Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνδρομο Πάγκαλου: Λοβέρδος speaking...

Κανονικά θα έλεγα πως δεν αξίζει τον κόπο, αλλά επειδή βλέπω ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Λοβέρδου δημοσιεύονται σήμερα στα "έγκριτα ΜΜΕ" χωρίς το παραμικρό σχόλιο, θα πρέπει τουλάχιστον στα blogs να λέμε μερικά πράγματα με το όνομά τους.

"Λοβέρδος: Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα" (enet.gr, 7/9/2011): 

"...Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπέδειξε ως την αιτία της γραφειοκρατίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι 1 εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα 10 εκατ. των πολιτών..."
 
"Λοβέρδος:'Τα δέκα εκατομμύρια, τρέφουν το ένα'" (dailynews24.gr, 7/9/2011):  

"...Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς... 

...στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση. Μας ταλαιπωρεί το θέμα... έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα... 

...Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους... 

...Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση..."Τι να πει κανείς στον πιο αποτυχημένο και αστείο υπουργό κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ever, σε όλη τη μεταπολίτευση. Από ανερχόμενος ως υποψήφιος ακόμα και για την ηγεσία του κόμματος, επιτελάρχης των κατοχικών δυνάμεων στην ίδια του τη χώρα. 


Οι τελευταίες δηλώσεις του "πρώτου αντρικού ρόλου" της κυβέρνησης φανερώνουν, τρομερό άγχος, απίστευτο πανικό που προσπαθεί με δυσκολία τον κρύψει, χάσιμο υπομονής που σε θέση εξουσίας οδηγεί σε φανατισμό και αυταρχισμό, απογοήτευση που χάνει για πάντα το τρένο του ανερχόμενου ηγέτη του κόμματος. Θα έλεγα ότι επιπλέον δείχνει μεγάλες ενοχές, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό. 

Ειδικά για τους νεκρούς της Marfin. Δεν έχει συναίσθηση ότι προσβάλλει τη μνήμη νεκρών με αυτά που λέει, όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακριβώς η δολοφονία τους, τη στιγμή και με τον τρόπο που έγινε, βόλεψε όσο χρειαζόταν την κυβέρνηση στο να περάσει το μνημόνιο 1 τον Μάιο του 2010. Και με το να μένουν ασύλληπτοι κάνει το γεγονός ακόμα πιο βολικό για την κυβέρνηση, και ακόμα πιο ύποπτο για όλους τους άλλους. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ορίστε μερικά στοιχεία για όσα πολιτικά πτωματοφάγα προσπαθούν να μας πείσουν να ξεχάσουμε: 

*** "Το ίδιο σκηνικό σε κακή επανάληψη, 17 μήνες μετά" (The Zocalo, 5/5/2010) 

*** "Ένα χρόνο μνημόνιο στην Ελλάδα" (The Zocalo, 2/5/2011) 

Το "σύνδρομο Πάγκαλου" πλήττει όλο και περισσότερους υπουργούς, πρωτοπαλίκαρα βουλευτές του κόμματος και κομματάρχες κομματικού παιδομαζώματος. Τσουβάλιασμα κοινωνικών ομάδων, ακροδεξιές απόψεις ξεκάθαρου κοινωνικού ρατσισμού, δηλώσεις απίστευτου θράσους και προκλητικότητας, κοινοί απατεώνες του χειρότερου είδους. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που, παρά την αποτυχία του στο υπουργείο Εργασίας, τοποθετήθηκε αμέσως μετά στο Υγείας. Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι "...Έχω περάσει τα πάντα. Ότι ήθελα να φέρω, το έφερα και το πέρασα..." Η λογική είναι απλή: Δεν έχουν τα ταμεία χρήματα; Κόβουμε τις συντάξεις στους πιο γέρους και στους λιγότερο απασχολίσιμους,δηλαδή πάλι στους ηλικιωμένους εργαζόμενους. Δεν έχουν φάρμακα τα νοσοκομεία; Τα κόβουμε από τους πιο άρρωστους, από τους πιο γέρους, αυτούς που δεν προσφέρουν πια τίποτα στο σύστημα. Δηλαδή η επιβολή του νόμου του ισχυρού, "για το καλό όλων" - Live and Let Die

Το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στο πιο ακροδεξιό κόμμα της σύγχρονης Ευρώπης, μεταλλαγμένο ακριβώς από τους ίδιους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που βύθισαν τη χώρα στον πάτο της ΕΕ εδώ και 3 δεκαετίες. Και αυτό μπορεί να αδυνατούν να το χωνέψουν οι παλιοί πιστοί ψηφοφόροι του κόμματος, αλλά στην Ιστορία κανένα τέτοιο κόμμα που καταδυνάστευσε πολίτες και λαούς ολόκληρους δεν το αντιλαμβάνονταν ως τέτοιο παρά μόνο πολλά χρόνια μετά, εκ των υστέρων. 

Όχι φυσικά ότι αποτελεί εξαίρεση μέσα στην ΕΕ. Ολόκληρη η Ευρώπη θυμίζει πλέον προπολεμική περίοδο, με το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε πολύ δύσκολη κατάσταση και με τις πολιτικές ηγεσίες να εφαρμόζουν όλο και πιο ξεδιάντροπα πολιτικές κοινωνικής και φυσικής εκκαθάρισης. Η Ευρώπη των κρεματορίων έχει επιστρέψει και είναι πιο αδυσώπητη από τους ναζιστικούς στρατούς του 20ου αιώνα. Τώρα "εργάζονται" πίσω από οθόνες, μέσα σε γυάλινα γραφεία, μπροστά (και πίσω) από κάμερες. 

Αυτό που πρέπει να μοιραστεί στο επόμενο κυβερνητικό συμβούλιο είναι αυτό:

*** "Mein Kampf" ("My struggle") - Adolf Hitler, 1925  

"...The racial laws to which Hitler referred resonate directly with his ideas in Mein Kampf. In his first edition of Mein Kampf, Hitler stated that the destruction of the weak and sick is far more humane than their protection. However, apart from his allusion to humane treatment, Hitler saw a purpose in destroying "the weak" in order to provide the proper space and purity for the strong..." 

Αξίζει να αναφέρει κανείς ότι ακόμα και το εξωτικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ βρίσκει τις παραπάνω δηλώσεις του υπουργού-superman "κατάπτυστες". Θα έλεγε κανείς ότι προσπαθεί να πάρει τη θέση του Πάγκαλου ως "γέφυρα" μεταξύ των δύο κομμάτων, μια και ο vice #2 απουσιάζει από τα κανάλια εδώ και καιρό (είναι ακόμα διακοπές;...). Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το κάνει καθαρά για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού, δείχνει πως τα πιστεύει πραγματικά και πως θέλει να πει ακόμα περισσότερα, αλλά κρατιέται με το ζόρι για να μην τον ξεφωνίσουν ακόμα και τα πιο μνημονιακά κανάλια. .

