Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

We blame you!, του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Από εχθές αργά κυκλοφορεί στο δίκτυο μια επιστολή-απάντηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε Άγγλο, όταν ο τραγουδιστής βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Το περιεχόμενο εκφράζει λίγο-πολύ αυτό που όλοι οι Έλληνες νιώθουν όταν διαβάζουν κάποιο πικρόχολο σχόλιο από Ευρωπαίου πολιτικό ή από κάποιον απλά ανιστόρητο δημοσιογραφίσκο που ψάχνει τα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Εφόσον δεν έχει ακόμα διαψευστεί, πράγμα που είναι απόλυτα αναμενόμενο για όποιον ξέρει τις θέσεις και τις κατά καιρούς δηλώσεις του τραγουδιστή για τη σημερινή κατάσταση. Άρα μπορεί να θεωρηθεί γνήσια.

Παρακάτω παραθέτω το πλήρες κείμενο της επιστολής, όπως υπάρχει ήδη αναρτημένη εν μέρει ή ολόκληρη σε αρκετά blogs και websites όπως:
----------


 We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» - φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;
Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα...

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.
Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες. Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό». Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.
Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις "αυτά δεν γίνονται!" Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.
Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας.
Μόνο έτσι γίνεται.
Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.
Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!

17 σχόλια:

Jaga είπε...

Μια και μιλάμε για χάντρες σε ιθαγενείς:

"Επιστολή Μπαρόζο στον Παπαδήμο" (7/3/2012):

>> http://topontiki.gr/article/31598

"...Ειδικότερα...επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ταμείο Επενδύσεων και το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν 650 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις..."

Δηλαδή μέσα σε 3 εβδομάδες θα μπουκώσουν 650 εκατ. ευρώ τους ντόπιους "επιχειρηματίες". Υπογραφές για περίπου 31 εκατ. την ημέρα σε επενδύσεις.

Τώρα που οι βαψομαλλιάδες τραπεζίτες αρχίζουν να βάζουν τόσο ξεδιάντροπα χέρι στα Κοινοτικά ταμεία (εκτός από τα δικά μας), ίσως αρχίσουν να ξυπνάνε και οι πιο ανιστόρητοι εκ των Βορείων της Ευρώπης.

Jaga είπε...

Δείτε αυτό:

"Endgame - Οι τελευταίες μέρες της Βαβυλώνας" (The Zocalo, 28/9/2011):

>> http://thezocalo.blogspot.com/2011/09/endgame.html

"...Υπάρχουν λοιπόν ακριβώς τρία ακόμα πράγματα που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει:

3. Φορο-κατάσχεση καταθέσεων (το μόνο που έχει απομείνει)
2. Βίαιη και άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτου, σπιτιού, κτλ).
1. Στρατό στους δρόμους, κυρίως για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εφαρμογή του #2..."


Και τώρα δείτε και αυτό:

"Κατασχέσεις μισθών και για 300 ευρώ!" (8/3/2012):

>> http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=181785

"...Με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων, καταθέσεων και «εις χείρας τρίτων», απειλεί τους οφειλέτες το Δημόσιο, προκειμένου να εισπράξει μέρος τουλάχιστον από τα 42 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη που οφείλουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις...

...Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., τα εξής μέτρα:

α) Κατάσχεση απαιτήσεων (σημ: μισθών-συντάξεων) του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και τυχόν άλλων εισοδημάτων που δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.

β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, που είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε σε χέρια τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή και η κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.

γ) Κατάσχεση ακινήτων..."


Τα παραπάνω εφαρμόζονται πλέον, όχι για ποσά 20.000 ή 30.000 ευρώ όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά για 5.000 ευρώ.

Για τη δέσμευση μισθών και συντάξεων, η ρύθμιση ισχύει αθροιστικά, για έσοδα από 1.000 ευρώ και πάνω, σε ποσοστό 25-30%.

Είπατε τίποτα;...

Jaga είπε...

"Πληρώνονται τα CDS" (9/3/2012):

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Άξιζαν δύο χρόνια θυσίες:

>> http://www.enikos.gr/data/photos/5fadec2d5da6c2cecddef1a7b5f7e053.png

Αυτό που όλο αυτό τον καιρό έλεγαν πως πρέπει να αποφύγουμε πάσει θυσία, ότι κάποιοι τυχοδιώκτες Έλληνες το επιζητούν ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας που προτείνουν, αυτό που έμαθε και ο τελευταίος βοσκός στα βουνά ότι είναι ο λόγος που του κόβουν τη σύνταξη;...

Ε, αυτό έγινε σήμερα.

Με το κούρεμα που συμφωνήθηκε, κόπηκαν με το στανιό 105 δισάκια, ακόμα και από ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, αλλά όχι από την ΕΚΤ, ούτε από τα δάνεια του ΔΝΤ, ούτε των τραπεζών που μας δανείζουν από το 2010. Μόνο "των άλλων" κόπηκαν.

