Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ο βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο νέος βασιλιάς!

Ωραία. Αποκτήσαμε επιτέλους κυβέρνηση. Με τρεις "πυλώνες" και μιάμιση  "πατερίτσα":
  • Οι "πυλώνες": το κόμμα-πτώμα ΠΑΣΟΚ, με μονοψήφιο ποσοστό πλέον και αρχηγό-φάντασμα, το κόμμα-πώμα ΝΔ, που κλείνει στόματα και βουλώνει διαρροές, και το κόμμα-γόμα ΛΑΟΣ, που έχει μιντιακή μνήμη 24ώρου και χρυσό στις κωλοτούμπες εδάφους με το μπαλέτο του.
  • Η μιάμιση "πατερίτσα": Το κόμμα Μπακογιάννη (κανείς δεν θυμάται πως λέγεται, που λέει φανατικά ναι σε όλα αλλά δεν της δίνουν ούτε θέση κλητήρα, και η μισή "Δημοκρατική Αριστερά", όπου μερικοί όπως ο ντιπ για ντιπ αριστερός Ψαριανός δηλώνει με παράπονο ακριβώς τα ίδια με τη Μπακογιάννη.
Όποιος ξένος ανταποκριτής παρακολουθεί τι γίνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινά από νωρίς το πρωί τους καφέδες και τις ασπιρίνες, γιατί η κατάσταση θυμίζει Πολωνικό καρτούν του '80 χωρίς υπότιτλους.

H "συγκολλητική ουσία" (ΛΑΟΣ)


Αυτή την εβδομάδα, ο επόμενος καταλληλότερος πρωθυπουργός και αυτοκράτορας της Βασιλεύουσας (Κωνσταντινούπολης), στηρίζει Παπαδήμο με τα χίλια. Όπως είχε προτείνει ήδη πριν από 2-3 χρόνια, επί εποχής μπουχέσα. Στο ενδιάμεσο, πριν μερικούς μόλις μήνες, είχε προτείνει Στεφανόπουλο ως μοναδική επιλογή, μια και "...ποιος ξέρει και ποιος εμπιστεύεται τον κάθε Παπαδήμο;" όπως είχε πει.

Πάντως το κόμμα του εξωτικού ΛΑΟΣ είναι συνεπές στο εξωτερικό. Μπορεί εδώ να έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια και να κάνουν πιο πολλές κωλοτούμπες από Ολυμπιονίκες ασκήσεων εδάφους, αλλάζοντας "στρατηγική" κάθε 6 με 12 ώρες (σαν αντιβίωση), αλλά στην Ευρώπη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιούνιο, ο πασίγνωστος πλέον αντιευρωπαϊστής και πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα ευρωβουλευτής της Αγγλίας Nigel Farage, είχε βαλθεί και πάλι να τα χώνει κανονικά στα μούτρα του Baroso. Μόλις τελείωσε, ο κυρία Νίκη Τζαβέλα, υπερήφανη ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ (που υποτίθεται ενδιαφέρεται για την Ελλάδα), έσπευσε να ρωτήσει ειρωνικά τον Farage πόσο είναι το έλλειμμα της Αγγλίας και αν η απομόνωσή της από την ΕΕ πιστεύει ότι είναι η σωστή λύση. Για να λάβει την απάντηση από τον Farage ότι ακριβώς για αυτά (τα χάλια) που γίνονται σήμερα, η Αγγλία αποφάσισε να μην υιοθετήσει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα και να κρατήσει τη λίρα, κάτι που εννοείται ότι δεν μετανιώνει ούτε στιγμή.
Η πρώτη χώρα-αποικία τραπεζιτών


Με την κυβέρνηση Luke "Skywalker" Papadimos, η Ελλάδα γίνεται και επίσημα η πρώτη χώρα της ΕΕ που κυβερνάται από διορισμένο πρωθυπουργό τραπεζίτη, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί και δεν διαφαίνεται πότε ακριβώς θα αφήσει την καρέκλα (ούτε σε ποιον φυσικά). Επιτελάρχης βέβαια υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, καθόλου τυχαίο το ότι είναι Γερμανός και το όνομά του αρχίζει από "Ράιχ" και προφέρεται "Ράιχ-εν-Μπαχ". Σαν να λέμε ξύλο αλά SS, με κλασική μουσική.

Η φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος έκανε τη δουλίτσα του για τον κρεμανταλά με το μουστάκι, του έδωσε διέξοδο ήπιας αποχώρησης (χωρίς ελικόπτερο προς το παρόν), τη στιγμή που το εσωκομματικό του κοτέτσι έφτασε στο αμήν. Οπότε ήταν η κατάλληλη ώρα να φέρουν στη θέση του έναν τραπεζίτη, κανονικό υπάλληλο της τρόικας εξωτερικού, για να διευθύνει την τρόικα εσωτερικού. Μόνο που ο μπουνταλάς Mind-the-GAP δεν το έχει καταλάβει ακόμα και νομίζει ότι είναι ακόμα πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, καλώντας τους "υπουργούς του" και τα "όργανα" για να δώσει οδηγίες. Δώστε του ένα κανό να πάει στο καλό, να μην ταλαιπωρείται πια και με τα Ελληνικά, που τόσο δύσκολα τα βρήκε στην εξαιρετικά σύντομη θητεία του στη χώρα.

Πάντως, όσοι περιμένουν ότι σε τρεις μήνες θα έχουμε εκλογές, ας μη βάλουν στοίχημα. Ο Luke είναι εδώ για να μείνει. Το ξεκαθάρισαν αυτό εξ' αρχής. Άλλωστε, πληροφορίες από τη Συγγρού (μέρος κι αυτό για γραφεία κόμματος...) λένε ότι ο "επιτυχημένος τραπεζίτης" δέχτηκε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει στη θέση του ακόμα και μετά τις εκλογές. Δηλαδή, αφού το μπλε σκορποχώρι το πήρε απόφαση ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν βγάζει με τίποτα, αλλά δεν μπορούσε πια να συνεχίζει την ερμαφρόδιτη σχιζοφρενική κατάσταση του "θέλω-δεθέλω το μνημόνιο", ήταν καιρός να συμφωνήσει σε έναν πρωθυπουργό-ταμπέλα, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά τις εκλογές, όταν και αν γίνουν κάποτε, τα μπλε ανθρωπάκια θα γίνουν πιο πολλά στη Βουλή και στη συγκυβέρνηση, αλλά ο Luke θα παραμείνει στη θέση του, γνήσιος "τεχνοκράτης", για να τον δείχνουν  ως "σκληρό αλλά ικανό" και να τον βάλουν μπροστά όταν θα συνεχίσει να βρέχει γιαούρτια.