47 σχόλια:

Jaga είπε...

"Γιατροί: Εντολοδόχοι της τρόικας η κυβέρνηση" (skai.gr, 8/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/greece/article/179468/giatroi-edolodohoi-tis-troikas-i-kuvernisi-/

"...«Προφανώς έχει χαθεί κάθε ίχνος μέτρου και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά της Κυβέρνησης και όσον αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, από την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου, που ενεργούν αποκλειστικά ως «εντολοδόχοι» της Τρόικας...».."

Jaga είπε...

"Κόντρες χωρίς τέλος για το φιάσκο με τα βιβλία" (8/9/2011):

>> http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=144209

"...Κόντρα για το «φιάσκο» με τα βιβλία. Ενήμερη από τον Απρίλιο η υπουργός, σύμφωνα με κύκλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου...

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αξία που είχε προϋπολογιστεί αρχικά εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο την δαπάνη της προμήθειας χάρτου για την έκδοση σχολικών βιβλίων. Επίσης, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας εντόπισε πλημμέλειες κατά την αξιολόγηση των προσφορών στην επιτροπή διαγωνισμού. Όπως διαπιστώθηκε, στην επιτροπή συμμετείχαν συνταξιούχοι, οι οποίοι εφέροντο ότι ήταν εν ενεργεία, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείονταν εν ενεργεία υπάλληλοι ως δήθεν συνταξιούχοι...

...Σύμφωνα με πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις 21 Απριλίου 2010 με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή έκδοσης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

Μεσολάβησε στις αρχές Ιουλίου η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός, θα πραγματοποιούνταν από το υπουργείο Παιδείας και όχι όπως κατά πάγια τακτική γινόταν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε 2 Μαρτίου 2011.

...Το ίδιο διάστημα η κυρία Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της διαδικασίας και της ζητήθηκε να τα αντιμετωπίσει, προκειμένου να συνεχιστεί ο διαγωνισμός μετά από νέα δικαστική κρίση. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν ανταποκρίθηκε..."


Σήμερα στον Real FM η ίδια υπουργός "εξεπλάγην" όταν πληροφορήθηκε για επίσημο εσωτερικό έγγραφο στο ΥΠΕΠΘ, το οποίο έλεγε λίγο-πολύ ότι όποιος υπάλληλος του υπουργείο θέλει να βρει σχολικά βιβλία, μπορεί να απευθυνθεί στον υπεύθυνο (ενώ όλοι οι άλλοι Έλληνες β' κατηγορίας θα άρχιζαν το ψάξιμο).

Jaga είπε...

"Πνοή δημοκρατίας και στο Δήμο Αθηναίων του συντρόφου Καμίνη:

"Εν βρασμώ ο δήμος Αθηναίων μετά την απόφαση για μηνύσεις σε απεργούς" (tvxs.gr, 8/9/2011):

>> http://tinyurl.com/3f55ggf

"...Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι κατηγορούν το δήμαρχο Αθηναίων πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και πως αποψιλώνει την υπηρεσία προς χάριν των ΜΚΟ, και του υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ομηρία». Επιπλέον, τον κατηγορούν «εμπαιγμό» με δεδομένες τις κατά καιρούς δηλώσεις του για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν οι συμβασιούχοι του δήμου..."

Παλαβοί είστε; Εδώ έρχονται οι "δουλίτσες" με τις ΜΚΟ και τους διορισμούς μέσω ΟΑΕΔ. Σιγά μην κρατήσουν στο Δήμο τα "απομεινάρια" των προηγούμενων δημάρχων, ειδικά τώρα που πάμε σε εκλογές.

Jaga είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ταξιτζήδες, αλλιώς ο Ιορδάνης και όλο το Mega θα είχαν κατεβάσει ρολά και θα έδειχναν "Απαράδεκτους".

Και ευτυχώς που καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο, για να μη μπορούν πλέον να ξεφεύγουν από την αστυνομία οι κουκουλοφόροι που περιφέρονται μέσα στις διαδηλώσεις.

Αν του χρόνου ο George μας κάνει τη χάρη να ξαναπάει στη ΔΕΘ, ας κατέβει με 1-2 μεραρχίες τεθωρακισμένων, για να μην κάνουν πορεία όπως οι αστυνομικοί εχθές, και την ομιλία του σε κοτέτσι, για να προστατευτεί καλύτερα από την "αγάπη" του λαού.

Jaga είπε...

Ένα σχόλιο μόνο, για αυτό που εξήγγειλε για το νέο χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

* 23-26 Ιουνίου 2011:

"Νέα φορο-λυπητερή για 4.000.000 νοικοκυριά"

>> http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=97613

"...ενώ δεν γίνεται καμία άλλη παρέμβαση στα ακίνητα, δηλαδή δεν θα επιβληθεί το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ..."

"Μέτρα σοκ: Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά από 1% έως 5%, μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ"

>> http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1308856506.php

"...Στα ακίνητα δεν θα επιβληθεί νέο τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...«Δεν είναι δυνατόν να εμφανιζόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι ζητώντας νέες θυσίες και νέες παρεμβάσεις» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος..."

* 11 Σεπτεμβρίου 2011:

"Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ"

>> http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=419073

>> http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656040

"...» Για το λόγο αυτό θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία μεσοσταθμικά 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ»..."

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:
Το παραπάνω "τέλος" θα το πληρώσει και το ίδιο το Δημόσιο, ως ιδιοκτήτης ακινήτων; Η Εκκλησία επίσης θα πληρώσει αντίστοιχα για τα δικά της ακίνητα;...

ΕΡΩΤΗΣΗ 2:
Τα ψέμματα δεν είναι αμάρτημα; Μήπως η κυβέρνηση θα εξομολογηθεί για πάρτη της, με αντάλλαγμα την απαλλαγή της Εκκλησίας από το παραπάνω χαράτσι;...

Jaga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jaga είπε...

Και ένα θέμα που βγήκε αργά εχθές το βράδυ στα blogs, το μεταφέρω αυτούσιο καθώς ΔΕΝ έχει επιβεβαιωθεί ακόμα (αν και ακούγεται ήδη στο ραδιόφωνο, από διαφορετικές πηγές):

---

"Μίλησε κανείς για εκτροπή;" (risinggalaxy, 12/9/2011):

>> http://tinyurl.com/6j6av3w

>> http://tinyurl.com/5rthqpa

"...Μεταφέρω τη σημείωση από το facebook του φίλου και αναγνώστη του blog Δημήτρη Κοσμίδη, με τον ίδιο τίτλο όπως το ανάρτησε εχθές το βράδυ καθώς και τις σκέψεις μου γύρω από τη κατάσταση που διαμορφώνεται στη κοινωνία.

