Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Endgame - Οι τελευταίες μέρες της Βαβυλώνας

Είναι απορίας άξιο πως οι ξένοι ανταποκριτές συνεχίζουν να κάνουν ρεπορτάζ για την Ελλάδα και την κατάσταση εδώ, χωρίς να σκάνε στα γέλια με τη γελοιότητα που ξεχειλίζει καθημερινά από τα τηλεπαράθυρα και τις εφημερίδες κατοχής. Και είναι να απορεί κανείς, πως δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος, να πεταχτεί επάνω την ώρα που μιλά ο υπουργός Οικονομικών (τυχαίο παράδειγμα...) και να του πει "...Τι είναι αυτά που λες σε καραγκιόζη θεατρίνε;..."

Μετά την ανακοίνωση της ψήφισης της φορο-κατάσχεσης μέσω ΔΕΗ, από 154 "ήρωες" συντρόφους εθνοσωτήρες εχθές στη Βουλή, μου ήρες στο μυαλό μια "λίστα δράσεων" που είχα διαβάσει κάποτε σε ένα βιβλίο-εγχειρίδιο Οικονομίας. Δεν πρόλαβα να το σκεφτώ, σήμερα το πρωί, και λίγο αργότερα επαληθεύτηκε: "Χέρι στις καταθέσεις, βάζει ο Βενιζέλος(;)" (28/9/2011): 

>> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7125:hand-in-deposits-puts-venizelos-?  

"...«Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο... 

...Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ)»..." 

Τα παραπάνω είναι από την έγγραφη ανακοίνωση του Benny. Οι τίτλοι, τα ακίνητα, κτλ, ήδη δηλώνονται στην Εφορία. Άρα, το νέο της υπόθεσης είναι οι καταθέσεις, η ίδια η αποταμίευση. 

Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν δεν έχουν σκοπό να φορο-κατασχέσουν τις αποταμιεύσεις, ας καταθέσουν στη Βουλή (ή καλύτερα στην τρόκα, που πιάνει τόπο), μια αντίστοιχη έγγραφη επιστολή δέσμευσης, σαν κι αυτή που ετοιμάζουν προς το Eurogroup και το ΔΝΤ σχετικά με την "τήρηση των δεσμεύσεων" του μνημονίου 2.0 της 21ης Ιουλίου του 2011 (μετά ξύλου, δακρυγόνων και μουσικής στο Σύνταγμα). 

Υπάρχουν λοιπόν ακριβώς τρία ακόμα πράγματα που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει: 

3. Φορο-κατάσχεση καταθέσεων (το μόνο που έχει απομείνει)
2. Βίαιη και άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτου, σπιτιού, κτλ). 
1. Στρατό στους δρόμους, κυρίως για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εφαρμογή του #2. 

Η παραπάνω "διαδικασία" είναι carbon-copy από το εγχειρίδιο εγκαθίδρυσης νεοφιλελεύθερων "δημοκρατιών" στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Ινδονησία, από το Β'ΠΠ μέχρι και σήμερα. Η χρήση του στρατού πλήττει βέβαια το image των "εθνοσωτήρων", αλλά στην ανάγκη είναι η τελευταία λύση. 

Το "παρά 3" που βρίσκεται ήδη μετά την ψήφιση της φορο-κατάσχεσης μέσω ΔΕΗ, από κάτι παλικάρια σαν το Βούρο, με τις παραπάνω δηλώσεις του Benny γίνεται "παρά 2,5" (και βγάλε). Σε όρους διαχείρισης κρίσης, αυτό σημαίνει δραστική "κλιμάκωση" (escalation) της αντιπαράθεσης με έναν ολόκληρο λαό. 

Μάλιστα, εκτός από τις πάγιες θέσεις-δηλώσεις Πάγκαλου για τανκς, διαφύλαξη της τάξης και τα σχετικά, ο Benny δήλωσε πρόσφατα (21/9): 

>> http://www.antinews.gr/2011/09/21/123360/
 
"...Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε με δημοκρατικό τρόπο ούτε με εκλογές... 
...Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο..." 

Επίσης, πριν λίγες μέρες οι Φινλανδοί, ναι αυτοί που μας ζητάνε εγγυήσεις σε ρευστό, λένε πλέον ανοικτά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας στο εσωτερικό λύνεται μόνο με μια στρατιωτική χούντα. Το σχόλιο έκανε ένας ακόμα ακροδεξιός πολιτικός της Β. Ευρώπης, όπως πολλές ακόμα ρατσιστικές φωνές που ακούγονται τελευταία εναντίον μας. 

Το σχόλιο έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε μετά το κράξιμο. Αλλά έσπευσε να "διευκρινίσει" ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσεις μη δημοφιλή μέτρα σε δημοκρατικές κοινωνίες. 

"Finnish MP Halla-aho calls for tanks in Greece" (14/9/2011): 

>> http://www.helsinkitimes.fi/htimes/domestic-news/politics/16646-finnish-mp-halla-aho-calls-for-tanks-in-greece-.html 

"...What Greece needs at this particular point in time is a military junta that would not have to worry about its popularity and could use tanks to enforce some order among strikers and rioters..." 

Το πλούσιο βιογραφικό του, για να δούμε ότι δεν είναι να τον παίρνουμε και στα σοβαρά: 

>> http://en.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho 

Η κυβέρνηση πάντως, όχι μόνο δεν έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση-διάβημα για το θέμα, αλλά αντίθετα συνεχίζει να "διαπραγματεύεται" τις εγγυήσεις σε ρευστό χρήμα που ζητάνε τα μπουμπούκια του Βορρά, μόνιμοι συνεργάτες όλων των ναζιστικών Γερμανικών δυνάμεων στον Α'ΠΠ και στον Β'ΠΠ. 

Άλλωστε, φαίνεται ότι η ιδέα της "αποφασιστικότητας", αντίθετα με το "πολιτικό κόστος" (απόλυτα σίγουρο πια), δεν αποτελεί μόνο θέμα φαμφαρολογίας του Πάγκαλου στο MEGA (28/9), αλλά προωθείται σταθερά από όλους, με πρώτο τον George, στην ατάκα της χρονιάς μπροστά στους εκστασιασμένους Γερμανούς βιομηχάνους εχθές (27/9/2011): 

"Many ask me, do you have their support? My first answer is: that is not my problem." 

Μετάφραση: Στα kohones μου τι θέλει ο Ελληνικός λαός. Εγώ θα κάνω αυτό που θέλω, δηλαδή αυτό που μου λένε τα κοράκια. Δεν διευκρίνισε βέβαια (δεν του το είχαν εξηγήσει στο γραπτό τι να πει) αν η αποφασιστικότητα αυτή είναι προς την αποδοχή της ήττας και της απόδρασης ή αν έχουν σκοπό να κατεβάσουν τίποτα Leopard και αντιαεροπορικά στο Σύνταγμα στην ψήφιση νομοσχεδίου για την επόμενη δόση (Δεκεμβρίου), όπως κάνουν όλοι σχεδόν οι σύντροφοι σοσιαλιστάδες της Ανατ. Μεσογείου (Λιβύη, Συρία, Αίγυπτος, Τυνησία). 

