Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Μια φορά και ένα καιρό το 2008

Μια και οι μέρες είναι γιορτινές, ας θυμηθούμε σαν παραμύθι κάποια πράγματα από το πολύ κοντινό παρελθόν. Τρία τυχαία παραδείγματα.

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν... (2008):

(1) "Η ανεξαρτησία των νέων κοστίζει 1200 ευρώ το μήνα καθαρά":

>> http://g700.blogspot.com/2008/06/1200.html

"...ένας νέος που κατοικεί σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, για να είναι οικονομικά ανεξάρτητος, να ζει μόνος του σε δικό του χώρο, να μη μένει απένταρος κάθε τρίτη βδομάδα του μήνα (σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας), αλλά να είναι σε θέση να βάλει κι ένα μικροποσό στην άκρη, χρειάζεται 1000 με 1200 ευρώ το μήνα καθαρά..."

(2) "ΕΓΣΣΕ 2008-2009: Μήπως ήρθε η ώρα για Εθνικό Κατώτατο Μισθό;":

>> http://g700.blogspot.com/2008/03/2008-2009.html

"...Είναι πεποίθησή μας ότι το μέλλον της απασχόλησης και της υψηλής ανταγωνιστικότητας δεν βρίσκεται στους χαμηλούς μισθούς και τις πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων. Αντιθέτως, η κοινωνική συνοχή επηρεάζεται άμεσα από τη δυνατότητα ενός μισθωτού να διασφαλίζει γι’ αυτόν και την οικογένειά του ένα ικανοποιητικό επίπεδο οικονομικής αυτονομίας και διαβίωσης..."

(3) "New Tax on the Block":

>> http://g700.blogspot.com/2008/08/new-tax-on-block.html

"...Με το νομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη Βουλή η Κυβέρνηση καταργείται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 10.500 ευρώ που ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και εισοδηματίες και επιβάλλεται αντ' αυτού συντελεστής 10%...

...Αυτό σημαίνει ότι ένας νέος που δουλεύει με μπλοκάκι με αμοιβή 700 ευρώ θα πληρώνει ετήσιο φόρο εισοδήματος 860 ευρώ, παραπάνω δηλ. από αυτό που αμείβεται μηνιαία..."


Για το τελευταίο μην μπερδεύεστε. Ήταν το 2008, με αφορολόγητο στα 10.500 ευρώ και φόρο 10%. Τώρα το αφορολόγητο έχει πέσει στα 5.000 και η παρακράτηση φόρου έχει φτάσει συνολικά στο 1/4 του ετήσιου εισοδήματος.

Βέβαια, θα πούνε μερικοί, άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα. Τότε "δεν ξέραμε", τα πράγματα ήταν αλλιώς, καλύτερα, πιο "ψεύτικα".

Μόνο που έκτοτε, ούτε οι ώρες εργασίας του μέσου Έλληνα έχουν μειωθεί (το αντίθετο), ούτε οι δουλειές έχουν γίνει περισσότερες ή πιο μόνιμες, ούτε οι τιμές στα βασικά αγαθά έχουν μειωθεί.

Δηλαδή, η οικονομία της Ελλάδας του 2008 έχει παραμείνει ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, συν μερικά ψηφία στο έλλειμμα, συν 300-κάτι δις επιπλέον εθνικό χρέος σε δάνεια (ενυπόθηκα, σε ξένο δίκαιο), συν διακυβέρνηση από μη εκλεγμένο συνονθύλευμα μειοψηφίας και ακροδεξιών, με πρωθυπουργό διορισμένο τραπεζίτη.

Συν φυσικά τη μείωση κατά 40% ως 60% των πραγματικών αποδοχών του "απασχολήσιμου" (όχι απασχολούμενου) "εργάτη της γνώσης" που χαίρεται το "flexicurity" του νέου εργασιακού τοπίου.

...Και έζησαν αυτοί καλά(;) και εμείς καλύτερα(!)

87 σχόλια:

Jaga είπε...

"Παρεμβάσεις καταγγέλλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς" (28/12/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/80380

"...Παρεμβάσεις στο έργο τους καταγγέλλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι υπέβαλαν την Τετάρτη την παραίτησή τους στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας αντικατάσταση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Οι δύο εισαγγελείς διαμηνύουν ότι συγκρούονται με πολυποίκιλλα οικονομικά συμφέροντα και καταγγέλλουν προσπάθεια απαλλαγής από την παρουσία τους..."

Ε όχι μόνο "οικονομικά συμφέροντα". Μόλις άρχισαν να σκαλίζουν τα οικονομικά των κομμάτων και τα φέσια που έχουν στις τράπεζες, έπεσε ο γενικός διακόπτης.

Jaga είπε...

"Νέες τιμές για τα εισδήματα του 2011 - Αυξήσεις στα τεκμήρια πάνω από 30% για τα ακίνητα, έως και 70% για τα αυτοκίνητα" (29/12/2011):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231143773

Μπράβο παιδιά, έτσι. Άμα φορολογήσετε ως τεκμήριο και τα πεζοδρόμια, αναλογικά σε κάθε πεζό που τα περπατάει, ίσως γλιτώσετε και τις διαδηλώσεις που έρχονται το 2012.

Jaga είπε...

Αγαπημένο "flexicurity", αφιερωμένο εξαιρετικά από την κυρία Ξαφά (Ιούνιος 2011):

>> http://www.youtube.com/watch?v=nXVK6XXL_Qw

Είναι απίστευτο πόσα ψέμματα μπορεί να πει μια καθώς πρέπει κυρία, σε δημόσια θέα, με το τουπέ του παντογνώστη σωτήρα.

Μα πόσο μέσα έπεσε... Έξι μήνες μετά, εξακολουθεί να λέει ότι η χώρα πάει με τα χίλια στον πάτο του βούρκου γιατί, λέει, δεν εφαρμόζεται σωστά η "συνταγή".

Βέβαια τώρα μόνο ο ΣΚΑΪ την καλεί που και που. Οπουδήποτε αλλού κυκλοφορήσει, δεν της χαρίζουν ούτε μπινελίκι.

Jaga είπε...

"Δίωξη για απιστία σε βάρος του Γ. Καπελέρη που αναμένεται να παραιτηθεί" (2/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80764

"...Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Καπελέρη, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παραιτηθεί σύντομα.."

Jaga είπε...

"Liberation: Οι ανίκανοι Ευρωπαίοι ηγέτες παρέδωσαν τα κλειδιά της Ε.Ε. στο ΔΝΤ" (2/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80590

"...Τέλη Δεκεμβρίου 2011. Έχουν περάσει έτσι δύο χρόνια από τότε που η κρίση έλαβε τον χαρακτήρα μιας βαθιάς κρίσης της ευρωζώνης. Παρά τη συμφωνία της 9ης Δεκεμβρίου, τίποτα δεν δείχνει ότι η ευρωζώνη θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση το 2012. Αντίθετα, η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί να συνοδευτεί από μια απώλεια κυριαρχίας που θα απειλήσει ακόμη περισσότερο το μέλλον της Ευρώπης από μια καταστροφική έκρηξη της ευρωζώνης..."

Jaga είπε...

"2011: Το έτος του γυμνού και ανίκανου βασιλιά" (2/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80556

"...Ενώ η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 σε ένα γκρίζο περιβάλλον χωρίς ιστορικό προηγούμενο από το 1974 και μετά, με την οικονομία να καταρρέει και μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της να υποφέρει από οικονομική ανέχεια και κατάθλιψη, ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος χορεύει αμέριμνος στα σαλόνια της πρώτης θέσης του Τιτανικού: το ΠΑΣΟΚ συσκέπτεται για το αν θα πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ, η ΝΔ αναρωτιέται αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, ο ΛΑΟΣ φθάνει πλέον να βάζει όρους για την παραμονή του στη κυβέρνηση και η αριστερά σφυράει αδιάφορα..."

Jaga είπε...

"Σόϊμπλε: Δώσαμε δάνεια στην Ελλάδα για τα οποία εισπράττουμε τόκους" (2/1/2012):

>> http://tinyurl.com/7bnot7j

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/01/2012_420637

"...Αναφερόμενος στις επιβαρύνσεις για τον Γερμανό φορολογούμενο από την κρίση χρέους είπε ότι είναι περιορισμένες. «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα” δήλωσε στην εφημερίδα Bild. “Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν”..."

Κυνική ομολογία τοκογλύφου στο θύμα, που επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία πόσο "καλοκάγαθοι" είναι οι δανειστές μας (με το ζόρι).

Ελπίζουν βέβαια ότι όταν κάποια στιγμή η ντόπια σαπίλα πάρει το δρόμο της προς τα κάτεργα, αυτοί θα υποστηρίζουν ότι οι σημερινές "αποφάσεις" είναι δεσμευτικές, παρόλο που δεν έχουν καμία συνταγματική νομιμοποίηση.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε.

Jaga είπε...

"Βίντεο-ντοκουμέντο με την φερόμενη ενοχοποίηση διαδηλωτή" (3/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80852

"...Μεγάλα ερωτηματικά για την πρακτική και δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑτης αστυνομίας εγείρει το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα. Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια επεισοδίων τον περασμένο Ιούνιο. Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν και ο γνωστός φωτογράφος Δημήτρης Θεοδόσης, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι πλευρά από την κάμερα..."

Jaga είπε...

"2012: Το τέλος της μεσαίας τάξης; Του Γιώργου Στάμκου" (3/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80837

"...«Η μεσαία τάξη συνιστά μια πολυτέλεια την οποία ο καπιταλισμός δεν είναι πια σε θέση να πληρώνει».
John Gray, πολιτικός φιλόσοφος..."

Jaga είπε...

"Τα κράτη δανείζονται 600 φορές ακριβότερα απ'ότι οι τράπεζες, των Μισέλ Ροκάρ και Πιερ Λαρουτιρού" (3/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/80856

"...Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί: γνωρίζαμε ήδη πως στα τέλη του 2008 οι Τζορτζ Μπους (George Bush) και Χένρι Πόλσον (Henry Paulson) «έριξαν στο τραπέζι» 540 δις ευρώ προκειμένου να διασώσουν τις αμερικανικές τράπεζες. Πρόκειται περί κολοσσιαίου ποσού. Αλλά ένας Αμερικανός δικαστής δικαίωσε πρόσφατα τους δημοσιογράφους του «Μπλούμπεργκ» που ζητούσαν από την κεντρική τους τράπεζα διαφάνεια όσον αφορά τη βοήθεια που έδωσε η ίδια στο τραπεζικό τους σύστημα. Μετά λοιπόν την κοινοποίηση 20,000 σελίδων διαφόρων εγγράφων, το «Μπλούμπεργκ» αποκάλυψε πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα (FED) δάνεισε μυστικά στις παραπαίουσες τράπεζες άλλα... 1,200 δις, με το απίστευτα χαμηλό επιτόκιο του... 0.01 %..."