***

Αυτή την στιγμή στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, απαγορεύεται η συνάθροιση έστω και δύο ατόμων. Χωρίς να υπάρχει καμία συγκέντρωση στην Κάτω Πλατεία, ούτε κόσμος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, η εντολή από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση είναι να μείνει ο χώρος “καθαρός”, όπως μου εξήγησε, αρκετά ευγενικά, οφείλω να ομολογήσω, άνδρας της δύναμης των ΜΑΤ που έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο. Η πεντάλεπτη συζήτησή μου με έναν διερχόμενο πολίτη, διακόπηκε κατόπιν αστυνομικής συστάσεως/εντολής να απομακρυνθούμε από τον χώρο πάραυτα, με το επιχείρημα ότι η παρουσία μας εκεί συνιστά συγκέντρωση, παράνομη στο μέτρο που δεν έχει ζητηθεί η σχετική άδεια από την αστυνομία. Το άρθρο του Συντάγματος περί ελευθερίας του συνέρχεσθαι “το έχει ακουστά” ο άνδρας των ΜΑΤ, όπως μου δήλωσε, ωστόσο προέχει κατ’ αυτόν η εκτέλεση της εντολής των ανωτέρων του.

Δημήτρης Κοσμίδης

***

..."

Jaga είπε...

Άλλο ένα δείγμα "αποκλίνουσας συμπεριφοράς", που χρήζει εξομολόγησης.

>> http://tinyurl.com/5u8f34a

* 11 Δεκεμβρίου 2009:

(George) "...ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!.. Ή, τουλάχιστον, μέχρι τώρα δεν έχουν βρεί παρά ελάχιστα!!..."

* 10 Σεπτεμβρίου 2011:

(George) "...Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα..."

ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας "Δημοκρατία" για το θέμα των CDS και τις σχετικές καταγγελίες (Καμένου και αυστριακού ευρωβουλευτή), ο George δήλωσε πως "...δεν έχω δει ποτέ μου CDS..." (ούτε και ΟΥΦΟ προφανώς). Βέβαια, και την Ανταρκτική μπορεί να μην την έχει δει ποτέ, αλλά σίγουρα υπάρχει και είναι στη θέση της...

Jaga είπε...

Ακούμε τον τελευταίο καιρό πολλούς να προτρέπουν τους νέους να φύγουν, να πάνε σε άλλη χώρα, καλύτερη, να δουλέψουν και να κάνουν προκοπή. Αλλά αυτό το κάνουν συνήθως προς αυτούς που είναι οι πιο ενοχλητικοί, οι πιο "ανυπάκουοι", αυτοί που εξακολουθούν να σκέπτονται και να βλέπουν τη σημερινή κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις. Και αυτό δεν βολεύει καθόλου...

Το να προτρέπουν κάποιον να "βγει έξω", έτσι αόριστα, μοιάζει με έξωση κλητήρων: "...καλά, βγες από το σπίτι τώρα, και μόλις τα βρεις με την τράπεζα, θα το πάρεις πίσω..."

Πολλοί νέοι ήδη έχουν δουλέψει στο εξωτερικό ή συνεργάζονται και τώρα με ανθρώπους και εταιρίες στο εξωτερικό. Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι παραπάνω από δύο πράγματα:
(1) συνειδητοποιούν πόσο άδικη και ασελγημένη είναι η χώρα τους,
(2) ίσως το κάνουν από ανάγκη, γιατί εδώ πλέον δεν έχει κανένας χρήμα για ξόδεμα.

Επίσης, αυτές τις "...κάθετες τομές μόνιμου χαρακτήρα..." τις βλέπουμε ήδη. Μόνιμες απολύσεις, μόνιμες περικοπές, μόνιμες αυξήσεις φόρων, μόνιμες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας προς το χειρότερο. Και επέκταση της "σωτηρίας" μας, από 5ετές δάνειο σε 30ετή κατοχή. Δηλαδή όσοι σήμερα δουλεύουν, θα περάσουν όλη τους την καριέρα στις σημερινές συνθήκες εκβιασμού της "επόμενης δόσης".

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Δεν λέει κανένας π.χ. ότι από την αρχή του έτους η χώρα μας έχει πληρώσει κανονικά, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, 62 ολόκληρα δις σε τοκοχρεολύσια, διασφαλίζοντάς με όλο και πιο "έκτακτες" εισφορές. Αυτό είναι το "μέγα πλάνο". Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι παρηγοριά που σερβίρεται από τα ΜΜΕ.

Ακούμε τον κάθε Μητσοτάκουλα και τον κάθε Μάνο να σκούζουν σε κάθε ευκαιρία πόσο απαραίτητο είναι να πεταχτούν στο δρόμο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες "τεμπέληδες" του Δημοσίου. Και αρκετούς ακόμα, μέσα από την κυβέρνηση, να μιλάνε με ξεκάθαρα ρατσιστικό λεξιλόγιο, τσουβαλιάζοντας ολόκληρες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες και στήνοντάς τες στο εκτελεστικό απόσπασμα των ΜΜΕ.

Και το κυριότερο, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να κάνει οτιδήποτε από αυτά. Ότι και να λένε, όσο ωραία και να τα σερβίρουν, η ουσία είναι ότι έχουν ΚΛΕΨΕΙ την εξουσία και εφαρμόζουν αυτό που οι ίδιοι ΕΦΤΥΝΑΝ μέχρι λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Αυτό λέγεται πολιτική ΑΠΑΤΗ και για αυτό θα γραφτούν στην Ιστορία.

Ας γίνουν τουλάχιστον εκλογές, να δούμε πόσα πρόβατα έχουν απομείνει να τους ψηφίζουν, να δούμε αν κάποια συγκυβέρνηση συνενόχων θα μπορέσει να περάσει τα ίδια και χειρότερα. Τουλάχιστον δεν θα νιώθουμε ότι ζούμε στη Χιλή του Πινοσέτ.

Jaga είπε...

"Αποχώρησε από την επιτροπή για το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας η ΓΣΕΕ" (tvxs.gr, 12/9/2011):

>> http://tinyurl.com/6k426hk

"...Την αποχώρησή της από την Επιτροπή η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό την «αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ)» γνωστοποιεί, με επιστολή την οποία απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, η ΓΣΕΕ..."

Ακύρωση του Silver Alert για την εξαφάνιση Παναγόπουλου. Εντοπίστηκε να περιφέρεται στα ΜΜΕ και να αποχωρεί: από την ομιλία του George στη ΔΕΘ, από την επιτροπή Εργασίας, να αποχωρεί γενικώς...

Jaga είπε...

Τα spreads για την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει πλέον τις 2000 μονάδες (20%+) και τα CDS τις 3000 μονάδες (30%+)

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους, παράλληλα με το αντίστοιχο άρθρο στη Γερμανία, δίνει πιθανότητα 96% (!!!) η Ελλάδα να χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια.