Δυστυχώς, τα "γουμάρια" (<= Ροντούλης) που βρίσκονται πάνω αυτή τη στιγμή δεν μπορούν καν να διαχειριστούν στοιχειωδώς μια συντεταγμένη κατρακύλα, όπως πασχίζουν απεγνωσμένα ΕΕ-ΔΝΤ να δώσουν τεχνητή ζωή ακόμα 4-5 μηνών στην κυβέρνηση-ρεντίκολο της Ευρώπης. Από το απευκταίο στο αναπόφευκτο, με 22 μήνες καθυστέρηση: 

"EU given six weeks to protect itself against 'inevitable Greek default'" (24/9/2011): 

>> http://www.guardian.co.uk/business/2011/sep/24/eu-six-weeks-greek-default  

"...G20 sources said that up to 50% was likely to be wiped from the face value of Greece's €350bn debt – but not until Europe had put into place a war chest to prevent the contagion spreading..." 

Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, σχετικά με το πάγιο αίτημα για διαγραφή του χρέους της Ελλάδας: Όταν μια χώρα διαγράφει το χρέος της όσο ακόμα έχει τον έλεγχο της οικονομίας της, αυτό μπορεί να την ωφελήσει μετά από 3-4 χρόνια βαθιάς ύφεσης. Αντίθετα, όταν σπαταλά δύο χρόνια δανειζόμενη σαν τρελή, υποθηκεύοντας τα πάντα, αυξάνοντας το εθνικό χρέος από το 120% στο 200% μέσα σε μια 5ετία (projection), καταστρέφοντας την οικονομία της και, επιπλέον, μεταφέροντας τα δάνεια εθνικού δικαίου σε Αγγλικό (πολύ πιο "επιθετικό"), τότε η χρεοκοπία ισοδυναμεί με παράδοση άνευ όρων στους τοκογλύφους. 

Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχει γίνει ποτέ κανένας έλεγχος της σύστασης όλου αυτού του χρέους (κουκούλωμα) και όταν ήδη επεξεργάζονται σενάρια νομίσματος ευκαιρίας στο εσωτερικό, δηλαδή "κατοχικής δραχμής", 100% ελεγχόμενη από την ΕΚΤ, που θα επιτρέψει το κόστος να περιοριστεί στο μέγιστο εντός συνόρων. 

Δεν ξέρουμε αν με τον όρο "war chest" οι κύκλοι των G20 εννοούν μόνο χρηματοπιστωτικά "εργαλεία" ή μήπως τα διεστραμμένα μυαλά σκέφτονται να χτίσουν γύρω από τα σύνορα της Ελλάδας κανένα πραγματικό φράχτη, σαν τις παπάρες του Παπουτσή στον Έβρο. Από αυτά τα ανδρείκελα, όλα είναι πιθανά. 

Το μόνο στοίχημα πλέον είναι ο χρόνος. Πόσο θα αντέξει η Ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα κατάσταση-ζόμπι, ώστε να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στις Ευρωπαϊκές τράπεζες θα "θωρακιστούν" επαρκώς. Αν πέσει νωρίτερα από το αναμενόμενο (αρκετά πιθανό πια), το στραπάτσο για Ελλάδα και την ΕΕ μπορεί να είναι τόσο δυνατό, με διαγραφή πάνω από 50% του χρέους μας, που να προκαλέσει μέχρι και διάλυση της Ευρωζώνης. Αν πάλι το στραπάτσο είναι πιο "ήπιο", μέχρι 50% διαγραφή max, τότε θα μας "κάνουν τη χάρη" να μείνουμε στην Ευρωζώνη και να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια σε ευρώ αντί σε δραχμές. 

Αλλά τώρα οι τροϊκανοί βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι βασίστηκαν σε λάθος ανθρώπους. Γιατί δεν αρκεί να είναι απόλυτα υποτελείς, πρέπει να έχουν κάποια στοιχειώδη διαχειριστική ικανότητα για τη μπίζνα του χρέους. Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιο πλέον ότι αν η κυβέρνηση αρνηθεί το αναπόφευκτο, ότι δηλαδή μέχρι Ιανουάριο-Φεβρουάριο (max) πρέπει να έχει ξεκουμπιστεί, τότε θα αρχίσουν άλλες διαδικασίες, που έχουμε να δούμε στην Ελλάδα 40 χρόνια. Και ο μοναδικός λόγος που έχει αυτό το περιθώριο, μηνών και όχι εβδομάδων, είναι γιατί ΕΕ, ΗΠΑ και ΔΝΤ θέλουν πάση θυσία, ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, να καταρτίσει τον επόμενο (και τελευταίο της) προϋπολογισμό, που θα δεσμεύει τη χώρα όχι μόνο για το 2012, ούτε μόνο για την περίοδο αποπληρωμών 2013-2014, αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον

Με το που θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα στείλουν φιλάκια και θα την κάνουν για εξωτικά νησιά. Συνταγή δοκιμασμένη, εφαρμόστηκε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, από ότι φαίνεται οδεύει και η Ιταλία προς κάτι τέτοιο, με "συναίνεση" των χρεοκοπημένων πολιτικών δυνάμεων, ψήφιση των πιο απαράδεκτων και δοσιλογικών νόμων άνευ όρων παράδοσης της οικονομίας της χώρας σε ΕΕ-ΔΝΤ, και αμέσως μετά εκλογές και απόδραση με περουκίνια και ελαφρές αποσκευές. Στην Ιρλανδία μάλιστα κάποιους γράπωσαν την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο και τώρα δικάζονται για παραβίαση των νόμων στο δικό τους bailout των τραπεζών (διαγραφή χρέους, αλλά από την ανάποδη). 

Στο μεταξύ, εχθές το βράδυ (27/9, ψήφιση νομοσχεδίου) το CNN έδειχνε και πάλι ΜΑΤ να ξυλοκοπούν αλύπητα διαδηλωτές πεσμένους κάτω. Οι λιγοστοί που συνεχίζουν να μαζεύονται στο Σύνταγμα, οι πιο θερμόαιμοι από τους εξοργισμένους μιας κοινωνίας που καταρρέει, δεν περιγράφονται καν ως γραφικοί. Απλά δεν αναφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ στα Ελληνικά ΜΜΕ, σαν να μην υπάρχουν. Προφανώς αν δεν έχουν αίμα, ανοιγμένα κεφάλια και φοβισμένα πρόσωπα, τα κανάλια προτιμούν να δείχνουν τουρκικά σήριαλ (όλα πλέον). 

Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να φύγουν με τον "κανονικό" τρόπο, θα δούμε "άλλα" πράγματα και εξελίξεις. Όχι πλέον απλώς ΜΑΤ με φυσούνες, ούτε απλώς άοπλους διαδηλωτές με μούντζες.