Για να μαντέψουμε, ποιος άραγε να πλήρωσε αυτό το επιπλέον 1,2 τρις δολάρια;

Ποιος να τα πλήρωσε, ποιος να τα πλήρωσε;...

Jaga είπε...

Για την "πώληση", ή μάλλον χάρισμα, των 4 Airbus, οι πικάντικες λεπτομέρειες εδώ:

>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=31114&Itemid=139

>> http://m.capital.gr/News.aspx?id=1370867

Συνοπτικά: Κυπριακές ανύπαρκτες και υπερχρεωμένες εταιρίες-βιτρίνες δανείζονται 35 εκατ. από την Proton και μέσω τρίτης offshore από τα Keyman, αγοράζουν τα Airbus. Η εξαγορά γίνεται αρκετούς μήνες ΠΡΙΝ την επίσημη αποτίμηση των αεροσκαφών, ενώ τα 35 εκατ. "μαύρης τρύπας" στην Proton τελικά μπαλώνεται από τον Benny, ως μέρος του πρόσφατου bailout με χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων.

Σε κανονική χώρα, οι υπουργοί που έβαλαν την υπογραφή τους στη συγκεκριμένη πώληση, μόνο για αυτό, θα ήταν ήδη με βραχιολάκια να κάνουν παρέα στον Εφραίμ στον Κορυδαλλό.

Jaga είπε...

"Φτωχός ένας στους πέντε Ελληνες και πριν το Μνημόνιο - Η ΕΛΣΤΑΤ τοποθετεί το όριο της φτώχειας στα 7.178 ευρώ το 2009" (3/1/2012):

>> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=437334

Στο άρθρο υπάρχουν και δύο links με τις επίσημες αναφορές.

Το επόμενο βήμα για την ΕΛΣΤΑΤ, ή μάλλον την "ανεξάρτητη αρχή Γεωργίου" (μονοπρόσωπη), είναι να ρίξει το όριο φτώχειας κάτω από τα 7.178 ευρώ το χρόνο, δηλαδή κάτω από τα 600 ευρώ το μήνα.

Ενδιαφέρον πάντως είναι ότι από φέτος (2012) το αφορολόγητο έχει πέσει στα 5.000 ευρώ. Δηλαδή επίσημα πλέον το κράτος φορολογεί τους "φτωχούς".

Jaga είπε...

"Απάντηση Σ. Ψυχάρη στον Γ. Παπανδρέου" (4/1/2012):

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/01/2012_421154

"...«Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου...
...Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»..."

Jaga είπε...

Για τις "αποκαλύψεις" Ψυχάρη, να συμπληρώσω και κάτι που "ξεχνάνε" επιμελώς τα χουντοκάναλα.

Τον Αύγουστο 1996 ο Γιωργάκης, τότε υπουργός Παιδείας, είχε προτείνει τον Ψυχάρη για διοικητή στο Άγιο Όρος. Επειδή όμως δεν είχε τα προβλεπόμενα προσόντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, τελικά διορίστηκε τον Οκτώβριο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, με απόφαση του πρωθυπουργού Σημίτη, μετά από επίσημη πρόταση του τότε ΥΠΕΞ Πάγκαλου και του αναπληρωτή George.

Άντε τώρα να μπεις στη θέση του διοικητικού της ΕΤΕ που πρέπει να βγάλει την ανακοίνωση περί "ουδετερότητας" της τράπεζας. Διπλό μπόνους ανθυγιεινής εργασίας θα πήρε.

Jaga είπε...

Silver Alert: Ευρέθη Παναγόπουλος, εργατοπατέρας και σοσιαλιστής από κούνια, να ξεσπαθώνει εναντίον του μνημονίου και του ευρώ:

"ΓΣΕΕ: Δεν αξίζει να παραμείνουμε στο ευρώ αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μεικτό μισθό των 750 ευρώ" (5/1/2012):

>> http://tinyurl.com/7q8g4sv

Άστα σύντροφε, σε λίγο στο κόμμα δεν θα έχει μείνει ούτε καρέκλα. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Jaga είπε...

Περί Προβόπουλου, Τράπεζας της Ελλάδος, και ποιοι θα φορέσουν "βραχιολάκια" αν κάποια στιγμή γίνει ειδικό δικαστήριο:

"Γυμνός: Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταλιράκια" (22/4/2010):

>> http://www.techiechan.com/?p=299

"...Με αυτόν τον τρόπο, ένας πωλητής ελληνικών ομολόγων μπορούσε να διατηρεί τη θέση του ανοιχτή για 10και μέρες χωρίς να έχει στα χέρια του το ομόλογο που είχε πουλήσει. Πρακτικά μπορούσε δηλαδή να έχει μια naked short εντολή χωρίς σχεδόν κανείς να τον ελέγχει...
...Τον Οκτώβρη του 2009 η ΤτΕ πήρε μία απόφαση να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, διευκολύνοντας θεωρητικά οποιονδήποτε ήθελε να παίξει με αυτό το παραθυράκι..."


Ποια είναι η απόλυτα οικονομοτεχνική αιτιολόγηση του Προβόπουλου στο ερώτημα γιατί η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει "κόλαση"; Πολύ απλά "...γιατί έτσι λέω εγώ". Ως έμπειρος τραπεζίτης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει εμπεριστατωμένη άποψη, τι σημαίνει ευχολόγιο και τι απλώς μπούρδα στην τεχνική ανάλυση μεγεθών.

Αφού πλέον η τρομοκρατία από τις πολιτικές καρικατούρες δεν πείθει πλέον κανέναν, έχουν βάλει μπροστά τα τραπεζο-ρομπότ να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, ως "ειδικοί".

Ο Παπαδήμος δικαιούται και επιπλέον μπόνους υπεραπασχόλησης. Λογικά, έχει αναλάβει πλέον αυτός να εγκρίνει κατ' επιλογή δάνεια για λογαριασμό της Εθνικής για χρεοκοπημένα ΜΜΕ.

Jaga είπε...

Περί Προβόπουλου, Τράπεζας της Ελλάδος, και ποιοι θα φορέσουν "βραχιολάκια" αν κάποια στιγμή γίνει ειδικό δικαστήριο:

"Γυμνός: Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταλιράκια" (22/4/2010):

>> http://www.techiechan.com/?p=299

"...Με αυτόν τον τρόπο, ένας πωλητής ελληνικών ομολόγων μπορούσε να διατηρεί τη θέση του ανοιχτή για 10και μέρες χωρίς να έχει στα χέρια του το ομόλογο που είχε πουλήσει. Πρακτικά μπορούσε δηλαδή να έχει μια naked short εντολή χωρίς σχεδόν κανείς να τον ελέγχει...
...Τον Οκτώβρη του 2009 η ΤτΕ πήρε μία απόφαση να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, διευκολύνοντας θεωρητικά οποιονδήποτε ήθελε να παίξει με αυτό το παραθυράκι..."

Ποια είναι η απόλυτα οικονομοτεχνική αιτιολόγηση του Προβόπουλου στο ερώτημα γιατί η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει "κόλαση"; Πολύ απλά "...γιατί έτσι λέω εγώ". Ως έμπειρος τραπεζίτης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει εμπεριστατωμένη άποψη, τι σημαίνει ευχολόγιο και τι απλώς μπούρδα στην τεχνική ανάλυση μεγεθών.

Αφού πλέον η τρομοκρατία από τις πολιτικές καρικατούρες δεν πείθει πλέον κανέναν, έχουν βάλει μπροστά τα τραπεζο-ρομπότ να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, ως "ειδικοί".

Ο Παπαδήμος δικαιούται και επιπλέον μπόνους υπεραπασχόλησης. Λογικά, έχει αναλάβει πλέον αυτός να εγκρίνει κατ' επιλογή δάνεια για λογαριασμό της Εθνικής για χρεοκοπημένα ΜΜΕ.

Jaga είπε...

Περί Γεωργίου, ΕΛΣΤΑΤ και το περιβόητου ελλείμματος 15% το 2009:

"Προθεσμία για ΕΛΣΤΑΤ στον πρώην πρόεδρο Ανδ. Γεωργίου" (12/12/2011):

>> http://www.axortagos.gr/prothesmia-gia-elstat-ston-proin-proedro-and-georgiou.html

Που να είναι αυτό το μπουμπούκι άραγε; Κατέθεσε στις 22/12 όπως είχε πάρει προθεσμία;

Είπαν τίποτα τα κανάλια; Ανέφεραν μήπως ότι "κατά σύμπτωση" εκείνη την εβδομάδα (νομίζω 20 ή 21/12) ήρθε incognito στην Ελλάδα ο νούμερο ένα της EUROSTAT (Ραντερμάχερ), σε μη προγραμματισμένη επίσκεψη;

Μήπως πρόλαβαν και έκλεισαν στόματα στην εισαγγελεία σε αυτή την υπόθεση, πριν γίνουν εντελώς ρόμπα ξεκούμπωτη με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς;

Μήπως μαζί με τον George πάει και αυτός πακέτο στο προηγούμενό του πόστο στο ΔΝΤ;

Βρε περίεργες συμπτώσεις...

Jaga είπε...

"Ο Προβόπουλος, ο Ράπανος και η Λίτσα Πατέρα" (5/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81043

"...Πριν κλείσει ο χρόνος, τα σύγχρονα μέντιουμ των αγορών, οι θλιβεροί υπηρέτες ενός συστήματος που στερείται πλέον και των πιο βασικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών, έκαναν τις προβλέψεις τους «επιστροφή στη δραχμή και έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή»..."

Jaga είπε...

"Economist: Πρωταθλήτρια στην ύφεση η Ελλάδα το 2012" (5/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81053

"...Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον κόσμο, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη θα έχει η Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τον Economist. Συγκεκριμένα, οικονομολόγοι του Economist Intelligence Unit, εκτιμούν ότι το 2012, η Ελλάδα θα γνωρίσει ύφεση που θα αγγίζει το 8%..."

Jaga είπε...

"Οικονόμου καλύπτει Καπελέρη για το θέμα των προστίμων" (5/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81050

"...Στην παραδοχή ότι η εντολή για να λυθεί το θέμα με τους βενζινοπώλες στην υπόθεση της εκπρόθεσμης ενημέρωσης του συστήματος Ήφαιστος ήταν δική του προχώρησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στο Mega. Ωστόσο, σημείωσε ότι το πώς θα λυνόταν το ζήτημα δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά επιλογή του Γ.Καπελέρη..."

Τελικά αυτοί οι υπουργοί πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το πόσο εύκολα αυτο-ενοχοποιούνται. Λογικά, αν καταδικαστεί ο Καπελέρης, μαζί του στη μπουζού πρέπει να πάει σούμπητος και ο σύντροφος.

Τα ίδια Παντελάκη μου...

Jaga είπε...