Για να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό όσοι παίζουν στοίχημα, αντιστοιχεί σε απόδοση μόλις 1/24 ή συντελεστή 1.04, δηλαδή τη χαμηλότερη απόδοση που δίνεται ποτέ σε αποτέλεσμα αθλητικού bet. Σαν να λέμε νίκη της Μπαρτσελόνα εναντίον ελληνικής ομάδας Β' κατηγορίας.

Jaga είπε...

Από το σημερινό (13/9/2011) ενημερωτικό e-newsletter του ΕΒΕΑ:

---

* ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΣΤΑ 4,5 ΔΙΣ. Η «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΣΤΟ 8ΜΗΝΟ

Απογοητευτικά είναι τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του προϋπολογισμού. Η “μαύρη τρύπα” αυξήθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ, καθώς τα έσοδα καταγράφουν υστέρηση της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες είναι υψηλότερες κατά ένα δισ. ευρώ.
Το ίδιο διάστημα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 22,5% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2010.

Jaga είπε...

Εχθές όλη μέρα στο ΣΚΑΪ έπαιζε το θέμα με κάμποσους φοιτητές, οι οποίοι έφτιαξαν κάποια groups στο Facebook και αλλού, με τίτλο "ψηφίζω ανοικτό" (Πανεπιστήμιο).

Το θεματάκι έπαιζε με συνεντεύξεις φοιτητών σε παράταξη μπροστά στην κάμερα, να δηλώνουν ότι αυτοί δεν θέλουν τις καταλήψεις και ότι οι υπόλοιποι φοιτητές καταπιέζουν τα δικαιώματά τους. Η περιγραφή της δημοσιογράφου μάλιστα ήταν "...ως άλλοι Αγανακτισμένοι".

Σε κάποια ημι-ερώτηση γιατί η δική τους αντίρρηση δεν εκφράζεται στις συνελεύσεις των φοιτητών, όπου αποφασίζονται οι καταλήψεις, εξήγησαν(!) ότι οι διαδικασίες "δεν είναι κατάλληλες" και δεν μπορούν να εκφραστούν - οπότε εκφράζονται μπροστά στην κάμερα...

Jaga είπε...

Δήλωση Μόσιαλου (13/9) στο πρωινό του ΣΚΑΪ (που αλλού), σχετικά με το μέτρο είσπραξης μέσω ΔΕΗ:

"...Προφανώς και έπρεπε να γίνει αλλιώς, αλλά έχει το ελληνικό κράτος άλλη δυνατότητα; Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εισπραχθούν τα χρήματα..."

Δήλωση Χρυσοχοΐδη (13/9) στο δελτίο του MEGA, σχετικά με την αδικία των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων:

"...Τι απαντώ στην ερώτηση αν είναι δίκαια αυτά τα μέτρα; Γιατί, ήταν δίκαια τα προηγούμενα;..."

Jaga είπε...

Εχθές έγινε γνωστό ότι πάρα πολλοί από τους 150 πρώτους οργανισμούς που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με την "εφεδροποίηση" τω εργαζόμενων εκεί, είναι είτε ΜΚΟ, είτε οργανισμοί που υποχρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Για παράδειγμα, σε ορισμένους από αυτούς προβλέπεται 50% χρηματοδότηση, αλλά μέχρι πέρυσι ήταν 23% και φέτος είναι κάτω του 12%. Ευλόγως οι διοικήσεις εκεί λένε ότι με αυτό το ποσοστό (παράνομα χαμηλό) της χρηματοδότησης, το κράτος δεν μπορεί αν τους θεωρεί ΔΕΚΟ και δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τόσο δραστική διοικητική αλλαγή. Εκτός αυτού, ορισμένοι είναι τόσο μικροί, με τόσο λίγα άτομα, που δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να φύγουν οι μισοί εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι όποιος οργανισμός δεν συμμορφωθεί, η χρηματοδότηση αυτή θα κοπεί εντελώς.

Συνεπώς το ερώτημα είναι το εξής: Μήπως το όλο μέτρο της "εφεδρείας" είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κοπούν με το μαχαίρι όλες οι ήδη χαμηλές επιδοτήσεις σε ΔΕΚΟ και άλλους οργανισμούς;

Όχι τίποτα άλλο, να έχουν κάτι να λένε στα κανάλια προεκλογικά (λίαν συντόμως).

Jaga είπε...

"Και ξαφνικά «φως» για την 6η δόση" (14/9/2011):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92329&catID=14

"...Μετά από δύο εβδομάδες γεμάτες από ίντριγκα και παλινωδίες, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα λάβει την 6η δόση του πρώτου δανείου «με πολιτικά κριτήρια». Ανώτατη πηγή της Κομισιόν και υψηλά ιστάμενη πηγή του βελγικού υπουργείου οικονομικών που βρέθηκαν στο Στρασβούργο, όπου συνεδρίασε το κολέγιο των επιτρόπων, ανέφεραν ότι οι εταίροι και το ΔΝΤ προσανατολίζονται σε αυτή τη λύση, γνωρίζοντας τα προβλήματα, «ώστε να δοθεί πίστωση χρόνου» σε όλες τις πλευρές..."

Τι λέτε; Θα πάρουμε τελικά τη δόση μας; Και η Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να "χαλαρώσουν" (όχι να σταματήσουν!) οι σπέκουλες εναντίον της Ελλάδας;

Τότε γιατί οι εδώ σπεκουλαδόροι της κυβέρνησης και των καναλιών εξακολουθούν να σκίζουν τα ρούχα τους, ως προφήτες καταστροφών, ότι επίκειται το τέλος της Ελλάδας αν δεν κάνουμε αυτά που μας διατάσσουν οι αγορές;

Άντε, συντονιστείτε επιτέλους!

Jaga είπε...

"Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ" (skai.gr, 14/9/2011):

>> http://tinyurl.com/6bwpotc

"...Δεν θα υπάρξει σε ορατό χρονικό διάστημα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκή Ένωσης και πολύ περισσότερο της Ευρωζώνης..."

Ναι καλά, σε πιστέψαμε Βολφ.

Μήπως αντί για "οικονομική" θέλετε γενικώς να αναλάβετε τη "διακυβέρνηση" ΕΕ, στην ανάγκη ακόμα και με πάντσερ;

Jaga είπε...

"Ζαν Λεονετί: «Δεν θα υπάρξει ούτε χρεωκοπία της Ελλάδα, ούτε έξοδος από το ευρώ»"" (14/9/2011):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92385&catID=14

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έσπευσε να κάνει την παραπάνω δήλωση αμέσως μόλις οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν γαλλικές τράπεζες.

Τι περίεργα πράγματα. Ξαφνικά όλοι βγαίνουν και λένε ότι πάμε μια χαρά, δεν θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα διατρέξουμε κανένα κίνδυνο, παρόλο που στα νούμερα πάμε κατά διαόλου.

Jaga είπε...