39 σχόλια:

Jaga είπε...

"Οικονομολόγοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή" (28/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/181649/oikonomologoi-miloun-gia-epistrofi-sti-drahmi-/

Jaga είπε...

"Ευκολότερη πλέον επιβολή κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ με διογκωμένα ελλείμματα" (28/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/world/article/181650/eukoloteri-pleon-epivoli-kuroseon-se-hores-tis-ee-me-diogomena-elleimmata/

"...Η μεταρρύθμιση αυτή, που έχει ονομαστεί «6 Pack», καθώς αφορά έξι νομοθετικά κείμενα, προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να γίνουν πράξη τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση χρέους στην Ελλάδα..."

Εντάξει, είπαμε οι Γερμανοί να περνάνε ότι νόμους θέλουν από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά αυτό πάει πολύ. Τι φταίμε εμείς αν είναι αλκοολικοί με τις μπύρες (συσκευασίας των 6);;;

Jaga είπε...

"La Tribune: «Εύρηκα» για την ελληνική περιουσία" (28/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/70952

"...Σε μυστικό γερμανικό σχέδιο με την ονομασία «Εύρηκα», το οποίο εκπονούν γερμανικοί οίκοι, αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα La Tribune. Στο δημοσίευμα γίνεται ουσιαστικά λόγος για σχέδιο εκχώρησης της ελληνικής περιουσίας μέσω της δημιουργίας ενός ειδικού χαρτοφυλακίου συμμετοχών..."

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη: έτσι ακριβώς ξεπουλήθηκε ολόκληρη η Ανατ. Γερμανία στη Δυτική, όταν έγινε η πτώση του τείχους το '93.

Η μόνη "λεπτομέρεια" που ξεχνούν να αναφέρουν είναι ότι η Ανατ. Γερμανία "εκκαθαρίστηκε" και στη συνέχεια διαλύθηκε εντελώς, έπαψε δηλαδή να υφίσταται ως κράτος, ενώ οι αντίστοιχες ΔΕΚΟ "πουλήθηκαν" σε αντίτιμα από 1/20 ως 1/100 της πραγματικής τους αξίας.

Jaga είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε:

«Στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ανάκληση της τελευταίας αύξησης (7,5%) στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η αύξηση των φόρων είναι η εύκολη επιλογή» (Γ. Παπανδρέου, ΚΤΕ Οικονομίας, Ιούνιος 2009).

«Η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σε περίοδο ύφεσης είναι καταστροφική για την οικονομία και εξοντωτική για την μέση ελληνική οικογένεια. Μόνη λύση η πράσινη ανάπτυξη» (Γ. Παπανδρέου, Ελευθεροτυπία, 26 Ιουνίου 2009).

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και από την κυβέρνηση συνολικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια» (Α. Λοβέρδος, Αύγουστος 2010).

«Δεν συζητώ πάγωμα μισθών. Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί. Το πώς θα το κάνουμε είναι δικό μας ζήτημα» (Γ. Παπανδρέου, Δεκέμβριος 2009).

Τα υπόλοιπα εδώ:

>> http://thezocalo.blogspot.com/2011/09/blog-post.html?showComment=1317119216408#c7883177726558400707

Δεν μπορεί και τότε να είχαν δίκιο και τώρα που κάνουν τα ακριβώς αντίθετα να λέμε μπράβο. Λίγο τσίπα πια.

Jaga είπε...

Χρήσιμες πληροφορίες για τη μαζική προσφυγή πολιτών κατά του "τέλους επιτηδεύματος:

>> http://www.forologoumenos.gr/permalink/9980.html

>> http://www.otyposnews.gr/archives/22525

>> http://www.otyposnews.gr/archives/22992

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο εν λόγω σύλλογος απαιτεί έξοδα ετήσιας εγγραφής, δικηγόρων και παραβόλου, συνολικά 41 ευρώ για ατομική επιχείρηση, για εκδίκαση μετά από 1-2 χρόνια. Επίσης προτείνει ανεπιφύλακτα την πληρωμή του τέλους τώρα, κάτι στο οποίο είναι αντίθετοι κάθετα πάρα πολλοί νομικοί, θεωρώντας ότι έτσι νομιμοποιείται κάτι που είναι καταφανέστατα παράνομο. Πάντως, οι παραπάνω σελίδες έχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Jaga είπε...

Ενημέρωση αργά απόψε, σχετικά με το νέο καθεστώς αποδείξεων:

"Δεν αλλάζει φέτος το σύστημα των αποδείξεων" (28/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/181680/den-allazei-fetos-to-sustima-ton-apodeixeon-/

"...Δε θα υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των αποδείξεων για φέτος...

...Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από του χρόνου θα εφαρμοστεί καθολικά για όλους τους φορολογούμενους η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δαπανών ενώ θα καταγράφονται και οι αποταμιεύσεις του έλληνα φορολογούμενου..."


Προς επιβεβαίωση του τελευταίου, πιο αναλυτικά:

"Βενιζέλος: Θα δηλώνονται και οι αποταμιεύσεις, εκτός του εισοδήματος" (28/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/181625/venizelos-tha-dilonodai-kai-oi-apotamieuseis-ektos-tou-eisodimatos/

Όχι μόνο θα έχουν πλήρη εικόνα των καταθέσεων, αλλά θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να επιβάλλουν ένα νέο "τέλος", αν και όταν το αποφασίσουν, καθώς όλες οι συναλλαγές πλέον θα είναι ηλεκτρονικές και θα συνδέονται με το τραπεζικό σύστημα.

Jaga είπε...

"Speculators Find Value in Lowly Greek Bonds" (29/9/2011):

>> http://www.ourbusinessnews.com/speculators-find-value-in-lowly-greek-bonds

"...Under the deal Greece struck in July with its banks as part of Europes rescue plan, a substantial portion of its existing bonds are scheduled to be swapped into new longer-term securities that could be valued at more than 70 cents to the euro. If the deal closes in late October — assuming the latest bailout system is ratified by the parliaments of the 17 European Union countries that use the euro — those who bought the bonds recently at distressed prices might in some cases come close to doubling their money.

But what is good for hedge funds is not necessarily good for Greece.

“Everyone knows this was a good deal for the banks,” said Otmar Issing, a top German economist who served on the executive board of the European Central Bank. “It will not help Greece at all.”..."

Jaga είπε...

Σήμερα ο Benny βγήκε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και είπε, βρε κουτάααα, με πιστέψατε για τις αποδείξεις; Πλάκα έκανα. Δεν θα ισχύσει για φέτος:

"Ή θα τα ξοδεύεις ή θα τα καταθέτεις" (29/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313718

"...Το δρόμο για πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την έναρξη του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες και τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ανοίγει τώρα η κυβέρνηση...