Τα υπόλοιπα επιτυχημένα παραδείγματα


Μια ανασκόπηση του τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, που θυμίζει πια έντονα τέλη δεκαετίας του '30, λίγο πριν η Βέρμαχτ αφήσει τα προσχήματα και μπουκάρει με τα άρματα στους γείτονες:
  • Λετονία: Το πρώην "πετυχημένο πείραμα", σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση να μαζεύει από το δρόμο παγωμένους αστέγους και νηστικούς, σιωπηλά θύματα του ευρω-πολέμου.
  • Ισπανία: Ο Θα-πατέρας έφυγε, ο Θα-πατέρας πάει. Άλλος ένας "σοσιαλιστής" πάει πρόωρα σπίτι του με την ουρά στα σκέλια, με την ίδια επιτυχία όλων σχεδόν των ηγετών της σοσιαλιστικής διεθνούς, της οποίας τον πρόεδρο είχαμε την απίστευτη τύχη να έχουμε για 2 χρόνια (μόνο, ευτυχώς) πρωθυπουργό.
  • Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι μπορεί επιτέλους να ασχοληθεί με την ησυχία του με τις βυζούμπες βουλευτίνες του, αφού τη χώρα ανέλαβαν (και εκεί, όπως εδώ) οι τραπεζίτες.
  • Πορτογαλία: Τα προ-εκλογών "συμφωνημένα μέτρα" (με υπογραφές, κανονικά), φαίνεται να είναι οδοντόκρεμες. Το πρόβλημα χρέους-ελλείμματος της χώρας δείχνει πως πάνε ολοταχώς για κατρακύλα τύπου Ελλάδας.
  • Ιρλανδία: Οι περήφανοι Κέλτες, αφού άρχισαν να συνηθίζουν να είναι στα τέσσερα και να λένε ναι σε όλα εδώ και 3-4 χρόνια, τώρα μαθαίνουν ότι, όχι μόνο τα "νέα μέτρα" δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά επιπλέον ότι ο προϋπολογισμός τους κατατέθηκε πρώτα στο Γερμανικό κοινοβούλιο προς έγκριση, πριν έρθει στη δική τους Βουλή. Δηλαδή, οι Γερμανοί έχουν αναλάβει 100% τα οικονομικά τους και οι ίδιοι μαθαίνουν τα νέα από τα Γερμανικά ΜΜΕ (όπως γίνεται και εδώ σε εμάς άλλωστε).

Η Ερώτηση του 1,7 τρις ευρώ


Οι τραπεζίτες στην ΕΚΤ, στη FED και στο ΔΝΤ, υπολογίζουν πως για να στηριχθεί η Ευρωζώνη, με την Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία λίγο-πολύ στον "ορθό δρόμο" που οδηγεί στη δική μας πετυχημένη κατάσταση, υπολογίζουν ότι χρειάζονται περίπου 1,7 τρις ευρώ επιπλέον κεφαλαίων στο PSI. Αλλά φυσικά αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε τα δανείζει κανείς στην ΕΕ. Οπότε η μοναδική λύση είναι το τύπωμα χρήματος και η έκδοση ευρωομολόγων για τις χώρες κατευθείαν (όχι για τις τράπεζές τους και μόνο) από την ΕΚΤ, κάτι στο οποίο αντιδρούν με πείσμα οι Γερμανοί, γιατί αυτό θα υποβαθμίσει το "σκληρό" ευρώ και θα το κάνει τσιχλόφουσκα.

Συνεπώς, το ερώτημα είναι απλό: Αφού οι Γερμανοί οδηγούν τη μισή Ευρώπη στην κατάρρευση και στην εθνική υποδούλωση, μήπως είναι καιρός η ΕΕ να πετάξει έξω τη Γερμανία; Δηλαδή, οι ταλαιπωρημένες χώρες του Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) και η Ιρλανδία, μαζί με όποιον άλλο θέλει, να φτιάξουν μια φυσιολογική ΕΕ πολιτών και όχι τραπεζών, να εκδώσουν το ευρώ 2.0, και να στείλουν τους Ούννους και τα τσιράκια τους στη δική τους "Βόρεια" Ευρωζώνη να ψάχνουν για πελάτες;

Η ιδέα της διχοτόμησης της Ευρωζώνης δεν είναι νέα, αλλά μέχρι τώρα όλοι υποθέτουν πως αυτό πρέπει να είναι πρωτοβουλία των Γερμανών-Γάλλων, αφού σε αυτούς χρωστάει όλος ο κόσμος. Αλλά ξεχνάνε μια λεπτομέρεια: Αν η διχοτόμηση γίνει βίαια και με τους όρους των "καταχρεωμένων", αυτό σημαίνει κήρυξη χρεοκοπίας από τη μισή Ευρώπη, άρα μη αποπληρωμή χρεών από τη "φτωχή" προς την "πλούσια" Ευρώπη, άρα εκμηδενισμός του σημερινού μπάχαλου σε ένα μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνοι, δεν θα κυκλοφορούν πλέον Mercedes και BMW στη Μεσόγειο, ούτε θα έχουμε τηλέφωνα Siemens, ούτε θα έχουμε μια τοστιέρα της προκοπής που δεν θα φοβάσαι μην εκραγεί στα μούτρα σου όπως οι Κινέζικες. Αλλά θα έχουμε ξανά ένα πραγματικό νόμισμα, κοινό με τους γείτονες και όσους τέλος πάντων μπορούμε να συμβιώσουμε, και το κυριότερο θα έχουμε ελπίδα για πραγματική οικονομία, αντί για δουλεία δεκαετιών.

Δεν ξέρω πόσοι το σκέφτονται στα επιτελικά γραφεία, πάντως είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί ήδη ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης και επιστροφής στο μάρκο, είτε με δική τους απόφαση είτε γιατί όλοι οι υπόλοιποι θα τους εκδιώξουν ως αθεράπευτα επεκτατιστές.

37 σχόλια:

Jaga είπε...

Η New York Times, ναι αυτή που επί δύο χρόνια κατακεραύνωνε τους Έλληνες για την "απειθαρχία" του στα μέτρα που τους επέβαλε η ΕΕ του Βορρά, τώρα ανακαλύπτει (επιτέλους) τη δολοφονία της Δημοκρατίας στο όνομα των "αγορών":

"Conspiracies, Coups and Currencies" (NYTimes.com, 19/11/2011):

>> http://www.nytimes.com/2011/11/20/opinion/sunday/douthat-conspiracies-coups-and-currencies.html?_r=2&scp=4&sq=Greece,%20Italy&st=cse

>> http://www.greekcrisis.net/2011/11/conspiracies-coups-and-currencies.html

Το άρθρο ξεκινά με το υποθετικό(;) σενάριο ενός Ομπάμα που οδηγείται σε παραίτηση λόγω δημοσιοοικονομικής αποτυχίας και τον διορισμό "προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών" στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες ξένων κρατών.