Και ως αντάλλαγμα, ξανα-ματα-δανειστήκαμε 103 δισάκια, δηλαδή 25 επιπλέον. Αυτά και μερικά ακόμα θα πάνε πακέτο (33 δις) στην "ανακεφαλαιοποίηση" των τραπεζών μας.

Είναι μετά να μη δέχονται συγχαρητήρια τα σούργελα που μας κυβερνάνε; Όλος ο κόσμος εισπράττει κέρδη. Και αυτοί που μας δανείζουν για να μη χρεωκοπούσαμε, και αυτοί που πόνταραν ότι θα χρεωκοπήσουμε (όπως και έγινε).

Συγχαρητήρια και πάλι από καρδιάς στην τρόικα εσωτερικού, μας έκανε περήφανους για άλλη μια φορά.

Jaga είπε...

Επανάληψη:

"Αποκάλυψη-βόμβα από Κουρουμπλή για Τόμσεν και Γεωργίου" (6/3/2012):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=16674

"...Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε e-mail με αποστολέα τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και παραλήπτη τον επικεφαλή του κλιμακίου της Τρόικας Πολ Τόμσεν με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Γεωργίου ζητά την παρέμβαση του κ. Τόμσεν προκειμένου να προωθηθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ελληνική Στατιστική Αρχή που θα ενισχύσει το ρόλο του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής..."

Και ο one-man-show ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου εξακολουθεί ανβρίσκεται στη θέση του και να δημοσιεύει, με δική του και μόνο υπογραφή, τα εθνικά στατιστικά στοιχεία στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης Ελλάδας.

Jaga είπε...

Η παραπάνω επιστολή του κ. Γεωργίου έχει ημερομηνία 16/10/2010.

Έντεκα μήνες μετά, το αίτημα γίνεται πραγματικότητα:

"Στη Βουλή η τροπολογία για την «καρατόμηση» στην ΕΛΣΤΑΤ" (16/11/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310321

"Η καρατόμηση του Δ.Σ. της Στατιστικής Αρχής" (17/9/2011):

>> http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310417

"...Η αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), με εξαίρεση τον πρόεδρό του Ανδρέα Γεωργίου και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέσθηκε συμφωνία με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας -λέγε με τρόικα-, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τον κ. Γεωργίου, ενώ απέδωσε το θέμα στις διαφωνίες των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ..."


Αυτό για τον κάθε Κουρουπλή που όψιμα, τώρα που βγήκε από το μαντρί, ανακάλυψε την ομερτά με την κατάσταση στην ΕΛΣΤΑΤ.

Jaga είπε...

Τα πρακτικά της συνεδρίασης στη Βουλή, σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής για την κατάσταση στην ΕΛΣΤΑΤ και το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009:

Συνεδρίαση 22/2/2012 (απόγευμα):

>> http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es120222ap.doc

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όχι ότι ήταν άγνωστα, αλλά για πρώτη φορά περνάνε τόσο ξεκάθαρα σε πρακτικά ολομέλειας, για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Jaga είπε...

"Η Ελληνική Τραγωδία" (10/3/2012):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=16865

"...Ποιοι κερδίζουν από αυτήν την απόφαση του ISDA.

- Οι κάτοχοι CDS που τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα και ταυτόχρονα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI+...
- Οι κάτοχοι CDS που τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI+...
- Οι κάτοχοι CDS που δεν τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα (γυμνά CDS)...

...στις 19 Μαρτίου που σύμφωνα με την απόφαση του ISDA θα πληρωθούν τα CDS θα γνωρίζουμε και ονομαστικά αυτούς που κέρδισαν από το ποντάρισμα στην Ελληνική Χρεοκοπία..."

Jaga είπε...

"Αποκλείουν νομοθετική ρύθμιση για τους ιδιώτες δανειολήπτες" (9/3/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/apokleioyn-nomothetiki-rythmisi-gia-toys-idiotes-daneioliptes

"...Απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, «διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα ευστάθειας στο τραπεζικό σύστημα»..."

Ε βέβαια, μόνο 33 δις ευρώ εξασφάλισαν οι τράπεζες, από τους φόρους των ίδιων των δανεισμένων ΕΛλήνων. Τι θέλουν τώρα, να πάρουν πίσω το 0,00001% ;;;

Jaga είπε...

Κορυφαία πρόβλεψη κορυφαίου πρώην υπουργού και τώρα απλώς μπουμπούκου:

"Δεν θα πληρωθούν τα CDS!" (video):

>> http://www.youtube.com/watch?v=liCWkSaXsLY

Jaga είπε...

"Παπαδήμος και μετά τις εκλογές" (11/3/2012):

>> http://tinyurl.com/7puexu8

"...Την επομένη κιόλας της λήξης της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, οι Βρυξέλλες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και εκφράζουν παρασκηνιακά την επιθυμία τους για αποφυγή των άμεσων εκλογών.