...Μπρος-πίσω με τις αποδείξεις. Μέσα σε 24 ώρες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης άλλαξε τέσσερις φορές άποψη, για να καταλήξει στο ότι φέτος δεν αλλάζει τίποτα και θα ζητείται το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις και μέχρι 15.000 ευρώ..."

Jaga είπε...

Στήνεται κανονικά το σκηνικό για επίσημη φορολόγηση των καταθέσεων, που ακόμα δεν ανακοινώνεται για να μη γίνει πάλι bank run από πανικόβλητους μεγαλοκαταθέτες και δυσαρεστημένους μεγαλοκαταθέτες (αυτοί θα τσουβαλιάσουν και τα τελευταία υπολείμματα και θα τα στείλω στο εξωτερικό).

Σήμερα ένας τυπάκος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ εξηγούσε ότι "...η φορολόγηση καταθέσεων δεν είναι και τόσο παράλογη". Το ίδιο πάνω-κάτω είπε πλαγίως και ο εκπρόσωπος των εφοριακών (νομίζω;) στο πρωινάδικο του ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι με την πλήρη καταγραφή των καταθέσεων θα είναι πιο εύκολη η διασταύρωση στοιχείων. "Έτσι κι αλλιώς...", είπε, "...αν το ΣΔΟΕ λάβει εντολή να ελέγξει τις καταθέσεις κάποιου (δηλαδή με το υπάρχον καθεστώς) και διαπιστώσει υπερβολικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, τότε αυτά θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται με υπερβολικά υψηλά ποσά..."

Καταλάβατε τώρα τι εννοεί ο Benny με τη "διαφάνεια" στις καταθέσεις; Καταθέσεις στο εξής μόνο σε είδος, σε θυρίδες, και όχι σε μετρητά. Ας πούμε 5-6 κιλά φακές στη θυρίδα, κάνα μπιτόνι λάδι, τέτοια πράγματα.

Jaga είπε...

"Επικρίσεις του Π. Στάινμπρουκ στην πολιτική Μέρκελ για το EFSF" (29/9/2011):

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112205345

"...Ο Στάινμπρουκ συνέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα με τη φορολογία στη Γερμανία την δεκαετία του 1930 που οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας από τους Ναζί, λέγοντας: «Αυτή η δίαιτα θα οδηγήσει τον ασθενή στο φορείο, δεν θα του επιτρέψει να ξανασταθεί στα πόδια του»..."

Άρα το εξωτικό ΛΑΟΣ έχει ακόμα ελπίδες. Μόλις ο κόσμος τα πάρει εντελώς στο κρανίο και βγει στους δρόμους με τα τσεκούρια, τα παλικάρια του Καράτζα-Ferries θα είναι εκεί να τους κατευθύνουν: "...Αυτός φταίει, το αλλοδαπό κομμούνι..."

Jaga είπε...

"Χέρι στους μισθούς των οφειλετών βάζει η εφορία" (29/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313929

"...Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του δημοσίου προχωρά η εφορία με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξηπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται από την φορολογική νομοθεσία..."


"Η Γ.Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ - «Οι τράπεζες απαγορεύεται να σηκώνουν από λογαριασμούς οφειλετών»" (29/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313752

"...Χέρι στους μισθοδοτικούς λογαριασμούς και τις συντάξεις πελατών τους, που καθυστερούν να πληρώνουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, φέρονται να απλώνουν συστηματικά 4 συγκεκριμένες τράπεζες, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή..."

Jaga είπε...

"4 Νοεμβρίου η «μητέρα των δικών» για κεφαλικό φόρο, τέλος επιτηδεύματος" (29/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313736

"...Στις 4 Νοεμβρίου θα δοθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η μεγάλη δικαστική μάχη για τη συνταγματικότητα ή μη των κυβερνητικών φοροεισπρακτικών μέτρων..."

Jaga είπε...

"Λ. Αυγενάκης: Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού" (29/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/181738/l-augenakis-kuvernisi-ethnikis-sotirias-i-ekloges-meta-tin-psifisi-tou-proupologismou/

"...Με επιστολή του σε όλους τους βουλευτές ο κ. Αυγενάκης προσθέτει ότι αν δεν επιτευχθεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, οι βουλευτές να προτείνουν προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και αν ούτε αυτό επιτευχθεί, τότε να δεσμευτεί μια ευρεία διακομματική ομάδα βουλευτών να δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άμεση προκήρυξη εκλογών..."

Αυγενάκη πες αλεύρι...

Στην Ιρλανδία που έγινε αυτό, αρκετοί από τους βουλευτές και υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης "εθνοσωτήρων" είναι τώρα με βραχιολάκια και περιμένουν δίκη.

Άντε, και στα δικά σας.

Jaga είπε...

"Αυξάνεται το κύμα καταλήψεων" (29/9/2011):

>> http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100014_29/09/2011_457663

Εχθές στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο υπότιτλος του θέματος για τις καταλήψεις στα σχολεία έγραψε: "Υποκινούμενες οι καταλήψεις - Και εξωσχολικοί..."

Τα σέβη μου εκεί στο Φάληρο, βγάζετε άξια το παντεσπάνι σας σε περίοδο κατοχής.

Jaga είπε...

"1991 - Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ είναι στο δρόμο"

>> http://ellinofreneia.net/video.php?id=918

Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, καραφλός, με το τσιγκελωτό μουστάκι;

Μα είναι ο δικός μας, ο George! Κάνει καθιστική διαμαρτυρία-κατάληψη στο δρόμο!

Ε καλά, θα πει κάποιος. Τότε είχαμε Μητσοτάκουλα. Οι καταλήψεις ήταν σοσιαλιστικές. Σήμερα είναι αντι-πατριωτικές!

Jaga είπε...

"ΣΔΟΕ: Οι τράπεζες καθυστερούν το άνοιγμα λογαριασμών" (26/9/2011):

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112181172

"...Ευθύνες στις τράπεζες για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος επιρρίπτει ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκας...

...«Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις τράπεζες», τόνισε ο κ. Λέκκας, διευκρινίζοντας ότι «ανταποκρίνονται στα αιτήματα πάρα πολύ αργά και μπορεί να κάνουν πέντε, οκτώ, δέκα μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο για να μας απαντήσουν»..."


Εδώ υπάρχουν δύο ειδήσεις. Η μία είναι φυσικά η "απροθυμία" των τραπεζών να καρφώσουν τους μαύρους λογαριασμούς των καλύτερων πελατών τους. Η δεύτερη είναι ότι αυτές οι δηλώσεις βγαίνουν στην επιφάνεια ακριβώς όταν το ΥΠΟΙΚ "σκέφτεται ανοικτά πλέον την καταγραφή και φορολόγηση όλων των μικροκαταθέσεων.