"...For Americans, the scenario I’ve just imagined is a paranoid fantasy, the kind of New World Order nightmare that haunts the sleep of black-helicopter watchers and Trilateral Commission obsessives.

But for the inhabitants of Italy and Greece, who have just watched democratically elected governments toppled by pressure from financiers, European Union bureaucrats and foreign heads of state, it evokes the cold reality of 21st-century politics..."


Και συνεχίζει:

"...Democracy may be nice in theory, but in a time of crisis it’s the technocrats who really get to call the shots. National sovereignty is a pretty concept, but the survival of the European common currency comes first..."

Από τα λίγα εξαιρετικά εύστοχα άρθρα στους NYT εδώ και πάααααρα πολύ καιρό.

Jaga είπε...

"Από 30 δισ. σε 60 δισ. ευρώ οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες" (21/11/2011):

>> http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4674694

>> http://tinyurl.com/85q9nts

"...από το 2008 τα ποσά που έχουν εγκριθεί προς τις τράπεζες είναι συνολικά 155 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 106 δισ. ευρώ..."

Δηλαδή οι τράπεζες έχουν "χάσει" μερικές δεκάδες δις ευρώ από καταθέσεις, ρευστό που είτε καταναλώνεται (λόγω ανεπάρκειας εισοδήματος) είτε πάνε στο εξωτερικό, αλλά το ΥΠΟΙΚ σπεύδει να το αναπληρώσει με τα διπλάσια και καβάντζα σχεδόν άλλα τόσα!

Και οι Benny-Προβόπουλος συνεχίζουν:

"...τα ποσά αυτά δεν εγγράφονται ούτε στο έλλειμμα ούτε στο χρέος και ως εκ τούτου «δεν επιβαρύνεται ο πολίτης»..."

Ναι, ξαφνικά βρήκαν κάποιους που χαρίζουν δις και πήγαν με τον κουβά να μαζέψουν μερικά, για τη σωτηρία της πατρίδας.

Υπόψη ότι μετά τις νέες "συνεννοήσεις" με την τρόικα, οι νέοι όροι δανεισμού μετά το κούρεμα προβλέπουν επέκταση με βάθος 20-30 χρόνια και επιτόκιο 8%. Δηλαδή πολύ πάνω από ένα εμπορικό στεγαστικό δάνειο. Προφανώς δεν θεωρούν την Ελλάδα πλέον "ακίνητο" αλλά κινητή αξία υπό ρευστοποίηση.

Jaga είπε...

Επιτέλους και μια πρωτιά και μάλιστα διαρκείας, δια-κυβερνητική:

"FT: Χειρότερος υπ. Οικονομικών της Ευρώπης ο Ευ. Βενιζέλος" (23/11/2011):

>> http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=103578

"...«Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα». Οι Financial Times δίνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης.

Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Σκοράρει τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο..."

Jaga είπε...

"Εγγυήσεις - 'βόμβα' για δημόσιο χρέος" (24/11/2011):

>> http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17573&subid=2&pubid=28146056

"...Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012, το 2010 χορηγήθηκαν νέες εγγυήσεις συνολικού ύψους 49,9 δισ ευρώ κυρίως προς το τραπεζικό τομέα, παρά το ότι σύμφωνα με τον νόμο οι νέες εγγυήσεις δεν μπορούσαν να υπερβούν τα 2,8 δισ ευρώ..."

Παρακαλώ προσοχή στο ποιο site το δημοσιεύει (ME-GA-tous). Έχουν ήδη αρχίσει το "ξεφόρτωμα" του George saga, ελέω του μεσσία Luke στον οποίο κοντεύουν να χτίσουν πυραμίδα για να τιμήσουν τον Φαραώ.

Jaga είπε...

"Παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία το κόψιμο του ρεύματος λέει ο Γερμανός επίτροπος" (24/11/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328047

"...Όπως μάλιστα τονίζει στην απάντηση του ο επίτροπος, είναι απολύτως σαφές ότι «οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις»...

Πάνω-κάτω τα ίδια ανακοίνωσε σήμερα και ο Συνήγορος του Πολίτη (λίγο αργά βρήκαν τη λαλιά τους), αλλά έτσι όπως τα λέει στην ουσία περιορίζει την παραβίαση στους "φτωχούς καταναλωτές", ενώ ο επίτροπος λέει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε σύνδεση της διακοπής της παροχής με εκκρεμείς φόρους είναι εντελώς παράνομη, παντού και πάντα.

Jaga είπε...

Δηλαδή, από τη μία γίνεται ωμός εκβιασμός μέσω απολύτως απαραίτητων αγαθών όπως η οικιακή ενέργεια, και από την άλλη οι τράπεζες λαμβάνουν πρόσθετες κρατικές εγγυήσεις (ήδη στο 90% "ενεργοποιημένες") σχεδόν 1700% (!) πάνω από το νόμιμο ανώτερο όριο, μόλις τον προηγούμενο χρόνο.

Κατά τα άλλα, οι Παπουτσήδες συνεχίζουν να δέρνουν απεργούς, οι Βενιζελοπάγκαλοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο all-time-bottom των NYT και οι FT περιγράφουν την οικονομική χούντα που εξαπλώνεται στην Ευρώπη μέσω μη εκλεγμένων κυβερνήσεων "τεχνοκρατών".

Και ο Χρυσοχοϊδης δηλώνει υποψήφιος επόμενος ηγέτης του ΠΑ(πα)-ΣΟΚ.
Τέλος...

Jaga είπε...

Τώρα που το εξωτικό ΛΑΟΣ είναι πλέον στην κατοχική συνγκυβέρνηση (απίστευτο...), καιρός είναι να παίρνουμε πιο σοβαρά όσα λένε εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας.

Για παράδειγμα, την κυρία Τζαβέλλα, η οποία αγωνιά και βιάζεται για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα "οικονομικής διακυβέρνησης", ακόμα και με κόστος η Ελλάδα να γίνει το ψόφιο πειραματόζωο της Ευρώπης:

"Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης" (συνεδρίαση 27/9/2011):

>> http://www.youtube.com/watch?v=CMlnY5IVIn4

"...Το δεχόμαστε αυτό, αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα, για να δούμε πως τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση...

...Το ερώτημά μου κύριε πρωθυπουργέ είναι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση; Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη..."


Εύγε στην κυρία Τζαβέλλα. Ούτε ο Γκέμπελς στη Γερμανία του '30 δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει καλύτερα το δόγμα της "ενωμένης Ευρώπης".

Jaga είπε...

