρανα καθώς οι παριστάμενοι βουλευτές δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε..."

Σιγά τώρα το σημαντικό θέμα. Ποιος ασχολείται με έναν πρώην πολιτικό και έναν νυν αποστάτη; Και οι δύο αθώοι, λόγω βλακείας.

Jaga είπε...

"Σε επίπεδο ρεκόρ τα 10ετή ελληνικά ομόλογα" (25/8/2011):

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/08/2011_403469

"...Σε επίπεδο ρεκόρ 18,39% για την εποχή του ευρώ έφθασε σήμερα η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων...Χθες, η απόδοση των διετών ομολόγων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ 44,92%..."

Για όσους δεν το κατάλαβαν, μιλάμε για τα γνωστά μας "spreads", η συνεχής αύξηση των οποίων είχε δημιουργήσει πανικό για πολύ καιρό. Σήμερα, έχουν βαφτιστεί αλλιώς και παρουσιάζονται ως θετική εξέλιξη.

Δηλαδή, σε όποιον επενδύει σε ελληνικά ομόλογα, η χώρα μας του δίνει 18% καθαρό κέρδος στη 10ετία και 45% στη διετία.

Συγχαρητήρια και πάλι, δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν, οι μεν πολιτικοί με την ικανότητά τους, οι δε δημοσιογράφοι με το επαγγελματικό ήθος τους.

Jaga είπε...

Όλα καλά με το μνημόνιο 2.0, μας αρέσει και δεν το αλλάζουμε με τίποτα:

"Διαψεύδει ο Βενιζέλος την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου" (tvxs.gr, 25/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3h38zyh

"...«Όπως τόνισα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα τη Δευτέρα 22.08.2011,...η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης»..."

Benny speaking.

Jaga είπε...

"Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης - Καθώς δεν υλοποιήθηκαν οι προσπάθειές του για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως αναφέρει."

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/08/2011_403486

"...Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας..."

Τα έμπλεξε άγρια ο Χαρούλης.

Πρώτον, δεν κάνει υπεράσπιση κατηγορούμενου. Άρα, τα κοπλιμέντα πρέπει να τα γράψουν άλλοι για αυτόν, όχι ο ίδιος για τον εαυτό του. Υπάρχει ένα μικρό θέμα αξιοπιστίας (ως γελοιότητας...)

Δεύτερον, αν ήθελε να παραιτηθεί για κάτι, "για λόγους αξιοπρέπειας" όπως λέει, όφειλε να το κάνει όταν ήταν υπουργός στο στενό κύκλο του George, με ευθύνη την Ανάπτυξη και το "fast track" που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αφού απέτυχε εκεί, όφειλε να φύγει αξιοπρεπώς. Τώρα παραιτείται ως απομονωμένος υφυπουργός, του οποίου η τελευταία αρμοδιότητα ήταν να παρακολουθεί την τιμή της πατάτας.

Με τις υγείες σας, πάντα τέτοια και εις ανώτερα σε όλο το dream team του κυβερνητικού σχήματος. Εύγε!

Jaga είπε...

Προχθές δημοσιεύτηκαν από το Wikileaks και το project του "CableGate" τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ, από το 2000 μέχρι και το 2010 περίπου.

Κανένα κανάλι δεν είπε τίποτα σχετικά. Καθόλου περίεργο, αν δει κανείς τι ακριβώς αναφέρεται στα (ήδη λογοκριμένα) τηλεγραφήματα:

"Wikileaks: To «επικριτικό» MEGA, ο «διάσημος» Παπαχελάς και η «τοποθέτηση» συνεντεύξεων στη Lifo." (27/8/2011):

>> http://thepressproject.gr/cablegate/tppdetails.php?id=5772

"...Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2006 οι Αμερικανοί διπλωμάτες αναφέρουν ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν (και δεν ενδιαφέρονται) για την κερδοφορία αφού επιχορηγούνται από τους ιδιοκτήτες τους σαν μέσα άσκησης πολιτικής και οικονομικής πίεσης...

...Οι Αμερικανοί διπλωμάτες σχολιάζουν ότι τα ΜΜΕ δεν ασκούν ποτέ κριτική για θέματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σχόλιο γνωστής δημοσιογράφου του MEGA η οποία αποκάλυψε στην πρεσβεία πως δεν μπορεί να θυμηθεί παρά μόνο ένα περιστατικό στο οποίο το κανάλι άσκησε κριτική σε έναν από τους ιδιοκτήτες του...

...Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια αναφέρονται οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ και ιδιαίτερα στον Αλέξη Παπαχελά - «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008 σημειώνεται ότι η εκπομπή Νέοι Φάκελοι έκαναν «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα πάντα με τους αμερικανούς διπλωμάτες ένας από τους τρείς παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε την πρεσβεία ακόμη και για λεπτομέρειες του μοντάζ - όπως το ποιά πλάνα Ρώσων αξιωματούχων κόβονταν και ποιά θα έμεναν...

...Τα τηλεγραφήματα αναφέρονται αρκετές ακόμη φορές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την κάλυψη που παρείχε σε εκδηλώσεις της πρεσβείας αλλά και τη διοργάνωση αμερικανικού τύπου debate μέσω του youtube πριν από τις εκλογές..."

Jaga είπε...

Και ένα ακόμα 'ενδιαφέρον'(...) δημοσίευμα από το Wikileaks και τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ:

"WikiLeaks: Ο Γιώργος ήθελε το ΔΝΤ πριν γίνει πρωθυπουργός" (27/8/2011):

>> http://www.tsantiri.gr/politiki/wikileaks-o-giorgos-ithele-to-dnt-prin-gini-prothipourgos.html

"...Ήθελε να δει το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς κανόνες για την χρηματοοικονομική ανάπτυξη ώστε να «δούμε τον πλανήτη που θέλουμε»...

...Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, τον Φεβρουάριο του 2009, ο Γ.Παπανδρέου εμφανίζεται να γνωρίζει πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους..."

Jaga είπε...

Σχετικές με τα παραπάνω και οι αποκαλύψεις στο περιοδικό "Επίκαιρα", φέτος από τον Ιούλιο και μετά, σχετικά με την άρνηση της Ελλάδας να λάβει βοήθεια ύψους 25 δις ευρώ από τη Ρωσία, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, πριν την έλευση του ΔΝΤ και των τροϊκανών στη χώρα μας και φυσικά πριν αρχίζουν να ψηφίζονται σωρηδόν νόμοι στη Βουλή με το "πιστόλι στον κρόταφο":

*** "Αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για άρνηση ρωσικής βοήθειας" (16/7/2011):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24869&category_id=86

"...Σε μια σημαντική συνέντευξή του στο Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ..."

*** "Ιβάν Σαββίδης: Ο Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ" (20/7/2011):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25268&category_id=0

"...Μιλάω πολιτικά. Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρσι το Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δις ευρώ – δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς...
Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η ΕΕ είπαν «όχι». Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;.."


*** "Ι.Σαββίδης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για το δάνειο των 25 δισ." (20/7/2011):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25452&category_id=86

"...Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομογενή βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με το δάνειο των 25 δισ., που ήταν έτοιμος να δώσει (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα «Επίκαιρα» και η ιστοσελίδα του περιοδικού (www.epikaira.gr) συνομίλησαν με τον επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της σύσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εθνικών κοινοτήτων και των θρησκευτικών δογμάτων της Ρωσίας.
Ο Ιβάν Σαββίδης χαμογελούσε γιατί είχε μόλις συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Β. Πούτιν κι ένοιωθε ότι η επιλογή του να «υψώσει τους τόνους» έναντι της κυβέρνησης στην Αθήνα αντιμετωπίστηκε άνωθεν με κατανόηση, αν όχι με επιβράβευση...

...«Φυσικά και δεν προτίθεμαι να πάρω πίσω τίποτε απ’ όσα δήλωσα, εφ’ όσον έχω άμεση γνώση ότι είναι αλήθεια. Όσο για τις απορίες, που κάποιοι διατύπωσαν, γιατί ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ είπε τότε, λίγο πριν από τον πρωθυπουργό Πούτιν, στον Γ.Παπανδρέου να απευθυνθεί στο ΔΝΤ, έχω να πω ότι δεν γνωρίζουμε υπό ποιες ακριβώς συνθήκες και με ποιες διατυπώσεις έγινε η πρόταση. Γιατί δεν μας λέει κανείς;..."