"Αυστρία: Μια ελληνική χρεοκοπία θα στοίχιζε πολύ ακριβά" (tvxs.gr, 14/9/2011):

>> http://tinyurl.com/6dm9jmg

"...Μια χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως τη συζητούν τώρα ορισμένοι, θα στοίχιζε ακριβά και επιπλέον για μια συντεταγμένη χρεοκοπία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά νομική βάση, προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη..."

Jaga είπε...

Κουρασμένοι εθνοσωτήρες, μαστιγώνονται στο ME-GA-mou, για το καλό του τόπου και της κυβέρνησης (κυρίως):

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA, 13/9, Χρυσοχοΐδης vs όλων (video):

>> http://www.megatv.com/megagegonota/default.asp

Αξίζει να δει κανείς από το 36:00 και μετά, όπου ο υπουργός ανάπτυξης "αναπτύσσει" επιχειρήματα του τύπου "...φωνάζετε λες και τα θέλουμε όλα αυτά που κάνουμε"

Ανεπανάληπτα κομμάτια για το αρχείο, θα χρειαστούν στις εκλογές που έρχονται.

Jaga είπε...

Ο Nigel Farage μπορεί να είναι ακρο-εθνικιστής και αντι-ευρωπαϊστής, αλλά είναι από τους λίγους που λένε τα πράγματα ως έχουν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα και την κατάσταση εδώ.

Ορίστε τι απάντησε σήμερα (14/9) στον Μπαρόζο, αμέσως μετά την ομιλία του, όταν συνέχισε να επιμένει για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων εδώ:

>> http://www.youtube.com/watch?v=pry5iL4TIa8

"...We all know the endgame is near...Greece is going to default...

What is the European economic government? I'll tell you what it is. You have killed democracy in Greece...You have three part-time overseas dictators telling the Greek government what can and cannot do..."


Τα παραπάνω θα φαίνονταν κάπως υπερβολικά, αν δεν είχαμε την επίσημη άφιξη του Ράιχενμπαχ και του πολυμελούς επιτελείου του, που δήλωσε σήμερα (παρουσία Χρυσοχοΐδη) ότι "...δεν είναι εδώ για να κυβερνήσουν αλλά για να βοηθήσουν".

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα γίνεται και επίσημα πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δέχεται τοποτηρητές, μετά τον Β'ΠΠ και την επέλαση του Γ' Ράιχ. Ακόμα και το όνομα του τοποτηρητή μας μοιάζει να είναι ειρωνεία της τύχης: "Ράιχ-αν-Μπαχ", σαν να λέμε ξύλο μετά μουσικής...

Jaga είπε...

Τα μάθατε τα νέα;

1) Το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ φτάνει πλέον τα 16 (αντί 10) ευρώ ανά τ.μ.,
2) το μέτρο επιβαρύνει μεν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου αλλά πληρώνεται από τον "ιδιοκτήτη" της σύνδεσης (ενοικιαστή)
4) στο μέτρο ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ άνεργοι, ανάπηροι, γέροι, γριές, οτιδήποτε περπατά και μιλά ελληνικά (έστω και σπαστά)
3) στο μέτρο ΔΕΝ περιλαμβάνονται ναοί και ακίνητα της εκκλησίας

Επιτέλους ένα "νέο μέτρο" για το οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό άλλοθι ή πρόφαση δικαιολογίας.

Επίσης, στα ραβασάκια της Εφορίας έχουν υπολογιστεί ως εισόδημα ΚΑΙ οι αποζημιώσεις απόλυσης, παρά τις περί αντιθέτου κάθετες και οριζόντιες διαβεβαιώσεις των υπουργών στη Βουλή πριν μόλις μερικές εβδομάδες.

Έχουν πάψει πλέον εντελώς να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δήμευση ιδιωτικής περιουσίας κατά βούληση.

Jaga είπε...

Μόλις τελείωσε το virtual μπαλαμούτι μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί-George. Ο Μόσιαλος στην ανακοίνωση λέει τα εξής τρία βασικά:

1) "...Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης..."

2) "...Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της..."

3) "...Τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εξασφαλίζουν την επίτευξη των στόχων..."

Συμπεράσματα:

1) Οι εταίροι μας δεν μπορούν να διανοηθούν καν το ενδεχόμενη η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ (τουλάχιστον προς το παρόν...)

2) Πρώτη και μοναδική προτεραιότητα όλων, και κυρίως της δικής μας(;) "κυβέρνησης" είναι να διασφαλιστούν οι δανειστές. Αυτό και μόνο.

3) Το "εξασφαλίζουν" είναι δεσμευτικό όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους εταίρους μας. Άρα, όταν αποτύχουν ΚΑΙ αυτά τα "νέα μέτρα", θα μπορούμε με την άδειά τους να τα χώνουμε ελεύθερα και σε αυτούς προσωπικά.

Jaga είπε...

"Μέσα σε 3 μέρες διπλασίασαν το χαράτσι!" (15/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=309700

"...Ο υπουργός Οικονομικών την Κυριακή από τη ΔΕΘ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ανώτατος συντελεστής θα είναι μέχρι 10 ευρώ το τ.μ.. Προφανώς στις τρεις μέρες που μεσολάβησαν ο λογαριασμός δεν βγήκε και οι συντελεστές διπλασιάστηκαν.."


"Ναοί και Ιερές Μονές θα εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων" (15/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=309724

Jaga είπε...

"Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα σχολικά βιβλία" (15/9/2011):

>> http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231128439

Γιατί δεν καταργούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση, το στρατό και την αστυνομία;

Έτσι κι αλλιώς αυτά μόνο χρειάζονται έτσι όπως πάει το παραμύθι.

Jaga είπε...

"Διευκρινίσεις Παπαϊωάννου για την άρση του απορρήτου στα blogs" (tvxs.gr, 15/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/69496

"...«Εντούτοις τα ιστολόγια ως χώροι ελεύθερης ατομικής έκφρασης και πρόσβασης διαφέρουν από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης και επί αυτών δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί τύπου, καθόσον απουσιάζει η επιχειρηματική διάρθρωση, που υφίσταται στις ιστοσελίδες»..."

Τάδε έφη ο υπουργός δικαιοσύνης (Παπαϊωάννου), σε απάντηση επερώτησης σχετικά με το έργο της επιτροπής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την αυτόματη άρση του απορρήτου στο Internet.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον υπουργό, τα blogs είναι σημαία ανάρτησης προσωπικών απόψεων. Αλλά αν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο αναρτηθεί σε κανονικό (αυτόνομο) website, με domain name κτλ, αυτομάτως υπόκειται σε άλλη κατηγορία και ελέγχεται με διαφορετικές ρυθμίσεις του νόμου.

Μιλάμε για ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΧΕΤΟΥΣ!!! Άμα τους δώσεις Η/Υ αυτοί θα ψάχνουν το τηλεκοντρόλ για την TV...

Jaga είπε...