Για όποιον νομίζει ότι η Τζαβέλλα τα είπε έτσι "στον αέρα", ότι της ξέφυγε και μια μμμ...μπούρδα (να το πούμε ευγενικά), κάνουν λάθος.

Τα ίδια ακριβώς είπε και την επόμενη μέρα στον Μπαρόζο. Τόσο ίδια, που ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τη διέκοψε στη μέση:

>> http://www.youtube.com/watch?v=WrRshGJoqek

Το αστείο είναι ότι όταν το εξωτικό ΛΑΟΣ κατάφερε(!) να βάλει τη Τζαβέλλα στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, πανηγύριζαν λες και η ομάδα της γειτονιάς πήρε μεταγραφή τον Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι αυτό που λέει και ο κελεμπίας στη διαφήμιση:
"...Τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;..."

Jaga είπε...

Πάγκαλος: "Κομμουνιστές, φασίστες και μαλ.... ήταν οι αγανακτισμένοι" (30/11/2011):

>> http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9261:pangalos-communists-fascists-and-hair--were-indignant

«Οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μ.....ς» σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στο γαλλικό κανάλι France 5 και στην εκπομπή «Le monde en marche».

Και για όσους ξέρουν Γαλλικά, το επίμαχο απόσπασμα (video):

>> http://www.youtube.com/watch?v=8-M1xbv9lac

Ξεχειλίζει "αγανάκτηση" η κατά τα άλλα ήπια δήλωση του δεν-έχω-καμία-αρμοδιότητα αντιπροέδρου, ο οποίος όχι μόνο δεν το έχει χωνέψει ακόμα ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν να τον μουτζώνουν έξω από τη Βουλή, αλλά ακόμα φοβάται να τα πει αυτά εδώ στην Ελλάδα και τα λέει μόνο στο εξωτερικό.

Πάντως, το ότι θεωρεί "μ@λ@κες" αυτούς που ουσιαστικά "έριξαν" την κυβέρνηση George, και μάλιστα δύο φορές (μία στο φιάσκο το καλοκαίρι και μία τώρα με τη "συγκυβέρνηση"), κάτι λέει για το μυαλό και την ποιότητα του ίδιου και των "συντρόφων" του.

Ξύδι Θόδωρε, θα σου περάσει.

Jaga είπε...

Αφιερωμένο σε όσους ΣΤΟΚΟΥΣ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η απόλυση μερικών χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου θα εξυγιάνει την οικονομία. Και ότι τη Γερμανία δεν την ενδιαφέρει αν χρεοκοπήσουμε ή όχι:

"Η Γερμανία στην... καρδιά του ελληνικού στρατού" (1/12/2011):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/i-germania-stin-kardia-toy-ellinikoy-stratoy

"...Άριστοι συνεργάτες στις στρατιωτικές συναλλαγές αναδεικνύονται Ελλάδα και Γερμανία. Το 58% των δαπανών του ελληνικού Δημοσίου για αμυντικούς εξοπλισμούς το 2010 κατέληξε στο Βερολίνο, εν μέσω ενός είδους «εξευρωπαϊσμού» των εθνικών οπλικών συστημάτων τα τελευταία χρόνια. Στους 6 μεγαλύτερους αγοραστές όπλων η Αθήνα. Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι στρατιωτικές δαπάνες σε παγκόσμιο επίπεδο...

...(το 2010) η Ελλάδα κατέβαλε περίπου 7,1 δις ευρώ για αμυντικές δαπάνες. Περισσότερα από τα μισά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Independent, διατέθηκαν για αγορές εξοπλισμών από τη Γερμανία. Άλλωστε, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας, βάσει του ΑΕΠ, παραμένει εδώ και χρόνια ο μεγαλύτερος σε όλη την ΕΕ (3,2% το 2009)..."

Jaga είπε...

"Το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε ... τσολιάς!" (29/11/2011):

>> http://www.totefteri.com/2011/11/blog-post_7724.html

"...Στολή τσολιά φόρεσαν οι Βέλγοι στο άγαλμα-σύμβολο αντίστασης της πρωτεύουσάς τους ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες για την κρίση χρέους που η χώρα τους καλείται να αντιμετωπίσει..."

Πάλι καλά που δεν έντυσαν κανένα Σάτυρο. Ναι, αυτόν με το υπερμέγεθες επίμαχο μέλος του σώματος...

Jaga είπε...

"'Συμβουλευτική Επιτροπή' αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!" (2/12/2011):

>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28747&Itemid=139

"...Και επειδή δεν βλέπουν να συνεχίζουν για πολύ οι "τραπεζίτες" (Λ.Παπαδήμος Γ.Χαρδούβελης κλπ.) προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν: Θα ζητηθεί από τη Βουλή η κατάργηση της διαδικασίας της διπλής ανάγνωσης των νομοσχεδίων και των διπλών σχετικών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων και κοινοβουλευτικών επιτροπών! Πρακτικά καταργούν την επεξεργασία των νομοσχεδίων, αφού αυτή γινόταν κυρίως στην δεύτερη ανάγνωση. Δηλαδή καταργούν ένα βασικό συστατικό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας!..."

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι ο Luke "Skywalker" διορίζει στο γραφείο του πρωθυπουργού προσωπικό και συμβούλους για μέχρι και τις 16 Μαΐου. Πράγμα που επιβεβαιώνει τη συμφωνία του με τον έτερο "καταλληλότερο" στο μπλε κοτέτσι, ότι δηλαδή ανέλαβε την πρωθυπουργία με την προϋπόθεση και υπόσχεση ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι, είτε γίνουν στο μεταξύ εκλογές είτε όχι.

Άντε να τελειώνουμε. Αφού καταργείται η Βουλή, να καταργήσουν εντελώς και τις εκλογές και όλα. "Δημοσιονομική στενότητα" θα το ονομάσουν. "οικονομικότερη" Δημοκρατία.

Jaga είπε...

Κι εσύ Βρούτε;...

"Χρυσοχοΐδης αδειάζει Γιώργο" (4/12/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=329605

"...Από τη συχνότητα του Mega επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του τέως πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους»...

...Όσον αφορά στις δικές του ευθύνες, αρκέστηκε να πει ότι έφτασε "στα όρια του πολιτικού λάθους". Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, είπε. Διευκρίνισε, όμως, ότι "αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης" και συμπλήρωσε πως "ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι"..."


Μιχαλάκη πες αλεύρι. Την προδοσία πολλοί τη λάτρεψαν. Τον προδότη κανείς. Αυτό ισχύει και από τις δύο μεριές φυσικά, του τωρινού και του "μελλοντικού" ηγέτη του κόμματος.