Ο Λέκκας έχει αποδειχθεί εξαιρετικός επαγγελματίας και πάρα πολύ αποτελεσματικός, αλλά δυστυχώς σε κάποια πράγματα "έχει δεμένα χέρια", όπως έχει πει σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια ακόμα ένδειξη ως προς τις "σκέψεις" του μικρού Benito να βάλει χέρι στο πουγκί της κάθε οικογένειας. Και δεν το κρύβουν καθόλου.

Jaga είπε...

"«Σκάλωσαν» οι αποφάσεις για την εφεδρεία" (29/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=313991

"...Νομικά κωλύματα στο σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία διαπίστωσε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου, μεταθέτοντας τις τελικές αποφάσεις για την Κυριακή..."

Μετά το πρώτο συνταγματικό "σκάλωμα" με το θέμα των αποδείξεων και την υποχρεωτική (επί ποσοστού εσόδων) κατανάλωση χρήματος, ήρθε και η δεύτερη, για την εργασιακή εφεδρεία.

Που ξέρεις, μπορεί μέχρι την Κυριακή να έχουμε αλλάξει Σύνταγμα και να λυθεί το πρόβλημα της κυβέρνησης.

Jaga είπε...

"Οι κερδοσκόποι κερδίζουν διπλά από τα ελληνικά ομόλογα" (29/9/2011):

>> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=422464&h1=true

Δεν είναι και άσχημα 100% απόδοση επένδυσης μέσα σε 1-2 χρόνια. Αρκεί να μπορείς να "δημιουργήσεις" τις κατάλληλες συνθήκες.

Κατά τα άλλα, οι δικοί μας ακόμα σκίζονται ότι θα αποπληρώσουν τα-πάντα-όλα και δεν θα αφήσουν τους κατόχους CDS να κερδοσκοπήσουν με τη χρεοκοπία μας. Αλλά τι περιμένεις από άνθρωπό του "δεν έχει δει ποτέ CDS" (George, συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ).

Παρατήρηση:

Το ΒΗΜΑ μήπως αρχίζει να τα γυρνάει και αυτό α-λα-MEGA, τώρα που πάει για λουκέτο; Σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ έκαναν γνωστό ότι τους ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάνε και αυτοί για "εφεδρεία".

>> http://etovima.posterous.com/-2992011-54285

Jaga είπε...

"Ο Βεργίτσης παραιτήθηκε! Τον "έφαγε" το e-mail!" (29/9/2011):

>> http://www.madata.gr/epikairotita/politics/137255.html

>> http://www.streetpress.gr/viewarticle2.asp?a=3717

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=95789&catID=14

Όχι μόνο είναι εντελώς γελοίο το θέμα με την "απαλλαγή μέσω SMS" για το τέλος ακινήτων, που από μόνο του μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά και τα όσα επακολούθησαν με το τζίνι σύμβουλο του Benito μοιάζουν πλέον με μαυρόασπρη κωμωδία Χοντρός-Λιγνός.

Υπόψη ότι ο συγκεκριμένος υπερ-πολίτιμος σύμβουλος του Benito μετακινήθηκε μαζί του από το υπουργείο Άμυνας, παρά την τεράστια γκάφα που είχε κάνει και εκεί πολύ πρόσφατα.

Τελικά ίσως πρέπει να τους δικαιολογήσουμε, για τη γνώμη που έχουν σχηματίσει για τους δημόσιους υπαλλήλους γενικά. Με τέτοιους ΣΤΟΚΟΥΣ (δικής τους επιλογής!) που συναναστρέφονται κάθε μέρα όλη μέρα, πως να μην θέλουν να τους απολύσουν όλους;

Για το αρχείο, ορίστε και το επίσημο δελτίο που κυκλοφόρησε στους δημοσιογράφους (pdf):

>> http://www.madata.gr/files.php?force&file=deltiooo_476689340.pdf

Jaga είπε...

"Έρανος στη Ρόδο για τον Πάγκαλο" (olympia.gr, 29/9/2011):

>> http://tinyurl.com/668uzjg

"...Έρανο ξεκίνησαν Ροδίτες στο χώρο της λαϊκής αγοράς για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, που δεν είναι σε θέση να πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που ψήφισε ο ίδιος στη βουλή..."

Jaga είπε...

"Σχέδιο «Εύρηκα» για τη σωτηρία της Ελλάδας" (28/9/2011):

>> http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4660611

>> http://www.antinews.gr/2011/09/29/124747/

"...Γερμανικό σχέδιο έξι σημείων που θα έλυνε το πρόβλημα υπερχρέωσης της Ελλάδας χωρίς να προκαλέσει τη χρεοκοπία της χώρας και το οποίο περιλαμβάνει την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου από εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο, παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα La Tribune...

...Το σχέδιο αυτό, με την ονομασία «Εύρηκα» καταρτίστηκε από συμβούλους της κυβέρνησης της Άγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτιγκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Roland Berger...

...Το όργανο αυτό θα αναλάβει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το 2025. Τα 125 δισ. ευρώ που θα «απελευθερωθούν» με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιηθούν
από την Ελλάδα για την εξαγορά των υποχρεώσεών της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το άμεσο αποτέλεσμα θα ήταν να μειωθεί το χρέος στο 88% του ΑΕΠ, από 145% που είναι σήμερα. Ταυτόχρονα, η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος θα πέσει στο μηδέν και τα επιτόκια του ελληνικού χρέους θα μειωθούν κατά 50%, επιτρέποντας στην Αθήνα
να επιστρέψει στις αγορές..."


Με απλά λόγια: Γερμανοί οικονομολόγοι, ιδιωτικών εταιριών, προτείνουν τη δημιουργία ιδιωτικής εταιρίας εκποίησης, με έδρα στο εξωτερικό και πιθανότατα με βάση το Αγγλικό δίκαιο (πολύ επιθετικής "κατάσχεσης"), για την εκποίηση κάθε λόγγου, ποταμιού, δέντρου, τετράποδου ή δίποδου τυχαίνει να βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα.

Το μοντέλο αυτό είναι ακριβώς αυτό που επέβαλλε η Δυτική Γερμανία στην Ανατολική μετά την πτώση του τείχους. Λογικό οι Γερμανοί επιχειρηματίες να ξεφωνίζουν από χαρά στην ομιλία του George πριν λίγες μέρες στα χωράφια τους.

Το αφεντικό (μας) τρελάθηκε και ξεπουλάει. 'Η μάλλον δεν ξεπουλάει, ΧΑΡΙΖΕΙ. Πάρε κόσμε!

Jaga είπε...

"Πρώην ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Κακώς επέλεξε αυτό το δρόμο η Ελλάδα" (29/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/70999

"...«Καλή τύχη με τη χώρας σας», ευχήθηκε ο Μαρτίν Λουστό λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες. Το 2008 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, μιας χώρας που πριν από 10 χρόνια μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τη σημερινή Ελλάδα. Το μήνυμα που διατύπωσε μέσω του tvxs.gr είναι κατηγορηματικό: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής. Κοστίζει πολύ»..."