"Φόροι δύο ταχυτήτων: Η εκκλησία στο απυρόβλητο" (15/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/69425

"...Η λογική του «κοινωφελούς χαρακτήρα» της δράσης της θωρακίζει έως και σήμερα τα εισοδήματα της εκκλησίας από τις αλλεπάλληλες εισπρακτικές επιδρομές των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών. Το ζήτημα της μη φορολόγησης της εκκλησίας αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και τις τελικές πράξεις της σημερινής κυβέρνησης. Προβάλλει δε ως επιτακτικό θέμα συζήτησης, εν μέσω της καταιγίδας οικονομικών μέτρων η οποία πλήττει ακόμη και τα πιο χαμηλά εισοδήματα πολιτών, που μπορεί μάλιστα να ανήκουν σε άλλα θρησκευτικά δόγματα ή να είναι άθεοι. Διευκρινίσεις Βενιζέλου για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα της εκκλησίας..."

Jaga είπε...

"Άνευ προηγουμένου κύμα φυγής από το Δημόσιο" (15/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/69481

"...Πάνω από 2.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν κατατεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες στο Δημόσιο, μετά τις νέες ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά δεδομένα που φέρνει από την 1η Οκτωβρίου το ενιαίο μισθολόγιο..."

Η μείωση του Δημοσίου αρχίζει να δουλεύει ρολόι. Τα ασφαλιστικά ταμεία έτσι κι αλλιώς υποχρηματοδοτούνται, η έγκριση συντάξεων και εφάπαξ έχει φτάσει σχεδόν τα δύο χρόνια, οπότε μια χαρά λύση είναι και αυτή.

Δεν τη λες βέβαια αυτή την έξοδο "εθελούσια", αλλά σιγά τώρα μην ασχολούμαστε με λεπτομέρειες.

Jaga είπε...

"ΟΤΕ: 35ωρη εργασία και μείωση μισθού κατά 20%" (15/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/69499

"...Μείωση του χρόνου απασχόλησης μέχρι και 20% με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών εισηγείται προς τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων»..."

Εγώ τώρα δεν κατάλαβα:
- οι οικονομολόγοι λένε ότι στο Δημόσιο πρέπει να επεκταθούν τα ωράρια εργασίας, ώστε να αυξηθεί η "παραγωγικότητα"
- οι ιδιωτικές εταιρίες προτιμούν να μειώσουν τα ωράρια, ώστε να μειώσουν αντίστοιχα τους μισθούς.

Τελικά το ζητούμενο ποιο είναι; Να παράγουν αυτά που παράγουν πιο φθηνά ή να παράγουν λιγότερα; Γιατί το δεύτερο μόνο με "ανάπτυξη" δεν μοιάζει. Και αν η "παραγωγικότητα" στο Δημόσιο εξαρτάται από την επέκταση του ωραρίου, τότε γιατί λένε ότι έχουμε πολλούς υπαλλήλους εκεί; Γιατί δεν τους βάζουν απλά να δουλέψουν εκεί που χρειάζεται, αντί να επεκτείνουν τα ωράρια στο υπάρχον μπάχαλο;

Ας μας το εξηγήσει κάποιος genius δημοσιο-φράγκος, μια και τα ξέρουν όλα και ποτέ δεν κάνουν λάθος στις προβλέψεις τους...

Jaga είπε...

Τελικά φαίνεται ότι η δήλωση του George στη ΔΕΘ για "...έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια" δεν ήταν καθόλου λάθος.

Ο υπουργός δικαιοσύνης all-time-classic deep-ΠΑΣΟΚ Παπαϊωάννου, είπε ότι όχι, καλύτερα είναι "κανένας εργαζόμενος ανά οικογένεια", χωρίς να εξηγήσει, ούτε και κατάλαβε κανείς, το καλαμπούρι(;)

Εχθές πήρε τη σκυτάλη ο Μπεγλίτης - ναι αυτός που πρόσφατα έκανε περιοδεία στο Ισραήλ για να συσφίξει τις σχέσεις μας με το καθεστώς Νετανιάχου, λίγες μέρες μετά τη νέα καταδίκη της κυβέρνησής του από τον ΟΗΕ και την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, σχετικά με τη δολοφονία 9 Τούρκων πέρυσι στο Μαβί Μαρμαρα (Ship to Gaza 2010).

Ο Μπεγλίτης δήλωσε στον Real FM ότι δεν είναι σωστό να υποτιμούμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι "...είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια από το να έχουμε μαζικά οικογένειες ανέργων..."

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92677&catID=14

Δηλαδή δεν τους περνά καθόλου από το μυαλό να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες και κανονική εργασία για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτά είναι συμπτώματα παραίτησης από τη μοναδική πολιτική ικανότητα της 'στρογγύλευσης' και του ξεδιάντροπου ψέματος, ή αν πραγματικά έχουν φτάσει στα όρια της προσωπικής τους λογικής και περνάνε στο βυθό της παράνοιας (όχι μεταφορικά, κανονικής ψυχασθένειας, που θέλει φαρμακευτική αγωγή)

Jaga είπε...

Αναμφισβήτητα, το θέμα της ημέρας, του μήνα, ίσως και ολόκληρης της διετίας του μνημονίου:

"Διόγκωση του ελλείμματος για να ληφθούν νέα μέτρα καταγγέλλει μέλος της ΕΛΣΤΑΤ" (tvxs.gr, 16/9/2011):

>> http://tvxs.gr/node/69627

"Τα greek statistics ξαναβρομάνε" (enet.gr, 16/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

"...«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά...

...Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο»...

...«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία...

...Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι "στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ", επί λέξει»..."


Αυτό θα είναι ίσως το επόμενο "σκάνδαλο (τύπου) Siemens", που διερευνηθεί από εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή, θα προβληθεί αρκούντως από τα ΜΜΕ της επόμενης δεκαετίας και κάποιο βράδυ θα ανακοινωθεί(;) στα ψιλά ότι τα όποια "αδικήματα" (θα) έχουν παραγραφεί.

Ίσως πάλι να είναι η αρχή του τέλους. Γιατί ο George μπορεί να λέει "δεν έχω δει ποτέ μου CDS" (στη ΔΕΘ), αλλά όταν με κεντρική απόφαση καταργείται η ΕΛΣΤΑΤ (παρανόμως) και η Eurostat βρίσκεται απέναντι ως ο κακός της ιστορίας, δεν αποκλείεται η γενικός διακόπτης της χώρας να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, μπας και καταφέρουν να κρύψουν τίποτα, πριν τους πάρει πραγματικά με τις πέτρες ο κόσμος μόλις καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Jaga είπε...

Η κα Γεωργαντά μιλά αυτή τη στιγμή στο Ράδιο 9, λέει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α ΠΡΑΓΜΑΤΑ, για τις συνομιλίες της με Παπακωνσταντίνου, τον ίδιο τον George, τον Πωλ Τόμσεν και όλο το σινάφι.