Και μη νομίζουν όσοι τα χώνουν σήμερα στον κρεμανταλά ότι, αν παραμείνουν οι νεοφιλελεύθεροι στην αρχηγία του κόμματος, θα υπάρχει πάντα για αυτούς μια θέση τύπου Benny (παρά τη δική του γκάφα τότε στο Ζάππειο). Είναι καθαρά θέμα κιλών και φωτογένειας στα ΜΜΕ το ότι παραμένει σήμερα στον αφρό.

Jaga είπε...

Το πιο ενδιαφέρον φυσικά στην παραπάνω δήλωση του Μιχαλάκη είναι οι δικαιολογίες.

Απολογείται για το πολιτικό-ιδεολογικό φιάσκο του κόμματος που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του. Δεν λέει λέξη όμως, ούτε και νιώθει υπόλογος, σε αυτούς που εξαπάτησαν, που καταλήστεψαν μέσω παράνομων φόρων και που έριξαν πίσω κάμποσες δεκαετίες, μέσα σε μόλις 2 χρόνια.

Αν θέλουν να διαπιστώσουν αν πράγματι μας ψεκάζουν χαϊβανίτιδα από τα αεροπλάνα, ας ξεκινήσουν να τσεκάρουν πρώτα όσους θα ξαναψηφίσουν τον Μιχάλη. Ο μετρητής θα χτυπήσει κόκκινο.

Jaga είπε...

"Υπαναχώρηση Σαμαρά για την ημερομηνία των εκλογών" (4/12/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=329572

"...«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου...»

«...Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό»..."


Συμπέρασμα 1ο: "Αφήστε τον Παπαδήμο να κάνει τη δουλειά του" (για όσο χρειαστεί...)

Συμπέρασμα 2ο: Προς το παρόν, η κυβέρνηση Παπαδήμου ΔΕΝ έχει "πλήρη νομιμοποίηση" από τον ελληνικό λαό (...σαν να λέμε ολίγη από Δημοκρατία).

Jaga είπε...

"Ακόμα 16 απολύσεις στη «Χαλυβουργία»" (4/12/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=329577

"...Με τις πιο πρόσφατες απολύσεις ο αριθμός των απολυμένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος έφτασε τους 50. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις ακόμα 34 εργαζομένων πριν μερικές μέρες...

...Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία για περισσότερο από ένα μήνα, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, που συνεπάγονται με μειώσεις μισθών και πενθήμερη εργασία..."

Jaga είπε...

Την περασμένη Τετάρτη, στο Βερολίνο, οι νέοι υπουργοί της τρόικας εσωτερικού, "αποθεώνονται" από την ελληνική κοινότητα:

"Αντιμνημονιακή και αντιφασιστική παρέμβαση κατά ελλήνων βουλευτών στο Βερολίνο":

>> http://www.verianet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=8676&Itemid=49

>> http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/vinteo-ellines-metanastes-krazoun-magkoufi-antonaro-plevri-sto-verolino.html

>> http://www.youtube.com/watch?v=3CDPFMzMoAc

Αξίζει να δει κανείς ολόκληρο το παραπάνω βίντεο (9 ολόκληρα λεπτά), πραγματικά εξαιρετικοί οι Έλληνες της Γερμανίας.

Jaga είπε...

"Ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε κλαίγοντας τα μέτρα λιτότητας" (5/12/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=329826

"...Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες των συνταξιούχων. Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις..."

Η φωτογραφία τα λέει όλα. Ο "τεχνοκράτης" (μη εκλεγμένος κι αυτός) νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας χαμογελά από την παράσταση της υπουργού εργασίας, που δακρύζει λέγοντας τη λέξη "θυσίες".

Είναι η δεύτερη σεζόν της παράστασης Λοβέρδου, που πριν ένα χρόνο και κάτι, έδινε το δικό του ρεσιτάλ ερμηνείας, πάλι από το πόστο του υπουργού εργασίας, φωνάζοντας απεγνωσμένα:
"...Δεν υπάρχουν χρήματα!...Δεν υπάρχουν χρήματα!..."

Μα είναι ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ πια, ακόμα και ένα παιδάκι προσχολικής ηλικίας βαριέται το ίδιο δακρύβρεχτο σενάριο, ξανά και ξανά, και ξανά...

Jaga είπε...

"Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη Λυών" (26/11/2011):

>> http://www.youtube.com/watch?v=MCQf43nOXj4

Η λέξη "παρέμβαση" είναι υπερβολικά ευγενική, για το απόλυτα ήρεμο κατά τα άλλα κράξιμο του ντούο χλαπάτσα στη Γαλλία.

Το πανηγυράκι αρχίζει στο 3':00" όταν ο νεαρός από το ακροατήριο παίρνει το λόγο και αρχίζει να διαβάζει το κείμενο. Χαρακτηριστικές οι εκφράσεις απέραντης αμηχανίας και από τους δύο "πρωταγωνιστές", που προφανώς νόμιζαν ότι θα τα περνούσαν καλά σαν να βρίσκονταν στο πάνελ του ME-GA-tous.

Jaga είπε...

Τα "πράσινα άλογα" μπάφιασαν στην "πράσινη ανάπτυξη" και τα μαζεύουν για δρόμο:

"Και φωτοβολταϊκά κανόνια" (7/12/2012):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=330213

"...Ενα βήμα πριν από το «κανόνι» βρίσκεται η εταιρεία KLT Energy, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, απειλώντας να φεσώσει με εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον 90 πελάτες της από όλη την Ελλάδα και να οδηγήσει στην ανεργία τους 70 εργαζομένους της..."

Άντε να δούμε μέχρι πότε θα βλέπουμε άρθρα στην "Ε", μια και πάει ολοταχώς προς λουκέτο, με "άνωθεν εντολές" όπως φαίνεται προς τις τράπεζες να της κόψουν κάθε χρηματοδότηση.

"Ποιος πνίγει την Ελευθεροτυπία" (7/12/2012):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=330125

Jaga είπε...

"Με διαδικασίες εξπρές η εγκατάσταση νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας" (7/12/2011):

>> http://www.skai.gr/news/greece/article/188481/shedio-nomou-gia-tin-egatastasi-neon-keraion-kinitis-tilefonias-/

"...Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, το νομοσχέδιο θα παρέχει νομική κάλυψη δύο ετών για τις 6 χιλιάδες από τις 7,5 χιλιάδες συνολικά υφιστάμενες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκατασταθεί ανά την επικράτεια, οι οποίες δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες..."

Δηλαδή, αντί για πρόστιμα (=έσοδα), χαρίζεται συγχωροχάρτι 2ετίας (και βλέπουμε) για τις εταιρίες που παραβιάζουν το νόμο και επιβαρύνουν την υγεία πολιτών.

Προφανώς, ο νέος υπουργός νομίζει ότι οι κεραίες εγκαθίστανται μόνο στα κεφάλια "κομμουνιστών" και βάλθηκε να αρχίσει πάραυτα την "αποκομμουνιστικοποίηση" της αστικής τάξης.