Jaga είπε...

"Behind the bankers’ mask" (28/8/2011):

>> http://www.redpepper.org.uk/behind-the-bankers-mask/

"...In the context of another financial crisis, debt audits could offer a way to counter the power of big finance. Nick Dearden introduces a special Red Pepper dossier...

...Across Europe, and particularly in Greece, people are fighting back – but not simply over the question of ‘who picks up the tab’. They are engaged in a struggle for democracy in its true sense, for an economic system based on a radically different set of values...

...Sofia Sakorafa is a dissident Greek MP, a former member of the Greek government who quit her party after refusing to sign up to the first ‘bailout’ package in 2010. She believes ‘the answer to tyranny, oppression, violence and abuse is knowledge’ – that public understanding of how the crisis came about, what Greeks are paying and to whom, will help to convince people of the moral bankruptcy of the current financial system and re-ignite a sense of ownership over their economy..."


Ένα πολύ καλό άρθρο για το τι τελικά είναι αυτή η "μάχη κατά του χρέους" και την ιστορία των αιτημάτων λογιστικού ελέγχου (debt audit) στις υπερχρεωμένες χώρες, που φυσικά ποτέ δεν έχει ικανοποιηθεί από τους πολιτικούς.

Jaga είπε...

"Πρότζεκτ για κυβέρνηση συνεργασίας" (29/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=304997

"...Ειδικά το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας το θέτουν με έντονο τρόπο υπουργοί της κυβέρνησης (π.χ. Λοβέρδος, Ρέππας), επαναφέροντας τη θέση που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προτείνει στον Αν. Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε φτάσει στο σημείο να ...αποποιηθεί ακόμη και την πρωθυπουργία...

...Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» είπε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, ωστόσο δεν τις απέκλεισε ως αναγκαστική εξέλιξη των κοινωνικών και πολιτικών πιέσεων προς την κυβέρνηση..."

Jaga είπε...

"Χαμηλό δεκαετίας στις βάσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ" (29/10/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=304979

Ο "εκσυγχρονισμός" της Παιδείας προχωράει κανονικά. Η συμπίεση προς τα κάτω γίνεται τόσο μεγάλη που, και πάλι, εμφανίζονται τμήματα ΤΕΙ με βαθμό εισαγωγής κάτω από 10, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων.

Ταυτόχρονα, η τεράστια οικονομική κρίση στο οικογενειακό εισόδημα οδηγεί τους υποψηφίους να δηλώνουν μόνο τμήματα της πόλης κατοικίας τους, δηλαδή στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα, αφήνοντας χωρίς φοιτητές την επαρχία. Η οποία φυσικά θα βγάλει δύο φορές τα σπασμένα πάνω στους ταλαίπωρους νέους φοιτητές που θα ξενιτευτούν, καθώς η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των βάσεων έχει ήδη τινάξει στα ύψη τα ενοίκια.

Ορίστε πως θα έρθει η ανάπτυξη. Γδέρνοντας τις αστικές οικογένειες που επιμένουν να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ελληνικά Πανεπιστήμια.

Jaga είπε...

"Στο κάδρο των υποκλοπών οι Αμερικανοί" (29/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305001

"...Ενα απρόβλεπτο λάθος, μια αβλεψία της στιγμής, ίσως λόγω και της υπερβολικής σιγουριάς των δραστών, ίσως ανοίξει τελικά, έξι χρόνια μετά, το δρόμο για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών...

...Τα ίχνη της αποκάλυψης, όπως όλα δείχνουν, άφησε ένα άλλο τηλέφωνο, που αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου 2004 από συγκεκριμένο κατάστημα (Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά). Το κινητό αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε κανονικά το ίδιο επίμαχο διάστημα των υποκλοπών (Ιούλιος 2004-Φεβρουάριος 2005), με σύνδεση που χρησιμοποιούσαν στελέχη του προσωπικού τής εδώ αμερικανικής πρεσβείας. Η συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση δεν είχε πάντως καμία επικοινωνία με τα υπόλοιπα ύποπτα τηλέφωνα-σκιές.

Πηγές της ΑΔΑΕ, η οποία συνέδραμε με τεχνικό προσωπικό τη νέα έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα, έλεγαν στην «Ε» ότι η ταυτοποίηση της συσκευής με το συγκεκριμένο ύποπτο αριθμό έγινε μέσω της παρακολούθησης της χρήσης του κινητού τηλεφωνού με βάση το μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ που έχουν όλα τα κινητά...

...Ετσι, σύμφωνα και με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», το ύποπτο τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας σε χρόνο παράλληλο με εκείνο των υποκλοπών..."


Με λίγα λόγια, βρήκαν ένα από τα καρτοκινητά-φαντομάδες, με γνωστό αριθμό και ΙΜΕΙ, που χρησιμοποιήθηκε από υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο. Μπορεί να βρεθεί ίχνος (τηλεφωνήματα) με το στενό "κύκλο" των παρακολουθήσεων, μπορεί και όχι.

Όπως και να 'χει, μην περιμένετε και πολλά πράγματα, ειδικά τώρα που ολόκληρη η ΕΕ περιμένει τα καμιόνια με τα φρεσκοτυπωμένα 100δόλαρα για να παραμείνει ζωντανή (ας είναι καλά ο Μπερνάκι και η FED που τυπώνει μαρουλόφυλλα).

Jaga είπε...

Μετά την ανακοίνωση του "γάμου της χρονιάς" μεταξύ Alpha και Eurobank, το ΧΑΑ σήμερα φουσκώνει με ρυθμό τρομπαρίσματος πάνω από 10%.

Παντρεύοντας δύο "κόκκινες" τράπεζες, με άπειρες τρύπες και liabilities, με εικονική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ανταλλαγή μετοχών, όχι ρευστού) και με εικονική συμμετοχή του Κατάρ (ομόλογα, ούτε αυτοί ρευστό), είναι εξαιρετικά πιθανό να βλέπουμε τη γέννηση της "σίγουρης" too-big-to-fail τράπεζας. Στην επόμενη μεγάλη κατρακύλα, η ΕΚΤ θα σπεύσει πλέον η ίδια να πιέσει τους πάντες να "τονώσουν" την μεγα-τράπεζα της Ελλάδας, για να μην καταρρεύσει το σύμπαν.

Ότι έγινε δηλαδή στις ΗΠΑ με την Bank of America και το "δωράκι" του 1 τρις $$, με τις ευχές των Μπερνάκι (FED) και Πόλσον (ex-GS) και την υπογραφή Ομπάμα, εν μέσω απειλών του Κονγκρέσσου μέχρι και με επιβολή στρατιωτικού νόμου αν δεν ψηφιζόταν κάποια μαύρα μεσάνυχτα (κάτι μου θυμίζει αυτό...)

Τώρα, δεν αποκλείεται μετά την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής επικράτειας και τη φορο-δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, οι τράπεζες στην Ελλάδα να μετατραπούν σε κόμβους "μετεπιβίβασης" διεθνών κεφαλαίων, άγνωστης προέλευσης (π.χ. δικαιοδοσία Κατάρ) και με άγνωστο προορισμό (δανειακό ή άλλο). Όλα στα όνομα της ρευστότητας, της "τόνωσης" και της ανάκαμψης της οικονομίας.

Προς το παρόν, πληρώνετε τις μπύρες και τα σουβλάκια με ΦΠΑ 23% για να μάθετε. 'Η κάντε αίτηση για γερμανική βίζα, ώστε να καταναλώνετε ως Γερμανοί τουρίστες.

Jaga είπε...