Jaga είπε...

"Μηνυτήρια αναφορά από ΔΣΑ για ΕΛΣΤΑΤ" (marketbeast.gr, 30/9/2011):

>> http://tinyurl.com/5te2psx

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη διαγραφή του Πάγκαλου και τις προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των έκτακτων φορο-χαρατσιών, συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Τώρα βέβαια δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα από τον Τέντε, ο οποίος εχθές έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται πάραυτα όσοι εξωσχολικοί πιαστούν στα πράσα να "κάνουν ζημιές" στις καταλήψεις. Σωστό δε λέω, αλλά αυτό είναι η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότητα της χώρας αυτή τη στιγμή; Δεν τον απασχολεί τίποτα άλλο;

Jaga είπε...

Mossialos speaking:

"«Δε θα γίνει αναδρομικός έλεγχος καταθέσεων»" (marketbeast.gr, 30/9/2011):

>> http://tinyurl.com/6ej9ueb

"...«Η τεκμηρίωση αφορά το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται και το οποίο πρέπει να τεκμηριώνεται. Το εισόδημα που αποταμιεύεται, πρέπει επίσης να δηλώνεται π.χ. καταθέσεις και τίτλοι», εξήγησε..."

Καλά, σε πιστέψαμε. Δηλαδή φακελώνετε τους πάντες έτσι για πλάκα. Και όταν έρθει η ώρα, θα πείτε πάλι ότι απλά "επεκτείνετε την ισχύουσα νομοθεσία" για τον έλεγχο μαύρου χρήματος.

Jaga είπε...

Για το αρχείο, ορίστε και η επίσημη ανακοίνωση (απίστευτο...) του υπουργείου για το σχέδιο φοροαπαλλαγής μέσω SMS:

>> http://www.digitallife.gr/steile-sms-sto-ypourgeio-oikonomikwn/

"...«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα καταβάλει την πρώτη δόση και με την ίδια διαδικασία μπορεί να στείλει εκπρόθεσμα sms μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Επίσης, sms θα στείλουν οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες πριν την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ, οι οποίοι και απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους για το ιδιοκατοικούμενο ακίνητό τους»..."


Γιατί δεν βάλανε το Μόσιαλο να το διαβάσει, να το κάνουν stand-up comedy, να κόψουν και κανένα εισιτήριο; Να κάνουν και καλό στα ταμεία του κράτους.

Jaga είπε...

Καμαρώστε τι συζητά το καραφλό παλικάρι με το πατημένο στρούντελ στην καγκελαρία:

"Εξόφληση το 22ο αιώνα: Εξετάζουν την έκδοση ελληνικού ομολόγου διάρκειας... 100 ετών" (in.gr, 30/9/2011):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231130990

"...Μία από τις επιλογές που εξετάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αναδιάταξης του χρέους φέρεται να είναι και η έκδοση ομολόγου διάρκειας... 100 ετών, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα φέρεται να δήλωσε στο Reuters στέλεχος τράπεζας που συμβουλεύει το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η συγκεκριμένη πηγή, η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε έκδοση 100ετούς ομολόγου στο Μεξικό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εκτιμάται ότι αυτό το σενάριο μπορεί να έχει βάση.

Μεταξύ των τραπεζών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η HSBC, παράλληλα με την Lazard..."

Διαβάζοντας το παραπάνω στο in.gr θα έλεγε κανείς ότι είναι μούφα, καθώς ως γνωστό στο ΔΟΛ αντί για δημοσιογράφους κρατάνε μόνο τους θυρωρούς και τις καθαρίστριες, οι δημοσιογράφοι μπαίνουν σε "εφεδρεία" κατά τα πρότυπα του δημοσίου.

Αλλά το δημοσίευμα του Reuters όντως υπάρχει:

"UPDATE 1-Greece adds century bond to debt options-source" (30/9/2011):

>> http://www.reuters.com/article/2011/09/30/greece-century-bonds-idUSL3E7KU0E920110930

Τώρα (14:10') το αναφέρει και το MEGA (φυσικά) με κάθε σοβαρότητα.

Να σημειωθεί ότι η BNP Baribas μόλις που γλίτωσε το κανόνι (σώθηκε με το αντίστοιχο bailout την τελευταία στιγμή), ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι έχει τόσα πολλά "μαύρα" στα ταμεία της που δύσκολα τη βγάζει τη δεκαετία.

Για τη Lazard δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα, ήδη κάποιοι δικηγόροι μαζεύουν υλικό δικογραφίας για τα ειδικά δικαστήρια που θα ακολουθήσουν (ο Antonis έχει υποσχεθεί εξεταστική, έτσι δεν είναι;...)

Μια άτυπη αρχή στις επενδύσεις λέει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί "πραγματική" καμία επένδυση πέρα από το μέσο αναμενόμενο όριο ηλικίας του επενδυτή. Δηλαδή, γιατί κάποιος να δεσμεύσει τα χρήματά του αν δεν πρόκειται ποτέ να προλάβει να τα εισπράξει;

Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό, αν πρόκειται για οικογενειακή επένδυση ή κληρονομιά. Οπότε οι σύντροφοι προφανώς εννοούν αυτό, το θεωρούν σίγουρο δηλαδή ότι μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ εννοείται) θα έχει να εισπράξει από τους σημερινούς προγόνους της.

Μια και ανοίξανε τη συζήτηση, γιατί δεν το κάνουν ομόλογο 3 ή 4 αιώνων; Να έχει να λάβει η ομοσπονδιακή γαλαξιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Milky Way; Καλή επένδυση ακούγεται, αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε σε καλό "οικοπεδάκι". Θα αποκτήσει πολύ μεγάλη αξία όταν έρθουν σε επαφή με τους Κλίγκον και τους Cylons.

Jaga είπε...

Το MEGA αναφέρει ότι ο Μπεγλίτης επιμένει στην απόφασή του να καθιερώσει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας του υπουργείου με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθείας, παρακάμπτοντας την ηγεσία και την κανονική ιεραρχία στο στράτευμα.

Η πατέντα αυτή είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, τουλάχιστον για δημοκρατικές χώρες, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες δικτατορίες της κεντρικής Αφρικής και της Νότιας Ασίας.

Από την άλλη, μπορεί ο Μπεγλίτης να έχει στο μυαλό του κάτι σαν Facebook του στρατεύματος. Να κάνει ας πούμε κάποιος διοικητής "friend" τον υπουργό και να του λέει τα παράπονά του για τον αρχηγό του Σώματος, που δεν του στέλνει καλούς αγγαρειομάχους.

Jaga είπε...