Jaga είπε...

Το παρακάτω αποτελεί έκπληξη προφανώς μόνο στους εργαζόμενους του κόμματος, οι οποίοι νόμιζαν ότι θα τους πληρώσουν.
Αμ δε. Χριστούγεννα με παξιμάδι αντί για μελομακάρονα, σύντροφοι:

"Στάση πληρωμών στο ΠΑΣΟΚ. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι" (10/12/2011):

>> http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16634:stasi-pliromon-sto-pasok-kinitopoiiseis-etoimazoyn-oi-ergazomenoi&catid=3:society&Itemid=41

"...Οι υπάλληλοι του κόμματος ενημερώθηκαν χθες από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ότι το μόνο που μπορούν να θεωρούν σίγουρο είναι το δώρο, αφού ως γνωστόν, η μη καταβολή του σημαίνει αυτόφωρο, έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 25% του οφειλόμενου ποσού..."

Ε, μόλις δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το δώρο (επίδομα πλέον), θα περάσουν στο τάκα-τάκα ένα νόμο στη Βουλή που θα καταργεί τις ποινές. Απλά πράγματα.

Jaga είπε...

Αναρωτιέται κανείς τι βασανίζει το μυαλουδάκι του υπουργού-πρότυπο, Ανδρέα Λοβέρδου, στην προηγούμενη και στη νυν (και αεί) κυβέρνηση;

"Ψήφος εμπιστοσύνης από Λοβέρδο σε Μαρινάκη και Βαλβέρδε!":

>> http://tinyurl.com/83sfx5l

>> http://www.sportculture.gr/podosfairo/neo-arthro-tou-loverdou-sto-blog-tou-gia-ton-olympiako/

>> http://www.starata.net/2011/12/blog-post_3178.html

Τον τελευταίο καιρό, ο επόμενος "καταλληλότερος" για πρόεδρος του ΠΑ(ΠΑ)-ΣΟΚ, ανεβάζει κάθε 3-4 μέρες πολυσέλιδα άρθρα, "αθλητικά σχόλια" όπως τα λέει, για την αγαπημένη του ομάδα.

Προφανώς έχει λύσει όλα τα προβλήματα της Υγείας (όπως της Εργασίας μέχρι πρότινος), του κόμματος που ονειρεύεται να ηγηθεί, της χώρας γενικότερα, της Ευρώπης ολόκληρης, και μπορεί να ασχολείται προσωπικά με τα παραπάνω άρθρα.

Ίσως βέβαια να έχει την πληροφορία ότι η πλειοψηφία των αθεράπευτων ΠΑΣΟΚων είναι ταυτόχρονα και αθεράπευτα γαύροι, οπότε έχει ξεκινήσει ήδη τη δική του προεκλογική εκστρατεία.

Και για όποιον νομίζει ότι αυτά αποτελούν εξαίρεση, μια μικρή αναζήτηση στην επίσημη σελίδα του μεγαλο-υπουργού το δείχνει ξεκάθαρα:

Επίσημο blog:
>> http://andreasloverdos.wordpress.com/

Επίσημη σελίδα:
>> http://loverdos.gr/gr/

Πηγαίνοντας στο κουμπί "Αθλητικό Σχόλιο", διαπιστώνει κανείς ότι από τις 21/10 μέχρι 7/12, δηλαδή σε διάστημα ενάμιση μήνα, έχει ανεβάσει 10 τέτοια "σχόλια", μερικά με διαφορά ελάχιστων ημερών.

>> http://loverdos.gr/gr/index.php?Mid=29&act=list

Τα αντίστοιχα "πολιτικά σχόλια" είναι λιγότερα... Πολύ λιγότερα... Μόλις ένα...

Περιμένουμε με αγωνία τη νέα παρέμβαση του υπουργού-μαέστρου, αμέσως μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού στο UEFA.

...Και κρατήστε καμιά κόπια των "σχολίων" του, γιατί κάτι τέτοια έχουν την τάση να εξαφανίζονται ως δια μαγείας, με το που εμφανίζονται μια μέρα στα κανάλια και αρχίζει το κράξιμο.

Jaga είπε...

Ο αγαπημένος μας κρεμανταλάς στο Democracy Now, έδωσε συνέντευξη στην Amy Goodman πριν δύο μέρες.

Ο τίτλος και μόνο τα λέει όλα:

"Exclusive: Ex-Greek PM George Papandreou on Greece’s Fiscal Crisis and Why He Backs Occupy Movement" (9/12/2011):

>> http://www.democracynow.org/seo/2011/12/9/exclusive_ex_greek_pm_george_papandreou

Αναμφισβήτητα η "αποκάλυψη" των ημερών, μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις που απαντούν μια και καλή στο αέναο ερώτημα:
"Τι είναι ο GAP";


(AG): Can you talk about the status of democracy now in Greece, the cradle of democracy?

(GAP): ...we have a globalizing economy, but our institutions are national. Our democratic institutions are national... we also need to redistribute power in our society...

Σημείωση: Προς το παρόν, στην Ελλάδα έχουμε ακόμα εκλεγμένους εκπροσώπους. "Αναδιανομή" της εξουσίας τι σημαίνει; Μη εκλεγμένες κυβερνήσεις με τραπεζίτη για πρωθυπουργό; (τυχαίο παράδειγμα)


(AG): Greece is now being run by an unelected technocrat.

(GAP): Well, that’s not exact—exactly so. In Greece, we have a parliamentary democracy, therefore the parliament will decide—decides to give a confidence vote to whatever prime minister is appointed and then decided upon.

Σημείωση: Εντάξει, μην περιμένουμε ο κρεμανταλάς να γνωρίζει το Σύνταγμα. Ότι δηλαδή αναγνωρίζει ως τέτοιες ΜΟΝΟ κυβερνήσεις συνεργασίας αμέσως μετά από εκλογές ή ακριβώς "οικουμενικές" για να τις οργανώσουν, ΟΧΙ για να αναλάβουν στο μέσο της θητείας της προηγούμενης. Όπως και το ότι πρωθυπουργός μη-πρόεδρος εκλεγμένου κόμματος, αυτό και μόνο, κάνει την κυβέρνηση "ειδικής αποστολής" και εξαιρετικά περιορισμένου βίου (αν θέλει να είναι σύννομη).


(AG): What role did Goldman Sachs play in what’s happening in Greece today in the economic crisis?

(GAP): ...We are still in the process of investigating the role of Goldman Sachs. In Greece, there has been a parliamentary committee set up, and we will have the results hopefully soon...