Αφιερωμένο στον κ. Παπαϊωάννου και όσους πολεμούν "κουκουλοφόρους του διαδικτύου", ξεχνώντας τους πράκτορες της φανερής δημοσιογραφίας:

"Λατέρνα, φτώχεια και δημοσιογραφικό φιλότιμο" (Κ. Βαξεβάνης, 29/8/2011):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=8951

"...Το δεύτερο περιστατικό είχε να κάνει με τις αποκαλύψεις του wikileaks από τα τηλεγραφήματα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπου γίνεται μία ανάλυση για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα άλλα (σωστά πρέπει να ομολογήσω) που γράφονται από τους αναλυτές της Πρεσβείας για τα ΜΜΕ της χώρας, υπάρχει και η αποκάλυψη πώς η αμερικανική πρεσβεία χορηγεί ποσά σε σχολές δημοσιογραφίας για να δημιουργηθεί μία γενιά δημοσιογράφων με άλλη αντίληψη για την πολιτική των ΗΠΑ.

Σε άλλο τηλεγράφημα, ένας από τους γνωστούς έλληνες δημοσιογράφους εμφανίζεται ως επιτυχής διαμορφωτής της κοινής γνώμης υπέρ των αμερικανικών θέσεων..."


Εύγε Kostas. Πολλοί θα σε κοιτούν με μισό μάτι στην ΕΡΤ, ειδικά αν συνεχίσει το "Κουτί της Πανδώρας" εκεί. Respect ;-)

Jaga είπε...

"Σκηνικό σύγκρουσης στα πανεπιστήμια" (30/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=305494

Jaga είπε...

*** Amber Alert:
Εντοπίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά από μήνες εξαφάνισης.

"Οι παραγωγικοί φορείς ζητούν, η κυβέρνηση δεν έχει" (30/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305502

"...Επίθεση στις εργοδοτικές οργανώσεις εξαπέλυσε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος. Υποστήριξε ότι η φοροδιαφυγή πηγάζει από τους εργοδότες, καθώς και ότι εκείνοι δεν έχουν πληρώσει την κρίση. Υπογράμμισε ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι έχουν φτάσει στα όριά τους, τονίζοντας ότι 'δεν πάει άλλο'..."

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγόπουλος, μετά τις σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους, φόρεσε περούκα και εξαφανίστηκε και πάλι στο πλήθος.

Jaga είπε...

"Σιδερένοι φράχτες, όχημα εκτόξευσης νερού και 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τη ΔΕΘ" (tvxs.gr, 30/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3e6p8n4

"...Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι σιδερένιοι φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα - κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας επί του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος - αλλά και όχημα εκτόξευσης νερού. Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα θυμίζει φρούριο μετά τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων που λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου..."

Jaga είπε...

"Απάντηση 'Νέων Φακέλων' για Wikileaks, πρεσβεία των ΗΠΑ" (tvxs.gr, 30/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3c5be42

Jaga είπε...

"Ποινική διώξη για κατασκοπία αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών" (tvxs.gr, 31/8/2011):

>> http://tinyurl.com/3hn7opg

"...Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για το κακούργημα της κατασκοπίας, αναμένεται να ασκήσει από τη Δευτέρα η Εισαγγελία Εφετών, ύστερα από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών..."

Σιγά τα αίματα παιδιά. Μην ξεχάσετε να συλλάβετε τον τότε διευθυντή της CIA και να καλέσετε ως μάρτυρα τον Μπους τζούνιορ. Ο Ομπάμα εξαιρείται γιατί είναι "σοσιαλιστής", όπως ο δικός μας George, αποκλείεται να γνωρίζει και να μην μας το λέει...

Jaga είπε...

"Γαλλία: Οι εργοδότες καταγγέλλουν επίθεση στην ευρωζώνη" (31/8/2011):

>> http://www.skai.gr/news/world/article/178667/gallia-oi-ergodotes-kataggelloun-epithesi-stin-eurozoni/

"...Η Παριζό αναφέρθηκε, εξίσου καυστικά, στην «ενορχήστρωση», που έκανε «ακόμα κι η Wall Street Journal, μαζί και με σημαντικούς οικονομολόγους, όπως είναι Νουριέλ Ρουμπινί, ή ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν».

«Όλοι αυτοί πέρασαν τον Αύγουστο θέλοντας να πείσουν τα ακροατήριά τους ότι το ευρώ πέθανε, η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη», κατήγγειλε η Παριζό..."

Jaga είπε...

"Β. Κλάους: Μη εξοφλητέο δώρο το δάνειο στην Ελλάδα" (30/8/2011):

>> http://www.skai.gr/news/world/article/178571/v-klaous-mi-exofliteo-doro-to-daneio-stin-ellada-/

"...«(σ.σ: Το δάνειο) είναι ένα δώρο που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αντίθετα θα την οδηγήσει στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία», σημείωσε..."

Δεν τα λέει και πολύ λάθος ο πρόεδρος της Τσεχίας. Αλλά δεν μας λέει πόσες "δουλίτσες" θα κάνουν οι εταίροι μας, με επικεφαλής του Γερμανούς φυσικά, στην επέλαση του Δ' Ράιχ στη χώρα μας.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το επίπεδο σκέψης του σταματά στη νοημοσύνη τηλε-σχολιαστή των 8.

Jaga είπε...

"Αντίδραση Παπανδρέου στα λεγόμενα του τσέχου πρωθυπουργού για «τεμπέληδες Έλληνες»" (30/8/2011):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/178556/adidrasi-papandreou-sta-legomena-tou-tsehou-prothupourgou-gia-tebelides-ellines-/

"...Την έντονη αντίδραση του κ. Παπανδρέου προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να εξέφρασε ο τσέχος ομόλογος του Πετρ Νέκας σύμφωνα με την οποία 'οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ'..."

Προς Πέτρ:
Για πες μας ρε ατσαλάκωτε τι έχεις προσφέρει εσύ, η κυβέρνησή σου και η χώρα σου στην ΕΕ από τότε που μπήκατε, εκτός από εθνικό χρέος και κάμποσα εκατομμύρια σκλάβους εργάτες. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους (λέμε τώρα).

Προς George:
Καλά μην είσαι τόσο άγριος, θα κλάσουν μέντες. Άλλο ένα τέτοιο σχόλιο και πάμε για πόλεμο. Άλλη φορά παρακαλώ να βρίζετε τους Έλληνες στα αγγλικά, για να το αντιλαμβάνεται καλύτερα ο μουστακαλής μας και να αρχίζει τις μάπες.

Jaga είπε...

"Η τρόικα πιέζει για απολύσεις" (1/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305851

"...Στόχος της τρόικας παραμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου και της συγχώνευσης φορέων, καθώς επικεντρώνονται πλέον σε μέτρα μείωσης των δαπανών..."

ΣΩΩΩωωωππαα! Αλήθεια θέλουν απολύσεις; Δώσε και σώσε! Η ανεργία είναι μόλις στο 25% στο σύνολο, στο 40% στις πιο παραγωγικές ηλικίες.

Γιατί δεν κάνουμε τη δουλειά χόμπι; Να δουλεύουμε για πλάκα, για να περνάμε την ώρα μας; Σιγά μην θέλουμε και μισθό. Αυτά ήταν πολυτέλειες, προ μνημονίου.

Jaga είπε...

"Εκτός ελέγχου το χρέος νέα μέτρα στο φόντο" (1/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305844

"...Ανεξέλεγκτη πορεία του χρέους, στο 172% του ΑΕΠ το 2012, και αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου ακόμα κι αν εφαρμοστούν τα μέτρα, διαβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο συστήνει και νέα μέτρα...

...Το χειρότερο είναι η εκτίμηση της Αρχής ότι ακόμα κι αν μηδενιζόταν το χρέος η δημοσιονομική θέση της χώρας «δεν θα ήταν βιώσιμη χωρίς δανεισμό»...

...Αυξητικά, 14%, κινούνται και οι δαπάνες για τόκους στα 10.218 εκατ. λόγω της ανόδου του χρέους και των πολύ υψηλών επιτοκίων δανεισμού μέσω των εντόκων γραμματίων..."


Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά έχει ενδιαφέρον ποιος το λέει αυτή τη φορά. Πιο επίσημα δεν γίνεται. Το τελευταίο που απομένει είναι να βγει ο George και να πει το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" (στα αγγλικά εννοείται).

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους διαπίστωσε ότι το χρέος μας είναι αμέτρητο, αδάμαστο, αχαλίνωτο, μεγάλο και ατίθασο. Κανονικά, ο τίτλος της έκθεσης έπρεπε να έχει και σήμα "Χ" (μόνο για ενήλικες). Ούτε τίτλος ταινίας πορνό να ήταν.