"Aντίδραση Δ.Σ.Α για την επίσκεψη Τρόικας στην Ευελπίδων" (30/9/2011):

>> http://www.madata.gr/epikairotita/social/137529.html

"...Η σημερινή εξέλιξη δεν μπορεί παρά να φέρνει στο μυαλό του κάθε πολίτη το μετεπαναστατικό παρελθόν της Ελλάδας και την εγκατάσταση από τις τότε μεγάλες δυνάμεις του Βαυαρού νομομαθούς Μάουρερ ως μέλους της Αντιβασιλείας, επιφορτισμένου με την οργάνωση της Δικαιοσύνης, προσώπου που έφτασε να υπογράψει - με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο - τη διαταγή σύλληψης του Κολοκοτρώνη..."

Εύγε και πάλι στο ΔΣΑ, συνεχίζει να τα χώνει χωρίς περιστολές στα τσουτσέκια που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Jaga είπε...

"Έρχεται για επενδύσεις το Κατάρ" (1/10/2011):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/erxetai-gia-ependyseis-katar

"...Επενδυτική συμφωνία με το Κατάρ υπογράφει σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο μαξίμου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπίρ Αλ Θανί..."

Μα πόσοι Καταριανοί θα έρθουν πια; Ο Χαρούλης (Παμπούκης) κόντεψε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι από Γλυφάδα και κάτω θα κυκλοφορούμε με λευκές κελεμπίες.

Τουλάχιστον πείτε τους όταν έρθουν στο Ελλάντα να διαλέξουν πιο μικρά ονόματα, γιατί εμείς εδώ όλους "αφέντη" θα τους λέμε.

Jaga είπε...

"Σε τηλεοπτικούς σταθμούς έφτασε το sms για τα ακίνητα" (1/10/2011):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/se-tileoptikoys-stathmoys-eftase-sms-gia-ta-akinita

"...Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" Το γεγονός ότι δεν δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα προς τους φορολογούμενους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία τους στο SMS, σε συνδυασμό με το ότι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί χρησιμοποιούν τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για την λήψη μηνυμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες αριθμός μηνυμάτων να καταλήξουν στα… κανάλια..."

Έλα, πείτε την αλήθεια. Πλάκα μας κάνετε εσείς εκεί πάνω έτσι;

Το έχετε ρίξει στην κωμωδία για να μην αρχίσουν να βουτάνε οι απελπισμένοι από τα παράθυρα (και οι υπόλοιποι να σας βουτάνε από το σβέρκο).

Jaga είπε...

"Spiegel: 'Οι Έλληνες αν θέλουν μας παίρνουν και τα σώβρακα'" (1/10/2011):

>> http://tvxs.gr/news/apopseis/spiegel-oi-ellines-theloyn-mas-pairnoyn-kai-ta-sobraka

"...Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ είναι πολύ επικίνδυνες. Ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις...

...Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση τους γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα.

Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς. .."


Τι έγινε ρε παιδιά; Έχουμε εμείς εγχώρια ΜΜΕ; 'Η να μάθουμε Γερμανικά να ενημερωνόμαστε από τους "φίλους μας του Γερμανούς";

Jaga είπε...

"600 εκατ. πετροδόλαρα του Κατάρ στα χρυσωρυχεία Χαλκιδικής" (1/10/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=314714

"...Στο πλαίσιο της συμφωνίας η εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ θα επενδύσει 600 εκατ. δολάρια στη νέα της επιχειρηματική δραστηριότητα. Η "Ευρωπαϊκά Χρυσωρυχεία" έλαβε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού άδεια από το ελληνικό Δημόσιο για την πραγματοποίηση εξορύξεων στη Χαλκιδική, που όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters καθιστά την εταιρεία ως τη μεγαλύτερη παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη..."

Δεν καταλάβαμε, γιατί αν η Χαλκιδική έχει τόσο χρυσό προς εξόρυξη, να πρέπει να έρθει κάποιος εμίρης να ξεκινήσει το προτζεκτάκι.

Πάντως πριν οι ντόπιοι εκεί αρχίσουν να χοροπηδάνε από τη χαρά τους που θα κολυμπάνε στο χρυσάφι, ας δούνε πρώτα αυτό:

"Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ" (Εμπόλεμη Ζώνη, 30/06/2009):

>> http://www.megatv.com/warzone/pages.asp?catid=15378&subid=2&pubid=2562735

Jaga είπε...

"Ευ.Βενιζέλος: "'Ας ταπεινωθώ, αρκεί να ωφεληθεί η χώρα'" (02/10/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/71378

"...«Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία ενώ θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις ήπιες, φιλικές για τον πολίτη, με λιγότερους φόρους, με περισσότερες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, με μεγαλύτερες παροχές, δεν το κάνει γιατί αυτό ικανοποιεί τι; Την ιδεοληψία της ή την υποχρέωσή της να υπηρετήσει το διεθνές κεφάλαιο ή την τρόικα;»..."

Ως καλός νομομαθής, ο Benito επιστρατεύει κάθε εργαλείο που ξέρει για να σώσει ότι μπορεί. Το συγκεκριμένο, στη δικηγορική λέγεται "προληπτική διάψευση επιχειρήματος" (preemptive argument refutation). Δηλαδή το λέει πρώτος αυτός ως "απίστευτο", ώστε όποιος του το πει ξεκάθαρα στα μούτρα να του πει "ορίστε, σας τα 'λεγα".

"...«προσωπικά οφείλω να αποδεχθώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα μου»..."

...Και αυτό λέγεται διαστρέβλωση γεγονότος, με διαχωρισμό προσώπων και ευθυνών. Εδώ και μήνες ακούμε ότι η κυβέρνηση έχει τη "συναίνεση" του λαού, παρόλο που εκλέχθηκε για να κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Και τώρα, οι νόμιμοι εκπρόσωποι του ίδιοι λαού, λένε ότι πράγματι ανέχονται να ταπεινώνονται από τοκογλύφους, ξεχνώντας ότι στο πρόσωπό τους εξ' ορισμού ταπεινώνονται όλοι όσοι εκπροσωπούνται από δαύτους (καλώς ή κακώς).

Με λίγα λόγια ο Benito χτίζει επιχειρήματα αποποίησης ευθύνης, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της κρίσης και η ώρα της διαδοχής στο κόμμα (έτσι νομίζει), θα βγει και θα πει ότι όχι μόνο δεν πρόδωσε τη χώρα και το λαό αλλά θυσιάστηκε κιόλας.

Σε όλους πλέον είναι σαφές ένα πράγμα: το μεγαλύτερο λάθος αυτού του τσίρκου που κυβερνά εδώ και δύο χρόνια είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο, αλλά το ποσοστό αυτό σιγά-σιγά περιορίζεται στο απολύτως ελάχιστο, αυτό της κλειστής προσωπικής τους κομματικής αυλής.

Jaga είπε...