Σημείωση: ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε τέτοια επιτροπή στη Βουλή, ούτε ερευνήθηκε ποτέ η Goldman Sachs από το Ελληνικό κράτος. Ο μπουνταλάς είτε λέει προκλητικά ψέμματα, είτε στην κυριολεξία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα (ή και τα δύο μαζί).


(AG): Do you think the financial institutions have anything to do with sustainability?

(GAP): ...we have the institutions and the global governance which, at this point, is not living up to the conditions. G-20 sometimes—G-20 is sometimes called G-zero, because there’s no real global governance. And I think this is where we’re lacking right now...

Σημείωση: Τουλάχιστον σε αυτό είναι απόλυτα συνεπής. Το "global governance" ήταν από την αρχή, από τότε που καλούσε όλους "στις κάλτσες" (κάλπες) τον Οκτώβριο του 2009, η πρώτη και κύρια προτεραιότητά του. Με τη βοήθεια της Γερμανίας, τουλάχιστον σε αυτό φαίνεται να έχει στρώσει το δρόμο.


Τα υπόλοιπα πικάντικα στο πλήρες άρθρο και στο video της συνέντευξης, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα σχόλια περί OWS γιατί πραγματικά προκαλούν εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα - προφανώς νομίζει ότι πρόκειται για εκδήλωση βιολογικών προϊόντων ή κάτι τέτοιο.

Ειδικά στους απλήρωτους εργαζόμενους στο πράσινο μαντρί, που έχουν να πληρωθούν από το Σεπτέμβριο και οσονούπω κλείνουν το μαγαζί και πάνε σε απεργία όπως μαθαίνω.

Ανώνυμος είπε...

sorry για το ασχετο, απλα πετυχα αυτο: Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, μύθοι και πραγματικότητα (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/12/2011_465816)και θυμαμαι μια συζητηση στο Blog των g700 για το θεμα.. το παραθετω εδω γιατι αρνουμαι να παραγω traffic σε εκεινο το blog

Jaga είπε...

Ευχαριστώ τον ανώνυμο για το link, καθόλου άσχετο το θέμα, μια και η πρόσφατη συμφωνία-ανακοίνωση του Eurogroup περιλαμβάνει και αυτά τα θέματα (άσχετα αν δεν μας τα λένε επίσημα).

Όσο για το G700, το traffic δεν έχει καμία σημασία. Σκοπός είναι όποιος περνάει από εκεί να αφήνει και κανένα σχόλιο, να φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί με εντελώς διαφορετική άποψη για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Γι' αυτό άλλωστε κι εγώ συνεχίζω να σχολιάζω εκεί.

Jaga είπε...

"Μόλις το 20% των φόρων στο κράτος" (14/12/2011):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=12940

"...Ο κ. Σπινέλλης, μίλησε για τη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τον κανόνα του 4-4-2 (ή 40%-40%-20%). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή – εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία..."

Ωραίος ο Σπινέλης...

Δεν λέει μόνο τι έκανε για τα παραπάνω, όταν μέχρι πριν ένα-δύο μήνες ήταν το "κεφάλι" στη ΓΓΠΣ.

Αντί να καταγγείλει επώνυμα τα λαμόγια, προτίμησε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ε βέβαια, μη στεναχωρήσει και τα μεγάλα αφεντικά που τον τοποθέτησαν εκεί.

Jaga είπε...

"Ισραηλινός αξιωματικός χλευάζει τον θάνατο Παλαιστίνιου διαδηλωτή" (14/12/2011):

>> http://tvxs.gr/news/kosmos/salos-me-ton-xleyasmo-israilinoy-aksiomatikoy-gia-ton-thanato-palaistinioy-diadiloti

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κάθε Μπεγλίτη (πρώην) υπουργό ΥΠΕΘΑ με "στενότατες" σχέσεις και στον κάθε Σαμαρά με τις εθιμοτυπικές επισκέψεις (σήμερα) "σύσφιξης" των σχέσεων, με το πιο φασιστικό και απάνθρωπο καθεστώς του πλανήτη.

Προφανώς, κανείς δικός μας "εθνοσωτήρας" δεν ενδιαφέρεται για το ότι οι ίδιοι οι Ισραηλινοί πλέον ονομάζουν τη Γάζα "κατεχόμενη περιοχή" και την ίδια τους την κυβέρνηση "απαρτχάιντ".

Jaga είπε...

Από το σημερινό (20/12/2011) ενημερωτικό του ΕΒΕΑ:

-----

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αδυναμία εκτίμησης της «μαύρης τρύπας» των εσόδων, και κατ' επέκταση υπολογισμού του φετινού ελλείμματος, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, απαντώντας χθες σε ερώτηση στη Βουλή. «Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να σας δώσω μια εκτίμηση, όπως την ζητάτε στην ερώτηση που έχετε καταθέσει, για το πού θα διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011» ειπε. Ομολόγησε, δε, ότι «σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία μακροοικονομικών μεγεθών έχουμε πέσει έξω, αλλά αυτή η αποτυχία είναι αποτυχία όλων όσοι προσπάθησαν μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον να κάνουν μια εκτίμηση για το πού θα κινηθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη».


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10%

Πάγωμα επιστροφών φόρων και συμψηφισμών οφειλών αν δεν οδηγούν σε θετικό για το Δημόσιο αποτέλεσμα, αλλά και νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να περισσώσει ό,τι μπορεί από τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2011. Με δεδομένο ότι είναι μάλλον απίθανο να συγκρατηθεί το έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ, δίνεται τώρα μάχη προκειμένου να συκρατηθεί κάτω από το 10% του ΑΕΠ.

-----

Αυτός ο Σαχινίδης τελικά χάνει από παντού. Έχει βαρέσει κουζινέτα που λένε. Όχι μόνο λέει και κάνει πράγματα που σε άλλες χώρες θα τον είχαν στείλει προ πολλού στη φυλακή, αλλά όσο περνάει ο καιρός έχει όλο και μεγαλύτερη άγνοια κινδύνου.

Αν βρεθεί ποτέ σε ελληνικό δικαστήριο δοσίλογων, η μόνη του υπεράσπιση θα είναι το "απαλλαγή λόγω βλακείας".

Jaga είπε...

"Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης βουλευτών για το 2010":

>> http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis-Oikonomikou-Etous-2010-Chrisi-2009

Αναρτήθηκαν σήμερα το πρωί και αμέσως έπεσαν όλοι με τα μούτρα στο ψαχνό. Φυσικά το σούπερ site της Βουλής (καινούργιο) κατέρρευσε, αποδεικνύοντας πόσο άξια επενδύθηκαν τα 1-2 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν πριν 2 μόλις χρόνια.

Τουλάχιστον φέτος ντράπηκαν να ονομάσουν τη λίστα "Πόθεν Έσχες" και την ονόμασαν αυτό που πραγματικά είναι: περιουσιακή κατάσταση (ούτε κουβέντα για το "από που").