Ευχαριστούμε κυβέρνηση, thank you George! Τόσο καιρό προσπαθούσατε να μας βγάλετε όλους τρελούς, αλλά τελικά ήταν ασκησούλα, έτσι; Τελικά λέτε ότι είχαμε δίκιο, από την αρχή, δύο χρόνια τώρα.

Thank you all !!!
8-((((

Jaga είπε...

"Ο Λοβέρδος καλεί τους βουλευτές να γίνουν δότες οργάνων" (medicalnews.gr, 1/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3jxq99h

"...Σήμερα ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο με φόρμες αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τις μοίρασε στους βουλευτές παροτρύνοντάς τους να τις συμπληρώσουν! Μάλιστα 10 από αυτούς πήραν την απόφαση και συμπλήρωσαν τη φόρμα..."

Ελπίζω στα όργανα "προς δωρεά" να διπλοτσέκαραν το "μυαλό". Ας δώσουν 2-3 δόσεις, έτσι ως δοκιμή. Τόση βλακεία δεν παλεύεται, ξεχειλίζει από παντού. Χρειάζεται αποσυμπίεση!

Τα 10 τζιμάνια που υπέγραψαν επιτόπου να συλληφθούν πάραυτα και να δοθούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως δοκιμαστές των επόμενων εμβολίων που θα παραγγελθούν, στην επόμενη "μεγάλη επιδημία". Αν εντοπίσετε τον Αβραμόπουλο, πακετάρετε και αυτόν...

Jaga είπε...

"Υποβαθμίζει ο Βενιζέλος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής" (tvxs.gr, 1/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3h2wv2s


"Ο Βενιζέλος «σκοτώνει» τον αγγελιοφόρο" (enet.gr, 1/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=306040

"...Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων..."

Jaga είπε...

"Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής" (enet.gr, 1/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=306208

"...Την παραίτησή της υπέβαλε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γραφείου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την έκθεση για το χρέος..."

Ε, βέβαια. Άμα δεν είσαι παχύδερμο, όταν σου αναθέτουν να κάνεις μια δουλειά και μετά σε λένε ανίκανο γιατί την έκανες καλύτερα από όσο περίμεναν, τότε τα παρατάς όλα χωρίς δεύτερη κουβέντα και τους χαιρετάς περήφανα με το πενταδάκτυλο σήμα φεύγοντας.

Τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα παραιτηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής (και καλά θα κάνουν). Δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν για μια ακόμα ανεξάρτητη αρχή, με εντολή Πετσάλνικου και συγκρότηση από τα ίδια τα κόμματα, οι άνθρωποι έκαναν σωστά τη δουλειά του (δεν φοβούνται μήπως δεν τους ξαναψηφίσουν τα ζώα της περιφέρειάς τους), και τώρα τους βγάζουν αγράμματους και άσχετους.

Κανονικά θα έπρεπε η κυρία πρόεδρος να βγάλει μια μικρή, περιεκτική ανακοίνωση (μπορεί και να το κάνει αύριο), στην οποία θα εξηγεί γιατί οι πολιτικοί είναι κατά κανόνα άσχετοι, ανεπάγγελτοι, και εγωπαθείς, άρα όχι απλά ανίκανοι αλλά επικίνδυνοι όταν βρεθούν σε θέση ευθύνης. Αυτό και μόνο.

Εύγε και πάλι στο τσίρκο του George και στην ευφράδεια του Benny, μας έκαναν για άλλη μια φορά ρεζίλι παγκοσμίως (έχουμε χάσει πια το μέτρημα).

Jaga είπε...

"Δραματική τροπή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα" (skai.gr, 2/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/178779/dramatiki-tropi-stis-diapragmateuseis-me-tin-troika/

"...Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας και η απόφαση ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση..."

Ξεχειλίζει ο τσαμπουκάς πλέον στην κυβέρνηση. Νωρίς το πρωί έλεγαν ότι στο υπουργείο έπεσαν μπουκέτα και πέταξαν με τις κλωτσές στο πεζοδρόμιο την παρέα του Τόμσεν. Μέχρι μολυβόνερο τους μοίρασαν πριν τους πάνε σηκωτούς στο αεροδρόμιο.

Προς ΥΠΟΙΚ: Σιγά μη σκιστεί κανένα κολάν από το πολύ ζόρι. Άντε τώρα να ετοιμάσετε πάλι το παραμύθι με το δράμα της "εκταμίευσης της 6ης δόσης", γιατί σε λίγο καιρό θα πρέπει να έχετε έτοιμη πρόφαση για να βγάλετε πάλι τα ΜΑΤ στους δρόμους.

Jaga είπε...

Έκτακτη συνέντευξη τύπου σήμερα από τον Benny, για να κατευνάσει τα πνεύματα (και στις "αγορές") μετά το χθεσινοβραδινό στραπάτσο με την τρόικα.

Benny: Η επιτροπή χρέους της Βουλής δεν έπραξε με υπεύθυνο και επαγγελματικό τρόπο. Έγραψαν ότι αποτύχαμε στα μέτρα, χωρίς να λάβουν υπόψη την ύφεση.

Ερ: Για να μην έχουμε πάλι δημοσιογραφική παραφιλολογία, μπορείτε να μας πείτε ποσοτικά την επίδραση της ύφεσης στο έλλειμμα;

Benny: Δυστυχώς όχι. Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή τη χώρα.

Και μερικές ακόμα ανεπανάληπτες ατάκες από τον βεζίρη στη θέση του βεζίρη:

- "Χθες το βράδυ δεν υπήρξε καμία διακοπή των διαπραγματεύσεων. Από ένα διάλειμμα και μετά, έγινε πιο ολιγομελής."

- "Δεν είναι δυνατόν, σε απόλυτη αντίθεση με ΔΝΤ, ευρωζώνη, ΕΚΤ, να υπάρχει σε έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων μία διατύπωση που να λέει ότι το χρέος είναι ανεξέλεγκτο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του."

- "Ο κόσμος δεν ξέρει τι ισχύει. Διαπιστώνει ότι αυτά που του συμβαίνουν είναι λιγότερα από αυτά που του συμβαίνουν πραγματικά."

- "Ο στόχος του ελλείμματος αναπροσαρμόζεται από μόνος του λόγω ύφεσης." (!!!)

- "Δεν θέλουμε να πάρουμε περισσότερα χρήματα από όσα πρέπει." (ατάκα για διαφημιστικό!)

(...όχι άλλο, έχουμε λιώσει από τα γέλια...)

Jaga είπε...

"Θα χάσουν 5 δισ. από ομόλογα τα Ταμεία «για να μη χάσουν περισσότερα»" (enet.gr, 2/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306275

"...Αν και αρχικά είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους... τελικά χθες ανακοινώθηκε στους διοικητές των Ταμείων ότι θα πρέπει να μετέχουν στην ανταλλαγή. Και όχι μόνο για τα ποσά που τα Ταμεία επένδυσαν στα ομόλογα, αλλά και για τα ποσά που μετέφεραν, βάσει του νόμου, στην Τράπεζα της Ελλάδος και αυτή, με τη σειρά της, τοποθετούσε σε κρατικά ομόλογα...

...ο επικεφαλής του οργανισμού (ΟΔΔΔΗΧ), Π. Χριστοδούλου, σύστησε στους προέδρους των Ταμείων να αποδεχτούν την (σε εθελοντική βάση) ανταλλαγή των ομολόγων που διαθέτουν..."


Να (ξανα)θυμίσουμε βέβαια ότι ο Χριστοδούλου, που διορίστηκε προσωπικά από τον George ως επιλογή του, είναι πρώην στέλεχος της Goldman-Sachs. Και ότι η τακτική αυτή, της υποχρεωτικής συμμετοχής δημόσιων ταμείων ή μεταφορά αποθεματικών τους σε "επενδύσεις", οι οποίες στη συνέχεια καταρρέουν και εξαγοράζονται όσο-όσο από ιδιώτες, είναι κλασική "υπογραφή" της Goldman-Sachs και των προϊόντων δευτερογενούς αγοράς που επινόησε η ίδια πριν 2 δεκαετίες.

Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει δήμευση ασφαλιστικών ταμείων δημοσίου; Τα πτωματοφάγα αρπάζουν ότι προλαβαίνουν, πριν καταρρεύσει εντελώς το "οικοδόμημα GAP" και αρχίζουν να ψάχνουν για ελικόπτερα.

Jaga είπε...

Ανακοινώθηκε ότι ιδρύεται γερμανική ιδιωτική τράπεζα, η οποία θα δανείζει χώρες όπως η Ελλάδα, εκ μέρους της Γερμανίας. Η τράπεζα αυτή θα έχει δικαίωμα να δανείζεται από την ΕΚΤ με 1% και να δανείζει χώρες-μέλη της ΕΕ με 5% σήμερα, εισπράττοντας δηλαδή καθαρό κέρδος 4%.

Κάτι ανάλογο γίνεται και σήμερα, μέσω της Deutsche Bank για λογαριασμό του γερμανικού κράτους, κυρίως για να διασφαλιστεί η Γερμανία έναντι "συμψηφισμών" χρεών λόγω κατοχικών δανείων (π.χ. με Ελλάδα). Αλλά επειδή η επιχείρηση είναι πολύ κερδοφόρα, αφού υπάρχουν κορόιδα όπως εμείς, μπαίνουν στη μέση καθαρόαιμες ιδιωτικές τράπεζες.

Ακριβώς το ίδιο γίνεται εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, όπου η FED δανείζει με μηδενικό επιτόκιο τις τράπεζες όπως η GS, οι οποίες στη συνέχεια "επενδύουν" αυτά τα χρήματα με μηδενικό ρίσκο, αφού σε κάθε περίπτωση το bailout είναι εξασφαλισμένο.

Ο καθηγητής Νότης Μαριάς (μεταξύ άλλων) είχε επισημάνει ήδη από το 2010 ότι το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να κάνει και η Ελλάδα, ιδρύοντας για τέτοια τράπεζα "ειδικού σκοπού", η οποία θα δανειζόταν χρήματα κατευθείαν από την ΕΚΤ με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, παρακάμπτοντας την υπόλοιπη τραπεζική βιομηχανία τοκογλυφίας και εξασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον τα νέα δάνεια θα ήταν βιώσιμα.

Όμως τότε όλοι οι "αρμόδιοι" είχαν βγει με κάθε βεβαιότητα ότι αυτά είναι ανοησίες και πως δεν επιτρέπονται βάσει των κανόνων της Ευρωζώνης.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτό και μόνο δείχνει πρόθεση και δόλιο δανεισμό της χώρας τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Αλλά από την άλλη, όταν κάτι τύποι όπως ο Σαχινίδης είναι ακόμα υφυπουργοί και δηλώνουν με την ίδια βεβαιότητα ότι τα έχουν κάνει όλα σωστά, απαλλάσσονται λόγω βλακείας.

Jaga είπε...

Μια σύντομη απάντηση-σχόλιο στο blog G700, το παραθέτω εδώ μπας και πάρει ιδέες για ερώτηση κανένας δημοσιογράφος εν όψει της ΔΕΘ (ναι σιγά...):

>> http://g700.blogspot.com/2011/08/blog-post_29.html?showComment=1315101043712#c7881393538182227847

---

Δυσάρεστος γίνεται κανείς όταν είναι στην απ' έξω και τα χώνει χωρίς καμία κομματική συστολή. Όταν αποφασίζει να πάει πάσο, να το βουλώσει, για να μπει και αυτός "στο παιχνίδι", αυτό έχει συγκεκριμένο όνομα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μην τα μπλέκετε χωρίς λόγο.

Επίσης, δεν έχω διαβάσει ποτέ στο G700 από τότε που ιδρύθηκε ότι θέση σας είναι το κλείσιμο σχολείων, η περικοπή βιβλίων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ και η λειτουργία τους με λογιστικά κριτήρια, η συρρίκνωση της Υγείας και η υποθήκευση των εθνικών πόρων για 50+ χρόνια για τη δήθεν αποπληρωμή δανείων από την εποχή του Όθωνα.

Αν έχετε τόσο ξεκάθαρες θέσεις όπως λέτε, απαντήστε απλώς στα παρακάτω, σχετικά με τα όσα γίνονται τους τελευταίους 20 μήνες στην Ελλάδα (δεν νομίζω να ακούσω σχετικές ερωτήσεις στη ΔΕΘ):
[1] Γιατί γίνονται όλα αυτά (λιτότητα, βάρβαρες περικοπές και φορολόγηση); Με ποιο στόχο;
[2] Με ποια εξουσιοδότηση τα ψηφίζει και τα εφαρμόζει η κυβέρνηση;
[3] Γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει ακριβώς την ίδια συνταγή και να ζητά συναίνεση, όταν ομολογεί η ίδια ότι έχει αποτύχει ακόμα και στο ίδιο το πρόγραμμά της;

Η Ελλάδα το 2009 ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα και σήμερα είναι ένα υποθηκευμένο φέουδο. Οι Έλληνες ήταν οι "τεμπέληδες" της Ευρώπης και σήμερα είναι ο απόπατος του σκλαβοπάζαρου των τραπεζιτών. Και κυρίως, σε καθαρά οικονομικούς όρους, η κατάσταση της οικονομίας και του κράτους μας κάθε άλλο παρά βελτιώθηκε μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια.

Αυτά είναι γεγονότα και τελικά αυτά μετρούν. Τα υπόλοιπα είναι παρλαπίπες για να βρισκόμαστε σε κουβέντα.

Jaga είπε...

"Γιώργος Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ: 'Εκλογές το 2013'" (τωχσ.γρ, 3/9/2011)

>> http://tinyurl.com/3mc9z8b

"...Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού υπήρξε ένταση όταν αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της Παιδείας από περίπου 100 φοιτητές της ΠΑΣΠ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης όπως: 'κάτω τα χέρια από το άσυλο' και 'οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια δωρεάν'...

...'Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και οι ελπίδες που εναπόθεσε σε αυτό ο λαός μας στις τελευταίες εκλογές για μια καλύτερη χώρα και ένα καλύτερο μέλλον' ανέφερε στην ομιλία του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος επιπλέον διαπίστωσε 'μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε κάτι άλλο, σε ένα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε'..."


Πολύ πετυχημένο αυτό που είπε κάποιος δημοσιογράφος σήμερα: το κόμμα πρέπει να μετονομαστεί σε "πρώην-ΠΑΣΟΚ", μέχρι να βρει καινούργιο όνομα και νέο σήμα (της ανοικτής παλάμης, αντί για ήλιο).

Που 'σαι Αντρέα για να δεις τον μπουνταλά της (τροϊκανής) αλλαγής. Άμα ήταν εδώ, θα τον είχε στρώσει στα χαστούκια...

Jaga είπε...

"3η Σεπτέμβρη: Τι έμεινε από το ΠΑΣΟΚ 37 χρόνια μετά;" (tvxs.gr, 3/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3unqojm

"...Από το ΠΑΣΟΚ της «εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού», στο ΠΑΣΟΚ των «μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα». Ή αλλιώς, στο ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Η συμπλήρωση 37 ετών πορείας στην ελληνική και διεθνή πολιτική σκηνή βρίσκει το κυβερνών κόμμα στην πιο κρίσιμη καμπή του και κυρίως θέτει ερωτήματα αναφορικά με την ταυτότητα της σημερινής μεσαίας τάξης..."

Μα είναι απλό. Τι απομένει από ένα γεμάτο βαρέλι όταν σιγά-σιγά αδειάσει; Το κατακάθι, η μούργα, η λάσπη στον πάτο του.

Jaga είπε...

Σήμερα το πρωί ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Γ. Χαρβαλιάς, δήλωσε στο αχτύπητο δίδυμο Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη στο MEGA, ότι η κα Διαμαντοπούλου είχε δηλώσει απερίφραστα στην τελευταία σύνοδο πρυτάνεων το Φεβρουάριο στο Ναύπλιο πως δεσμεύεται ο ίδια, "στο λόγο της πολιτικής της τιμής" όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν θα φέρει προς ψήφιση κανένα νόμο για τα Πανεπιστήμια μέσα στο καλοκαίρι.