Κάποιοι άρχισαν να επικαλούνται την "εμπειρία" του τεχνοκράτη Παπαδήμου και την "ουδετερότητα" του αρχιτραπεζίτη Προβόπουλου, που κάνουν πλέον ξεδιάντροπη τρομοκρατία με μπαμπούλα την επιστροφή στη δραχμή.

Σχετικά με την πλούσια "δράση" της ΤτΕ στο κρίσιμο 4μηνο (τέλος 2009 - αρχές 2010):

>> http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf

Περιγράφει τι ακριβώς συνέβη και γιατί οι "πρωτοβουλίες" της ΤτΕ, αντί φρενάρουν, αντίθετα επιτάχυναν καθοριστικά την κατάρρευση.

Κατά τα άλλα, ο Προβόπουλος παραμένει στη θέση του στη ΤτΕ, καθώς επίσης ακόμα μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ (των δανειστών μας δηλαδή). Ενώ ο Παπαδήμος, πρώην Νο.1 της ΤτΕ στην κρίσιμη περίοδο των "μαγειρεμάτων" 1994-2002 και αντιπρόεδρος στην ΕΚΤ την εποχή που "διαπραγματευόμασταν" το πρώτο μνημόνιο, είναι τώρα διορισμένος πρωθυπουργός.

Είμαστε ο ορισμός του bankers' state, πάρτε το χαμπάρι. Γι' αυτό και συνεχίζουμε να έχουμε χρέος σχεδόν 200% του ΑΕΠ και παρόλα αυτά δεν μας αφήνουν να χρεοκοπήσουμε, όταν οι χώρες χρεοκοπούν στο 120-125%. Είμαστε το sandbox των οικονομικών σταυροφόρων. Και σύμφωνα με τα ΜΜΕ, πρέπει να μας αρέσει κιόλας.

Jaga είπε...

"Συλλήψεις πολιτών για την αποδοκιμασία Παπούλια" (6/1/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/apodokimasies-politikon-stis-teletes-agiamsoy-ton-ydaton

"...Στο στόχαστρο αγανακτισμένων πολιτών βρέθηκαν την Παρασκευή πολιτικοί στη διάρκεια των τελετών Αγιασμού των Υδάτων. Σε Αθήνα, Πειραιά και Χαλκίδα, όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, οι τελετές σημαδεύτηκαν από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Κ. Παπούλια, 6 πολίτες συνελήφθησαν...."

Jaga είπε...

"Απάντηση Ψυχάρη στον Παπανδρέου: Σε στήριξα παρότι είχα ζημιά" (6/1/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/apantisi-psyxari-ston-papandreoy-se-stiriksa-paroti-eixa-zimia

"...Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΔΟΛ κατά των καταγγελιών Παπανδρέου. Ο Σταύρος Ψυχάης, με κύρια άρθρα στις εφημερίδες του, απαντάει στις καταγγελίες του τέως πρωθυπουργού. Εν τω μεταξύ, στην αντιπαράθεση επενέβη και η Εθνική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της, η οποία φαίνεται πως διαψεύδει τις δηλώσεις Παπανδέου περί παρεμβάσεων..."

Jaga είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η στάση της τρόικας και του ΔΝΤ. Εχθές δήλωσαν από κοινού ότι τελικά, ναι, χρειάζεται "παρέμβαση" στο μισθολόγιο στον ιδιωτικό τομέα.

Μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να το πούνε ανοικτά, γιατί κάτι τέτοιο υποτίθεται ότι απαγορεύεται - θεωρείται ευθεία παρέμβαση στην ιδιωτική οικονομία (την κρατική αυτοτέλεια την έχουν παραβιάσει προ πολλού).

Πολύ ωραία αυτή η νέα αντίληψη της "αυτορυθμιζόμενης αγοράς". Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν, οι εργοδότες δεν θέλουν, αλλά το κράτος θα νομοθετήσει τη συμπίεση μισθών προς τα κάτω. ΕΥΓΕ!

Jaga είπε...

"Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!" (9/1/2012):

>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=31465&Itemid=139

Ναι σιγά το νέο. Αυτό ήταν ήδη μέσα στο αρχικό μνημόνιο του 2010.

Jaga είπε...

Η κυρία λέγε-με-ΔΝΤ-Ξαφά και ο με-λένε-Γιακουμάτο-σκέτο, πρότειναν σήμερα τον "ενοικίαση" αρχαίων μνημείων όπως η ακρόπολη σε ξένους "επενδυτές" για "αξιοποίηση".

Στο μεταξύ, η εκποίηση έχει ήδη αρχίσει. Σήμερα ξήλωσαν πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη, χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο για τα "μέτρα προστασίας". Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Η "ολοκλήρωση" της Ευρώπης προχωράει κανονικά. Η "διαπραγμάτευση" επίσης. Η "συνταγή" επίσης. Δύο χρόνια τώρα, η ίδια μιντιακή χρεο-τρομοκρατία, το ίδιο έργο ξανά και ξανά. Και τώρα με την ξεδιάντροπη παρέμβαση στην ιδιωτική αγορά εργασίας.

Όλα πάνε ρολόι. Το σχέδιο εκτελείται κατά γράμμα. Σύντομα θα μας ανακοινώσουν ότι "σωθήκαμε" πάλι. Οπότε και οι εκλογές είναι περιττές και αναβάλλονται επ' αόριστο.

Jaga είπε...

Το MEGA ξεσπαθώνει και ανακοινώνει (σύμφωνα με Economist), αν έπιασα καλά τα νούμερα:

- Ελλάδα στη 2η θέση από τον παγκόσμιο πάτο σε ύφεση στο -7%

- Πτώση "βαριάς" βιομηχανίας (μεταποίηση) στο -11,7%

- Πτώση πιστωτικής/επενδυτικής επέκτασης στο -2,4%

Η "επιτυχία" των ημερών είναι το δανειακό επιτόκιο μόλις(!) στο 4%, για τα δις που θα υπογράψουμε με αγγλικό δίκαιο και που ποτέ δεν θα περάσουν τα σύνορά μας.

Και είμαστε ακόμα στο 1ο δεκαήμερο του 2012. Τελικά οι Μάγια μπορεί και να είχαν δίκιο. Μέχρι το Δεκέμβριο θα κυνηγάμε για τροφή με ρόπαλα.

Jaga είπε...

Από το σημερινό ενημερωτικό του ΕΒΕΑ (10/1/2012):

"Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ"

"Το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ως Συμβούλου της Πολιτείας για οικονομικά θέματα, απέστειλε χθες, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών και στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επιστολή, με την οποία ζητεί να συνεχίσουν την επεξεργασία και να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν το σχέδιο για τη δημιουργία στις παραμεθόριας περιοχές της χώρας μας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), ως ένα μέτρο άμεσης δράσης για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η δημιουργία ΕΟΖ στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, σε αυτήν την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, με όλα τα συνεπακόλουθα θετικά αποτελέσματα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου, που σε διαφορετική περίπτωση θα εκλείψουν. Ακόμη, ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, η διαβούλευση με τους ευρωπαίους εταίρους μας για την καθιέρωση ΕΟΖ στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο, το οποίο σταδιακά θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλες τις «προβληματικές» περιοχές της ελληνικής παραμεθορίου, δίδοντας ώθηση στην ανάπτυξη, που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο για να βγει η χώρα από την ύφεση.
"


Ο Μίχαλος δεν βάζει μυαλό. Πήρε τα πάνω του μετά την επανεκλογή του στο ΕΒΕΑ με 65% και τώρα έχει βάλει πλώρη για να εγκαθιρδύσει σκλαβοπάζαρα σε όλη την Ελλάδα.

Να τον χαίρεστε εσείς που τον ψηφίσατε.

Jaga είπε...

"Γερμανικά δημοσιεύματα: Η Ελλάδα θέλει να αγοράσει 60 Eurofighter" (10/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81521

"...Δημοσίευμα της Kronen Zeitung που υπογράφει ο Richard Schmitt και έχει τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν τώρα 60 Eurofighter!» γίνεται λόγος για τις φήμες περί πρόθεσης του ελληνικού στρατού να προμηθευτεί 60 Eurofighter..."

Και η αιτιολόγηση(!) το πιθανού εχγειρήματος, στο παρακάτω άρθρο:

"Τα «τυφλά F-16» και η αγορά Eurofighter" (27/3/2011):

>> http://www.tvxs.gr/node/57413

"...«Τυφλά F-16» είχε προμηθευτεί η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2000, όπως προκύπτει από την τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αποκαλύπτει το Wikileaks. Άλλωστε, οι αμυντικοί εξοπλισμοί της Ελλάδας φαίνεται πως απασχολούν ιδιαίτερα την αμερικανική πρεσβεία και ο πρώην αμερικανός πρέσβης εκτιμά πως τα «τυφλά F-16» είναι απλά μία δικαιολογία για να αγοράσει η Ελλάδα Eurofighter από τους ευρωπαίους εταίρους της..."

Σύνοψη: Οι ΗΠΑ μας πούλησαν μέσω Τσοχατζόπουλου κάμποσα "τυφλά" F-16. Αλλά τώρα που μας πιέζουν ασφυκτικά οι Γερμανοί, θα αγοράσουμε και μια 60άρα Eurofighters, του πιο υπερτιμημένου (και μη δοκιμασμένου) μαχητικού 4ης γενιάς, έτσι για να έχουμε. Οι Γάλλοι θα πάρουν κι αυτοί ένα μπόνους από αυτά, μετά το νέο deal που έκλεισαν το καλοκαίρι (έναντι 6ης δόσης δανείου) για επιπλέον φρεγάτες. Ε-Ξ-Ο-Χ-Α !!!

Jaga είπε...

"Θέλεις γερμανικά ομόλογα; Πλήρωσε!" (11/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81627

"...Το Βερολίνο δηλαδή πήρε 3,9 δισ. ευρώ με... αρνητικό (!!!) επιτόκιο -0,012% που σημαίνει ότι οι δανειστές της Γερμανίας της έδωσαν από πάνω και 242.000 ευρώ που δέχτηκε να τη δανείσουν σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια και απλώς θα τους τα ξαναδώσει πίσω μετά από έξι μήνες. Μιλάμε για πρωτοφανή φαινόμενα. «Ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών..."

Άντε, θα βγει κανένας να μας πει πάλι ότι οι Γερμανοί δεινοπαθούν για χάρη μας και ότι "είναι φίλοι μας";

Η Γερμανία έχει γίνει και επίσημα ο κουμπαράς της Ευρώπης και μαζεύει τα σκάλπ των "τεμπέληδων, άχρηστων, αντιπαραγωγικούς, κτλ" της ΕΕ.

Jaga είπε...

"6 εκ. ευρώ παραπάνω κρατική επιχορήγηση έλαβαν τα κόμματα το 2011" (11/1/2012):

>> http://www.skai.gr/news/politics/article/191532/6-ek-euro-parapano-kratiki-epihorigisi-elavan-ta-kommata-to-2011/

"...Σύμφωνα με την ίδια απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι έλαβαν συνολικά για το 2011, 4.823.089 ευρώ, έναντι 4.000.728 ευρώ που πήραν το 2010, ως οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς!..."

Λογικό είναι να μην παίξει ως είδηση σε κανένα μεγάλο ΜΜΕ, θεωρείται πλέον αυτονόητο. Λογικό επίσης το ότι καμία τρόικα δεν αντέδρασε σε αυτή την αύξηση "μισθών", τη μοναδική ίσως στη μνημονιακή Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Τα κόμματα έχουν κάνει πολύ καλά τη "δουλειά" τους, οπότε δικαιούνται την αύξηση.

Το πιο ωραίο είναι η αιτιολόγηση στο τελευταίο κονδύλιο, "για έρευνα και επιμόρφωση". Μας κάνουν πλάκα και εμείς ακόμα τους κοιτάζουμε.

Jaga είπε...

"Χωρίς «κόκκινες» γραμμές η κυβέρνηση για μισθούς - συντάξεις" (12/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=117072&catID=11

"Μας πήραν στο ψιλό και οι Γερμανοί με τον Γιακουμάτο!" (10/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=116787&catID=77

Jaga είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά:

Σε απάντηση σε ερώτηση του Παυλόπουλου, ο Σαχινίδης επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η κατανομή των "εγγυήσεων" προς τις τράπεζες είναι το πιο επτασφράγιστο εθνικό μυστικό. Η σελ.124 στον προϋπολογισμό όντως δεν ήταν κενή από λάθος τελικά.

Η διαφορά μεταξύ των επίσημων ανακοινώσεων του ΟΔΔΗΧ και του προϋπολογισμού ως προς τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα (υποτίθεται πως έχουμε 2-3 χρόνια να εκδόσουμε) είναι γύρω στα 9 δις ευρώ. Δηλαδή αυτά τα 9 δισάκια αγνοούνται στο διάστημα. Σε υποσημείωση της μη-απάντησης Σαχινίδη επισημαίνεται πως αυτά δεν περιλαμβάνονται στα αθροίσματα. Για ονομαστικές κινήσεις βέβαια ούτε λέξη.

Ταυτόχρονα, τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνονται να έχουν αυξήσει τα αποθεματικά σε ομόλογα από 20 σε 29 δισάκια, ακριβώς τη διετία που το σύμπαν ολόκληρο ξεφορτωνόταν ελληνικά κουρελόχαρτα.

Συμπέρασμα: Η συνταγή της Ιρλανδίας, με μεταφορά του ρποβλήματος των τραπεζών (μαύρες τρύπες και έλλειψη ρευστού) έχει ήδη μεταφερθεί σε κρατικό χρέος, το οποίο πρόκειται σε λίγες μέρες να γίνει ενυπόθηκο σε βρετανικό δίκαιο (=> αρχίζουν οι κατασχέσεις). Η μοναδική άλλη εξήγηση είναι ότι ο ΟΔΔΗΧ κάνει μυστικό και ανεπίσημο swap των ληξιπρόθεσμων του 2014, που είναι πάνω από 60 δις(!!!), και τα φέρνει σιγά-σιγά νωρίτερα, μπας και γλιτώσουν το ολικό μακελειό τότε.

Και εσείς καθήστε να πανηγυρίζετε γιατί η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στέλνουν ποταμόχρημάτων στις τράπεζες και σε εμάς όλους το μπιλιετάκι.

Γκε κε;;;...

Jaga είπε...

"Μ. Χρυσοχοΐδης: Καταστρεφόμαστε κάθε μέρα που περνάει..." (12/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=117188&catID=11

"...«Καταστρεφόμαστε κάθε μέρα που περνάει...» (...) τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό θέμα» την υπαγωγή της νέας δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, γιατί όπως εκτίμησε «σε ένα μελλοντικό ενδεχομένως κούρεμα μπορεί να ξεσηκωθούν αγωγές εναντίον μας και δεν είναι βέβαιο τι θα ζητούν όλοι αυτοί»...

...«Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε τα πράγματα εμείς οι πολιτικοί, οι αποφάσεις λαμβάνονται έξω από την Ελλάδα» συμπλήρωσε..."


Και αυτός ο θλιβερός τυπάκος συνεχίζει να φέρνει βόλτα στα κανάλια, να στέλνει μύδρους στους πάντες και να παραμένει υπουργός της διορισμένης επιτελικής κυβέρνησης τραπεζιτών.

Jaga είπε...

"Δανεικά για να αγοράσουμε όπλα... από τους δανειστές;" (11/1/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=36785&category_id=88

"Πρόκληση οι φουσκωμένες χρηματοδοτήσεις στα κόμματα" (12/1/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=36847&categories_id=69

Jaga είπε...

"Κάθε ημέρα του Οκτωβρίου έχαναν τη δουλειά τους 1.480 άτομα" (12/1/2012):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231145580

Ανατριχίλα. Μόνο αυτό...

Jaga είπε...

Αγωνία τέλος. Αβεβαιότητα τέλος. Κρίση τέλος. Έρχεται ο Στέφανος:

"Υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Στ. Τζουμάκας" (13/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/81788

"...«Τότε (2010) ορισμένοι ήταν οι πραιτοριανοί και οι πρωτεργάτες εφαρμογής αυτής της πολιτικής. Τώρα, άρχισαν τους λιθοβολισμούς. Τώρα συνεχίζουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση με την ίδια πολιτική», πρόσθεσε..."

Εντάξει, αν δε βγει αρχηγός στο κόμμα, έχει ελπίδες να πιάσει πόστο στο ME-GA-tous τώρα που έχει αλλάξει η κασσέτα των 8.

Τελικά σε λίγο το ΠΑΣΟΚ θα έχει πιο πολλούς υποψήφιους χαλίφηδες από ψηφοφόρους.

Jaga είπε...

"Προτείνουν 'συνταγματικό πραξικόπημα' επτά υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ" (13/1/2012):

>> http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10269:recommend-constitutional-coup-seven-deputy-ministers-from-the-pasok

"...Την επιμήκυνση της κυβέρνησης Παπαδήμου, προτείνουν, ακόμη και μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, επτά υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ακυρώνοντας τη "συμφωνία" που είχε γίνει για την συγκρότηση της κυβέρνησης και βεβαίως απορρίπτοντας το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών..."

Τα ονόματα των παλικαράδων εδώ, σε ρυθμό υπαγόρευσης, για να τους θυμόμαστε:

- Γιάννης Δριβελέγκας
- Μάρκος Μπόλαρης
- Θάνος Μωραΐτης
- Σωκράτης Ξυνίδης
- Μανώλης Όθωνας
- Γιώργος Πεταλωτής
- Φίλιππος Σαχινίδης


Ετοιμαστείτε σύντροφοι. Φτιάξτε τα μπαγκάζια σας. Έρχονται δύσκολες μέρες για εσάς στην Ελλάδα.

Jaga είπε...

Κατέρρευσε το σύμπαν ολόκληρο με το που μπήκε στη μάχη ο Τζουμάκας.

Ο Αλταφάζ βγήκε από τα ρούχα του, ο Νταλάρας (ο Ευρωπαίος) τα βρόντηξε και το PSI ετοιμάζεται για οριστικό θάψιμο, η Γαλλία έχασε τα ΑΑΑ με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού σε εκπομπή στην τηλεόραση (πριν και από την S&P).

Και οι "7 ήταν υπέροχοι" του πράσινου λιβαδιού προτείνουν επίσημα αναβολή (ως και οριστική ματαίωση) των εκλογών, μια και όλα πάνε υπερβολικά καλά και αισιόδοξα.

Ο Τζουμάκας διαλύει την Ευροζώνη. Τέλος.

Jaga είπε...

Ατάκα 1:
"...Μην κατηγορείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το χρέος της Ελλάδας. Κόστισαν μόλις 50 δις ευρώ, ενώ το χρέος μας είναι 350-370 δις. Επιπλέον, το 98% των πολιτών τους ήθελε και όλα τα κόμματα συμφωνούσαν..."

Ατάκα 2:
"...Ο ιδρυτικός νόμος όλων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ προβλέπει ότι τα κρατικά έσοδα πάνε ΜΟΝΟ στον αθλητισμό. Τώρα βέβαια λόγω της τραγικής μας κατάστασης, όλοι συμφωνήσαμε να μεταφερθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Αλλά αυτό είναι άδικο. Και αντιστυνταγματικό βέβαια. Πρέπει να διορθωθεί..."

Τάδε έφη ο σύντροφος Λιάνης στην επιτροπή της Βουλής για τον αθλητισμό την περασμένη Πέμπτη (12/1/2012). Δεν βαριέσαι ρε σύντροφε, τόσες αντιστυνταγματικές στραπάτσες έχετε κάνει, δεν τρέχει τίποτα για άλλη μία. Μην αγχώνεσαι.

Jaga είπε...

"Ενοικιάζεται η Ακρόπολη!" (17/1/2012):

>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32108&Itemid=172

"...'Στούντιο' φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος (ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...)..."

Τώρα γίνεται η διαφήμιση για τους "επενδυτές". Το teaser που λένε. Μόλις δούνε τι ωραίο κομμάτι έχουμε για "αξιοποίηση", θα προσλάβουν τον Dr. Γιακουμάτο να τους καταθέσει ακριβώς την ιδέα του.

Jaga είπε...

"Υποβάθμιση (και) του EFSF κατά μία βαθμίδα από τη Standard & Poor's" (17/1/2012):

>> http://tinyurl.com/6r5m7mr

"...Αυτή η απόφαση αποτελεί συνέπεια της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας και της Αυστρίας, οι οποίες επέτρεπαν στο Ταμείο μέσω των εγγυήσεών τους να έχει την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση του Standard & Poor's..."

Αυτοί όπως το πάνε θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα του Παραδείσου, γιατί ο Δημιουργός άφησε κάτι μικρές εκκρεμότητες που μας ταλαιπωρούν, με τη μαύρη ύλη, το σωματίδιο του Higgs, κτλ.

Ποιος θα "υποβαθμίσει" τους υποβαθμιστές (οεο);;;

Jaga είπε...

Ε-Ε-Ερχεται το μαντάτο. Όπου να 'ναι σκάνε τα χρεόχαρτά και αρχίζουν οι κατασχέσεις "εθνοσωτηρίας":

"Mε αγγλικό δίκαιο κλείνει το PSI - Ας ετοιμαστούμε για κατασχέσεις..." (18/1/2012):

>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32208&Itemid=160

Δεν αποκλείεται τελικά να αγοράσουμε τις φρεγάτες από τους Γάλλους και τα Eurofighters από τους Γερμανούς, μόνο που θα περάσουν κατευθείαν προς εκποίηση στο εξωτερικό.

Jaga είπε...

"Δελτία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού" (Ιαν-Δεκ 2011):

>> http://tinyurl.com/7szk37h

"...Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 1.899 εκατ. € ή 2,8% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 3.125 εκατ. € ή 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010..."

Τα δύο άλλα μεγάλα έξοδα ήταν η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ, και τα δύο αποτέλεσμα της εκτίναξης της ανεργίας. Ενώ ταυτόχρονα η ύφεση και η συρρίκνωση στην αγορά ξεπέρασε τελικά το 10,5%.

Εχθές ο Λοβέρδος ξεμπρόστιασε τον Κουτρουμάνη λέγοντας ότι οι νέες "ρυθμίσεις" στους μισθούς στον ιδιωτικό ΔΕΝ έχει τεθεί επίσημα από κανέναν εκτός της κυβέρνησης. Ανεπίσημα όλοι το θέλουν, αλλά αυτό τυπικά δεν λέει τίποτα.

Επιπλέον, από πατάτα δήλωση του Σαχινίδη (ποιου άλλου!) στη Βουλή αποκαλύπτεται ότι στον επίσημο προϋπολογισμό δεν έχουν εγγραφεί ειδικές εκδόσεις ομολόγων "εγγυήσεων" προς τις τράπεζες, που συνολικά φαίνεται να διπλασιάζουν τα δις που έχουν δοθεί στις τράπεζες από το 2007 και μετά, ακόμα και τα δύο τελευταία χρόνια που υποτίθεται δεν εκδίδονται καθόλου ομόλογα.

Τα παραπάνω επιλύονται με απόλυση 30 ή 50 ή 500 χιλιάδων ΔΥ, μόνο κατά την οικονομική σχολή Μάνου-Ανδριανόπουλου-Πάγκαλου. Ούτε οι παπιγιονάκηδες της FT και της WSJ δεν τολμάνε πλέον να πούνε τέτοια πράγματα.

Jaga είπε...

Για όσους απορούν τι θέλει ο George στην Κόστα Ρίκα και γιατί γίνεται εκεί η συνάντηση της Σοσια-ληστικής Διεθνούς:

"Η “I.J. Partners”, τα CDS και το...καλαμπόκι" (19/5/2011):

>> http://www.antinews.gr/2011/05/19/101678/

"...Μιλώντας σήμερα στον Real FM για την υπόθεση των CDS ο Πάνος Καμμένος είπε για την εμπλεκόμενη “I.J. Partners”: “…προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά..."

Αυτά έχουν κυκλοφορήσει από πέρυσι το Μάιο. Αλλά ο Ψυχάρης αποφάσισε να τα βγάλει στη φόρα μόνο όταν του έκοψαν το χρήμα. Sorry, αλλά έτσι είναι, του είπαν.

Και τώρα ο George, που τον "απέσυραν" και επίσημα από το κόμμα, σκέφτεται να μείνει μόνιμα στο τροπικό κλίμα, γιατί αν γυρίσει στην Ελλάδα σε 1-2 μήνες, μπορεί και να τον περιμένουν χειροπέδες (...ή πετροπόλεμος, όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει κάποτε).

Jaga είπε...

"Κώστας Σημίτης: Πολιτικά μοιραίο λάθος στο Μνημόνιο" (20/1/2012):

>> http://topontiki.gr/article/28753

Ο σοφός της πράσινης φυλής μίλησε...

Jaga είπε...

"Το γύρο του κόσμου κάνει το «ενοικιαστήριο» της Ακρόπολης" (19/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/82281

"«Τεθωρακισμένα αντί συντάξεων»" (19/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/82276

"...«Δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, υπάρχουν όμως χρήματα για τεθωρακισμένα» σημειώνει στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Handelsblatt. Το ρεπορτάζ, του Gerd Höhler, αναφέρεται στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενώ προσανατολίζεται σε περικοπές συντάξεων παράλληλα προτίθεται να παραλάβει 400 τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ, τα οποία τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας..."

Εκτός από φρεγάτες από τους Γάλλους και αεροπλάνα από τους Γερμανούς, φαίνεται ότι θα πάρουμε και τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ.

Ευτυχώς, γιατί είχε μείνει με το παράπονο το ΓΕΣ μόνο.

Jaga είπε...

Από το ενημερωτικό του ΕΒΕΑ (19/1/2012):

* H. REICHENBACH: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε., στην ομιλία του στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, επεσήμανε: «Οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης. Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ. Η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. Μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία...».

Ο επιτελάρχης χαϊδεύει τα αυτιά των γρεκών ιθαγενών, λέγοντας ότι λυπάται που έπρεπε να περάσουν αυτή την κατάσταση...

...Και αμέσως μετά λέει ότι το πρόβλημα είναι ρευστότητας(!!!), αυτό δηλαδή που έλεγαν τα τζιμάνια το 2008 όταν οι τράπεζες έσκαγαν η μία μετά την άλλη με πάταγο, σε όλο τον κόσμο.

"Ανακεφαλαιοποίηση" σημαίνει με απλά λόγια ότι, μόλις το PSI καταλήξει και καθοριστεί το τελικό επιτόκιο (μάλλον 4,25%), οι τράπεζες θα στείλουν νέο μπιλιετάκι στην ΕΚΤ, ζητώντας κάτι υπόλοιπα που τους λείπουν.

Στην Ελλάδα ήδη έχουν πάρει 120 δις από το 2007, υπολογίζεται άλλα 60-80 δις "μαύρα" μέσω κρυφών ομολόγων τα δύο τελευταία χρόνια, και μετά το PSI θα πάρουν και άλλα τόσα.

Jaga είπε...

Επίσης από το ενημερωτικό του ΕΒΕΑ (19/1/2012):

* Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ

Η πορεία προς την κρίση θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, «πριν αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος. Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης μια οικονομικής πολιτικής που, «στηριζόμενη σε ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις», θα σχεδιάσει, όπως είπε, τις αλλαγές που συνεπάγεται η απόφαση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, αλλά και θα «αποβάλει τη μυωπική προσέγγιση που, προσηλωμένη στο σήμερα, παραβλέπει το αύριο και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του τόπου». Παράλληλα, στηλίτευσε τις απόψεις εκείνες «που αρνούνται πεισματικά κάθε αλλαγή» και βαυκαλίζονται, όπως είπε, ότι η επιστροφή στο παρελθόν είναι όντως εφικτή.

Ένας-ένας ρίχνουν λευκό μαντήλι και πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, νομίζοντας ότι θα τη γλιτώσουν "αλώβητοι".

Μια και δεν είναι πλέον τραπεζίτης αλλά πολιτικός παράγοντας, σύμφωνα με τις δηλώσεις που κάνει, ας βάλει υποψήφιος για βουλευτής, να κάνει και καμιά ανοικτή προεκλογική ομιλία, να απολαύσει την "αγάπη" του κοινού.

Jaga είπε...

"Γ.Πεπόνης: Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών Γ.Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ" (20/1/2012):

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112804731

>> http://tinyurl.com/75ty9yx

Άρχισαν τα όργανα.

Jaga είπε...

"Ενα... τρισ. δολάρια θέλει το ΔΝΤ! του Γιώργου Δελαστίκ" (20/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/82412

"...Οργή προκάλεσε στις ισχυρές οικονομικά χώρες της Ασίας και της Αμερικής η ανακοίνωση της θέσης του ΔΝΤ ότι θεωρεί πως χρειάζεται ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να χειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της «διάσωσης» χωρών στο άμεσο μέλλον..."

Jaga είπε...

"Σικάγο: Τους θάβουν ομαδικά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν" (21/1/2012):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=14509

"...η μαζική ταφή εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α., ακόμα και στη Νέα Υόρκη, για όσους, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή κηδεία..."

Αντί για "Occupy Wall Street", δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το κίνημα "Bury me at Wall Street".

Όπως λέει και ένα σοφό ρητό:
"...When the poor don't have anything else to eat, they'll start eating the rich..."

Jaga είπε...

"Λοβέρδος: Αν πειράξετε τον Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό!" (22/1/2012):

>> http://www.taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html

Το βίντεο είναι απόσπασμα από την εκπομπή "ΠΑΣΟΚ Σαββατοκύριακο" στο MEGA.

Ο υπουργός μάλλον έχει ξεμείνει από ηρεμηστικά, λόγω απεργίας των φαρμακοποιών.

Εντάξει δικαιολογείται γιατί η κύρια ασχολία του, ο σχολιασμός των επιλογών του Βαλβέρδε στο γήπεδο, τον έχει αγχώσει πολύ. Οι "κόκκινοι" δίνουν πολύ δύσκολο ματσάκι με την Ξάνθη σήμερα και τα 'χει πάιξει από την αγωνία.

Jaga είπε...

"Oρος επιβίωσης η συλλογική αξιοπρέπεια" (22/1/2012):

>> http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_22/01/2012_1297410

"...Δεν θα επιβιώσουμε αν δεν αποβάλλουμε από τον δημόσιο βίο αμετάκλητα όχι μόνο όσους συνέπραξαν με τον ΓAΠ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και όσους ανέχθηκαν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα με τους αυτουργούς της εξευτελιστικής μας ατίμωσης..."

Ο Χρ. Γιανναράς μάλλον δεν κατάλαβε σε ποια εφημερίδα γράφει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Μοναδική παραφωνία τα περί Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή τι θέλατε κύριε; Να βγούνε τα άρματα στους δρόμους "...δια την προάσπισιν της χώρας;"

Jaga είπε...

"«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» δήλωσε ο Μ.Χρυσοχοΐδης" (24/1/2012):

>> http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231146997

"...«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά»..."

Παράδειγμα παραγωγικής σκέψης ο Μιχαλάκης. Κάθε μέρα επινοεί και μεγαλύτερη παπάρα να πει.

Ευτυχώς που κάνει δηλώσεις κατά κανόνα σε απεργίες και στάσεις εργασίας των ΜΜΕ, ώστε να προλαβαίνουν να τις θάψουν.

Jaga είπε...

"Κατσέλη: Είδαμε το Μνημόνιο μόνο για τρεις ώρες!" (24/1/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=37461&category_id=88

"...«Το Μνημόνιο το είδαμε μόνο για τρεις ώρες πριν το υπογράψουμε», είπε μιλώντας στο MEGA η κ. Λούκα Κατσέλη, αφήνοντας άναυδους συνομιλητές και τηλεθεατές!..."

Σε λίγο στο ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσουν σχιστά μάτια. Πολύ "τον Κινέζο" παίζει από προχθές.

Jaga είπε...

"Εφ όλης της ύλης συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση στο in.gr" (24/1/2012):

>> http://www.ragkousis.gr/teleutaia-nea/sunenteukseis/656/ef-olhs-ths-ulhs-sunenteuksh-giannh-ragkoush-sto-in-gr/

"...Πιστεύω βαθιά ότι ο βασικότερος λόγος της υπό αυτή την έννοια αποτυχίας της προηγούμενης κυβέρνησης είναι το παρατεταμένο καθεστώς αβεβαιότητας, διάρκειας δύο περίπου ετών, για το αν και κατά πόσο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι, αν θα παραμείνει ή όχι στη ζώνη του ευρώ.

...Τελικά, ενώ το Μνημόνιο είχε εξαρχής δύο πυλώνες, τον δημοσιονομικό και τον διαρθρωτικό, φτάσαμε στο ακατανόητο και αδικαιολόγητο σημείο την ίδια στιγμή που υπουργοί και βουλευτές νομοθετούσαν τη λήψη μέτρων που μείωναν το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, οι ίδιοι αυτοί να υποχωρούν σε πιέσεις ισχυρών συνδικάτων και συντεχνιών αναβάλλοντας τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων..."


Ο Σημιτάκος έδωσε το σύνθημα. Τώρα όλοι αποκτούν σχιστά μάτια, κιτρινίζουν και μιλάνε ακατάληπτα (traditional Chinese).

Jaga είπε...

"Πώς η Γερμανία επωφελήθηκε από την ελληνική κρίση" (24/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/82660

"...Σαν από μηχανής Θεός για την ενίσχυση των γερμανικών εξαγωγών και την τόνωση της ανάπτυξης στη Γερμανία, λειτούργησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε ό,τι δεν πέτυχαν επί διετία τα σκληρά γερμανικά μέτρα αντιμετώπισης της ύφεσης: από τη μία, η ελληνική κρίση οδήγησε το ευρώ σε κάθετη πτώση, κατά 12% μέσα σε 3,5 μήνες, δίνοντας το φιλί της ζωής στις γερμανικές εξαγωγές, τις οποίες έκανε πιο ανταγωνιστικές..."

Jaga είπε...

"Εμμένει σε σκληρές περικοπές η τρόικα, ζητά δεσμεύσεις" (24/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/82669

"...Εμμονή στη συνταγή που προβλέπει περικοπές σε μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επικουρικές συντάξεις, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αλλά και περικοπές στις δαπάνες υγείας, δείχνει η τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς της κυβέρνησης, επιμένει στη λήψη σκληρών μέτρων προκειμένου να δοθεί έγκριση για τη χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα ζητά δεσμεύσεις για μέτρα ύψους 20 δις ευρώ ως το 2014, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακόμη και με τη μορφή προσυμφώνου..."

Καλά, αυτοί στην τρόικα νομίζουν ότι το 2014 θα υπάρχουν ακόμα στην πολιτική οι σημερινοί πουθενάδες.

Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει τι σημαίνει "αξιολόγηση ρίσκου" στο δανεισμό "πελατών".

Jaga είπε...

Από το σημερινό (25/1/2012) ενημερωτικό του ΕΒΕΑ:

"ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 200.000 ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ HELLAS POWER - ENERGA":

"Στη ΔΕΗ επιστρέφουν οι 200.000 περίπου πελάτες των Hellas Power και Energa, ύστερα από την απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ και της σύμφωνης γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να καταγγείλει τις συμβάσεις με τις δύο εταιρείες και να τις διαγράψει από το μητρώο προμηθευτών.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ επισημαίνουν ότι οι δύο εταιρίες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες αλλά και ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ηλεκτροδότηση των πελατών τους, ούτε απαιτείται από την πλευρά των καταναλωτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Εντωμεταξύ τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, για την υπόθεση των ποσών που δεν αποδόθηκαν στον ΔΕΣΜΗΕ, καθώς φαίνεται να προκύπτει ζήτημα μεταφοράς χρηματικών ποσών στο εξωτερικό."


Ε βέβαια, κάποιοι Έλληνες "επιχειρηματίες" της "πράσινης ανάπτυξης" δεν αρκείται να αγοράζει προνομιακά από τη ΔΕΗ τις MWh στο 30% της πραγματικής τιμής και να στέλνουν το 70% του καθαρού κέρδους στο εξωτερικό.

Jaga είπε...

"VIDEO από την φραστική επίθεση εναντίον του Κ. Σημίτη" (25/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=119241&catID=1

>> http://www.youtube.com/watch?v=qOgHLUxCpI4

Δύο σημαντικά συμπεράσματα:

1. Για τον γερμανοτσολιά Κινέζο μας, όλα αυτά που τραβάμε είναι για να μη διευκολύνουμε κάποιους απατεώνες καναλάρχες στη διαγραφή των χρεών τους, που έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν εδώ και πολλά χρόνια, σε κανένα νόμισμα. Ασύλληπτο μέγεθος διανόησης. Και ούτε ένα σαρδάμ (Γερμανικά μιλούσε άλλωστε)

2. Η απομυθοποίηση του "επαναστάτη" Conh-Bendit, ο οποίος όχι μόνο αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό και νυν άχρηστο γενικώς Σημίτη, αλλά επανέλαβε ότι φταίει ο Ελληνικός λαός για το κατάντημά του. Αυτό θα εήταν αποδεκτό εν μέρει (αν του έλεγαν βέβαια την αλήθεια), αν δεν συνέχιζε με το παράδειγμα της επέμβασης στη Βοσνία το 1993, λέγοντας πως το 80% υποστήριζε τότε τους Σέρβους και εννοώντας ότι για αυτό θα πρέπει να απολογηθούμε ως λαός! Ο ίδιος φυσικά τότε έσκιζε τα ρούχα του για τους ουτσεκάδες και το δίκιο του ΝΑΤΟ.

Αυτό που δεν λέει το άρθρο στο real.gr είναι ότι Γερμανοί και Έλληνες υποδέχτηκαν το Σημίτη στο αεροδρόμιο με σημαίες της Siemens!!!

Jaga είπε...

Απομυθοποίηση κάθε μνημονιάκια εθνοσωτήρα, σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

"Σοκ στο Σύνταγμα: στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια - Πάνω από 5 χιλιάδες πολίτες «εξαφάνισαν» μέσα σε λίγες ώρες περίπου 20 τόνους τροφίμων" (25/1/2012):

>> http://www.tovima.gr/society/article/?aid=440043&h1=true

"Πως μας κατάντησαν... - Συγκλονιστική είναι η εικόνα δεκάδων συμπολιτών μας να σχηματίζουν ουρά στο Σύνταγμα..." (25/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=119473&catID=11

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων που σπάνε το κεφάλι τους ήδη να σκεφτούν την επόμενη προεκλογική εκστρατεία.

Η λύση είναι απλή. Αν θέλετε να μαζέψετε κόσμο στις συγκεντρώσεις, μοιράστε τρόφιμα. Αλλά πρέπει να είστε μεταμφιεσμένοι...

Jaga είπε...

Το σήριαλ συνεχίζεται, σαν κακόγουστη ξενόγλωσση σαπουνόπερα:

"Χρυσοχοΐδης: Ψήφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο" (26/1/2012):

>> http://tinyurl.com/7hwd9w6

"...Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ομολόγησε ότι αναγκάστηκε να ψηφίσει το μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο» όπως και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άλλωστε.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε όλες τις επόμενες ψηφοφορίες, μετά την αρχική, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων τόσο το υπουργικό Συμβούλιο όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα βρισκόταν ουσιαστικά υπό καθαρό εκβιασμό..."

Jaga είπε...

"Μέρκελ: Στην Ελλάδα αποτύχαμε!" (26/1/2012):

>> http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9264

>> http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/109533/merkel-apotyhame-pliros-stin-ellada

>> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112807362

"...«Δεν υπάρχει κανένα νόημα να δίνουμε περισσότερα χρήματα, χωρίς να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της κρίσης», αναφέρει η Μέρκελ. «Παράλληλα με τα δισεκατομμύρια οικονομικής βοήθειας, εμείς οι Γερμανοί χρειαζόμαστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεμείνουμε. Άλλωστε, οι δυνατότητές μας δεν είναι απεριόριστες κι αν υπερεκτιμήσουμε τους εαυτούς μας, δεν θα βοηθήσει ούτε εμάς ούτε την Ε.Ε. σαν σύνολο», προσθέτει..."

Αυτό είναι, επισημοποιήθηκε πλέον: μόνο ο δικός μας George έχει μείνει να πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά.

Η Μέρκελ μόλις ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση προς το κατέβασμα του "γενικού διακόπτη".

Μην του το σφυρίξει μόνο κανείς στην Κόστα Ρίκα που βρίσκεται (ακόμα!) και του χαλάσουν τις διακοπές.

Jaga είπε...

"«Χαμένη δεκαετία» για την Ευρώπη: Πενήντα οικονομολόγοι επικρίνουν την γερμανική πολιτική" (26/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83037

"PSI και συντάξεις: Απώλειες έως και 16,8 δις" (26/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83060

Jaga είπε...

"Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες : Να οριστεί επίτροπος για την Ελλάδα από την ΕΕ" (26/1/2012):

>> http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=440288

"Να διοικηθεί η Ελλάδα από ξένο κυβερνήτη" (26/1/2012):

>> http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/na_dioikhthei_h_ellada_apo_kseno_kyvernhth.1592680.html

"...Πρέπει να κάνουμε τους Έλληνες να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξουν χρήματα παρά μόνο αν η χώρα διοικηθεί με αυστηρότερο τρόπο. Στην ανάγκη από έναν επίτροπο που θα διοριστεί από την ΕΕ ή τις χώρες της ευρωζώνης..."

Αυτά δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU / CSU) στην Μπούντεσταγκ. Δηλαδή του συνοθυλεύματος που κυβερνά τη Γερμανία.

Φυσικά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον εν λόγω κύριο, ο οποίος είναι ο πολιτικός ανάλογος του δικού μας Παπαθεμελή (Χριστιανοδημοκράτες).

Το νόημα των παραπάνω είναι ότι σιγά-σιγά μεθοδεύεται η "εθελοντική" έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τώρα που οι ξένοι κλείνουν ταμείο με τις εκκρεμότητές τους σε ελληνικά χαρτιά. Σε ένα 6μηνο δεν θα έχουν πλέον κανέναν απολύτως λόγο να προφασίζονται ότι μας διασώζουν.

Jaga είπε...

"Οι εντολές της τρόικας για μισθούς, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα και το Δημόσιο" (27/1/2012):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231147418

"...Την Πέμπτη, στην κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έδωσε στους υπουργούς και έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς το 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου Μνημονίου, το οποίο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ..."

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι το κείμενο που μοιράστηκε ήταν ακριβώς όπως στάλθηκε από την τρόικα, δηλαδή στα Αγγλικά.

Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν πολύ σύντομα οι νόμοι που φέρνουν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο θα έρχονται πλέον στα Αγγλικά. Οι τοκογλύφοι δεν εμπιστεύονται πλέον τα προβατάκια και θέλουν να ξέρουν ακριβώς τι ψηφίζεται (όσο ακόμα ψηφίζεται).

Jaga είπε...

"Η αλήθεια για τους μισθούς και το λάθος του Μνημονίου - Μελέτη ερευνητή του Νίκου Ζόνζηλου (ΙΟΒΕ)" (27/1/2012):

>> http://www.badmoney.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12626&catid=44&Itemid=73

"...Το βασικό συμπέρασμα από την εμπεριστατωμένη ανάλυση του κ. Νίκου Ζόνζηλου, οικονομολόγου και επιστημονικού συμβούλου του ΙΟΒΕ, είναι ότι ως τώρα έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, από την εφαρμογή του Μνημονίου και μετά, οι οποίες όμως έπεσαν… στο κενό, καθώς δεν πέτυχαν το στόχο τους, δηλαδή τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων..."

Jaga είπε...

Το επίσημο 10-σέλιδο έγγραφο "τελεσίγραφο" που καλούνται σήμερα να υπογράψουν οι εταίροι της τριμερούς κατοχικής συγκυβέρνησης:

>> http://www.capital.gr/News.asp?id=1392550

>> http://www.capital.gr/related_files/20120126%20greece_list_of_actions.pdf

Ναι, τελικά όντως φαίνεται ότι το μελετάνε στα Αγγλικά.

Με λίγα λόγια, η ιδέα είναι η εξής:
"Η προηγούμενη συνταγή απέτυχε. Συνεχίστε την πιο εντατικά."

Jaga είπε...

Μέσα στην πλύση εγκεφάλου για τη "μάχη μέχρις εσχάτων" για τον 13ο και 14ο μισθουλάκο, τα κατοχικά ΜΜΕ αποκρύβουν επιμελλώς τι άλλο ζητά η τρόικα:

"Το νέο Μνημόνιο: Τι ζητά αυτή τη φορά η τρόικα" (27/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83189

Μεταξύ άλλων:

"* Θέσπιση ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων στο σύστημα χρηματοοικονομικής επίβλεψης: Τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού δικαίου και του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), ώστε να επιτραπεί-απαιτηθεί η χρήση εργαλείων με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βιώσιμες τράπεζες.

* Τροποποίηση του τραπεζικού δικαίου, ώστε να μπορέσει η Τράπεζα της Ελλάδος να θέσει κριτήρια μέσω κανονισμών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα εισαγάγει κανονισμό, με τον οποίο οι απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια (core tier) των τραπεζών θα διαμορφωθούν στο 9% από τις αρχές του 2012 και στο 10% από τον Ιούλιο του 2013."


Το πρώτο από τα παραπάνω λέει ότι πρέπει να νομοθετηθεί η δυνατότητα κρατικοποίησης στα χαρτιά αλλά όχι διοικητικά των τραπεζών που έχουν πρόβλημα. Ακριβώς αυτό που έγινε με την Proton bank με απόφαση Benny, αλλά πλέον να γίνεται σωρηδόν και με συλλογική πλέον ευθύνη. Μην βρεθούν να κυνηγάνε πάλι τίποτα δύστροπους εισαγγελείς.

Το δεύτερο λέει ότι οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να διπλασιάσουν σχεδόν το ελάχιστο απόθεμα προς στήριξη των ενεργητικών τους, κυρίως των καταθέσεων. Η "εγγύηση" των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη που υποτίθεται ισχύει σήμερα στην πραγματικότητα δεν ιφίσταται, καθώς οι τράπεζες αποδεικνύεται πως δεν τηρούν τους αντίστοιχους "ειδικούς λογαριασμούς", άρα σε περίπτωση ανάγκης (βλέπε στάση πληρωμών) θα κατεβάσουν ρολλά.

Υπόψη ότι τα δύο παραπάνω δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τα 30-40 δις ευρώ που θα λάβουν οι τράπεζες από το νέο μέγα-πακέτο, όταν και αν τελικά υπογραφεί μετά το PSI.

Μαντέψτε ποιος θα καλύψει τις δύο παραπάνω ανάγκες σε ρευστό για τις τράπεζες. Ποιος να 'ναι άραγε; Ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τις τράπεζές μας;....

Jaga είπε...

Βρείτε αν μπορείτε ΕΝΑΝ Έλληνα βουλευτή που να έχει διαβάσει αυτό:

"Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα" (28/1/2012)

>> http://www.digitallife.gr/acta-signed-by-eu-and-greece-88914/

"...Βουλευτές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ή Ευρωβουλευτές ήδη καταθέτουν επερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους γιατί προχώρησαν στην υπογραφή μίας συμφωνίας που δεν πέρασε από τα τοπικά κοινοβούλια και δεν φαίνεται να δεσμεύεται από κανέναν άλλο οργανισμό, όπως τον Οργανισμό Παγκόσμιου Εμπορίου ή τα Ηνωμένα Έθνη...
...Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει..."


Ειδικά να βρούμε αυτό το τζιμάνι που την υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας και να τον ρωτήσουμε μερικά πραγματάκια. Όπως με ποια νομιμοποίηση το έκανε, ποιον ρώτησε και πότε εκλέθχηκε (αν εκλέχθηκε).

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος πιστεύει κατά γράμμα τις ανοησίες του σκεπτικού της ACTA, ας εξηγήσει και σε εμάς τους αδαής σε τι συμφέρει μια χώρα που έχει μηδενικό R&D και ανύπαρκτες πατέντες να επικυρώσει δρακόντειους νόμους που εξαφανίζουν οποιαδήποτε μικρή πιθανότητα ανάπτυξής τους.

(...Ρε τι είναι τούτοι...Βάζουν υπογραφές μέχρι και στα εξώφυλλα...Ότι να 'ναι...)

Jaga είπε...

"Επιτροπεία στηρίζει ο Γερμανός υπουργός οικονομίας" (29/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83401

"...στο έγγραφο που δόθηκε από τη γερμανική πλευρά στους εκπροσώπους των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«...Δεδομένης της απογοητευτικής συμμόρφωσης μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί να μεταφέρει τη δημοσιονομική της αυτονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το Γιουρογκρουπ πρέπει να ορίσει έναν οικονομικό επίτροπο ο οποίος θα έχει την ευθύνη, να διασφαλίσει τον έλεγχο του προϋπολογισμού»..."


Με αυτούς θα πάνε να "διαπραγματευτεί" η μη εκλεγμένη συγκυβέρνηση των προθύμων, στο όνομα του ελληνικού λαού, χωρίς να τον ρωτήσουν φυσικά.

Όταν εδώ και δύο χρόνια κάποιοι φωνάζουμε για οικονομική κατοχή και κηδεμονία, κάποιοι (όπως στο MEGA) το ανακαλύπτουν μόλις τώρα.

Jaga είπε...

"«Θύελλα» αντιδράσεων για την Επιτροπεία" (29/1/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=120351&catID=11

"...Με βάση το έγγραφο, οι αρμοδιότητες του οικονομικού επιτρόπου θα πρέπει να είναι:

- ο έλεγχος όλων των δαπανών του προϋπολογισμού,

- η άσκηση βέτο σε αποφάσεις που θεωρεί ότι δεν συνάδουν με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει επιβάλλει η τρόικα,

- η διασφάλιση ότι η Ελλάδα θα δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους..."

Jaga είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους γερμανοτσολιάδες επαγγελματίες σχολιαστές και "δημοσιογράφους" στα ελληνικά ΜΜΕ κατοχής:

"...The great strength of the totalitarian state is that it forces those who fear it to imitate it.

Humanitarianism is the expression of stupidity and cowardice. Those who want to live, let them fight, and those who do not want to fight in this world of eternal struggle do not deserve to live.

Through clever and constant application of propaganda, people can be made to see paradise as hell, and also the other way round, to consider the most wretched sort of life as paradise.

If you tell a big enough lie and and tell it frequently enough, it will be believed. It is not truth that matters, but victory. The victor will never be asked if he told the truth..."


Απόσπασμα από τις απόψεις Ευρωπαίου ηγέτη. Όποιος από δαύτους βρει ποιανού είναι, κερδίζουν μια κουκούλα δώρο.

Jaga είπε...

"Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Eurobank - Alpha Bank" (30/1/2012):

>> http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1394653

"...Καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές αποδίδουν το διαφαινόμενο ναυάγιο στα αποτελέσματα του ελέγχου της BlackRock και στο γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με την έκδοση κυρίως προνομιούχων μετοχών) δεν καθιστά απαραίτητη την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να πει δημόσια, είναι ίσως το γεγονός ότι η «μεταστροφή» της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την ανακεφαλαιαοποίηση των τραπεζών μπορεί να άλλαξε τα αρχικά σχέδια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι διοικήσεις των τραπεζών δεν αντιμετωπίζουν πλέον το «φάντασμα» της κρατικοποίησης και ως εκ τούτου μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον διαφορετικά..."


Αφού τα κορόιδα θα αναλάβουν πάλι να τις μπουκώσουν με καμιόνια χρήμα, μια χαρά "ανταγωνισμό" μπορούν να έχουν.

Το θαύμα της σύγχρονης "νεοφιλελεύθερης αυτο-ρυθμιζόμενης οικονομίας".

Jaga είπε...

"Πιλοτικό πρόγραμμα με μικρογεύματα σε 18 σχολεία της Αττικής με πρόβλημα υποσιτισμού" (31/1/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/pilotiko-programma-me-mikrogeymata-se-18-sxoleia-tis-attikis-me-problima-ypositismoy

Γι' αυτό δεν μοίρασαν φέτος τα βιβλία όπως έπρεπε. Πρώτα έκλεισαν τις δουλίτσες με τα catering στα σχολεία.

Jaga είπε...

"Συμφώνησαν για Χρυσό Κανόνα και κυρώσεις" (31/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83487

"...προβλέπει την εισαγωγή στα εθνικά συντάγματα (κατά προτίμηση) του λεγόμενου χρυσού κανόνα, που θα περιορίζει το δημόσιο έλλειμμα σε ποσοστό 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Επιπλέον, ένα κράτος μέλος που θα υπογράψει τη Συνθήκη θα έχει τη δυνατότητα μετά από σχετική έκθεση της Επιτροπής ή με δική του πρωτοβουλία να προσφεύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να επαληθεύσει εάν ένα άλλο κράτος μέλος έχει εφαρμόσει σωστά το χρυσό κανόνα..."

Η ΕΕ γίνεται Ένωση Ρουφιάνων. Ο ένας καρφώνει τις λαμογιές του άλλου, για να γλιτώσει το πετσόκομμα.

Jaga είπε...

"Στο 19,2% η ανεργία στην Ελλάδα – Ιστορικό υψηλό στην ευρωζώνη" (31/2/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83553

"Όλα (ή τίποτα) μέχρι το τέλος της εβδομάδας" (31/1/2012):

>> http://www.tvxs.gr/node/83488

"...(Παπαδήμος, δήλωση) Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική οικονομία ανέκτησε το ένα τρίτο της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει μεταξύ 2000-2009 έναντι των εταίρων της στην ευρωζώνη καθώς και το 50% της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει έναντι όλων των εμπορικών εταίρων..."