Jaga είπε...

"Μ. Χρυσοχοΐδης: «Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο»" (20/12/2011):

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/12/2011_419205

"...«Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο, δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει»..."

Μπράβο ρε Μιχάλη, έπιασε η ψυχοθεραπεία πάλι στον Alexis. Χρυσές δουλειές κάνει κάθε Δευτέρα στο "ιατρείο" του στο ΣΚΑΪ.

Μόνο που τα φάρμακα έχουν τελειώσει. Ο Λοβέρδος έχει κόψει τα κονδύλια και δεν υπάρχουν ούτε ασπιρίνες.

Άμα νιώθεις τόσο πολύ τύψεις, δέσε μια πέτρα στο λαιμό και βούτα από την Ακρόπολη.

...Άντε, τουλάχιστον παραιτήσου! Είσαι ακόμα υπουργός, το ξέχασες! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ!

Jaga είπε...

"Σε μια δεκαετία: 900 εκ. ευρώ κρατική και τραπεζική χρηματοδότηση στα κόμματα" (20/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/79616

"...Στα 900 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι τραπεζικές δανειοδοτήσεις των κομμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Για την περίοδο 2000 – 2011 τα κόμματα εισέπραξαν οικονομική ενίσχυση από το κράτος της τάξεως των 41-85 εκ. ευρώ ετησίως, αθροιστικά 655 εκ. ευρώ, καθώς και 245 εκ. ευρώ από τις τράπεζες με τη μορφή δανείων, η αποπληρωμή των οποίων εκκρεμεί έως σήμερα..."

Jaga είπε...

"Σε μια δεκαετία: 900 εκ. ευρώ κρατική και τραπεζική χρηματοδότηση στα κόμματα" (20/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/79616

"...Στα 900 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι τραπεζικές δανειοδοτήσεις των κομμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.
Για την περίοδο 2000 – 2011 τα κόμματα εισέπραξαν οικονομική ενίσχυση από το κράτος της τάξεως των 41-85 εκ. ευρώ ετησίως, αθροιστικά 655 εκ. ευρώ, καθώς και 245 εκ. ευρώ από τις τράπεζες με τη μορφή δανείων, η αποπληρωμή των οποίων εκκρεμεί έως σήμερα...."


Αυτοί που τρώνε σχεδόν ένα δις ευρώ μέσα σε μια δεκαετία και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα δικά τους κομματόσκυλα (απεργία υπαλλήλων στο ΠΑΣΟΚ), το παίζουν εθνοσωτήρες και ήρωες.

Jaga είπε...

"Διαγραφή χρέους. 'Oυκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος'" (20/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/79620

"...O πλανήτης μας κοντεύει να βουλιάξει στα χρέη, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ξεπερνούν κατά δέκα φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ, το οποίο υπολογιζόταν το 2008 σε περίπου 70 τρισεκατομμύρια δολάρια (10.500 δολάρια μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα). Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος μας, η παγκόσμια οικονομία, κάθεται πάνω σε μια βόμβα χρεών ύψους τουλάχιστον 700 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Μια βόμβα που, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο..."

Αν μας επισκεφθούν ποτέ εξωγήινοι, δεν θα ανησυχήσουν από την αθεράπευτα πολεμοχαρής φύση μας, αλλά από τον απύθμενη βλακεία που έχουμε στο κεφάλι, να θεωρούμε φυσιολογικό το σημερινό οικονομικό χάλι.

Jaga είπε...

"Όχι στη μείωση των διοδίων ως κυβερνητικό στέλεχος πλέον" (7/12/2011):

>> http://list.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=110445&catid=9

"...Στο ενδεχόμενο μείωσης του αντιτίμου στα διόδια, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει θέμα μείωσης διοδίων υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι μπορεί να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα..."

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, είπε επίσης ότι οι κακόμοιροι οι εργολάβοι περνούν δύσκολα, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της οικονομικής κατάστασης, που έχει οδηγήσει στη μείωση της κίνησης στα διόδια.

Δηλαδή, όταν το οικονομικό λίμα πάει κατά διαόλου, ο πρώην τσεκουροφόρος και νυν κονδυλοφόρος Βορίδης φροντίζει πρώτα τους "εθνοσωτήρες" εργολάβους και μετά, αν τύχει, τους πολίτες.

Τα ίδια και χειρότερα "προχωράει" και ο έτερος εθνοκαράς μπουμπούκος στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου με την άρση του καμποτάζ φροντίζει τους κακόμοιρους εφοπλιστές που πληρώνουν "...πολύ ακριβά την ελληνική σημαία".

Ε βέβαια, άμα έχεις μάθει να πουλάς τρελά με "Ελλάδα" στο εξώφυλλο, προσπαθεί να κάνει "rebranding" το εμπορικό όνομα και σε άλλους τομείς.

Jaga είπε...

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο:

"Το ΥΠΟΙΚ μπέρδεψε το Ηράκλειο Κρήτης με το Ν. Ηράκλειο" (21/12/2011):

>> http://news247.gr/ellada/eidiseis/to_ypoik_mperdepse_to_hrakleio_krhths_me_to_n_hrakleio.1545881.html

>> http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=112709&catid=6

"...Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν! Τέλη της αυτοδιοίκησης που έπρεπε να πηγαίνουν στο δήμο Ηρακλείου από το υπουργείο Οικονομικών τα έστελναν στο... Νέο Ηράκλειο Αττικής!.."

Όπως είπε και ο Καζάκης στο Ράδιο 9, αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος που μπορεί να ρίξει την κατοχή της τρόικας, αυτός είναι ο γνήσιος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος.

Αντίσταση αδέρφια. Όσο πιο μπάχαλο το κάνετε, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει η χώρα αυτή τη στιγμή.

Jaga είπε...

"Αντί για «κούρεμα» απειλούν με μηνύσεις" (22/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/79885

"«Σοβαρές δυσκολίες» στο PSI, που δεν λέγονται δημόσια, παραδέχεται ο Βενιζέλος" (22/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/79897

Ευγενικός (και ψεύτης) όπως πάντα ο αντιπρόεδρος. Αντί να πει ότι έχουν χάσει το τόπι, ότι το PSI έχει ναυαγήσει και ότι δεν τους ενημερώνουν ούτε καν τηλεφωνικά, λέει ότι υπάρχουν "δυσκολίες".

Φαίνεται έχει μάθει να είναι ψύχραιμος με τα οικονομικά, καθώς βγάζει και αυτός, όπως και οι άλλοι σχεδόν μισό μύριο το χρόνο (πρόσφατο πόθεν έσχες στη Βουλή) και έχει και κάμποσα ακίνητα καβάτζα για "τις δύσκολες μέρες".