Φαίνεται ότι η κυρία είναι τσακάλι, έχει κρατήσει emails, πρακτικά από συνομιλίες και λεπτομέρειες. Αν δεν πνίξουν το θέμα τα κατοχικά ΜΜΕ και καταφέρουν τα blogs να το κυκλοφορήσουν, θα μάθουμε ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ πράγματα, για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Jaga είπε...

Σώπα! Το αναφέρει και ο ΣΚΑΪ;...

"Ζωή Γεωργαντά: Τεχνητή η διόγκωση του ελλείμματος του 2009!" (16/9/2011):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/180347/zoi-georgada-tehniti-i-diogosi-tou-elleimmatos-tou-2009-/

Jaga είπε...

"Τα σχολικά βιβλία περιέχουν δύσκολα μαθήματα οικονομικών" (thepressproject.gr, 15/9/2011):

>> http://thepressproject.gr/theme.php?id=5953

"Greek school books contain a harsh economic lesson" (Guardian, 15/9/2011):

>> http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/15/greek-school-books-economic-lesson?INTCMP=SRCH

"...Greece in 2011 is not just a country facing a severe financial crisis. It is a place where the government is sacrificing its people to satisfy foreign and Greek banks...."

Και μόνο το ότι ένα τέτοιο κείμενο Ελλήνων δημοσιογράφων δημοσιεύτηκε στο Guardian σημαίνει πολλά, αλλά κυρίως ότι όλη η Ευρώπη έχει καταλάβει πλέον τι συμβαίνει σε αυτή τη μικρή γωνιά της.

Jaga είπε...

Η κα Γεωργαντά ζωντανά στον Real FM σήμερα (16/9), ολόκληρη η τηλεφωνική συνομιλία της στην εκπομπή του Χατζηνικολάου:

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92913&catID=50

16 λεπτά απολαυστικών αποκαλύψεων που θα αφήσουν ιστορία.

Jaga είπε...

"Τις καταγγελίες Γεωργαντά φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ" (16/9/2011):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92955&catID=1

"Παπακωνσταντίνου: «Φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου δικαιολογίες»" (16/9/2011):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92959&catID=1

Jaga είπε...

Και η ζωντανή συνομιλία της κας Γεωργαντά λίγο αργότερα στο Ράδιο 9 για το ίδιο θέμα (16/9):

>> http://www.radio9.gr/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=22823

Jaga είπε...

Την ώρα που εδώ γινόταν ταραχή και καιγόταν το πελεκούδι, ο George ακύρωνε την επίσκεψη στις ΗΠΑ και επέστρεφε εσπευσμένα στην Αθήνα για έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, στα ΜΜΕ παγκοσμίως δεν συνέβαινε τίποτα.

Ο Benny βγήκε και κήδεψε κάθε αμυδρή ελπίδα είχε απομείνει στους αθεράπευτα αισιόδοξους ΠΑΣΟΚους, που εμπιστεύονταν ακόμα τον "ηγέτη". Και ζήτησε όχι μόνο "αίμα, δάκρυα και ιδρώτα", αλλά και "εθνική μούγκα" από τους πάντες, γιατί λέει κάνουν κακό στον τόπο και τους αναγκάζουν να παίρνουν όλο και χειρότερα μέτρα.

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο χάλια γενικά, οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν σε θεατρική επιθεώρηση για αυτά που λένε και οι άλλοι μισοί σε φαρμακευτική αγωγή γιατί τα πιστεύουν κιόλας.

Jaga είπε...

"The Bleeding Cure" (P. Krugman, NYTimes, 19/9/2011):

>> http://www.nytimes.com/2011/09/19/opinion/economic-bleeding-cure.html

"...Doctors used to believe that by draining a patient’s blood they could purge the evil “humors” that were thought to cause disease. In reality, of course, all their bloodletting did was make the patient weaker, and more likely to succumb..."

Τι ειρωνεία, η αφαίμαξη γινόταν συνήθως με ΒΔΕΛΛΕΣ, όπως και τώρα σε εμάς, με εθνική αφαίμαξη.

Jaga είπε...

"Διαγραφή χρέους προτείνει ο Στρος-Καν" (19/9/2011):

>> http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4658057

>> http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63389059

>> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420375

"...«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», δήλωσε, «βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει με κάθε τίμημα, εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης, να το μειώσουμε... Η Ελλάδα έχει πτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφόσον είμαστε σε μια Ενωση, θα τα μοιραστούμε»..."

Τι θα γίνει με αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ; Έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού!

Jaga είπε...

"Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ" (19/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310788

"...Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής..."


"Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ μετά το δημοσίευμα της «Ε»" (19/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310961

"...Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή προκάλεσε σήμερα το δημοσίευμα της «Ε» (16 -9-2011) στο οποίο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος με σκοπό την επιβολή σκληρότερων οικονομικών μέτρων..."


Αν δεν μας προλάβουν οι εκλογές και δεν θαφτεί το θέμα κάτω από τόννους προεκλογικών σκουπιδιών, θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρονται πράγματα και πικάντικες λεπτομέρειες.

"Down down the rabbit hole..."

Jaga είπε...

"Greece: Don’t Discount the Role of the Military" (WSJ, 19/9/2011):

>> http://blogs.wsj.com/source/2011/09/19/greece-dont-discount-role-of-military/#

"...Is a military coup likely in Greece? Maybe not. But it’s a possibility that can’t be discounted. And if that were to happen, how happy would the European Union be to have a military dictatorship as part of its club?..."

Η WSJ στα καλύτερά της. Τώρα που γίνεται το παζάρι της τελευταίας ώρας στα διεθνή χρηματιστήρια, βάζει τα δυνατά της να κατρακυλήσει κι άλλο η εικόνα της Ελλάδας και να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια (και τα κέρδη φυσικά).

Ετοιμαστείτε για μεταγραφές εκεί στο Washington, σύντομα θα σας έρθουν συντρόφια από εδώ, "δημοσιογραφικοί πρόσφυγες" με περουκίνια και ψεύτικα μούσια, που τώρα σκίζονται να "εφαρμοστούν τα συμφωνημένα" εδώ στο Elladan.

Jaga είπε...

"Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ" (tvxs.gr, 19/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/69891

"...Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου της Αρχής Νίκου Λογοθέτη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ότι «έλεγε ναι» σε ό,τι ήθελε η Eurostat. Παράλληλα, ένα e-mail του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς το ΔΝΤ ανάβει νέες φωτιές μετά τις καταγγελίες των πρώην μελών του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής περί σκόπιμης διόγκωσης του χρέους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και δεύτερον να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας διέταξε ο εισαγγελέας..."


"(υπόμνημα Σκορδά:) «Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»" (enet.gr, 20/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311052

"...Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ' όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα...

...Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί..."

Jaga είπε...

Μία "είδηση" (σιγά τώρα) για τη ΝΔ:

"Ονομαστική ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα και την ΕΛΣΤΑΤ" (20/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311352

"...Το σχέδιο νόμου καταψηφίστηκε επί της αρχής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων τροπολογιών την Παρασκευή, στις οποίες εναντιώθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μετέβαλλε την αρχική θετική τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου..."