Αν δεν το καταλάβατε, το τραπεζορομπότ είπε λίγο-πολύ ότι μια χαρά πάει η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και πως έχουμε πάρει τα πάνω μας τα τελευθταία δύο χρόνια, χάρη στο μνημόνιο.

Δηλαδή, σκοτώνοντας την οικονομία, μειώνοντας στο μισό την εγχώρια αγοραστική δύναμη, οι εξαγωγές μας όλο και αυξάνονται.

Σωστό σαν σκέψη, αν θεωρήσει κανείς ότι στη χώρα ζούν και εργάζονται μόνο τραπεζορομπότ όπως ο ίδιος. Που δεν χρειάζονται ούτε στέγαση, ούτε σίτιση, ούτε υπηρεσίες υγείας, ούτε σύνταξη, ούτε μισθό.

Μόνο που δεν εξήγησε ακριβώς γιατί πιάσαμε πάτο την πε΄ριοδο 2000-2009, που υποτίθεται με το νέο νόμισμα που τόσο πανηγύρισε με το αφεντικό του (Σημίτης) τα ελληνικά προϊόντα θα γίνονταν ανάρπαστα.

Αλλά δικαιολογείται. Ηλεκτρολόγος είναι ο άνθρωπος. Ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας δεν ξέρει να βγάλει. Μόνο να "αλλάζει τα φώτα" των ενοίκων.

Jaga είπε...

"Παράθυρο Τόμσεν για 13ο και 14ο μισθό - Επιμένει στη μείωση του κατώτατου μισθού και στο κλείσιμο οργανισμών" (1/2/2012):

>> http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100017_01/02/2012_470922

>> http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100015_01/02/2012_470884

"...Ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα...Η ανεργία στους νέους, που φθάνει στην Ελλάδα το 40%, αποτελεί κάτι σκανδαλώδες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι νέοι με ελάχιστη εμπειρία και παραγωγικότητα θα προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις και δεν θα παραγκωνίζονται στην αγορά εργασίας λόγω ενός υπερβολικά υψηλού κατώτατου μισθού..."

Καταλάβατε τώρα;

Κανείς από δαύτους δεν ενδιαφέρεται για την ανεργία. Αντίθετα, τη χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα, για την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του μέσου εργατικού δυναμικού των χωρών του Νότου.

Όταν ο ένας μόνο στους δύο νέους έχει δουλειά, και έρχεται κάποιος και "μοιράζει" τη δουλειά στη μέση, τότε ως δια μαγείας εξαφανίζεται ο άνεργος. Έχεις πλέον δύο ημιαπασχολούμενους, ημιασφαλισμένους, απόλυτα παθητικοποιημένους εργαζόμενους, που στην πραγματικότητα δουλεύουν για χαρτζιλίκι, όχι για μισθό.

Όταν ταυτόχρονα επιβάλλεις ύφεση και κλείνεις όλη την εγχώρια αγορά, δηλαδή ατομικές επιχειρήσεις, μαγαζάκια και οικογενειακές βιοτεχνίες, καταλήγεις στο πιο ευφάνταστο όνειρο του κάθε βαψομαλλιά τραπεζοφασίστα, το καρκίνωμα της σημερινής Ευρώπης (και όχι μόνο).

Jaga είπε...

"Το βρώμικο παιχνίδι του ΔΝΤ με την Ελλάδα" (29/1/2012):

>> http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63608881

"...Πολλοί στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον δείχνουν να ξαφνιάζονται για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πολ Τόμσεν εμφανίζεται αλαζονικός και σκληρός τους τελευταίους μήνες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ευγενικός και συνεργάσιμος...

...Πηγές του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι «η στάση του Τόμσεν αποσκοπεί στο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις και να απεμπλακεί το Ταμείο από την Ελλάδα, ώστε να σώσει ο ίδιος την καριέρα του και να μην του καταλογιστούν ευθύνες για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος»...

...Οι πηγές τονίζουν πως «έχει καταστεί πλέον σαφές σε πολλούς παρατηρητές ότι η επιθετική αυτή στάση του κ. Τόμσεν εξηγείται μόνο από τον πανικό που τον διακατέχει για να διασωθεί ο ίδιος και η καριέρα του στο ΔΝΤ»..."


Μιχάλη Ιγνατίου, όπως πάντα πολύ καλά πληροφορημένος, στη Ουάσινγκτον.

Όταν λέμε ότι η "συνταγή" του ΔΝΤ είναι ακριβώς η ίδια παντού, εννοούμε ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια: μετά από 2-3 χρόνια βαθιάς κατρακύλας, το ΔΝΤ ένα πρωί φεύγει από τη χώρα και αφήνει πίσω του σκόνη και θρύψαλα, πεδίο ελεύθερο στις ύαινες που το ακολουθούν.

Όπως λέει και στο άρθρο, αν τα μισά από όσα μαθαίνει ο Ιγνατίου είναι αλήθεια, τότε ο Τόμσεν πρέπει να θεωρηθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και να τυ απαγορευτεί δια βίου η είσοδος στην Ελλάδα.

Jaga είπε...

"Η ΕΕ απείλησε την Ελλάδα με τη χαριστική βολή" (1/2/2012):

>> http://www.badmoney.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13007&catid=44&Itemid=73

"...Αποκάλυψη-σοκ κάνει στο σημερινό της φύλλο ρεπορτάζ στην γαλλική εφημερίδα Liberation , σύμφωνα με το οποίο την Δευτέρα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ οι ηγέτες της ΕΕ απείλησαν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει...

...Σύμβουλος του Σαρκοζί εξάλλου υποστηρίζει ότι «το να υποχρεωθούν οι Έλληνες να αποπληρώσουν κατά προτεραιότητα τους πιστωτές πρίν από κάθε άλλη δημόσια δαπάνη, όπως κάναμε για τις αφρικανικές χώρες, είναι καλή ιδέα του Σόιμπλε» αυτό θα τους καθησύχαζε όλους προσθέτει ο συντάκτης...

...Αναφερόμενος στην στάση της ΕΚΤ ο συντάκτης υποστηρίζει ότι «η ΕΚΤ πήρε τα μέτρα της απομονώνοντας την Αθήνα. Επέτρεψε στην Τράπεζα Ελλάδος να τροφοδοτήσει με ρευστό τις εμπορικές της τράπεζες που αντιμετώπιζαν μαζική απόσυρση καταθέσεων με αντάλλαγμα υποβαθμισμένες εγγυήσεις που κανένας δεν θέλει».

«Σε περίπτωση χρεοκοπίας, η ζημιά θα είναι σε βάρος της Τράπεζας Ελλάδος και όχι της ΕΚΤ», τονίζει η Laurence Boone, οικονομολόγος της Bank of America..."


Έρχεται η αποσύνδεση. Οι τροικανοί μαζεύουν τα μπαγκάζια τους. Όσοι μένουν εδώ, ας αρχίσουν τις διαδικασίες πρόσκρουσης.

Jaga είπε...

"H Τρόικα απαιτεί εδω και τώρα μείωση μισθών 25%" (3/2/2012):

>> http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1658252&nt=103

"...Μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% ζητεί μετ΄ επιτάσεω η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος. Μάλιστα, το 15% πρέπει να προέλθει από την κατάργηση των ωριμάνσεων και τη μείωση των κλιμακίων και το 10% από τη μείωση των μισθών..."

Ο Benny μάλιστα είπε με αρκούντως ασαφή τρόπο ότι αν οι "κοινωνικοί εταίροι" συμφωνήσουν (όπως και έκαναν) σε κάτι που δεν συμβαδίζει με αυτά για τα οποία πιέζει η τρόικα, τότε η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μόνη της (πως;), αντίθετα σε όλους και όλα.

Και μετά αρχίζει το πανηγύρι!

Jaga είπε...

"Οι Anonymoys Hackers «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης" (3/2/2012):

>>

"...Οι Anonymoys Hackers «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής...Στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση..."

Μέχρι και αργά το μεσημέρι, η σελίδα βρίσκεται "υπό κατασκευή".

Τα τζιμάνια της ΔΗΕ δήλωσαν πως οι εισβολείς έκαναν "...τόσα λάθη που σύντομα θα εντοπιστούν".

Σιγά μη σκίσετε κανένα mousepad. Προς το παρόν δείτε ποιο κομματόσκυλο άσχετος network admin άφησε ανοικτό το μαγαζί και γιατί τόσες ώρες μετά το deface ακόμα δεν έχουν κάνει restore το site.

Jaga είπε...

"Λ. Παπαδήμος: «Ή συμφωνείτε ή παραδίδω την εντολή στον πρόεδρο»" (3/2/2012):

>> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=121627&catID=11

"...Αν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με την πρόταση που θα παρουσιάσει, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταθέσει την Δευτέρα το πρωί την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ενημέρωσε ο ίδιος χθες στενούς του συνεργάτες..."

Προς τρόικα εσωτερικού:
Πως είναι τώρα συντρόφια που σας εκβιάζει ο πρωθυπουργός που "εκλέξατε";

Τώρα οι κωλοτούμπες τελείωσαν. Είτε υπογράφετε αυτά που θα φέρει το τραπεζορομπότ (οπότε φωτιά που σας έκαψε μετά), είτε δεν τα υπογράφετε και βαράμε επίσημα κανόνι (οπότε πάλι φωτιά που σας έκαψε μετά).

Jaga είπε...

"Η λιτότητα έφερε την εξαθλίωση στην Ελλάδα, υποστηρίζει γερμανός οικονομολόγος" (3/2/2012):

>> http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10929:austerity-has-brought-misery-to-greece-supports-german-economist

"...Η συνέχιση της εξαθλίωσης στην ελληνική οικονομία συνιστά επακόλουθο των όρων λιτότητας που επέβαλε η τρόικα, υποστηρίζει ο διακεκριμένος γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.Έντονες επικρίσεις εφ όλης της πολιτικής που ακολούθησαν ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους ασκεί ένας από τους 5 σοφούς της γερμανικής οικονομίας. Ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα της τρόικας για την Ελλάδα συγκροτήθηκε με εσφαλμένο τρόπο εξαρχής..."

Jaga είπε...

"Η λιτότητα στραγγάλισε την ελληνική οικονομία" (3/2/2012):

>> http://tinyurl.com/7fmhprr

"...Με τίτλο «Παρά τη χορήγηση βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα παραμένει μια περίπτωση χωρίς ελπίδα», η χθεσινή Handelsblatt δημοσιεύει ρεπορτάζ για την Ελλάδα, το οποίο αναφέρει ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας έχει αρνητικό πρόσημο και συνεχίζει εδώ και πέντε χρόνια να συρρικνώνεται..."