"Για λογοκρισία κατηγορεί 'Τα Νέα' ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου." (2/10/2011):

>> http://tvxs.gr/news/internet-mme/gia-logokrisia-katigorei-ta-nea-o-skitsografos-tasos-anastasioy

"...Για λογοκρισία κατηγορεί τα Νέα ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου, επί σειρά ετών συνεργάτης της εφημερίδας. Σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, ο σκιτσογράφος αναφέρει πως απολύθηκε από τον διευθυντή του εντύπου για λόγους πολιτικούς, καθώς τα σκίτσα του είχαν αντιπολιτευτική διάθεση. Ζητά την επαναφορά του στη θέση του και να τερματιστεί το καθεστώς δημοσιογραφικής του φίμωσης, όπως αναφέρει..."

Δηλαδή τι νομίζατε κ. Αναστασίου; Ότι τόσο καιρό δουλεύατε σε εφημερίδα; Η απόλυσή σας δεν είναι λογοκρισία, είναι πολιτική εκκαθάριση (πιο μόνιμη και πιο καθολική).

Jaga είπε...

"Επιχείρηση 'Κατάληψη της Wall Street'. Πεντακόσιες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη" (2/10/2011):

>> http://tvxs.gr/news/kosmos/epixeirisi-katalipsi-tis-wall-street-pentakosies-syllipseis-sti-nea-yorki

"...Σε περισσότερες από 500 συλλήψεις “Αγανακτισμένων” προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαμαρτυρίας πολιτών ενάντια στην οικονομική κρίση. Οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους εμπόδιζαν την κυκλοφορία στη γέφυρα του Μπρούκλιν και οι αρχές τους συνέλαβαν για παρακώλυση συγκοινωνιών χωρίς άδεια..."

Ο ΣΥΡΙΖΑ παντού. Και οι Παπουτσήδες επίσης.

Jaga είπε...

"To Top 20 των δύο χρόνων του ΠΑΣΟΚ...." (2/10/2011):

>> http://pamelouketo.blogspot.com/2011/10/to-top-20.html#ixzz1ZdlSCSVT

---

1. Λοβέρδος: Δεν υπάρχει σάλιο

2. Παπανδρέου: Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

3. Παπανδρέου: Να βάλουμε πλάτη

4. Παπανδρέου: Θα βάλουμε το πιστόλι στο τραπέζι

5. Πάγκαλος: Μαζί τα φάγαμε

6. Παπακωνσταντίνου: Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού

7. Παπανδρέου: Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είμαστε στην εντατική

8. Παπανδρέου: Θα μας πάρουν με τις πέτρες, αν δεν αλλάξουμε

9. Παπανδρέου: Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα

10. Δαμανάκη: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή

11. Θ. Πάγκαλος: Κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι

12. Πάγκαλος: Δεν έχω να να πληρώσω την έκτακτη εισφορά. Ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος

13. Πάγκαλος: Τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές βλακείες

14. Βενιζέλος: Η λέξη "επιλεκτική χρεοκοπία" τρομάζει χωρίς λόγο

15. Βενιζέλος: Θετική εντύπωση έχουν δημιουργήσει οι σκληρές αποφάσεις που λάβαμε

16. Βενιζέλος: Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000

17. Μαντέλης: Θα πάρω κι άλλους μαζί μου

18. Ευθυμίου: «Απειλεί ο νεκρός ότι θα πάρει μαζί του κι άλλους πεθαμένους».

19. Ξυνίδης: Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ θυμό, λοιδωρία, γιαούρτωμα

20. Ρέππας: Τζιτζιφιόγκοι του υπουργείου Οικονομικών διαρρέουν ανακρίβειες,

PLUS

21. Παπανδρέου: Στις κάλτσες

22. Παπανδρέου: Πρέπει να είμαστε αξιόπουστοι

Jaga είπε...

Σε ώρα ΠΑΣΟΚ και πάλι (μετά τα μεσάνυχτα) οι ανακοινώσεις για τα δύο πιο σημαντικά πράγματα των ημερών:

1. Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο το "σχέδιο" της εργασιακής "εφεδρείας" για 25.000 τουλάχιστον δημόσιους υπαλλήλους (τουλάχιστον). Άμεσο αποτέλεσμα: το 60% του μισθού που απομένει θα υπολογιστεί με βάση το νέο μειωμένο μισθολόγιο, δηλαδή μιλάμε για τελικό μισθό "εφεδρείας" κάτω από το 40% αυτού που έχουν σήμερα. Ομολόγησαν δε ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση στην Ιστορία που εγκρίνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρά το ότι εδώ και ημέρες έχουν βαλθεί να στολίζουν το μέτρο με λέξεις όπως "αναστολή εργασίας", "κατάσταση προ-συνταξιοδότησης" και άλλα τέτοια.

2. Εγκρίθηκε επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, όπου φαίνεται πια πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι το έλλειμμα έχει φτάσει στο 8,6% και μάλιστα αφού "σουλουπωθεί" από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που ακόμα βρίσκεται σε λειτουργία one-man-show. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι σε ένα χρόνο και κάτι, ξεκινώντας δηλαδή το 2013, θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά χωρίς να υπολογίζονται οι αποπληρωμές δανείων. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και αντίφαση της ίδιας της κυβέρνησης, αφού μέχρι και το 2009 (στο τεχνητό φούσκωμα δηλαδή) υπολόγιζε στα ελλείμματα και τα δάνεια, όπως είναι το φυσιολογικό. Με λίγα λόγια, θα πάψουν πλέον να λένε πόσο πληρώνουμε για τα δάνεια των τοκογλύφων και θα παρουσιάζουν "ανάπτυξη" της οικονομίας, όπως τα εκσυγχρονιστήρια της εποχής Σημίτη (που ακόμα δίνει οδηγίες μέσω των εφημερίδων).

Άντε να δούμε τώρα τα παλικάρια του κόμματος, τους πράσινους συντρόφους που στην ψήφιση της φορο-κατάσχεσης μέσω ΔΕΗ τράβηξαν την "κόκκινη γραμμή¨και είπαν ως εδώ, τελευταία ευκαιρία.

Αγωνιούμε να ακούσουμε πάλι ότι το καζάνι στην κοινοβουλευτική ομάδα "βράζει" (σαν ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ),

Jaga είπε...

"Ύφεση 2,5%, ανεργία 16,4% και μέτρα ύψους 7 δισ." (3/10/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/71508

"...Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,5% την επόμενη χρονιά, έναντι 5,5% το 2011, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και έρχεται συνοδία μέτρων 7δις ευρώ. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να φτάσει στα 356,5 δισ. ή 161,8% του ΑΕΠ φέτος και να αυξηθεί περαιτέρω στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 371,9 δισ. ευρώ το 2012. Παράλληλα το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αγγίξει το 15,2% φέτος και στο 16,4% το 2012, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί σημαντικά το 2012. Τέλος, η οικονομία εκτιμάται ότι θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2013..."

Jaga είπε...

"WSJ: Τα νέα μέτρα τροχοπέδη στην ανάπτυξη" (3/10/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/71514

"...Τα πρόσθετα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη της χώρας, σημειώνει η Wall Street Journal..."