Εύγε Antonis, πολύ μπλόφα η ΔΕΘ λέμε.

Και τρία νουμεράκια για να ξεκινήσει καλά η μέρα των "ορθολογιστών" που λένε ότι ο ΈΛληνας πρέπει να γίνει 60% φτωχότερος:

* Στο 189% η νέα εκτίμηση του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας στο τέλος του 2012:

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112133163

Όποιος δεν ξέρει αριθμητική Δημοτικού, αυτό είναι 100 φορές πάνω από τα τελευταία "νέα μέτρα" που στύβουν μέχρι και ανάπηρους και άνεργους.

* Στα 4,5 δις ευρώ θα κλείσει το φετινό έλλειμμα, σύμφωνα με εσωτερικό memo του Τόμσεν στο ΔΝΤ (πληροφορία από Μ. Ιγνατίου), δηλαδή δύο φορές όσα τα τελευταία "νέα μέτρα".

* Τουλάχιστον στο 18,5% η αναμενόμενη γενική ανεργία το 2012, σύμφωνα με εκτίμηση του ΔΝΤ. Αυτή σημαίνει τουλάχιστον 25% πραγματική και πάνω από 40% στις πιο παραγωγικές ηλικίες.


Συμπέρασμα: Και οι Μάγια έκαναν ανθρωποθυσίες στους Θεούς τους για να γλιτώσουν από το μένος τους. Σκότωναν νέους και έκαναν τα λιγοστά τρόφιμα σπονδές αντί να τα τρώνε. Και φυσικά στο τέλος τους έφαγε το σκοτάδι.

Jaga είπε...

"Τα θέλουν όλα και τώρα" (21/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311376

"...Ξαναγράφουν το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δισ. ευρώ...

...Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα ολοκληρωθεί όχι το 2015, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το 2014, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. «Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» επισημαίνονταν στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών..."


Δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αμφιβολία ότι ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ, ούτε οι "αγορές" πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χρόνο ζωής πάνω από μερικούς μήνες ακόμα. Έτσι, θέλουν με καταφανέστατα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τρόπο να δεσμεύσουν κάθε επόμενη κυβέρνηση σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό των τριών επόμενων ετών 2012-2014, διασφαλίζοντας όσο μπορούν αυτά που είναι σήμερα "συμφωνημένα".

Όλοι, μα ΟΛΟΙ, από Μέρκελ και Σαρκοζί μέχρι Ομπάμα, προσπαθούν να κρατήσουν με τεχνητή αναπνοή την κυβέρνηση επάνω, να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, να διασφαλίσουν ότι θα προλάβουν να ξεφορτωθούν όσο περισσότερα ελληνικά "τοξικά" μπορούν, πριν επιτρέψουν στον "ασθενή" να αποδημήσει εις τόπο χλοερό.

Το αστείο είναι ότι οι δικοί μας εθνοσωτήρες πιστεύουν σοβαρά ότι έχουν ελπίδες, ότι πράγματι τους υποστηρίζουν, ότι πράγματι "σώζουν τη χώρα".

Αλλά δεν θα είναι καθόλου αστείο όταν αρκετοί από δαύτους θα κρύβονται σε κάποιο Καζακστάν, ως άλλοι Μαντέληδες, για να γλιτώσουν τα ειδικά δικαστήρια και τη μπουζού.

Συντρόφια, είναι καιρός να κλείσετε εισιτήρια, με early booking θα σας έρθει φθηνότερα.

Jaga είπε...

"Σύμβουλος του Σόιμπλε: Η συντεταγμένη χρεοκοπία έχει ξεκινήσει" (20/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/70037

"...Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης και σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ μιλώντας στην Deutsche Welle. Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένει ελληνική χρεοκοπία αλλά όχι έξοδο από το ευρώ..."


"Μέρκελ: Πολιτικά καταστροφική η έξοδος της Ελλαδας από το ευρώ" (20/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/70035

"...Απέκλεισε εκ νέου έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Γερμανοί θα πρέπει να είναι αυστηροί απέναντι στην κρίση χρέους και να ζητούν σαφή ανταλλάγματα για την παροχή βοήθειας. Την ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα απαρέγκλιτα το πρόγραμμα λιτότητας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ενώ η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο, συμβούλεψε την Ελλάδα να μειώσει το δημόσιο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή..."


"Η θεραπεία της αφαίμαξης σκοτώνει την οικονομία, του Paul Krugman" (20/9/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/70022

"...Κάποτε οι γιατροί πίστευαν ότι αφαιρώντας το αίμα του ασθενούς θα μπορούσαν να καθαρίσουν τους κακούς "χυμούς" οι οποίοι προκαλούσαν τις ασθένειες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αφαίμαξη έκανε τον ασθενή πιο αδύναμο, και το ενδεχόμενο να υποκύψει πιο πιθανό..."


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι "εταίροι" μας δεν είναι ανόητοι. Καταλαβαίνουν 100% τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, φαίνεται να το μεθοδεύουν μάλιστα, αρκεί αυτό να γίνει ελεγχόμενα και στο χρόνο που αυτοί θα επιλέξουν. Μας θέλουν μέσα στο ευρώ, αλλά γονατισμένους. Αυτό είναι όλο.

Jaga είπε...

"Δε μπορεί ο Γιώργος. Ούτε με λεφτά του Θεού!" (Μ. Ιγνατίου, 21/9/2011):

>> http://www.aixmi.gr/index.php/demporei-ogiwrgos-outemelefta-toutheou/

"...Ο κ. Παπανδρέου ελέγχεται και για το γεγονός της προσφυγής στο Ταμείο, αλλά και για το ότι απωλέσθηκαν 16 ολόκληροι μήνες, χωρίς να γίνει στην κυριολεξία τίποτα. Απλά προστέθηκαν άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ στο ήδη δυσβάστακτο χρέος της Ελλάδας.

Θα διακινδυνεύσω να ισχυριστώ ότι ο πρωθυπουργός θα έχει την τύχη του ομολόγου του της Ισλανδίας εάν αποδειχθεί η καταγγελία που έκανε στην «Ελευθεροτυπία» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...

...Δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και εάν εμφανιστεί ο Θεός ο ίδιος μεταφέροντας σακούλες με 400 δισ. ευρώ ως δώρο στην Ελλάδα, να μπορέσει ο σημερινός πρωθυπουργός να διαχειριστεί την φοβερή κρίση που μαστίζει τη χώρα..."


Εξαιρετικός ο Ιγνατίου, φωτεινή εξαίρεση (από τις ελάχιστες) στο MEGA, που αν και βαθιά μπολιασμένος με τον αμερικανικό ελαφρώς "μιντιακό" τρόπο σκέψης, εντούτοις λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους.