Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διπλασιασμός φόρου στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες το 2013

Είπα να περιμένω λίγο μπας και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για να κάνω σχολιασμό στο επόμενο post, αλλά από ότι φαίνεται το μαγείρεμα καθυστερεί πολύ.

Τα  11,5 δισάκια έγιναν 15, μετά έγιναν 13 και τώρα μαθαίνουμε ότι έγιναν 9,5 αλλά σχεδόν όλα προέρχονται από μισθούς και συντάξεις (τι πρωτότυπο). Και μαθαίνουμε ότι ο Στουρνάρας χτύπησε λέει το χέρι στο τραπέζι και τα έψαλλε στον Τόμσεν, οπότε το ΔΝΤ μαζεύτηκε και μας έκανε σκόντο τα 2 δισάκια που περισσεύουν. Εικόνα μαγική, απερίγραπτη, ότι πρέπει για τα στρατευμένα κανάλια και τις εφημερίδες, για να πείσουν ότι "δεν πάει άλλο" και ότι επιτέλους "βάζουμε πόδι".

Μόνο που ο Στουρνάρας δεν πείθει ότι μπορεί να "βάλει πόδι" ούτε σε 5χρονο παιδάκι, αντίθετα μοιάζει ο ίδιος με τον καλό, πειθαρχημένο συμμαθητή όλοι είχαμε κάποτε σε κάποια τάξη μαζί μας, αυτόν που προτιμούσε να καρφώσει το φίλο του παρά να συγχύσει το δάσκαλο.

Οπότε κλείνει και τυπικά η απορία μερικών (αμετανόητα ανόητων) που ακόμα πίστευαν πως αυτά τα μέτρα θα είναι "τα τελευταία" όπως διαβεβαίωσε σύσσωμη η τριανδρία της τρόικας εσωτερικού. Τα νέα-νέα μέτρα θα έρθουν αφού κλείσει ο απολογισμός του 2012, αφού τελειώσουμε με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και αφού οι τροϊκανοί εξωτερικού δούνε προς τα που πηγαίνει το πράγμα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία (κυρίως), καθώς και στην Ιρλανδία και στη Γαλλία σε δεύτερη φάση. Εμείς πάντως εδώ θα εισπράξουμε με το νέο χρόνο άλλο ένα "νέο πακέτο μέτρων" γύρω στα 5-6 δισάκια για να μην παραπονούμαστε, ειδικά αν προβλέπονται νέες εκλογές στον ορίζοντα εντός του 2013.

Στο μεταξύ, η έκφραση "ο πρωθυπουργός που μπαντέρνει από τη μια μπάντα" δεν είναι τυχαία για τον Σαμαρά. Έχει την ίδια εμμονή με τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους όπως είχαν οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Θάτσερ το '80 και του Μπους του νεότερου. Αν δεν τους εξολοθρεύσει όλους δεν θα ισιώσει ποτέ. Για το λόγο αυτό βγήκε και διέψευσε λέει τις "φήμες" για νέο χαράτσι στις ενοικιαζόμενες κατοικίες και στα αγροτεμάχια, χωρίς όμως να διαψεύσει τις επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών.

Εκτός από την κατάργηση του αφορολόγητου και τη μείωση του ανώτερου συντελεστή (φυσικά, ποιους θα διευκόλυνε), θα θεσπιστεί λέει ενιαία φορολόγηση ενός και μόνο συντελεστή από το πρώτο ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Επειδή δεν βλέπω να έχει συνειδητοποιήσει κανείς στα κατά τα άλλα επαναστατικά blogs τι σημαίνει αυτό, και μια και τα ΜΜΕ έχουν θάψει το θέμα εντελώς, είπα να ανεβάσω εδώ ένα γράφημα για να δούνε όλοι τι τους περιμένει.Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνεται η αναλογία φόρων προς το αντίστοιχο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η πράσινη γραμμή δείχνει αυτό που ισχύει σήμερα με την κλιμάκωση του φόρου και με αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ. Η πορτοκαλί γραμμή δείχνει τον φόρο που προκύπτει με τις προτεινόμενες νέες αλλαγές, δηλαδή κατάργηση του αφορολόγητου εντελώς και θέσπιση ενός και μόνο συντελεστή 20% από το πρώτο ευρώ. Η κόκκινη γραμμή δείχνει την αντίστοιχη αλλαγή στο φόρο με υψηλότερο συντελεστή 30% αντί για 20%.

Παρατηρούμε λοιπόν τρία ενδιαφέροντα πράγματα:
  • Με το νέο τρόπο φορολόγησης (ενιαίο συντελεστή, χωρίς αφορολόγητο), αυτοί που σίγουρα θα πληρώσουν τη νύφη είναι όσοι βρίσκονται στο κάτω άκρο, δηλαδή οι μικροί επαγγελματίες.
  • Με το συντελεστή 20% όσοι δηλώνουν εισόδημα μέχρι 34.544 ευρώ θα έχουν πρόσθετη επιβάρυνση που θα φτάνει μέχρι και το 125% (πάνω από το διπλάσιο) το φόρου που αντιστοιχεί με το σημερινό σύστημα, ενώ από το όριο αυτό και πάνω το νέο σύστημα δημιουργεί τεράστια ελάφρυνση φόρου.
  • Αντίστοιχα, το κρίσιμο σημείο για συντελεστή 30% είναι το δηλωθέν εισόδημα στις 75.800 ευρώ, ενώ η αύξηση φόρου σε όσους βρίσκονται κάτω από αυτό φτάνει το 99% (διπλάσιος φόρος από το φετινό).

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει οποιοσδήποτε τι συμβαίνει εδώ. Το 70% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες, δηλαδή κάτω από 10-15 άτομα συνολικά, και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό οικογενειακού τύπου. Αν η επιχείρηση δεν είναι Ε.Ε. ή Ο.Ε. ή Ε.Π.Ε. και είναι δηλωμένη ως ατομική επιχείρηση, σίγουρα βρίσκεται κάτω από το όριο των 76.000 ευρώ στα έσοδα. Όλες αυτές οι μικρές επιχειρήσεις ξαφνικά θα επιβαρυνθούν με ως και διπλάσιο φόρο αν εφαρμοστεί ο συντελεστής του 30%, δηλαδή στραγγαλίζονται εκ προ μελέτης και προς όφελος των μεγαλύτερων εταιριών τύπου Α.Ε. Αυτοί που θα πληρώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση στο φόρο τους είναι αυτοί της τάξης του εισοδήματος στις 26.000 ευρώ.

Με τον συντελεστή 20% αρχικά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, γιατί όλοι οι παραπάνω τη γλιτώνουν. Κάθε άλλο παρά έτσι είναι τα πράγματα. Το όριο των 35.000 ευρώ που προκύπτει καλύπτει και πάλι όλα τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα τυροπιτάδικα της γειτονιάς, τον τσαγκάρη, κάθε μικρό μαγαζάκι. Και αν όλοι αυτοί αναγκαστούν και πάλι να πληρώσουν διπλάσιο φόρο, είναι λογικό να βάλουν λουκέτο. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερους χωρίς δουλειά και ακόμα λιγότερους χωρίς εισόδημα. Όσες ελληνικές εταιρίες "τη γλιτώσουν" από το νέο φορολογικό σύστημα, θα βάλουν λουκέτο σε 12-18 μήνες εκ των πραγμάτων, αφού πρώτα απολύσουν χωρίς αποζημίωση σταδιακά το προσωπικό τους και γεμίζουν με ακόμα περισσότερα φέσια και ακάλυπτες επιταγές την αγορά.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Καταργείται λέει ο τεκμαρτός τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος. Δηλαδή η ΓΓΠΣ και η αρμόδια ΔΟΥ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα να αντιπαραβάλει το δηλωθέν εισόδημα με την αντικειμενική περιουσία μιας επιχείρησης ή ενός επαγγελματία. Αυτό γίνεται υποτίθεται γιατί ο τεκμαρτός τρόπος οδηγεί σε αδικίες και παραλογισμούς που τελικά αναγκάζονται να "διορθώσουν" μέσω των περίφημων "περαιώσεων", που κάθε φορά ανακοινώνονται ως "οι τελευταία φορά" (όπως και τα μέτρα με τα χαράτσια). Αλλά η συγκεκριμένη λογική της αμερικανικού τύπου φορολόγησης έχει νόημα όταν ήδη υπάρχει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός που λειτουργεί σωστά και που πιάνει όσους φοροδιαφεύγουν. Όταν εφαρμόζεται σε συνθήκες ήδη τεράστιας φοροδιαφυγής χωρίς κανένα μηχανισμό αυτο-διόρθωσης, το μόνο που προκαλεί είναι ακόμα μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, αφού όσοι λίγοι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους αισθάνονται ακόμα περισσότερο κορόιδα και ακόμα περισσότερο αδύναμοι να συνεχίσουν να είναι "φτωχοί πλην τίμιοι".

Περιμένω να δω πότε (αν) πιάσουν το θέμα τα κανάλια, αλλά και οι επαναστάτες που τώρα αρκούνται να καταγγέλλουν μόνο τα προφανή και αυτονόητα, όπως η περικοπή των επιδομάτων σε ανάπηρους (πραγματικούς και μη, τουρλού τουρλού), το κλείσιμο νοσοκομείων ή τα έξοδα αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς.

Ο πιο εύκολος τρόπος να περάσεις κάτι στα ψιλά είναι να το καλύψεις με κάτι πιο τραγικό, πιο εξωφρενικό, πιο εξοργιστικό. Έτσι, όταν αυτό το "μικρό" τελικά αποκαλύπτεται, να μοιάζει σχεδόν αναμενόμενο και άνευ σημασίας.
.

76 σχόλια:

Jaga είπε...

"Ρουμελιώτης: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε σύγχρονη αποικία των δανειστών" (23/9/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/roymeliotis-i-ellada-metatrapike-se-sygxroni-apoikia-ton-daneiston

"...«Αποδεχόμενη τους όρους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ, η Ελλάδα παραχώρησε σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική και όχι μόνο κυριαρχία της στους δανειστές της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο βιβλίο του «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ» που κυκλοφορεί την Τρίτη..."

Όπως για όλα τα "πικάντικα" πράγματα, ισχύει το ρητό:
"Κάν' το, πες το, γράψε το βιβλίο."
Ο ΡΟυμελιώτης εξαργυρώνει με τον καλύτερο (για αυτόν) τρόπο το inside info που είχε για την υπόθεση.

Jaga είπε...

"Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου" (24/9/2012):

>> http://www.iefimerida.gr/node/69120

"...Μετά από χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω του Facebook.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή - χρήστη της σελίδας και την Παρασκευή το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας..."


Δηλαδή τώρα τι να σχολιάσει κανείς;...

Jaga είπε...

"Έκθεση του ΔΝΤ «καρφώνει» Βαρδινογιάννη και Λάτση για καρτέλ στην αγορά καυσίμων" (23/9/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/ekthesi-toy-dnt-karfonei-bardinogianni-kai-latsi-gia-kartel

"...Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται το ΔΝΤ, «παρά τα πέντε χρόνια ύφεσης, την υψηλή ανεργία και τις προσπάθειες μέσω μεταρρυθμίσεων για άνοιγμα της αγοράς», οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν «πεισματικά υψηλά», κάτι που αποτελεί «σημαντικό εμπόδιο στην αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης».

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι στην έκθεση της τρόικας ασκείται κριτική στα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας, για τα οποία επισημαίνεται ότι χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να ελέγξουν αποτελεσματικά την αγορά..."

Jaga είπε...

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι πως έσκασε η ιστορία με τη σύλληψη του "Γέροντα Παστίτσιου" (blogger), ιδού το ιστορικό της απίστευτης τρολλιάς που έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο στην άκρως θρησκευτική εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα":

"«Γέροντας Παστίτσιος»: Το μεγαλύτερο 'θαύμα-τρολιά' που έγινε ποτέ στη Ελλάδα" (26/9/2012):

>> http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21450%3Algerontas-pastitsiosr-to-megalytero-qthayma-troliaq-poy-egine-pote-sti-ellada&catid=1%3Apolitics&Itemid=27

Jaga είπε...

"Fitch: Το ελληνικό χρέος αυξάνεται" (26/9/2012):

>> http://topontiki.gr/article/40658

"...«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απέχει πολύ ακόμα από το να έχει διασφαλιστεί»...

...Η Fitch προβλέπει μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 7% το 2012 και 3% το 2013, ενώ για το 2014 εκτιμά ότι η οικονομία θα παραμένει στάσιμη..."


Άρα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις (ΔΝΤ), η Ελλάδα θα μπει στο 2014 με συσσωρευμένη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά σχεδόν 10% από ότι σήμερα. Δηλαδή κατά 1/10 φτωχότερη ως χώρα, με εξίσου τεράστιο δημόσιο χρέος, παρά τα μέτρα που ανακοινώνονται αύριο για περικοπές και νέους φόρους μέχρι 25% επί του -σημερινού- εισοδήματος κάθε οικογένειας.

Εξαιρετική "συνταγή" αυτή της τρόικας, αποτελεσματική όσο και το ποντικοφάρμακο (στην εξολόθρευση όσων τη δοκιμάζουν).

Jaga είπε...

"ΣΕΒ: Αδυνατούν οι επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές" (26/9/2012):

>> http://www.skai.gr/news/greece/article/213314/sev-adunatoun-oi-epiheiriseis-na-meiosoun-tis-times-/

"...Αδυναμία δηλώνει ο ΣΕΒ για μείωση των τιμών των προϊόντων από τις επιχειρήσεις - μέλη του...

...Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι η συμπίεση του εργατικού κόστους δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την μείωση των τιμών..."


Δεν περιγράφω άλλο...

Jaga είπε...

"Πραξικόπημα απέτρεψε η κυβέρνηση Παπανδρέου λίγο πριν παραιτηθεί" (29/9/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/praksikopima-apetrepse-i-kybernisi-papandreoy-ligo-prin-paraitithei

"...Με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» δημοσίευμα της αναφέρει πως πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε στρατιωτικό πραξικόπημα, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο..."

Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" μας έχει συνηθίσει σε γκέλες και ξεδιάντροπους Γκεμπελισμούς, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο λογικού αναγνώστη.

Δεν έπιασε τίποτα για τον αποπροσανατολισμό του κοινού της, ούτε η (ανύπαρκτη) λίστα με τα ονόματα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ, ούτε η σύλληψη του "Γέροντα Παστίτσιου" (Facebook).

Αντίθετα βγήκε στην επιφάνεια από το βιβλίο του Ρουμελιώτη, του πλέον αρμόδιου (εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ) όλο το υπόβαθρο της σάπια κυβέρνησης του 2009-2010 που επέβαλε το ΔΝΤ στη χώρα.

Έτσι τώρα το "βαθύ κράτος" βγάζει από τη ντουλάπα τους πιο σάπιους σκελετούς, τα πιο βαριά χαρτιά:
"'Η αυτό που ζείτε τώρα, ήτα τανκς..."

Αφού υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγοράζουν τέτοιες φυλλάδες, καλά να πάθουμε.

Jaga είπε...

Συνέντευξη Π. Ρουμελιώτη στο MEGA (29/9/2012):

>> http://www.youtube.com/watch?v=0Ke4j0bR7tU

Την ημέρα που το ΒΗΜΑ δημοσιεύει "αποκαλύψεις" για δήθεν προσπάθεια πραξικοπήματος και μετά από μια επανάληψη των "Νέων Φακέλων" (ΣΚΑΪ) για το πως φτάσαμε στην κρίση, καλό είναι να ακούσουμε όλοι τα πράγματα από τα μέσα.

Ο Ρουμελιώτης ανέλαβε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ το 2010, λίγο μετά την παραίτηση της Μ. Ξαφά. Ναι, αυτής της τόσο αγαπημένης στραβομούτσουνης κυρίας που κοντεύει να αποκτήσει δική της εκπομπή στο ΣΚΑΪ και που τόσο μας αρέσει να ακούμε.

Jaga είπε...

Η δεύτερη συνέχεια της συνέντευξης Ρουμελιώτη στο MEGA (30/9/2012):

>> http://www.youtube.com/watch?v=QGIc1ZghvBQ

Τελικά και ο Ρουμελιώτης ΣΥΡΙΖαίος είναι, κουκουλοφόρος μπαχαλάκιας, που θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή και να καταστραφεί ο τόπος. Μάλλον έτσι πρέπει να είναι. Περιμένω από τις έγκυρες φυλλάδες να το επιβεβαιώσουν...

Jaga είπε...

"Europe’s Austerity Madness" (27/9/2012):

>> http://www.nytimes.com/2012/09/28/opinion/krugman-europes-austerity-madness.html

"...But the purveyors of conventional wisdom forgot that people were involved. Suddenly, Spain and Greece are being racked by strikes and huge demonstrations. The public in these countries is, in effect, saying that it has reached its limit: With unemployment at Great Depression levels and with erstwhile middle-class workers reduced to picking through garbage in search of food, austerity has already gone too far...

...Spain didn’t get into trouble because its government was profligate. On the contrary, on the eve of the crisis, Spain actually had a budget surplus and low debt...

...a significant part of public opinion in Europe’s core — above all, in Germany — is deeply committed to a false view of the situation...Worse yet, this is also what many German voters believe, largely because it’s what politicians have told them...

...If Germany really wants to save the euro, it should let the European Central Bank do what’s necessary to rescue the debtor nations — and it should do so without demanding more pointless pain..."


Ο Κρούγκμαν περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ την κατάσταση στην Ευρωζώνη, παρόλο που βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον ως προς αυτούς που βρίσκονται γύρω του. Θεωρείται κάτι σαν εξωγήινος στις ΗΠΑ ή (χειρότερα για εκεί) "σοσιαλιστής" οικονομολόγος (φτου κακά...).

Αλλά δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι έχει δίκιο. Παρά το μακελειό που γίνεται στην ΕΕ, το δολάριο καταγράφει τρελά κέρδη ακριβώς γιατί η FED συνεχίζει να τυπώνει όσο πιο γρήγορα μπορεί και να το κρατά φθηνό, ειδικά τώρα που πάνε προς εκλογές (όπως γίνεται πάντα άλλωστε).

Jaga είπε...

"Πραξικόπημα: Τα γράψαμε για να σας κρατήσουμε σε επαγρύπνηση" (1/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/internet-mme/praksikopima-ta-grapsame-gia-na-sas-kratisoyme-se-epagrypnisi

"...Να δικαιολογήσει το χθεσινό του ρεπορτάζ για «το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι επιχειρεί άρθρο γνώμης στο σημερινό «Βήμα». Απαντώντας στην κριτική εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι δήλωσαν ότι «το πρόβλημα δεν υφίσταται». Μάλιστα, εκφράζει την ευχή το ρεπορτάζ να προκαλέσει μεγαλύτερη επαγρύπνηση στην ελληνική κοινωνία..."

Επιτέλους, μια εφημερίδα ομολογεί ότι αντί να μεταδίδει ειδήσεις προτιμά να χειραγωγεί και να κατευθύνει τις μάζες.

Jaga είπε...

"Ψάχνουν το CD με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία" (1/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/psaxnoyn-cd-me-toys-ellines-katathetes-stin-elbetia

"...Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι δεν γνώριζε μέχρι την περασμένη εβδομάδα την ύπαρξη του περίφημου CD με τη λίστα περίπου 2.000 Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ρεπορτάζ των Financial Times, ο ίδιος απέστειλε το CD στο ΣΔΟΕ. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του..."

Κάπως έτσι έχουν "χαθεί" και αυτοί που εμπλέκουν τους τρεις πρώην πετυχημένους υπουργούς της ΝΔ. Με συνοδεία στο αεροδρόμιο, με εισιτήριο για Α' θέση για Γερμανία, όπως ο Χριστοφοράκος.

Jaga είπε...

"Spiegel: Πιόνια οι ελεγκτές της τρόικας" (1/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/stin-teliki-eytheia-oi-diapragmateyseis-me-tin-troika

"...Την ώρα που οι επικεφαλής της τρόικας συναντώνται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με το πακέτο των επώδυνων μέτρων, στη Γερμανία μοιάζει να έχουν κηρύξει τον «πόλεμο» στην τρόικα, ενόψει και των επικείμενων εκλογών στη χώρα.
Σημερινό άρθρο του Der Spiegel εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον των επικεφαλής της τρόικας, χαρακτηρίζοντάς τους, μεταξύ άλλων, «πιόνια πολιτικών συμφερόντων». Επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του συμβουλίου των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης. «Το πρόγραμμα λιτότητας θυμίζει Δημοκρατία της Βαϊμάρης», δήλωσε..."

Jaga είπε...

"Σκυλεύουν και το πτώμα" (2/10/2012):

>> http://topontiki.gr/article/40874

"...Ήδη αναγνωρίζεται στο χθεσινό προσχέδιο ότι η μείωση κατά 106 δισ. ευρώ του χρέους μέσω του πρόσφατου «κουρέματος» (PSI) απέφερε καθαρό όφελος μόλις... 15 δισ. ευρώ. Η δε προοπτική του για το 2013 είναι ότι θα εκτιναχθεί πάνω από το 179% του ΑΕΠ, σχεδόν 10% αυξημένο συγκριτικά με φέτος...

...Και όλα αυτά ενώ τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα φορολογική επέλαση είναι απολύτως ενδεικτικά της λογικής της ίδιας και της τρόικας: με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για μισθωτούς και συνταξιούχους με παιδιά, επιβαρύνονται όλα τα εισοδήματα κάτω από 50.000 ευρώ και ελαφρύνονται τα εισοδήματα από το όριο αυτό και πάνω...

...Χώρια που το να κατοικείς σε αυτή τη χώρα πρέπει να τιμωρείται αν δεν πληρώνεις ενοίκιο στο κράτος ή δόση στις τράπεζες. Πάρε λοιπόν των ομματιών σου και άντε στο καλό..."


Στο άρθρο λέει επίσης ότι σύμφωνα με την έγκυρη(...) EUROSTAT η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Τελευταία φορά που κοίταξα, ούτε μονοπώλιο υπάρχει, ούτε η παραγωγή είναι κρατική επιχείρηση. Αυτά για όσους λένε ότι η ΔΕΗ φταίει για τις αυξήσεις στα τιμολόγια.

Είναι σαφές σε όλους, και δεν μπορεί να κρυφτεί από κανένα λακέ της δημοσιογραφία των 8μμ, ότι εξ' αρχής το πρόβλημα δεν ήταν ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα της χώρας μας. Το ζητούμενο ήταν η αποσύνθεσή της, προς παραδειγματισμό και προς σκύλευση του πτώματος. Μόνο που τώρα ολόκληρος ο Νότος ακολουθεί ακριβώς την ίδια κατρακύλα και, όπως γίνεται συνήθως με τις ύαινες, αρχίζουν να δαγκώνονται μεταξύ τους.

Jaga είπε...

"Μίχαλος: Oι μισθοί στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικοί" (2/10/2012):

>> http://topontiki.gr/article/40890

"...«Η λιτότητα έχει ένα όριο, έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, το 28% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και υψηλό πληθωρισμό παρά την ύφεση», ανέφερε ο κ. Μίχαλος..."

Ε βγάλε τότε ειδική οδηγία προς τα μέλη του ΕΒΕΑ και τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί, να δώσουν αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους τους.

Πάντως τον παραδέχομαι τον Μίχαλο και τους σύντεκνους (βλέπε ΣΕΒ). Πρέπει να διαβάζουν Σουν Τσου "Η Τέχνη του Πολέμου". Βασική αρχή: να δείχνεις πάντα το αντίθετο από αυτό που κάνεις, να λες το αντίθετο από αυτό που εννοείς.

Η Παραπλάνηση είναι η υπέρτατη στρατηγική. Από την πίσω πόρτα κάποιοι συνεχίζουν να δίνουν ραβασάκια με ιδέες περικοπών στους τροϊκανούς.

Jaga είπε...

"Εξετάζουν ελάχιστο φόρο 1.000 ευρώ στους επαγγελματίες" (3/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/eksetazoyn-elaxisto-foro-1000-eyro-stoys-epaggelmaties

"...Αν ο φόρος εισοδήματος που προκύπτει βάσει του συντελεστή 35%, είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα επιβαρύνεται με τα 1.000 ευρώ..."

Κάτι σαν το αφορολόγητο δηλαδή, αλλά από την ανάποδη.

Υποθέτω θα το ονομάσουν "φορολογητέο" αντίστοιχα.

Jaga είπε...

"Reuters: Ένα βήμα μπροστά, δυο πίσω για το ελληνικό χρέος" (3/10/2012):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/213853/reuters-ena-vima-brosta-duo-piso-gia-to-elliniko-hreos/

"...Επισημαίνει επίσης πως δεν είναι εφικτό το σενάριο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, εκτιμώντας ότι θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους..."

Και επειδή 120% χρέους σημαίνει δανειοδότηση κυρίως από "μηχανισμούς στήριξης" και μνημόνια, μην περιμένετε να τελειώσουμε με τους περιφερόμενους τροϊκανούς "με κανονικό τρόπο" πριν περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία.

Υπάρχει βέβαια και ο "μη κανονικός τρόπος" να τους ξεφορτωθούμε. Αλλά προηγουμένως χρειάζεται να ξεφορτωθούμε άλλους, δικούς μας "ηγέτες".

Jaga είπε...

"«Τοξική» η λιτότητα στο νότο κατά το νέο γ.γ. του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας" (3/10/2012):

>> http://tinyurl.com/8e9b94e

"...Ο Βρετανός γενικός διευθυντής του οργανισμού επικρίνει μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την τρόικα, κατηγορώντας την τριμερή των διεθνών πιστωτών για «πλήρη διαγραφή αξιοπρεπών και αποτελεσματικών σχέσεων εργασίας». Ο κ. Ράιντερ προειδοποιεί επίσης ότι η σπουδή για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων λιτότητας θα καταστήσει «δύσκολη αν όχι αδύνατη» την επίτευξη των στόχων για μείωση του ελλείμματος στην Ελλάδα..."

Jaga είπε...

"Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης" (3/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/apoxorise-apo-pasok-o-ragkoysis

"...Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανείς σκοπούς..."

Μύλος η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί μέσα.

Τουλάχιστον ο Ραγκούσης ξέρει και να φτιάχνει σάντουιτς. Ο Βουβουζέλος ξέρει μόνο να τα τρώει.

Jaga είπε...

"Θέλετε να βγείτε στους δρόμους την Τρίτη; Τον Γρηγόρη τον ρωτήσατε;" (6/10/2012):

>> http://www.left.gr/article.php?id=9208

"...Το 99% των "αγανακτισμένων" που θα γεμίσουν τους δρόμους την Τρίτη 9/10/2012 για να υποδεχθούν την Μέρκελ.... ΚΑΙ θα "βαπτιστούν" από τα ΜΜΕ "λαός με δίκαια αιτήματα"... ΚΑΙ θα συνοδευτούν από "ψευτοεπαναστάτες" και "χουλιγκάνους" συμπεριλαμβάνονται στις πιο κάτω Λίστες....
...
Όλοι αυτοί λήστεψαν και ληστεύουν όλους όσους είμαστε σήμερα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι ............. και όλους όσους προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε όρθιοι ... χωρίς να γκρεμίζουμε και να καίμε ...
Εμείς δεν θα είμαστε μαζί τους..."


Η κατάντια μιας γερασμένης μιντιακής περσόνας, που έχει χάσει κάθε ίχνος αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας.

'Η αλλιώς, ο μετασχηματισμός ενός αναρχοαριστεριτζή των ερτζιανών σε "τεμπέλη χαραμοφάη άχρηστο εξουσιαστή" όπως έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές το "99%" (του αρέσει το νούμερο) των πολιτικών στην Ελλάδα.

Ίσως και να μη θεωρεί τον εαυτό του "πολιτικό", ίσως να έχει πείσει τον εαυτό του με αυτό το ψευτοάλλοθι. Η ουσία είναι ότι πληρώνεται από το κράτος για να μην κάνει τίποτα και να βρίζει το σύνολο του λαού που υποφέρει.

Τουλάχιστον ο Πάγκαλος είναι γνήσιος σε αυτό που κάνει. Οι ιμιτασιόν "Πάγκαλοι" θυμίζουν κινέζικα παιχνιδάκια μιας χρήσης.

Jaga είπε...

" Χέλμουτ Σμιτ: Δεν έχουμε δώσει ούτε σεντ στην Ελλάδα" (28/9/2012):

>> http://www.ert.gr/europe/item/22479-Chelmoyt-Smit-Den-echoyme-dwsei-oyte-sent-sthn-Ellada

"...Για διαχείριση τη ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ...
...Αναφορικά με την ευρωκρίση, ο Χέλμουτ Σμιτ τόνισε πως, μέχρι σήμερα, «δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα ούτε σεντ από τον γερμανικό προϋπολογισμό»..."

Jaga είπε...

"Επιστροφή στον 19ο αιώνα! Του Σάββα Ρομπόλη" (10/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/epistrofi-ston-19o-aiona-toy-sabba-rompoli

"... Η οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που αφορούν κατά κύριο λόγο περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και κατά δευτερεύοντα λόγο περικοπές δημοσίων δαπανών και αύξηση εσόδων από φορολογία, σηματοδοτεί για την επόμενη χρονική περίοδο στην Ελλάδα την παράταση της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας και της σοβαρής επιδείνωσης της παραγωγικής - τεχνολογικής βάσης, καθώς και του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων..."

Jaga είπε...

"Έρευνα για τη διαδηλώτρια-ασπίδα προανήγγειλε ο Δένδιας" (10/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/ereyna-gia-tis-fotografies-me-ti-diadilotria-aspida-proaniggeile-o-dendias

"...Φωτογραφία που αναρτήθηκε την Τρίτη σε blog και έκανε το γύρω του διαδικτύου φέρεται να δείχνει διαδηλώτρια να χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια οδομαχιών που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις για την άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα. Τη φωτογραφία δημοσίευσε και η Daily Mail..."

Jaga είπε...

"Ο ΓΑΠ ζητά τη στήριξη του ΔΝΤ" (10/10/2012):

>> http://www.enikos.gr/politics/86765,_O_GAP_zhta_th_sthrixh_toy_DNT.html

"...Τη στήριξη του ΔΝΤ «για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας», θα ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου εν όψει της κοινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Τόκιο..."

Ρε μπας και ξανάπεσε από το ποδήλατο το βλήμα;

"...Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει στον δημοσιογράφο πως η απόφασή του, το 2009, να αναθεωρήσει το ύψος του ελληνικού ελλείμματος κατά τρεις μονάδες έγινε προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό..."

Ναι, και μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος σήμερα μας εμπιστεύονται όλοι για δανεικά...

Jaga είπε...

"Αισιόδοξο το κλίμα μεταξύ των Ελλήνων CEOs" (8/10/2012):

>> http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=21254&ct=2&la=1

"...1) Τρεις στους τέσσερις CEOs πιστεύουν ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.

2) Ένας στους τρεις CEOs εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα ότι η αύξηση των ωρών απασχόλησης θα έχει θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα ενώ το 19% πιστεύει ότι το μέτρο αυτό θα επιδράσει μάλλον θετικά.

3) Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, σύμφωνα με το 59% των CEOs, δεν θα οδηγήσει σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

4) Το 38% των CEOs θεωρεί ότι η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης στους 2 μισθούς θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο, ενώ

5) Ενας στους πέντε CEOs κλίνει προς την άποψη ότι το μέτρο αυτό θα έχει μάλλον θετική επίδραση..."


Μπορεί οι Δασκαλοπουλο-Μίχαλοι να σκίζονται ότι η τρόικα κάνει καταστροφικά πράγματα, αλλά οι εταιρίες που εκπροσωπούν και που τους ξαναψήφισαν πρόσφατα πανηγυρικά λένε ακριβώς το αντίθετο.

Αυτά για όσους ακόμα απορούν ποιους εννοεί ο Βουβουζέλος όταν λέει ότι κάποιο δίνουν ραβασάκια στην τρόικα για το ποια μέτρα να απαιτεί κάθε φορά με την κάθε δόση.

Jaga είπε...

"H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους" (11/10/2012):

>> http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=229286

Αν το παραπάνω δεν επιβεβαιωνόταν από τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, όλοι θα μιλούσαν για ασυναρτησίες και ράδιο-αρβύλα των blogs.

Και μόνο το ότι ο υπουργός συνέχισε να τους μιλά και δεν τους πέταξε έξω από το γραφείο δείχνει σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε.

Οι τροϊκανοί κάθε πρωί βάζουν στοιχήματα ποιος θα "απαιτήσει" την πιο τραβηγμένη παπάρα και τι θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός. Πρέπει να σπάνε πολύ πλάκα με την πάρτη τους.

Jaga είπε...

"Αντιδράσεις για τα 550 εκατομμύρια ευρώ των τραπεζών" (11/10/2012):

>> http://topontiki.gr/article/41216

"...«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι η τρόικα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην διεκδικήσει τα 550 εκατ. ευρώ που χρωστούν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο και αντ' αυτού να βρει ισοδύναμο με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα από αυτό το έτος», τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για το ίδιο θέμα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της χαρακτήρισε το γεγονός ως αδιανόητο «να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων»..."


Οι αμαρτίες του νόμου Αλογοσκούφη (μεγάλη η χάρη του) συνεχίζουν να δίνουν μπόνους στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες διεκδικούν τη μη πληρωμή 550 εκατ. ευρώ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στα κανάλια προβάλλεται πρώτη είδηση το σχέδιο "Αριάδνη" του υπουργείου Εργασίας (θέσπιση τέλους συμβολαιογραφικών για τα πάντα) και για τα 500 εκατ. που "χρεωνόμαστε όλοι" από τις συντάξεις-μαϊμού.

Δεν μένει τίποτα άλλο από το να βάζουν πια υποσυνείδητα μηνύματα αποβλάκωσης ανάμεσα στις διαφημίσεις σερβιετών στο prime time.

Jaga είπε...

"NYT: Νέα ήθη εισάγει η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά" (11/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/nyt-idiotikopoiontas-limani-toy-peiraia

"... Από την άλλη πλευρά, ένας εργαζόμενος δούλευε σε γερανό χωρίς θέρμανση. «Δούλευα για ώρες σε -1 βαθμούς Κελσίου. Μετά από λίγο δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια μου. Έβαζα σε κίνδυνο την ζωή την δική μου και των συναδέλφων μου». Έτσι ζήτησε δυο ώρες διάλειμμα για να συνέλθει. Του έδωσαν την άδεια και μια εβδομάδα μετά τον απέλυσαν..."

Jaga είπε...

"ΕΕΤΗΔΕGATE: Υπόθεση ΣΚΑΪ" (12/10/2012):

>> http://www.thepressproject.gr/folder/29909/EETIDEGATE-ypothesi-SKAI

Το The Press Project δημοσιεύει αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ όπου αποδεικνύεται ότι "ο ιδιοκτήτης" του κτιρίου όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ πράγματι δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων.

Και φυσικά ποιος είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου; Μαντέψτε...

Jaga είπε...

"Γερμανοί οικονομολόγοι: Καμία σωτηρία για την Ελλάδα χωρίς νέο κούρεμα" (12/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/kosmos/kamia-sotiria-gia-tin-ellada-xoris-neo-koyrema

"...Την ώρα που η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας καθυστερεί, κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της χώρας προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη περάσει. Οι ίδιοι αναλυτές, σύμφωνα με το Spiegel, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να σωθεί, ενώ προτείνουν να σκεφτεί η γερμανική κυβέρνηση – και η ευρωζώνη – σοβαρά το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους..."

Jaga είπε...

"Οι εντολές της τρόικας – Έγγραφο ντοκουμέντο με όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές" (12/10/2012):

>> http://www.nocomments.gr/oi-entoles-tis-troikas-eggrafo-ntokoumento-me-oles-tis-diathrotikes-allages.html

"...Μερικές «καίνε» κυριολεκτικά. Θα προκαλέσουν πολλές αντιδράσεις. Αφορούν από την συγχώνευση των εναπομεινάντων Ταμείων σε έναν εξαιρετικά προβληματικό ΕΟΠΠΥ και την καθιέρωση με νόμο του κατώτατου μισθού, μέχρι το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων με εκείνο των δικηγόρων να ξεχωρίζει, την επιτάχυνση μιας δικαιοσύνης που έχει κατεβεί από την έδρα λόγω των περικοπών, τις αδειοδοτήσεις των συχνοτήτων για τις οποίες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καμμία διαβούλευση και άλλα.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, με εντολή Σαμαρά, ανέλαβε να συντονίσει τα υπουργεία ως προς τη νομοθετική προεργασία που πρέπει να γίνει..."

Jaga είπε...

"Ο πίνακας με τις αυξήσεις σοκ!" (15/10/2012):

>> http://www.enikos.gr/society/88199,O_pinakas_me_tis_ayxhseis_sok!.html

"...Αυξήσεις έως και 27,6 % σε βασικά προϊόντα για το καλάθι της νοικοκυράς αποτυπώνουν το σοκ ακρίβειας που δέχεται η ελληνική κοινωνία την τελευταία διετία. Πρόκειται για ανατιμήσεις που πέρασαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ το διάστημα Ιανουάριος 2011-Άυγουστός 2012 σε ποσοστό δύο, τρεις και τέσσερις φορές υψηλότερο από τον πληθωρισμό ο οποίος σωρευτικά για την ίδια περίοδο ήταν 5%!..."

Το ίδιο το ΔΝΤ και ο Τόμσεν έχει χαρακτηρίσει το παραπάνω φαινόμενο "απογοητευτικό" και "ανεξήγητο".

Πως γίνεται δηλαδή το ΑΕΠ της χώρας να έχει καταρρεύσει κατά 30% στην τριετία, αλλά ταυτόχρονα οι τιμές να αυξάνουν τόσο ώστε ο πληθωρισμός να είναι πάνω από 5%.

Λες και είμαστε στα χρόνια που τα εκσυγχρονιστήρια του Σημίτη έλεγαν για ισχυρή Ελλάδα και για ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμούς που δικαιολογούν τέτοιο πληθωρισμό.

Εδώ απλά είμαστε για μια ακόμα φορά η εξαίρεση στον πλανήτη.

Jaga είπε...

"Π.Ρουμελιώτης: Φοβική η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν διαπραγματεύθηκε" (15/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/proymeliotis-fobiki-i-kybernisi-papandreoy-den-diapragmateythike

"...Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στο Tvxs, με αφορμή το βιβλίο του Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ(Εκδόσεις Α.Λιβάνη), ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν μασάει τα λόγια του: η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε από την αρχή να ζητήσει το κούρεμα του χρέους και ευνοϊκότερους όρους δανεισμού, παρά τις σχετικές συστάσεις του Ντομινίκ Στρος Καν. Αποτέλεσμα, ένα μνημόνιο που δεν συνέφερε παρά τις γερμανογαλλικές τράπεζες, ώστε να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα.
Αν η κυβέρνηση είχε χρησιμοποιήσει το "όπλο στο τραπέζι" που του προσέφερε ο Στρος Καν, αποκαλύπτει ο κ. Ρουμελιώτης στον Στέλιο Κούλογλου, η ίδια η υπαγωγή στο μνημόνιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Όλα αυτά αν "η φοβική κυβέρνηση" της εποχής, είχε διαπραγματευτεί..."

Jaga είπε...

"Οι μίζες των πολυεθνικών αλωνίζουν ενώ η Αθήνα «κοιμάται»" (15/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/gnostes-oi-ypotheseis-xrimatismoy-apo-tis-polyethnikes

"...Νέες υποθέσεις χρηματισμού Ελλήνων φυσικών προσώπων, δημόσιοι λειτουργοί και αξιωματούχοι, από πολυεθνικές εταιρίες είδαν το φως της δημοσιότητας με τα στοιχεία που διαβίβασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, για θέματα διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Ο κ. Σούρλας μιλώντας στο tvxs.gr τόνισε ότι «αυτή ήταν η σωστή οδός, και πρέπει η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της».
Την ίδια στιγμή, ερωτήματα εγείρονται καθώς αυτές οι υποθέσεις έχουν δημοσιευθεί τόσο σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όσο και στις ιστοσελίδες του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και βρετανικών κυβερνητικών υπηρεσιών, με ευθεία αναφορά στην Ελλάδα, εδώ και δυο χρόνια..."

Jaga είπε...

"Εισέπραξαν ψίχουλα από τους μεγαλοοφειλέτες" (15/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/eisepraksan-molis-19-ekat-eyro-apo-toys-megaloofeiletes

"...Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τα συνολικά 13 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου...

...Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις υποθέσεις 1.500 οφειλετών με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ (ανά οφειλέτη), των οποίων επιλήφθησαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση..."


Δηλαδή κάποια φτωχαδάκια με 5 μύρια οφειλών ο καθένας πληρώνουν όλοι μαζί το 0,145% των ποσών που χρωστάνε.

Jaga είπε...

"«Νομισματικό επίτροπο» θέλει ο Σόιμπλε" (16/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/kosmos/epitropo-nomismatos-thelei-o-soimple

"...Τη θέσπιση ενός «νομισματικού επιτρόπου», που θα έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, ως τμήμα μιας αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης και τον τερματισμό της κρίσης, προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε..."

Jaga είπε...

"Spiegel: Σε «δεσμευμένο» λογαριασμό η δόση" (18/10/2012):

>> http://tinyurl.com/crm4kbl

"...Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία.

Με τα χρήματα από τον λογαριασμό θα καλύπονται οι τόκοι και τα υφιστάμενα χρέη ωριμάζουν. «Πρόσθετα κενά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τα κλείσει η ίδια η Αθήνα, γράφει το Spiegel...

...«Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων» γράφει η εφημερίδα.

Τα 31,5 δισ. ευρώ θα έχουν εκταμιευτεί το αργότερα μέχρι το Νοέμβριο, σύμφωνα με τις πηγές, και επί της αποδέσμευσης θα αποφασίζει η τρόικα..."


Πόσο πιο καθαρά να πούνε ότι πληρώνουν τους εαυτούς τους;

Όποιος ακόμα βγαίνει στα κανάλια και λέει ότι χωρίς τα λεφτά των τροϊκανών θα μείνουν απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις είναι είτε απίστευτα βλάκας είτε πληρωμένος γραφιάς των τοκογλύφων.

Jaga είπε...

"Παράνομες εργασιακές αλλαγές διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης" (19/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/paranomes-ergasiakes-allages-diapistonei-symboylio-tis-eyropis

"...Παράνομες χαρακτηρίζει επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική εργασιακή νομοθεσία που έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους για τους εργοδότες στην πληγείσα από την ύφεση χώρα. Όπως τονίζεται σε μια μη δεσμευτική απόφαση δικαστηρίου, οι μεταρρυθμίσεις αυτές παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων....

Jaga είπε...

"Το νέο κούρεμα και οι …μυστικές αγορές ομολόγων του ΟΔΔΗΧ" (21/10/2012):

>> http://www.sofokleous10.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=77116&catid=&Itemid=73

"...Οι χώρες της ευρωζώνης εξετάζουν μια πρόταση που θα μπορούσε να διευκολύνει την Ελλάδα να μειώσει το χρέος της, με την επαναγορά ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές με έκπτωση.

Η διαδικασία, μία από τις πολλές επιλογές που μελετώνται, θα μπορούσε να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να υπογράψει για την καταβολή δανείου που η υπερχρεωμένη χώρα απεγνωσμένα χρειάζεται για να διατηρηθεί το σχέδιο διάσωσης στην Ελλάδα σε καλό δρόμο για την μεσοπρόθεσμη βάση, δήλωσαν την Πέμπτη δύο αξιωματούχοι με άμεση γνώση των συζητήσεων..."


Μετάφραση: Για να συμφωνήσει το ΔΝΤ να βάλει τη σφραγίδα "βιώσιμο" στην έκθεσή του γιατο ελληνικό χρέος, η ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να βρει χρήματα (τοκογλυφικά) για να αγοράσει τα ομόλογα που πρόκειται σύντομα να λήξουν. Δηλαδή για να μην χρεοκοπήσει (πάλι), θα ξαναδανειστεί από τοκογλύφους με τρις-χειρότερους όρους μέσα στην απελπισία της.

Πως έρχεται ο μαυραγορίτης της Κατοχής και λέει ότι θέλω το σπίτι για να σας δώσω ένα σακί αλεύρι μπας και δεν πεθάνετε από την πείνα;
Αυτό ακριβώς...

Jaga είπε...

"Θυμάται κανείς τα «αματρωλά» CDS;" (21/10/2012):

>> http://www.sofokleous10.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=77115&catid=&Itemid=73

"...Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal σε σχετικό της δημοσίευμα, τα ελληνικά CDS είχαν σταματήσει να διαπραγματεύονται από το Μάρτιο. Όμως, τελευταία, κάποιες τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν και πάλι τιμές για αυτά, σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν την αγορά...

...Όπως εξηγεί η WSJ, ένας ακόμα λόγος για τον οποίο κάποιες τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν τιμές για τα ελληνικά CDS, είναι γιατί από τον επόμενο μήνα, θα εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες, που απαγορεύουν στις εταιρείες να ποντάρουν κατά ενός κράτους χρησιμοποιώντας τα συμβόλαια, εάν δεν έχουν στην κατοχή τους τα αντίστοιχα κρατικά ομόλογα.

Όμως, οι τράπεζες που προσφέρονται να λειτουργήσουν ως market makers αναμένεται να εξαιρεθούν από τους κανόνες αυτούς, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, που θέλουν να ποντάρουν υπέρ ή κατά της Ελλάδας..."

Jaga είπε...

Μερικά νουμεράκια για να τα θυμόμαστε κάποια στιγμή αργότερα, όταν οι προβλέψεις θα πέσουν πάλι έξω και θα έρθουν τα "νέα τελευταία" μέτρα:

"Στο 9,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα και στο 170,6% το χρέος του 2011" (22/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/sto-94-toy-aep-elleimma-2011

Υπόψη ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το 2012 έλεγε για έλλειμμα στο 3,9% και πρόσφατα το αναθεώρησε στο 4,5%. Δηλαδή έχει ακόμα δυόμισι μήνες να το αναθεωρήσει ακόμα 5-6 φορές και κατά τον Ιανουάριο του 2013 να πει, ορίστε, επαληθεύτηκαν οι εκθέσεις μας.

Jaga είπε...

"Ακτιβιστές του Estelle εναντίον MEGA" (22/10/2012):

>> http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21928%3Aaktibistes-toy-estelle-enantion-mega&catid=104%3Amedia-stories&Itemid=159

"...Όπως φαίνεται, η διεύθυνση του κεντρικού δελτίου του Mega TV όχι μόνο δεν συμπαθεί, αλλά και υποβαθμίζει τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, την δράση των ελεύθερων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές μεθόδους απαξίωσης και περιθωριοποίησης του πολιτικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού ακτιβισμού..."

Καλά, εσείς τώρα το καταλάβατε; Είναι σαν να ζητάς από το κανάλι του Πενταγώνου στις ΗΠΑ να μεταδίδει τα νέα των αντικαθεστωτικών σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Jaga είπε...

"ΕΥΔΑΠ: Με 10% η Πειραιώς και ρόλο στην ιδιωτικοποίηση" (24/10/2012):

>> http://www.sofokleousin.gr/archives/112883.html

"...Η ΑΤΕ κατείχε 10,01% της ΕΥΔΑΠ (10.667.588 μετοχές). Το πακέτο αυτό περιήλθε στην πειραιώς, μαζί με το υπόλοιπο χαρτοφυλακιο της απορροφηθείσης τράπεζας..."

Τα παράπλευρα από "δωράκι" της ΑΤΕ στην Πειραιώς.

Τώρα που το νέο πακέτο "έκλεισε" και όλοι οι τροϊκανοί, εσωτερικού και εξωτερικού, είναι ευχαριστημένοι, πιο χαρούμενοι είναι οι τραπεζίτες που εξασφαλίζουν τα 25 δις "ενίσχυσης".

Και μαζί με αυτά, το πορτοφόλι να μπούνε στο μακέλεμα της χώρας, μαζί με τα κοράκια από το εξωτερικό.

Jaga είπε...

"ΕΥΔΑΠ: Με 10% η Πειραιώς και ρόλο στην ιδιωτικοποίηση" (24/10/2012):

>> http://www.sofokleousin.gr/archives/112883.html

"...Η ΑΤΕ κατείχε 10,01% της ΕΥΔΑΠ (10.667.588 μετοχές). Το πακέτο αυτό περιήλθε στην πειραιώς, μαζί με το υπόλοιπο χαρτοφυλακιο της απορροφηθείσης τράπεζας..."

Τα παράπλευρα από "δωράκι" της ΑΤΕ στην Πειραιώς.

Τώρα που το νέο πακέτο "έκλεισε" και όλοι οι τροϊκανοί, εσωτερικού και εξωτερικού, είναι ευχαριστημένοι, πιο χαρούμενοι είναι οι τραπεζίτες που εξασφαλίζουν τα 25 δις "ενίσχυσης".

Και μαζί με αυτά, το πορτοφόλι να μπούνε στο μακέλεμα της χώρας, μαζί με τα κοράκια από το εξωτερικό.

Jaga είπε...

Ο κρεμανταλάς που έγινε καθηγητής στο Harvard, ακόμα δεν πήγε και τον άρχισαν στις ερωτήσεις και στις κρυφές κάμερες:

>> http://www.youtube.com/watch?v=XEjdFEgh5w4

Στις 17/10/2012 ο πρώην πρωθυπουργός και αιώνιος εθνοσωτήρας μας ρωτήθηκε από τους φοιτητές αν αληθεύουν αυτά που λέει ο Ρουμελιώτης στο βιβλίο του, ότι όλοι (και ο ίδιος) γνώριζαν το 2010 ότι το πρόγραμμα της τρόικας δεν βγαίνει.

Στο κλιπάκι καταγράφηκε για πάντα να απαντά ότι ναι το ήξεραν όλοι, αλλά αυτοί που αρνήθηκαν τότε του κούρεμα του χρέους δεν ήταν ο ίδιος αλλά η ΕΚΤ.

Με άλλα λόγια, όχι μόνο το παραδέχεται, αλλά ομολογεί επιπλέον ότι δεν αποφάσισε ο ίδιος για το αν το πρόγραμμα ήταν ή όχι προς το συμφέρον της Ελλάδας, μια και αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα της απαιτήσεις των Ευρωπαίων τραπεζιτών.

Αν ποτέ γίνουν ειδικά δικαστήρια, ο συνήγορός του θα έχει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία να δικαιολογήσει στιγμές ομολογίας σαν και αυτή.

Jaga είπε...

"FT: Ξένοι τεχνοκράτες και ειδικός λογαριασμός για την Ελλάδα" (25/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/ft-ksenoi-texnokrates-kai-eidikos-logariasmos-gia-tin-ellada

"...Την υποχρεωτική πρόσληψη ξένων ειδικών που θα βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της, ζητά η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλούνται ένα 40σέλιδο προσχέδιο μνημονίου...

... Ένα μονοσέλιδο παράρτημα με τίτλο «Ενισχυμένοι μηχανισμοί διακυβέρνησης και ελέγχου» προτείνει, τέλος, τη μεταφορά όποιων πλεονασμάτων του ελληνικού προϋπολογισμού σε έναν διεθνώς ελεγχόμενο ειδικό λογαριασμό, που θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του χρέους..."


Με άλλα λόγια, όποιος ψηφίζει το νέο μνημόνιο, ψηφίζει με κάθε επισημότητα τη μεταβίβαση της εθνικής κυριαρχίας στην Οικονομία της Ελλάδας στους ξένους.

Αυτό για να ξέρουμε όλοι τι θα σημαίνουν τα "ναι σε όλα" που θα ακούγονται το βράδυ της ψήφισης στη Βουλή.

Jaga είπε...

"Άρθρο των New York Times για τους καρκινοπαθείς στην Ελλάδα των μνημονίων" (25/10/2012):

>> http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4763039

"...«Ως επικεφαλής της μεγαλύτερης ογκολογικής μονάδας στην Ελλάδα, ο δρ. Κώστας Συρίγος νόμιζε ότι τα είχε δει όλα και τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για την Έλενα, μία άνεργη γυναίκα, η οποία έναν χρόνο πριν τον επισκεφθεί είχε διαγνωστεί καρκίνο στο στήθος» γράφουν στην εισαγωγή του άρθρου οι New York Times.

Όταν επισκέφθηκε τον κ. Συρίγο, ο όγκος είχε πλέον το μέγεθος πορτοκαλιού, είχε σκίσει το δέρμα της και είχε δημιουργήσει μία πληγή που η γυναίκα την κάλυπτε με χαρτοπετσέτες.

«Όταν την είδαμε μείναμε άφωνοι. Όλοι έκλαιγαν. Αυτές οι καταστάσεις περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία, αλλά ποτέ δεν τις αντιμετώπιζες γιατί, μέχρι τώρα, όποιος αρρώσταινε σε αυτή τη χώρα μπορούσε να λάβει βοήθεια» δηλώνει ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας: «Αυτή την εποχή στην Ελλάδα, εάν είσαι άνεργος, πεθαίνεις. Τείνουμε να γίνουμε σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εάν χάσεις τη δουλειά σου και δεν έχεις ασφάλιση, τότε δεν έχεις καμία κάλυψη»..."


Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Όχι "ντροπή". ΠΕΙΣΜΑ.

Jaga είπε...

"Reuters: Η Ελλάδα δεν πιάνει τους στόχους – Θα χρειαστούν νέα μέτρα" (26/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/reuters-i-ellada-den-pianei-toys-stoxoys-tha-xreiastoyn-nea-metra

"...Σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστεί να προχωρήσει η Αθήνα, καθώς το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, σύμφωνα με το Reuters. Το πρακτορείο επικαλείται προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς. Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι πρέπει να προστεθούν νέα μέτρα στη λίστα των 89 παρεμβάσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση..."

Λες και δεν το ξέραμε...

Jaga είπε...

"ΕΛ.ΑΣ. όπως ΕΑΤ - ΕΣΑ" (26/10/2012):

>> http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/elas-opos-eat-esa

"...Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου: «...Η ηγεσία της Αστυνομίας σίγουρα γνώριζε τι γινόταν. Μας άκουγαν , στο ίδιο κτίριο ήμασταν αλλά προφανώς δε μπορεί να τους ελέγξει. Η διείσδυση της Χρυσής Αυγής είναι τεράστια. Εμείς ότι πάθαμε, πάθαμε. Το θέμα τώρα είναι πως θα αφυπνιστεί η κοινωνία. Νιώθω ντροπή για τον τόπο μου. Με προσβάλλουν σαν άνθρωπο αυτά που συμβαίνουν. Θέλω στο χωριό μου, που οι γιαγιάδες μας θρηνούν ακόμα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, να μάθουν τι συμβαίνει σήμερα».
Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Με προβληματίζει πολύ η ρατσιστική αλλά και η αστυνομική βία στην Ελλάδα. Ερχόμαστε το Δεκέμβριο να εξετάσουμε τα ζητήματα..."


Πλήρες ιστορικό της ντροπής. Τώρα που ο ιατροδικαστής έβγαλε την έκθεση και ο εισαγγελέας εντάλματα εναντίον αστυνομικών, ο κωμικός Δένδιας θα πρέπει να φορέσει αυτός την κουκούλα. Όχι από ντροπή, αλλά για να μη βλέπουμε τα μούτρα του.

Jaga είπε...

"Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη για ΣΣΕ και επίδομα γάμου" (30/10/2012):

>> http://www.capital.gr/News.asp?id=1652768

"...Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ δεν ισχύει η επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η επεκτασιμότητα των ΣΣΕ δεν ισχύει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Όσον αφορά το επίδομα γάμου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, χορηγείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες..."

Jaga είπε...

"H τρόικα ζητάει... ακίνητη περιουσία" (30/10/2012):

>> http://www.enikos.gr/politics/92771,H_troika_zhtaei_akinhth_perioysia.html

"...Επείγον έγγραφο έστειλε το υπουργείο Εργασίας σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με το οποίο ζητεί αναλυτικά στοιχεία για όλη την ακίνητη περιουσία τους.

Αυτό, έπειτα από απαίτηση της τρόικα, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων μέτρων, ώστε να εγκριθεί η δόση..."

Jaga είπε...

"Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο" (30/10/2012):

>> http://www.crime.gr/5339/articles/toy-giorgoy-delastik--i-ellada-ginetai-o/article.aspx

"...Οι Γερμανοί δεν κρύβονται. Δι­ακηρύσσουν με σαφήνεια τις απαιτήσεις τους για τη διοί­κηση του ελληνικού κράτους. «Εντο­νότερη, υποχρεωτική χρησιμοποίη­ση τεχνικής βοήθειας από το εξωτε­ρικό» αναφέρουν ρητά...

...Σε ποιους τομείς θέλει το Βερολίνο να τοποθετήσει -«υποχρεωτικά», μην το ξεχνάμε!- αυτούς τους ξένους; Το έγ­γραφο είναι σαφές. Μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει, στη «συλλογή των φόρων, στη μείωση της διαφθοράς, στη στατιστική, στις αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, στη χρησιμοποίηση διαρθρωτικών πόρων, στη διαδικασία των ιδιωτικο­ποιήσεων». Με άλλα λόγια, παντού!..."

Jaga είπε...

"Σαμαράς: Φτώχεια ή Χάος!" (30/10/2012):

>> http://topontiki.gr/article/43778/Kras-test-gia-tin-sugkubernisi

"...«Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη, από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη», είπε προσπαθώντας να συγκεντρώσει θετικές ψήφους..."

Jaga είπε...

"Υπερψηφίσθηκε οριακά το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις- εξπρές" (31/10/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=50015&categories_id=69

"...Ονομαστική ψηφοφορία, ενδεικτική για τις αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας, διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ..."

Jaga είπε...

Ενημερωτικό δελτίο ΕΒΕΑ:
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

>> http://www.acci.gr/acci/PressOffice/DailyFinancialReports/tabid/515/language/el-GR/Default.aspx

Ø ΥΦΕΣΗ 4,5% ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 10,983 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013

"...Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το Σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο προϋπολογισμός για το 2013 προβλέπει ύφεση 4,5% και συνολικά μέτρα ύψους 10,983 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,993 αφορούν τις δαπάνες και 1,99 τα έσοδα. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 189,1% του ΑΕΠ (346,2 δισ. ευρώ), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 179,3%..."

...Όσο για την ύφεση, είμαστε ήδη στο -7% και προβλέπουν μόλις(!) -4,5% για το χρόνου.

Κρατήστε τα παραπάνω για να ξέρουμε πόσο "λάθος" θα κάνουν.

Jaga είπε...

To Bloomberg λέει πλέον δημόσια αυτό που πριν 3 χρόνια όποιος το ξεστόμιζε στην Ελλάδα ήταν "ανόητος", "εκτός πραγματικότητας" και "λόμπι της δραχμής":

"Bloomberg: Διαγραφή και όχι επαναγορά χρέους" (2/11/2012):

>> http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/736116/Article.aspx

"...«Η πρόταση για αγοράς του ελληνικού χρέους δεν θα ανατρέψει το οικονομικό και πολιτικό πτωτικό σπιράλ. Ούτε το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που δημοσίως αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησής του»...

...«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η διαγραφή του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρα του επίσημου τομέα, όπως πρότεινε πρόσφατα και η Christine Lagarde. Οι επίσημοι πιστωτές έχουν περίπου το 60% του ελληνικού χρέους»..."


Στο Bloomberg δεν είναι καθόλου αργόστροφοι, ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει με την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή.

Το πρόβλημα είναι οι δικοί μας αργόστροφοι, οι οποίοι ακόμα και τώρα επιμένουν να λένε "ναι σε όλα", ακόμα και όταν όλος ο κόσμος λέει ότι μας κοροϊδεύουν οι Γερμαναράδες.

Jaga είπε...

"Χαστούκι στην τρόικα (και) από την Κομισιόν για τις προτάσεις της στα εργασιακά" (2/11/2012):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231220469

"...Δηλαδή μπορούν να γίνουν δεκτές μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και ως εξαίρεση, αφού σε γενικές γραμμές είναι ασυμβίβαστες με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Η τελευταία προβλέπει μέσο χρόνο εργασίας εβδομαδιαίως μέχρι 48 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών), δεν επιτρέπει έξι ημέρες εργασία και μόνο 11 ώρες ημερήσια ανάπαυση για παρατεταμένη χρονική περίοδο..."

Jaga είπε...

"Βαρουφάκης: Η ανάλυση της αποτυχίας τους" (4/11/2012):

>> http://tinyurl.com/bu8es99

"...Προφανώς, ο πολλαπλασιαστής της οικονομίας όχι μόνο δεν ήταν κοντά στο μηδέν αλλά προσέγγιζε το 1,5 με 2 (με αυξητική πορεία όσο πέρναγε ο καιρός και φούντωνε η κρίση). Δηλαδή, για κάθε 1 δις ευρώ «μέτρων» το ΑΕΠ μειωνόταν κατά 2 δις...

...Ο Προϋπολογισμός προβλέπει ότι τα νέα μέτρα των περίπου 11 δις, αν περάσουν τελικά, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ από τα 194 δις το 2012 στα 183 δις το 2013, στέλνοντας το χρέος (ως ποσοστό του ΑΕΠ) στα 189,1%. Που τέτοια τύχη! Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκτιμήσεις του ίδιου του ΔΝΤ για το μέγεθος του πολλαπλασιαστή της ελληνικής οικονομίας (βλ. πιο πάνω) φαίνεται ότι τα μέτρα των 11 δις (και ιδίως οι περικοπές άνω των 2 δις μισθών και συντάξεων) θα μειώσουν το ΑΕΠ της χώρας στα 172 με 173 δις – οπότε το ποσοστό χρέους θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το... 200%...

...Δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με συμμετοχή και του Σύριζα, στην βασή συμφωνίας (α) να μην ψηφιστούν τα μέτρα των 11δις τώρα αλλά (β) να συμφωνηθούν άμεσα οικονομίες της τάξης των 2,5 δις έτσι ώστε να επιτευχθεί σήμερα κι όλας το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα που εξασφαλίζει ότι το δημόσιο δεν χρειάζεται δανεικά για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις..."


Περιεκτικό άρθρο του Βαρουφάκη, ο οποίος μπορεί να έχει πέσει έξω σε κάμποσα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξ' αρχής ήταν από τους ελάχιστους αρεστούς στα ΜΜΕ που δήλωνε ήδη από το 2010 πως πάμε κατά διαόλου.

Βέβαια η φιλία του με τον Στουρνάρα εξακολουθεί να αποτελεί παραμορφωτικό φακό. Λέει πως ο υπουργός "προσπαθεί", τη στιγμή που έχει γίνει ρεντίκολο σε όλο τον κόσμο από τις εξόφθαλμα φιλο-τραπεζικές δηλώσεις του σε κάθε ευκαιρία.

Jaga είπε...

"Η Χρυσή Αυγή κατά των φόρων στους εφοπλιστές" (5/11/2012):

>> http://troktiko.eu/2012/11/h-chrusi-augi-kata-ton-foron-stous-efoplistes/

"...Όπως μετέδωσε το in.gr ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους ενώ νωρίτερα ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων..."

Και οι εθνικοσοσιαλιστές στη Γερμανία του '30, όταν ξεκίνησαν τη διακυβέρνηση υπό του (διορισμένου) καγκελάριου Χίτλερ, από εκεί ακριβώς ξεκίνησαν: από διευκολύνσεις σε βιομηχάνους και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

"Τι δεν καταλαβαίνεις;..."

Jaga είπε...

"Τα νέα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, λέει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος" (6/11/2012):

>> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231220752

"...Δεν πιστεύουμε σ’ αυτά τα μέτρα. Κι ωστόσο ευχόμαστε να ψηφιστούν. Γιατί εδώ που φτάσαμε, χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε..."

Αυτό κανονικά λέγεται μανιοκατάθλιψη, με τάσεις αυτοκτονίας. Αν τα έλεγε κάποιος άλλος, για το πως σκέφτεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά στο σπίτι του, θα τον πλάκωναν στα χάπια.

Εδώ απλώς το δεχόμαστε σαν την επίσημη θέση του ΣΕΒ.

Jaga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jaga είπε...

"Αυστραλία: Ενοχη για παραπληροφόρηση η Standard and Poor’s" (6/2/2012):

>> http://www.thepressproject.gr/article/31782/ustralia-Enoxi-gia-parapliroforisi-i-Standard-and-Poors

"... Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο εν λόγω οίκος αξιολόγησης εξαπάτησε 12 δήμους της Αυστραλίας, οι οποίο έχασαν 16,5 εκ. δολάρια (12,9 εκ. ευρώ) εξαιτίας σύνθετου τύπου παραγώγου (CPDO- constant proportion debt obligations) της ολλανδικής επενδυτικής τράπεζας ABN AMRO, το οποίο είχε αξιολογηθεί με τριπλό Α.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Standard & Poor’s εξαπάτησε τους συγκεκριμένους δήμους, αξιολογώντας με τρία Α ένα προϊόν το οποίο μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχανε το 93% της αξίας του..."

Jaga είπε...

"Guardian: «Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία, η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει»" (6/11/2012):

>> http://www.protothema.gr/world/article/?aid=234522

"...Σε μια σκληρή επίθεση προς την ΕΕ, ο συντάκτης του άρθρου, Νικ Κοέν, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν αυτοί οι σάτυροι Σκανδιναβοί τρελάρες απένειμαν το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν σε όλους μας πλάκα, καθώς επαινούσαν τη δέσμευσή της για "συμφιλίωση, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα"».

«Πρόκειται για παρωδία» συνεχίζει. «Θα έχετε όλοι διαβάσει άλλωστε τις καταγγελίες για άνοδο της καταπιεστικής και κατασταλτικής κρατικής εξουσίας και του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Και είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό»..."

Jaga είπε...

Είναι αδύνατο νομίζω να περιγραφεί αυτό που έγινε σήμερα εντός Βουλής από νωρίς το πρωί. Όποιος δεν το είδε, απλά έχασε.

Για όσα έγιναν απ' έξω, το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ μέσα ψηφιζόταν το νέο μνημόνιο, επίσης δεν περιγράφεται ως σκηνικό. Όχι τόσο ως προς τον όγκο του κόσμου, αλλά ως την πιο σουρεαλιστική εικόνα, με φωτιές και βροχή μέσα στη νύχτα.

Ορίστε τα ονόματα των "εθνοσωτήρων" που ψήφισαν "ΝΑΙ" απόψε. Μην τους ξεχάσετε.

00:50ΛΙΣΤΑ: Τα ονόματα των 153 βουλευτών που ψήφισαν «ΝΑΙ» – ΔΙΑΔΩΣΤΕ

>> http://troktiko.eu/2012/11/lista-ta-onomata-ton-153-bouleuton-pou-psifisan-nai-diadoste/

Jaga είπε...

"Πρόσθετα μέτρα και αυτόματες περικοπές στην έκθεση της τρόικας" (13/11/2012):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/217027/prostheta-metra-kai-automates-perikopes-stin-ekthesi-tis-troikas-

"...Ωστόσο, εισάγεται μία ρήτρα πληρωμής πρώτα των χρημάτων για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη των αναγκών των τραπεζών και μία ακόμη ρήτρα αναγκαστικής παραχώρησης του 30% των επιπλέον φορολογικών ή άλλων εσόδων για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα υπόλοιπα θα μπορούν να οδεύσουν για παρεμβάσεις στήριξης και κοινωνικής συνοχής.

Συνολικά, το προσχέδιο της έκθεσης ανεβάζει στο πόσο των 6,4 δισ. ευρώ τα απροσδιόριστα μέτρων για το 2015 και 2016 που θα πρέπει να συμφωνηθούν τον Μάρτιο του 2013..."


"Όχι άλλα μέτρα" ήταν το σύνθημα μέχρι προχθές. Εντάξει, ξέχασαν να πούνε ότι περισσεύουν 6,4 δις και το 30% των φορολογικών εσόδων πακέτο για τους τοκογλύφους της "γειτονιάς" μας.

Jaga είπε...

"Α.Ρουπακιώτης: Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ" (16/11/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/aroypakiotis-ta-metra-moy-epiblithikan-den-ta-egrapsa-ego

"...Με νέες, αιχμηρές δηλώσεις επανήλθε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εξαπέλυσε την Πέμπτη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις νέες μνημονιακές ρυθμίσεις για τους δικηγόρους, αλλά και την προώθηση αυστηρότερου πλαισίου για την απόκτηση ιθαγένειας. «Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης..."