Μόλις ένα 6μηνο μετά, η κυρία υπουργός όχι μόνο έφερε νέο νόμο, αλλά φρόντισε να ψηφιστεί πάση θυσία πριν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, ώστε να προλάβει κάπως τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες έξω από τη Βουλή και μέσα στα ιδρύματα.

Ο Χασαπόπουλος έσπευσε φυσικά να υπερασπιστεί την υπουργό, ως γνήσιος κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως αυτό δεν ήταν δική της πρωτοβουλία αλλά "κεντρική πολιτική επιλογή". Δηλαδή εντολή του George με άλλα λόγια.

Τι κάνει μία υπουργός που έχω δώσει το λόγο της, προφανώς όχι χωρίς το ok του πρωθυπουργού της, ότι θα κάνει κάτι, και στη συνέχεια παίρνει εντολή να κάνει το ακριβώς αντίθετο; Μήπως παραιτείται; Μπα...

Jaga είπε...

Ορίστε το "λαβράκι" της εβδομάδας που έρχεται. Βάζω στοίχημα ότι ο George δεν θα ερωτηθεί για αυτό όταν το άλλο Σάββατο θα είναι στη ΔΕΘ:

"Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:'Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του'" (olympia.gr, 3/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3h2kgoy

-----

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)
Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του

Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;

-----

Ο Molzer είναι γνωστός υπερεθνικιστής ευρωβουλευτής της Αυστρίας, οπότε αν κάποια στιγμή βγει το θέμα στα ελληνικά κανάλια, το πρώτο πράγμα που θα ακούσουμε είναι ότι πρόκειται για άλλη μια αήθης επίθεση κατά της Ελλάδας από Ευρωπαίους ρατσιστές.

Εντύπωση κάνει βέβαια η μούγκα του εξωτικού ΛΑΟΣ, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι με το τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι έγινε; Δεν έδωσαν γραμμή στα αδελφά κόμματα ότι αυτοί εδώ "αγαπούν George" ή κάνουν τον Κινέζο και την προσευχή τους το θέμα να μείνει ενταφιασμένο;

Απάντηση ο Molzer δεν έχει πάρει ακόμα, σχεδόν 2,5 μήνες μετά. Δεν στέλνουν εκεί τον Βύρωνα (Πολύδωρας) που ξεπετάει τις επερωτήσεις στη δικιά μας Βουλή στο τάκα-τάκα; 'Η τον Πετσάλνικο, να θάψει το θέμα για τα καλά, όπως έχει κάνει με την ψήφιση της τροποποίησης του νόμου για το αρχικό μνημόνιο πέρυσι το Μάιο, που δεν αποκλείεται να στείλει κάποια στιγμή τον Παπακωνσταντίνου και όλο το επιτελείο του σε ειδικό δικαστήριο.

Jaga είπε...

"Βολές Παπουτσή κατά Μίκη" (ΒΗΜΑ, 2/9/2011):

>> http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=417605&h1=true

"...Βολές κατά του επικεφαλής της «Σπίθας» μουσικοσυνθέτη κ. Μ. Θεοδωράκη, επεφύλαξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, κατά την συζήτηση στην Βουλή της υπόθεσης του τραυματισμού του δημοσιογράφου κ. Εμ. Κυπραίου στα επεισόδια της 15ης Ιουνίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξαν σε απόσταση πνοής δυνάμεις των ΜΑΤ...

...Και αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Θεοδωράκη καταλογίζοντάς του ότι με την επίμαχη δήλωσή του, η οποία είχε δημοσιευθεί μια ημέρα πριν τις κινητοποιήσεις, «σηματοδοτούσε τη βία»..."


Τελικά αυτός ο Παπουτσής αναδεικνύεται σε μεγάλο αλάνι. Από κύριος πουθενάς, παρατρεχάμενος σε κάθε κομματική και κοινοβουλευτική επιτροπή, βρέθηκε από τους φανατικότερους "ευρωπαϊστές" του συνοθυλεύματος του George, του οποίου απολαμβάνει πλέον την πλήρη στήριξη όπως φαίνεται. Φυσικό είναι, αφού με την πρώτη ευκαιρία αμολάει τους ροπαλοφόρους να ξυλοφορτώσουν όποιον μιλά ελληνικά (και δυο φορές όποιον ΔΕΝ μιλά ελληνικά).

Jaga είπε...

Και άλλο ένα "λαβράκι", από αυτά που μένουν θαμμένα από τα χουντοκάναλα:

"Σενάρια αναδιάρθρωσης μέχρι εξόδου από το ευρώ" (enet.gr, 31/8/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305561

"...Με απ' ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη...

...Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με εξειδίκευση σε τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Η εταιρεία εδραιώθηκε μέσω της ανάμειξής της στις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και, πιο πρόσφατα, της Ισλανδίας...

...Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Cleary Gottlieb, εάν μία χώρα επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη πρέπει πρώτα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. «Συνεπώς, υπάρχει μηχανισμός εξόδου που περιλαμβάνει την Ε.Ε. και την ευρωζώνη», επισημαίνεται στην εισήγηση, ενώ «δεν υφίσταται διαδικασία υπό την οποία κράτος-μέλος να μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε.».

Τέλος, στην εισήγηση σημειώνεται ότι ενδεχομένως υπό άλλο άρθρο της συνθήκης του Μάαστριχτ το απερχόμενο κράτος να μπορεί άμεσα να κάνει αίτηση για να ξαναμπεί στην Ε.Ε. έχοντας αποχωρήσει από την Ευρωζώνη..."


Επειδή η ολική αναδιάρθρωση του χρέους και η έξοδος από το ευρώ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μόνιμη αντι-πρόταση όσων μάχονται τα μνημόνια και την τρόικα, ας μην σπεύσουν να πανηγυρίσουν ακόμα.

Εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς απίθανο όσο ο George βρίσκεται στη θέση του, μια τέτοια κίνηση από την παρούσα κυβέρνηση (ή οποιαδήποτε άλλη με τα ίδια μυαλά) μπορεί να γίνει με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, να πραγματοποιηθεί το όνειρο του κάθε τοκογλύφου: η Ελλάδα να βγει στιγμιαία από το ευρώ, το εγχώριο νόμισμα να υποτιμηθεί για λόγους "εξυγίανσης", το χρέος αυτομάτως να πολλαπλασιαστεί, και αμέσως μετά να επιστρέψουμε στο ευρώ, σε τρεις φορές χειρότερη κατάσταση ως προς τα δημοσιο-οικονομικά μας.

Ουσιαστική σημασία δεν έχει το αν θα γίνει μια τέτοια εξωπραγματική κίνηση, αλλά ποιος θα την κάνει. Κάποιος που έχει 'kohones' να τα βάλει με ολόκληρο το τραπεζικό καρτέλ της παγκόσμιας οικονομίας ή κάποιος που θέλει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε μια γονατισμένη χώρα;

Jaga είπε...

"Αυστηρό τελεσίγραφο με υστερόγραφο πως 'λεφτά υπάρχουν' από την τρόικα" (tvxs.gr, 4/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3zay2op

"...Οι εκπρόσωποί των δανειστών μας κάνουν λόγο για δίμηνη απραξία και ζήτησαν ανάληψη πρωτοβουλιών εντός της εβδομάδος. Επίσης συμβούλευσαν την κυβέρνηση να αξιοποιήσει 'τα λεφτά που υπάρχουν' στο ΕΣΠΑ και να αφήσει πίσω την ύφεση..."

Τι τραγικό, να ειρωνεύονται το George ακόμα και οι ψυχρόκολοι οι τροϊκανοί. Ελπίζω να του αρέσουν τα κρύα πιάτα (της εκδίκησης) που του σερβίρουν.

Jaga είπε...

"Επιστροφή με εντάσεις για τους 'Αγανακτισμένους'" (tvxs.gr, 4/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3b26asn

"...Νέα συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της Βουλής πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που επέλεξε να επιστρέψει τη...γεννέθλια μέρα του ΠΑΣΟΚ. Τα επεισόδια, ωστόσο, δεν έλειψαν, καθώς λίγο πριν από τα μεσάντυχτα η αστυνομία, με επιχείρηση «σκούπα», προσπάθησε να «διαλύσει» ομάδα ανθρώπων, που είχαν παραμείνει στην πλατεία. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και κυνηγητό στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές..."

Ζόρικο ξεκίνημα για τους συντρόφους του πράσινου κοπαδιού που εχθές έσβησαν τα κεράκια του κόμματος της αλλαγής. Ακόμα δεν μπήκε ο Σεπτέμβριος και άρχισαν να μαζεύονται πάλι στις πλατείες, χωρίς να έχει βγει τίποτα στα ΜΜΕ (σιγά το νέο), με ξηλωμένη μόνιμα εδώ και πολύ καιρό την κεντρική σελίδα στο Facebook (έφτασε τα 550.000 μέλη πριν την κατεβάσουν) και με το καλοκαίρι ακόμα εδώ.

Μάλλον θα αρχίσουν να ανησυχούν οι επιτελάρχες του Παπουτσή, μήπως δεν παρήγγειλαν αρκετά χημικά στην τελευταία αγορά του Ιουνίου. Θα έχουν αρχίσει πάλι τα τηλέφωνα στους προμηθευτές.

Jaga είπε...

Επειδή ο George, στην πρόσφατη ομιλία του στα γενέθλια του κόμματος, ξαναείπε τη μαγική φράση "παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση", και επειδή μερικοί νομίζουν ότι κάνουν πλάκα όσοι λένε ότι πράγματι προωθεί ατζέντα άλλων, ας θυμηθούμε μερικά επίσημα κείμενα:

"ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ GLOBAL FORUM OF MEDIA DEVELOPMENT ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ποιοτική Ενημέρωση για όλους»" (10/12/2008):

>> http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/fefe33ea-5b7d-4f29-a288-1dd87a4b4289

Το παραπάνω κείμενο είναι αναρτημένο στο pasok.gr, κάτω από την ενότητα: "Η πρόκληση της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης".

Επίσης αυτό:

"Γραφείο Πρωθυπουργού — Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - Έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη, 20 Σεπτεμβρίου 2010" (20/9/2010):

>> http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?m=13074&rm=18436112&l=2

Το παραπάνω κείμενο είναι αναρτημένο στο papandreou.gr, κάτω από την ενότητα: "Θέληση για μια παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση".

Και μια πολύ αναλυτική λίστα όσων παρόμοιων έχει πει κατά καιρούς:

"Ο Παπανδρέου είναι κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας “Η Παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η λύση!” [Ανανέωση]" (netakias.gr, 5/9/2011):

>> http://netakias.wordpress.com/2010/06/23/globalgovernance/

Τουλάχιστον ο ίδιος ο George πιστεύει ακράδαντα αυτά που λέει για "παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση" και κάθε άλλο παρά το κρύβει.

Jaga είπε...

Το link με το επίσημο κείμενο της ομιλίας του George προχθές, όπου αναφέρει και πάλι επακριβώς τα περί "παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης":

"Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος - 3 Σεπτεμβρίου" (papandreou.gr, 3/9/2011):

>> http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1359&rf=1307755822&m=13450&rm=17787255&l=2

"...Γι' αυτό και ο πρώτος στόχος είναι μιας παγκόσμιας ή έστω μιας πιο ισχυρής ευρωπαϊκής δημοκρατικής διακυβέρνησης, που θα θέτει ρυθμίσεις, όρους και ελέγχους. Θα εμπεδώνει τη διαφάνεια. Θα σταματά την διαφυγή κερδών και φόρων. Θα εξυγιαίνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα...

...Και είναι αυτές οι θέσεις που, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξα για την έξοδο από την κρίση. Θυμηθείτε τι είπαμε από την αρχή.

Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη..."


Η αλήθεια είναι ότι όντως τα είχε πει από την αρχή, πριν ακόμα από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Αλλά τότε οι "σύντροφοι" δεν έδωσαν βάση, δεν κατάλαβαν τι εννοούσε.

Η γιούχα πλέον είναι τόσο έντονη, ακόμα και από τα κομματικά παιδιά της ΠΑΣΠ, που οι 5.000 αρχικά αστυνομικοί για τη ΔΕΘ αυξήθηκαν στους 12.000 και σήμερα λένε για 20.000 (and rising). Έτσι όπως πάει, μέχρι το Σάββατο θα έχουν κινητοποιήσει 2-3 μεραρχίες με τεθωρακισμένα, για να προστατεύσουν τον ηγέτη από τις εκδηλώσεις λατρείας των πολιτών.

Σημείωση: Στο papandreou.gr η default γλώσσα είναι αγγλικά και το κουμπάκι για την ελληνική version της σελίδας είναι επιμελώς κρυμμένο πάνω δεξιά. Τι περίεργοι αυτοί οι Έλληνες, να θέλουν να μεταφράζει σε "ξένη" γλώσσα.

Jaga είπε...

Ολοκληρώθηκε εχθές η φετινή "Βουλή των Εφήβων". Δεν ξέρω τι θα δείξουν τα κανάλια και τις θα δημοσιεύσουν οι εφημερίδες, αλλά τα δύο παρακάτω έχουν ιδιαίτερη σημασία:

>> http://www.ert3.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=999:-q-q&catid=47:esoterika&Itemid=110

"...«Αν τα τελευταία 30 χρόνια δεν μας κρύβατε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομικής μας κατάστασης σ’ αυτή τη χώρα, ίσως δεν θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο. Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω για μένα» παρατήρησε αργότερα η μαθήτρια Μαρία Κοτίβα από την Θεσσαλονίκη...

...Εξάλλου, ο Γιώργος Αγαπητός από το Ηράκλειο, μέλος κι αυτός της Επιτροπής Οικονομικών του προγράμματος, ρώτησε τα παριστάμενα μέλη της κυβέρνησης: «Συνεχώς ακολουθείτε πολιτικές λιτότητας. Εφόσον δεν προσφέρουν καμία λύση και εξοντώνουν το λαό, γιατί συνεχίζετε; Την ίδια ευθύνη έχουν αυτοί που έτρωγαν ολόκληρο καρβέλι και εκείνοι που έτρωγαν μόνο ψίχουλα; Αν στην Δημοκρατία δεν χωρούν ασυλίες όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, η βουλευτική ασυλία γιατί να χωράει; (…) Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, όσα εμπόδια και να βρούμε μπροστά μας, όσους φράχτες, βία και δακρυγόνα κι αν συναντήσουμε» διαβεβαίωσε ο μαθητής, εισπράττοντας το χειροκρότημα της Ολομέλειας..."


Μαθήματα από τους μαθητές, με απλά και ξεκάθαρα λόγια. Το δυσάρεστο είναι ότι η Πολιτεία τους θεωρεί ακόμα ανώριμους για να ψηφίζουν στις εκλογές.

Οι χοντρόπετσοι βέβαια (βουλευτές) έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους συγχαρούν, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν και πως δεν τρέχει μία.

Ίσως όταν οι μαθητές "ωριμάσουν" αρκετά ώστε να τους γυρνάνε κατάμουτρα την πλάτη, να σταματήσουν να χαμογελούν.

Jaga είπε...

"Δήλωση-βόμβα της Διαμαντοπούλου για κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή" (5/9/2011):

>> http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=109846

"...'Σταθερά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές', είπε και τόνισε: 'Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία, όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ'!..."

Δηλαδή για την κυρία υπουργό (και τακτικό μέλος της λέσχης Bilderberg), εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με "εσωτερικό χάος". Όχι απλά το "Παπανδρέου ή τανκς" του Πάγκαλου το περασμένο Ιούνιο, αλλά "Παπανδρέου ή χάος".

Την ίδια στιγμή, οι "εταίροι" μας, ολόκληρη η Ευρώπη, δηλώνει:

"Μέρκελ: Αποκλείται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ" (5/9/2011):

>> http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1568033&nt=103

"Ρομπάι: Κανείς δε φεύγει από την Ευρωζώνη" (5/9/2011):

>> http://www.prionokordela.gr/oikonomia/rompei-kaneis-de-fevgei-apo-to-euro/

Έχει καταντήσει γελοίο πια. Δεν καταλαβαίνουν ότι το να χρησιμοποιούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια τεχνάσματα αποδεικνύει μονάχα πόσο περιορισμένης νοημοσύνης είναι;

Άλλωστε το "Δόγμα του Σοκ" της Ναόμι Κλάιν το λέει ξεκάθαρα: το πρόβλημα της "θεραπείας" είναι ότι ο "ασθενής" σταδιακά συνηθίζει στο ηλεκτροσόκ και χρειάζεται είτε μεγαλύτερη "δόση" είτε αλλαγή της "αγωγής".

Jaga είπε...

Στο μεταξύ, η κυρία υπουργός έκανε πάλι το θαύμα της στο θέμα των βιβλίων (δηλαδή της ανυπαρξίας τους) φέτος από τα σχολεία:

"Άννα Διαμαντοπούλου: Συγγνώμη, αλλά φταίει το... Ελεγκτικό Συνέδριο" (5/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=307169

"...Ναι μεν ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς για το αλαλούμ με τα σχολικά βιβλία, αλλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε για ακόμη μία φορά να επιρρίψει τις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση..."

Αυτό που δεν είπε και το μαθαίνουμε σήμερα είναι ότι το κόστος των φωτοτυπιών θα το επωμιστούν οι ίδιες οι οικογένειες. Δεν φταίνε μεν, σύμφωνα με την κυρία υπουργό, αλλά αυτοί θα πληρώσουν (πάλι) τα σπασμένα της "δωρεάν Παιδείας".

Πόσο είπαμε ότι είναι το (εικονικό) ποσοστό του ΑΕΠ για την Παιδεία;...

Jaga είπε...

"Η παροχή οικονομικών εγγυήσεων στην Φινλανδία ήταν πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης" (6/9/2011):

>> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6358:the-provision-of-financial-guarantees-in-finland-was-a-proposal-by-the-greek-government

"...Ωστόσο, η απαίτηση που προβάλει η φινλανδική κυβέρνηση, ενδεχομένως, να αποτελέσει την αιτία για την πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος και ως εκ τούτου την άμεση πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, καθώς είναι πολύ πιθανό η ικανοποίηση των απαιτήσεων της σκανδιναβικής χώρας να οδηγήσει, για κάποια από τα ομόλογα της Ελλάδας, σε καθεστώς πτώχευσης, σύμφωνα με την αγγλική νομοθεσία, για τον απλούστατο λόγο ότι οι όροι έκδοσης τους προϋποθέτουν την ισότιμη μεταχείριση όλων των επενδυτών...

...Αξίζει , πάντως να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του φινλανδικού Κοινοβουλίου, κα. Μίαπετρα Κούμπουλα Νάτρι σε δηλώσεις της έχει αποκαλύψει πως η πρόταση για την παροχή χρηματικών εγγυήσεων στην Φινλανδία, προκειμένου αυτή να συμμετάσχει στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση!!!..."


Πως είπατε κυρία Μίαπετρα; Πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η πληρωμή ρήτρας σε ρευστό; Και μάλιστα με τον άμεσο κίνδυνο ενεργοποίησης CDS;

Κοίτα να δεις που σιγά-σιγά αρχίζει να "δένει" η υπόθεση του Καμένου για τα CDS της οικογένειας του George.

Τελικά ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα μιας "ομοσπονδιακής" ΕΕ. Τουλάχιστον θα μπορούμε να ψηφίζουμε (ευρω)βουλευτές που όντως θα μας λένε τι γίνεται εδώ στη χώρα μας, πίσω από κλειστές πόρτες.

Jaga είπε...

"Επιβλαβής ο νόμος για το Πανεπιστήμιο, από 4 μέλη του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ" (tvxs.gr, 6/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3ts3z5l

"...Τριάντα χρόνια μετά, μια κυβέρνηση που εξελέγη με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ ξεθεμελιώνει, με συναίνεση προς τη δεξιά και την ακροδεξιά, το δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο..."

Αυτά λένε τέσσερις "σύντροφοι" στου κόμματος, οι οποίοι βέβαια σε κάθε ευκαιρία σπεύδουν να ψηφίσουν με χέρια και πόδια ότι φέρνει η ηγεσία, στη Βουλή, στις Κ.Ε. του κόμματος, στα κανάλια, παντού.

Αδέρφια, για συγνώμες και εξομολογήσεις πηγαίνετε σε παπά, μπας και σας δώσει άφεση αμαρτιών. Μη μας τα ανακοινώνετε με δελτία τύπου, γιατί δεν ενδιαφέρει κανένα από εμάς.

Jaga είπε...

"Jakob von Weizsäcker, εφευρέτης του ευρωομόλογου : «Εμείς κυβερνάμε την Ελλάδα»" (tvxs.gr, 7/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/93072

"...Σε συνέντευξη του στη Stuttgarter Zeitung, ο οικονομολόγος και εφευρέτης του ευρωομόλογου Jakob von Weizsäcker απαντά στην κριτική που ασκείται στην έκδοση ευρωομολόγου, επισημαίνοντας ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν οδηγούν αναγκαστικά σε υψηλό κόστος δανεισμού για τις ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία...

...'Η Ελλάδα κυβερνάται από τους ευρωπαίους εταίρους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια – και το ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι αντίθετο. Αυτό είναι σωστό. Δίνουμε πολλά χρήματα και πρέπει να έχουμε λόγο στις αποφάσεις. Όμως σε βάθος χρόνου το έλλειμμα αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας'..."


Γιατί δεν τα ακούμε αυτά τα ωραία από τα δικά μας ΜΜΕ; Ούτε καν από το νεο-επαναστατικό ME-GA-μου, που σε λίγο θα βάλει τον Τσε στο σήμα των ειδήσεων στο κόκκινο φόντο.

Jaga είπε...

Παρακαλούνται τα ελληνικά ΜΜΕ να δώσουν ένα χεράκι στα αντίστοιχα της Ιταλίας και του Σίλβιο. Μόλις τώρα ξεκινάνε εκεί τις περικοπές μισθών και τις απολύσεις στους δημόσιους υπαλλήλους, και μαζί τη γνωστή παπαρδέλα ότι είναι ανεπρόκοποι, τεμπέληδες, άχρηστοι, χρυσοπληρωμένοι, κτλ κτλ.

Βέβαια εκεί έχουν φροντίσει να πιπιλίζουν τα μυαλά των μακαρονάδων εδώ και χρόνια, αλλά αυτοί δεν είχαν καταλάβει τι τους περίμενε, μέχρι που βλέπουν τώρα το δικό μας χάλι και ετοιμάζονται.

"Μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία" (11/6/2008):

http://www.skai.gr/news/world/article/84574/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%99%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/

"...Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης δηλώνει πως οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι υπάλληλοι των υπουργείων θα πρέπει να βελτιώσουν την αποδοσή τους, κάτι που θα ελέγχεται, για πρώτη φορά στα χρονικά, από τους προϊσταμένους τους..."

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι η μεγάλη απάτη του 2009 με τα "τοξικά" ύψους 35,5 δις ευρώ των UBS, JP Morgan και Deutsche Bank που ο Σίλβιο φρόντισε να αγοράσουν 600 δήμοι της χώρας, τώρα παίρνει μέτρα περίπου ίσης αξίας και λίγο παραπάνω (44,5 δις ευρώ) για να κλείσει την "τρύπα" από τα σπασμένα.

Και με αλλαγές τελευταίας στιγμής στο εν λόγω νομοσχέδιο με τις περικοπές, ακυρώνει την πρόθεση να φορολογήσει τους υψηλόμισθους όπως είχε αρχικά δεσμευτεί:

"Ιταλικές περικοπές ως αντίδοτο στην κρίση;" (7/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/world/article/179281/italikes-perikopes-os-adidoto-stin-krisi-/

"...Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως ήθελε να επιβάλλει έναν ειδικό φόρο στους πλούσιους για να πάρει όμως λίγο αργότερα πίσω αυτή του την εξαγγελία..."

Τουλάχιστον αυτός έχει μπόλικες επιχειρήσεις, κότερα και βίλες στο εξωτερικό. Ο δικός μας ο George ούτε δικό του ελικόπτερο δεν έχει για να την κάνει όταν έρθει η ώρα.