Με ξεκάθαρο τρόπο πηγές της Κομισιόν τόνισαν: «Kαλό θα ήταν να αποφύγετε τις εκλογές τώρα, αλλά αν επιμένετε θα ήταν ευκταίο ο κ. Παπαδήμος να συνεχίσει να είναι ο συνομιλητής μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»..."


Ποιες εκλογές; Μοναρχία στο ΠΑΣΟΚ, μοναρχία και στην κυβέρνηση, νυν και αει και εις τγους αιώνας των αιώνων.

Jaga είπε...

"Μείωση 5% στη βιομηχανική παραγωγή" (12/3/2012):

>> http://topontiki.gr/article/31891

"...Μειωμένος κατά 5% παρουσιάστηκε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2012, έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010..."

Jaga είπε...

"Ο Κώνστας διορίστηκε στο γραφείο Τύπου του Ταμείου ξεπουλήματος της Ελλάδας;" (29/2/2012):

>> http://www.tsantiri.gr/politiki/o-konstas-dioristike-sto-grafio-tipou-tou-tamiou-xepoulimatos-tis-elladas.html

"...Με έκπληξη διαβάσαμε να υπογράφει το σημερινό δελτίο Τύπου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ο Χρήστος Ν. Κώνστας. Πρόκειται για απλή συνεπωνυμία με τον γνωστό «φουλ» Μνημονιακό δημοσιογράφο ή ο άλλοτε πύρινος αναλυτής άλλαξε καριέρα;..."

Το τρελό αγόρι βρήκε επιτέλους το πόστο που του αρμόζει.

Μόλις τα κονδύλια της τρόικας για προπαγάνδα το επιτρέψουν, δεν αποκλείεται να τον δούμε και αρχι-δημοσιογράφο σε επίσημο κατοχικό κανάλι.

Jaga είπε...

Τα δελτία τύπου με την υπογραφή του Κώνστα στο επίσημο site:

>> http://www.hradf.com/gr

Στην υπογραφή των δελτίων τύπου, από 28/2 και μετά, φαίνεται ξεκάθαρα:

---

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:
Απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας ΤΑΙΠΕΔ
Χρήστος Ν. Κώνστας

τηλ: +30 210 3274458
κιν:+306975883536
email: ckonstas@hraf.gr

Jaga είπε...

"Τρόικα: Η Αθήνα ίσως ορθοποδήσει το 2030!" (13/3/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=39941&categories_id=69

"...Η έκθεση, που προετοιμάσθηκε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδειξε ότι μετά την ανταλλαγή ομολόγων το Σαββατοκύριακο, το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει στο 116.5% του ΑΕΠ το 220 και κάτω από το 90% το 2030!..."

Jaga είπε...

"Χωρίς αποζημίωση οι ιδιώτες" (13/3/2012):

>> http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_53_13/03/2012_475668

"...Το Eurogroup...περιόρισε δραματικά τις ελπίδες των μικροομολογιούχων για αποζημίωση, καθώς ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν από το PSI θα καταστρατηγούσε την αρχή της ίσης μεταχείρισης..."

Πως είπατε; Ίση μεταχείριση; Δηλαδή τα ομόλογα της ΕΚΤ και τα δάνεια που πήραμε από το 2010 μέχρι σήμερα γιατί έμειναν εκτός PSI;

Είναι αυτό που λένε, όλοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.

Jaga είπε...

"Μέτρα 11,5 δισ. ως τον Ιούνιο και απολύσεις στο Δημόσιο" (13/3/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/nea-metra-ypsoys-55-epi-toy-aep-eos-ton-ioynio

"...Η Ελλάδα πρέπει να περικόψει περαιτέρω κατά 5,5% του ΑΕΠ (11,5 δισ. ευρώ περίπου) τις κρατικές δαπάνες το 2013 και το 2014 για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της, σύμφωνα με έκθεση της τρόικας, που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters. Στην ίδια έκθεση, ζητείται να δοθεί προτεραιότητα στις απολύσεις στο Δημόσιο, προτείνοντας την υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας 15.000 υπαλλήλων προ της απόλυσής τους και στοχευμένες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού..."

Jaga είπε...

Για την ιστορία, ορίστε το έτοιμο υπόδειγμα(!) γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Για να μην υπάρχει παρανόηση ως προς το εφαρμοστέο δίκαιο και τις πιθανές μελλοντικές κατασχέσεις:

---

BRUSSELS:547482.2
DRAFT 02/03/12 2:54PM

"ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ"

"...10. Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα
στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και στη δικαιοδοσία των άλλων δικαστηρίων που αναφέρονται στην παράγραφο 13(3) σε σχέση με τις Συμβάσεις και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και
εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.

11. Ούτε το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης
σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τις Συμβάσεις..."


---