Jaga είπε...

"Εκτεταμένες παραβιάσεις στα εργασιακά διαπιστώνει η ILO" (16/11/2012):

>> http://tvxs.gr/news/ellada/ektetamenes-parabiaseis-sta-ergasiaka-diapistonei-i-ilo

"...Πολλαπλές, σοβαρές και εκτεταμένες παραβιάσεις των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την προστασία της συλλογικής αυτονομίας, του απαραβίαστου των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων διαπιστώνει η τριμερής Επιτροπή Συνδικαλιστικής Ελευθερίας, το ανώτατο ελεγκτικό όργανο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)..."

Jaga είπε...

" Σε ρόλο κομπάρσου η κυβέρνηση και η Βουλή της Ελλάδας" (20/11/2012):

>> http://www.zougla.gr/politiki/article/se-rolo-komparsou-i-kivernisi-ke-i-vouli-tis-eladas

"...Σε δημοσίευμα της με τίτλο «Ελλάδα - χώρα υπό εποπτεία», η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung αναφέρεται στην ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των διορισμένων από τις Βρυξέλλες εποπτών στην ελληνική διακυβέρνηση...

...Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών θέλουν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους. Και αυτό επειδή για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ένα ρόλο κομπάρσου..."


Προσοχή: Δεν το λέει κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος. Το γράφει μια από τις πιο συντηρητικές γερμανικές εκδόσεις.

Jaga είπε...

"Πρόβλεψη- σοκ: Στο 35% η ανεργία το 2013!" (21/11/2012):

>> http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=50915&category_id=86

"...Πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνεργος το επόμενο έτος, εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Γιώργος Κασιμάτης...

...«Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35% με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων»..."


Ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια με την (επίσημη) ανεργία στο 25% και ο Κασιμάτης ανησυχεί για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων" όταν η ανεργία θα είναι 35%.

Όταν είσαι στόκος στο μυαλό, όλα τα βλέπεις όπως σου έχουν μάθει στα σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων. Ο κόσμος θα γίνει ευτυχισμένος όταν οι επιχειρήσεις κερδίζουν (μόνο αυτό).

Jaga είπε...

"Πράξεις μονοθετικού περιεχομένου και Μνημόνια του στρατώνα." (20/11/2012):

>> http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/prakseis-monothetikoy-periexomenoy-kai-mnimonia-toy-stratona-toy-th-tzima

"...Στο στρατό υπάρχει μια διαδεδομένη και πετυχημένη τακτική από πλευράς ανωτέρων, προκειμένου να μάθουν κάτι που έχει συμβεί σε μια μονάδα ή εν γένει για να επιβάλλουν την πειθαρχία: η συλλογική τιμωρία...

...Βεβαίως αυτή η τακτική μπορεί να εφαρμοστεί και αν κάποιος απλά αδυνατεί να εκτελέσει τις διαταγές. Ο αδύναμος έτσι μετατρέπεται σε ένοχο, όπως με εκπληκτικό τρόπο έχει περιγράψει ο Stanley Kubrick στο Full Metal Jacket. Πρόκειται για μια βαθιά παιδευτική διαδικασία: ο αδύναμος, ο ανίκανος να εκτελέσει μια εργασία ή αυτός που παραβιάζει μια διαταγή είναι αντίπαλος, επιζήμιος για τους υπολοίπους. Όχι ο ανώτερος που επιβάλλει την ποινή ή που ενδεχομένως εκδίδει μια παράλογη διαταγή..."


Εξαιρετικά εύστοχο άρθρο, που πιάνει ακριβώς την "πνοή" της πολιτικής στην Ελλάδα των μνημονίων και της ευρω-κατάνυξης.

Jaga είπε...

"Spiegel: Η Μέρκελ λέει ψέμματα στους Γερμανούς για την Ελλάδα" (21/11/2012):

>> http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22663%3Aspiegel-i-merkel-leei-psemmata-stoys-germanoys-gia-tin-ellada&catid=1%3Apolitics&Itemid=27

"...«Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ γίνεται αντιληπτό ότι έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας, ιδίως επειδή η γερμανική κυβέρνηση θέλει επίσης να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση», υποστηρίζει το Spiegel, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική διάσωση είναι μια ιστορία κυβερνητικής αυταπάτης του Βερολίνου»..."

Jaga είπε...

Σιγά που θα τη γλιτώνατε...

"Δάνεια ΜΜΕ: Έρχεται η ώρα των υπερχρεωμένων" (22/11/2012):

>> http://topontiki.gr/article/44840/Daneia-MME-Erxetai-i-ora-ton-uperxreomenon

"...Η αιφνιδιαστική έκρηξη... πατριωτισμού ενάντια στον «αφελληνισμό των τραπεζών» κρύβει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στο παρασκήνιο της είδησης πως στις 10 ή 15 Ιανουαρίου θα τοποθετηθούν επίτροποι στις ελληνικές τράπεζες...

...«Για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Alpha προβλέπονται, σύμφωνα με πληροφορίες της ‘‘SZ’’, 2,7 δισ. ευρώ. (...) Με ειδικούς επιτρόπους θα ελέγχεται η χορήγηση μεγάλων πιστώσεων, ιδίως όταν πρόκειται για ‘‘ειδικούς’’ πελάτες, όπως πολιτικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης»...

...Η είδηση επιβολής επιτροπείας στις τράπεζες, που επιφέρει αυστηρό έλεγχο των μελλοντικών δανείων σε ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ με δυνατότητα άσκησης βέτο από τον ξένο επίτροπο, έριξε καυτό λάδι στη φωτιά των ΜΜΕ. Εξ ου και η «επαναστατική» αντίδραση του ΔΟΛ, η οποία, όπως αποτυπώνεται στο Διαδίκτυο, το μόνο που κατάφερε είναι να αναδείξει τη βαθιά υποκρισία του εκδοτικού κατεστημένου..."


Τώρα θα αρχίσουν να λένε για την ελευθερία του Τύπου, για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, για το ξεπούλημα των πάντων στους ξένους (αν δεν μπουκώσουν οι Γερμανοί τις κατασκευαστικές των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με νέα έργα στους αυτοκινητόδρομους).

Και όλοι εμείς που φωνάζουμε εδώ και 3,5 χρόνια θα καθόμαστε και θα τους κοιτάμε χαμογελώντας, καθώς αυτοί θα σκούζουν "για τα δίκαια αιτήματά τους"...

Παρακαλείται όποιος πετύχει Πρετεντέρη-Τρέμη-Καψή-Μπάμπη-Άρη-κτλ με πανό στην επόμενη διαδήλωση να δημοσιεύσει τη φωτογραφία, θα έχει ανεκτίμητη αξία σε μερικά χρόνια.

Jaga είπε...

"Πού πήγαν τα λεφτά; Τί αποκαλύπτει η ανάλυση των Προϋπολογισμών της περιόδου 1960-2011;" (23/11/2012):

>> http://www.forologoumenos.gr/permalink/8128.html

Άλλη μια μελέτη που δίνει άφεση αμαρτιών στο Σημιτολόι, στα εξοπλιστικά Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου και στα swaps της Goldman-Sachs που έδειξαν "ανάπτυξη" στην ελληνική οικονομία.

Αλλά το πιο χαρακτηριστικό και χρήσιμο σημείο του άρθρου, η παρακάτω (τεκμηριωμένη με πίνακες) φράση:

"...Η παρούσα μελέτη (Πίνακας 1, στήλη 24) μας λέει ότι, κατά την περίοδο που δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε το πρόβλημα του δημοσίου χρέους (1981-2010), η χώρα έχει πληρώσει, μόνον για τους τόκους, ποσά που διαχρονικά αντιστοιχούν στο 205,6% του ΑΕΠ της! Δηλαδή, ποσά πολύ μεγαλύτερα από το χρέος το οποίο σήμερα την οδήγησε στα προβλήματα που βιώνουμε (το σημερινό χρέος αντιστοιχεί στο 150% του ΑΕΠ)..."

Μια χώρα που πληρώνει δύο φορές το ΑΕΠ της σε τόκους (μόνο τις προσαυξήσεις, όχι αποπληρωμή των δανείων) μέσα σε τρεις δεκαετίες, είναι μαθηματικά αδύνατο να σταθεί στα πόδια της.

Εκτός αν ξαφνικά ανοίγουμε πηγάδια παντού και αντί για νερό γεμίζουμε τους κουβάδες με διαμάντια.

Jaga είπε...

"Σιγή ιχθύος από Βενιζέλo για τους νόμους του που ευνοούν μεγαλοεπιχειρηματίες" (23/11/2012):

>> http://www.koutipandoras.gr/?p=29009

"...Μια εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC για τους νόμους που ευνοούν και καλύπτουν μεγαλοεπιχειρηματίες ώστε να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους, ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μάκης Βορίδης αλλά και ο τωρινός υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης τηρούν σιγή ιχθύος..."

Έργα και ημέρες Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη, κτλ, από το "Hot Doc" που ακόμα διώκεται για τη δημοσιοποίηση της εξαφανισμένης Λίστας Λανγκάρντ.

Jaga είπε...

Η άχρηστη δήλωση της ημέρας:

"Προβόπουλος: Το 2014 απαρχή της ανάκαμψης" (24/11/2012):

>> http://www.skai.gr/news/finance/article/217936/provopoulos-to-2014-aparhi-tis-anakampsis/

"...Όπως υπογραμμίζει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. «Η αναποφασιστικότητα βλάπτει, καθώς συντηρεί την αβεβαιότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ..."

Το παραθέτω εδώ για να υπάρχει, σε περίπτωση που σε ένα χρόνο αποφασίσουν να "σκουπίσουν" τις αποτυχημένες δηλώσεις του Προβόπουλου από τα "έγκυρα" sites, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

τα νεα της χαλκιδας είπε...

ασ είμαστε προσεκτικοί σε τη ψηφίζουμε παιδιά πρέπει να καταλάβουμε επιτελούς το συμφέρων της Ελλάδας και όχι το συμφέρων τον πολιτικών